HWSW Informatikai Kerekasztal: [GUIDE] Miranda IM - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (5 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

[GUIDE] Miranda IM Miranda IM kinézetének testreszabása Értékeld a témát: -----

#41 Felhasználó inaktív   des 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 02. 21. 23:00

van olyan plugin a mirandahoz, ami a tray ikonok es a status ikonok hasznalatat fuggetlenul hasznalja? mert most sajnos ugyanazt hasznalja tray ikonkent mint amik a status ikonok. sajna ez hatraltat engem egy hack-ben  :o

szoval azt akarom, hogy a status ikonokat torolnem teljesen. de ezt most nem tehetem meg, mert akkor nem lesz tray ikonom se. :( egy nagy ures hely lesz ott. tehat jo lenne, ha fuggetlenul betudnek allitani tray ikonnak egy nekem tetszot. szoval nem egy icons.dll kell nekem amiben csak ikonok vannak hanem ami "atveszi" a tray ikon iranyitasat is...es igy fuggetlen lesz.

de keresek addig tovabb a miranda oldalon. hatha van csak nem vettem eszre.. remelem.
A gépemről küldve billentyűzettel | Egy bringás blogja: http://deviantrider.co.nf

#42 Felhasználó inaktív   Avalon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 21. 23:18

Idézet: des - Dátum: 2006. febr. 22., szerda - 0:00

van olyan plugin a mirandahoz, ami a tray ikonok es a status ikonok hasznalatat fuggetlenul hasznalja? mert most sajnos ugyanazt hasznalja tray ikonkent mint amik a status ikonok. sajna ez hatraltat engem egy hack-ben  :o

szoval azt akarom, hogy a status ikonokat torolnem teljesen. de ezt most nem tehetem meg, mert akkor nem lesz tray ikonom se. :( egy nagy ures hely lesz ott. tehat jo lenne, ha fuggetlenul betudnek allitani tray ikonnak egy nekem tetszot. szoval nem egy icons.dll kell nekem amiben csak ikonok vannak hanem ami "atveszi" a tray ikon iranyitasat is...es igy fuggetlen lesz.

de keresek addig tovabb a miranda oldalon. hatha van csak nem vettem eszre.. remelem.

Ez egy jó kérdés, mert elgondolkoztam rajta, de az jött ki, hogy logiakailag helyes is, meg nem is. Az jó lenne, hogy transparent ikonok lennének? Vagy mondjuk kikapcsolnád a status ikonolat? Mert ugye azt be lehet állítani, hogy ha azonos statusban vagy, akkor a global status ikonokat rakja le traybe, míg a status ikonok lehetnek törölve, de, hogy ezt, hogy kell technikailag kivitelezni? :think:

Plugint nem találtam erre, bár, belegondolva nem lehet olyan nehéz írni egyet.

avalon

#43 Felhasználó inaktív   des 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 21. 23:55

Idézet: Avalon - Dátum: 2006. Feb. 21., Tuesday - 23:18

Ez egy jó kérdés, mert elgondolkoztam rajta, de az jött ki, hogy logiakailag helyes is, meg nem is. Az jó lenne, hogy transparent ikonok lennének? Vagy mondjuk kikapcsolnád a status ikonolat? Mert ugye azt be lehet állítani, hogy ha azonos statusban vagy, akkor a global status ikonokat rakja le traybe, míg a status ikonok lehetnek törölve, de, hogy ezt, hogy kell technikailag kivitelezni? :think:

Plugint nem találtam erre, bár, belegondolva nem lehet olyan nehéz írni egyet.

avalon

egy csomo mindent kiprobaltam mar de nem siekrult igazan sehogy.. bar a clist_nicer azert mar ideje volt nekem is. igy mar ott sincs ikonom. :) szoval mar csak a status ikonokat kellene valahogy eltuntetnem. (right click on tray > status.. ezeket  :o )

Szerkesztette: des 2006. 02. 21. 23:55 -kor

A gépemről küldve billentyűzettel | Egy bringás blogja: http://deviantrider.co.nf

#44 Felhasználó inaktív   Halal 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 02. 15:32

hello!

mar egy hete csak a...mamara gondolok! Vagyis nem!
Mar egy hete kozdok vele, de az istennek nem akarja az igazat!
Hiaba allitom be az avatart, az MSN-es partnerek azt mondjak, hogy nem latszik! :(

Miranda 0.4.0.3
pluginek:
chat 0.2.1.3
dbx_3x 0.5.5.1
loadavatars 0.0.1.11
msn 0.4.0.4
srmm 2.4.0.0 (tabsrmm 0.9.9.99 is van fent, csak ki van kapcsolva...nem jott be :( )

MSN-nel avatar engedelyezve, es van bent kep! :(

nem ertem!

elore is koszi a segitsegeket!
ha' ez kesz...

#45 Felhasználó inaktív   Bumbula 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 28. 13:31

Idézet: Avalon - Dátum: 2006. febr. 11., szombat - 6:44

Sziasztok!

Sajna nekem nem kapcsolódik vissza a server-ekre. Nem találtam benne semmilyen "automatic reconnect, if..." szöveget....
Pls. segítsetek, mit kell beállítanom!

Üdv.
B.
ASUS K8N4-E Deluxe, Sempron 3100+, 2x512MB Kingmax SuperRAM, ASUS EAX 550, Pioneer DVR-107D, LG GCC-4520B, Delux DLC-MG760 "BMW-design", Hama ET-200 , Genius Netscroll+, Fujitsu Siemens Scaleoview T17-1

#46 Felhasználó inaktív   B@ldrick 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 25. 19:14

Üdv,
Mivel most nem megy az hivatalos addon oldal, és skinezni akartam volna, megdobna vki egy clist_modern.dll-el (0.4.0.2-m van most), vagy nicer contactlist pluginnal? Végignyálaztam a netet de csak a modern_mod-ot találtam meg és az nem loadolta a témát, vagy egy alpha verzió is jöhet. tenxke
Gigabyte EP45-DS5|Intel Core2Quad Q9450 @3.2GHz|Asus Silent Knight II|CSX DDR2 1066Mhz 2x2GB|Sapphire HD4870 512MB GDDR5|WD Caviar16 RE 320GB+SE16 750GB+Blue 500GB|Seagate Barracuda 7200.7 160GB|Thermaltake Shark-black|Corsair TX650|Creative Desktop Theater 5.1 DTT2200|Hauppauge WinTV THEATER|Pioneer DVR-109|Logitech G9 Laser Mouse|SteelSeries QcK mini|Samsung SyncMaster 226CW|Artic Cooling F12 Pro PWM|Windows 7 x64|Mac OS X Snow Leopard 10.6.2

#47 Felhasználó inaktív   pumper 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 10. 17:08

Sziasztok! Tudja valaki, hogy a Miranda használata esetén hogyan lehet logolni az MSN hálózati csetet? Ha alogolást bekapcsolom az egyetlen helyen ahol ezt a lehetőséget megleltem akkor csak az IRC-t logolja.

#48 Felhasználó inaktív   zedorg 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 17. 11:41

Idézet: pumper - Dátum: 2006. máj. 10., szerda - 18:08

Sziasztok! Tudja valaki, hogy a Miranda használata esetén hogyan lehet logolni az MSN hálózati csetet? Ha alogolást bekapcsolom az egyetlen helyen ahol ezt a lehetőséget megleltem akkor csak az IRC-t logolja.

Ha nincs ilyen opcio az msn plugin beallitasainal akkor sajna nem lehet. Ez a plugin dolga. Az IRC pluginba megirtak a loggolas lehetoseget, lehet msn plugin-ba nem.

#49 Felhasználó inaktív   Avalon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 17. 12:36

Idézet: pumper - Dátum: 2006. máj. 10., szerda - 18:08

Basszus, megvoltam győződve, h válaszoltam. :banghead: Itt a megoldás:
MessageExport ;)

Sry a kései válaszért, tényleg azt hittem elküldtem a postot, de ezek szt nem. :think:

Szerkesztette: Avalon 2006. 05. 17. 12:38 -kor

#50 Felhasználó inaktív   Blazkowicz 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 09. 10. 15:54

Sziasztok.
Pár napja telepítettem fel a Mirandát csupán az IRC miatt. 2 igen jelentéktelen kérdésem lenne ezzel kapcsolatban. Az üzenet ablaknál meg lehet oldani hogy az írott  üzenetek ne tűnjenek el egy idő után. Elég zavaró ha egy forgalmas chat szobában vagyok, és elhagyom a gépet pár percre akkor máris elvesztem a fonalat, mert törlődnek a régebben írodott üzenetek.
A másik kérdésem még egyszerűbb. Ha belépek egy szobába akkor meg tudom e adni, hogy a különböző usereknek a neve más színű legyen, hogy ne folyanak úgy egybe?

#51 Felhasználó inaktív   Blazkowicz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 09. 11. 00:57

Probléma megoldva. Enyhe figyelmetlenség  :banghead:

#52 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 13. 14:58

Valaki tud valami megoldast, amivel Trillianbol es/vagy GAIM-bol at tudnam hozni a regi uzeneteket a Miranda history-ba?

#53 Felhasználó inaktív   M3nyus 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 12. 06. 16:39

Hello

Miranda miért ijra majdnem folyamatosan, hogy "Ismeretlen hiba 800. A kiszolgáló megszakitotta a kapcsolatot"  :think:
Elég idegesitő :(  csak a tabsrmm plugin van fent, és a többi plugin letiltva(irc,yahoo stb..)
Jah és magyarositás is fentvan. Régi rendszeren is eszt csinálta, de az elég szemtes volt aszthitem az a baja, de vadi uj rendszeren is eszt produkálja  :rolleyes:  (win xp prof sp2)
Valami 5let? :think:

#54 Felhasználó inaktív   M3nyus 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 12. 13. 17:30

Olyan problémám lenne, hogy hogyan tudom tabsrmm nél beálitani, hogy felugorjon az ablak új üzenetnél, de ne minden elé, pl ha játszok akkor kidob asztalra uj üzenetnél..

Meg hogyan tudok csoportos beszélgetéseket csinálni? :think:

#55 Felhasználó inaktív   Para-x 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 12. 26. 12:01

Hi!
Remélem még olvassa vki ezta topikot.
Nemrég ismerkedtem meg a miranda névre hallgató szoftverrel, és lenne pár kérdésem:
Vki le tudná írni részletesen, hogy a kinézet megváltoztatásához milyen pluginokat kell feltennem?
Elsősorban a contact list-hez szerettem volna skineket, de se a clist nicert, se a modern clistet nemtudom feltenni, márpedig ha jól olvastam ezek kezelik a skineket. (ill ha felteszem őket és pluginoknál engedélyezem akkor rr után kiveszi az aktív pluginok közül)
Aminek még meg szeretném változtatni a kinézetét aza msn üzenetküldő ablak, mivel én csak msnre használom.
Még a végén annyi kérdésem lenne, hogy mennyire bonyolult hozzá skint rajzolgatni sajátkezüleg? (funkcionálisan nekem az alap teljesen elég)

Előre is thx a válaszokat!
(és merri xmas)

#56 Felhasználó inaktív   M3nyus 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 12. 31. 22:12

Idézet: Para-x - Dátum: 2006. dec. 26., kedd - 13:01

Hi!
Nemrég ismerkedtem meg a miranda névre hallgató szoftverrel, és lenne pár kérdésem:
Vki le tudná írni részletesen, hogy a kinézet megváltoztatásához milyen pluginokat kell feltennem?
Elsősorban a contact list-hez szerettem volna skineket, de se a clist nicert, se a modern clistet nemtudom feltenni, márpedig ha jól olvastam ezek kezelik a skineket. (ill ha felteszem őket és pluginoknál engedélyezem akkor rr után kiveszi az aktív pluginok közül)
Aminek még meg szeretném változtatni a kinézetét aza msn üzenetküldő ablak, mivel én csak msnre használom.
Még a végén annyi kérdésem lenne, hogy mennyire bonyolult hozzá skint rajzolgatni sajátkezüleg? (funkcionálisan nekem az alap teljesen elég)

(és merri xmas)

Hello

Ajánlom figyelmedbe ennek a topiknak az 1. oldalát. ott elég részletesen levannak irva melyik plugin mire joo, és linkek is vannak mellékelve ;)

#57 Felhasználó inaktív   Para-x 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 01. 02. 10:22

Idézet: M3nyus - Dátum: 2006. dec. 31., vasárnap - 22:12

Hello

Ajánlom figyelmedbe ennek a topiknak az 1. oldalát. ott elég részletesen levannak irva melyik plugin mire joo, és linkek is vannak mellékelve ;)

Ajánlom figyelmedbe első kommentemet, miszerint nemsikerül működésre bírni se a modern contact listet, se a clist nicert. Hamár vetted a fáradtságot, hogy válaszolsz valami értelmeset is belecsempészhettél volna.  :reklamacio:

#58 Felhasználó inaktív   Avalon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 02. 14:57

Idézet: Para-x - Dátum: 2006. dec. 26., kedd - 13:01

Hi!

(és merri xmas)

Esetleg egy versionlog-t kirakhatsz, mert akkor így ennyiből kicsit nehéz megmondani, hogy milehet a baj.

Ami a két leggyakoribbi hiba szokott lenni:
  • régi verzió
  • Unicode - ANSI verzió miatti problémák

Amikor a Miranda nem fut, bemásolod a Plugint a plugin mappájába, és elindítod a Mirandát, akkor látod a plugin ablakba a plugint, vagy meg sem jelenik? Ha bepipálod, és újraindítod, akkor mi történik?

#59 Felhasználó inaktív   Avalon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 02. 15:03

Idézet: M3nyus - Dátum: 2006. dec. 6., szerda - 17:39

Hello

Miranda miért ijra majdnem folyamatosan, hogy "Ismeretlen hiba 800. A kiszolgáló megszakitotta a kapcsolatot"  :think:

Ezt az MSN protokoll szokta csinálni, nálam is van, de nem történik semmi, a kapcsolat nyitva marad. Milyen sürűn kapod? Nálam általában hetente egy ha jött, de mint említettem, nem okozott semmilyen fennakadást, azon a felugró ablakon kívül.

Idézet: M3nyus - Dátum: 2006. dec. 13., szerda - 18:30

Olyan problémám lenne, hogy hogyan tudom tabsrmm nél beálitani, hogy felugorjon az ablak új üzenetnél, de ne minden elé, pl ha játszok akkor kidob asztalra uj üzenetnél..

Meg hogyan tudok csoportos beszélgetéseket csinálni? :think:

Csoportos beszélgetést az invite to chat opcióval tudsz, ami a Clist egy contactjának helyi menüjében van.

Be lehet állítani, most pontosan nem tudom, hogy mi a neve, de vmi olyasmi, hogy Pop-up Message window. Itt azt is be lehet állítani, hogy teljes képernyős alkalmazások alatt (Filmnézés, játék, etc...) ne tegye  ezt. Ez kb jó is lenne neked, ha jól értelmeztem amit írtál.

Szerkesztette: Avalon 2007. 01. 02. 15:04 -kor

#60 Felhasználó inaktív   Zorro a fekete Hozé 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 01. 03. 11:51

Idézet: Avalon - Dátum: 2006. jan. 5., csütörtök - 12:32

Nem írtál részleteket, de ha jól sejtem, akkor egy db3x.dll file-t hiányol, nem?

db3x
Megoldás: Ezt letölteni, telepíteni /bemásolni a plugin mappába, miközben NEM megy a Miranda./
Mennie kell. Ha mégsem irj.

avalon

Ez igaz!

Téma megosztása:

• (5 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Nem indíthatsz témát.