HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen notebookot vegyek? - hatodik rész - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (157 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 127
  • 128
  • 129
  • 130
  • 131
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen notebookot vegyek? - hatodik rész Értékeld a témát: ***** 5 szavazás

#2551 Felhasználó inaktív   mccready 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2010. 12. 03. 11:27

Idézet: Mathrick - Dátum: 2010. 12. 03. 11:02

Hello,

a garancia miatt lehet, hogy a Dell mellett fogok dönteni. Bár még nagyon gondolkodom, hogy mi legyen, mert tanácstalan vagyok még. Bár a "laptop háborúban" nem lehet 100%-san jól dönteni. :)

Ja, olyan nagy kölönbségek már nincsenek, de amilyen szar ma a minőség általánosan, engem megnyugtat a 3 éva gari, és állítólag a Dell support elég jó itt is.

#2552 Felhasználó inaktív   Mathrick 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 12. 03. 12:11

Idézet: mccready - Dátum: 2010. 12. 03. 11:27

Ja, olyan nagy kölönbségek már nincsenek, de amilyen szar ma a minőség általánosan, engem megnyugtat a 3 éva gari, és állítólag a Dell support elég jó itt is.

Erről mi a véleményed? Mit lehet tudni?

Apple

#2553 Felhasználó inaktív   mccready 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 12. 03. 13:38

Idézet: Mathrick - Dátum: 2010. 12. 03. 12:11

Erről mi a véleményed? Mit lehet tudni?

Apple

Volt ilyenem, eladtam. Szeretem a Mac notikat, de nekem nagyon felárazottak, és egy Dell szintű gépért nem fizetnék kétszer annyit egy oprendszer és egy design miatt.
Szerintem ebben is integrált a videókártya, de ha nem akarsz játszani, akkor jó választás lehet, bár javíttatni ilyet a gari lejárta után elég drága.

Viszont a Starbucksba jól lehet villogni vele :)

Ha tudsz (van rá keret), akkor inkább vegyél új garanciálisat.

#2554 Felhasználó inaktív   KBoti 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 12. 07. 08:37

Elérkezett, hogy a Dell Inspiron laptopot lecserélem egy még kisebb herkentyűre, egy netbookra. A cél még kisebb, könnyebb, praktikusabb eszköz, amit könnyen lehet hordozni (kicsi, könnyű), sokat bírj az akksi (hogy még a töltőt se kelljen vigyem). Felhasználása általános: netezés, szövegszerkesztés, néha fotók buherálása (igen tudom erre kicsi a kijelző, de csak végszükség esetén) néha egy-egy film.
Igazából azt hittem könnyen tudok választani, de nagyon megakadtam két modell között: Asus eeePC 1015P vc Lenovo IdeaPad S10-3.

Asus:
+ 10-11h működési idő (Lenovo 6-7h)

Lenovo
+ szebb
+ teljesítményben valamivel az Asus fölött van
+ 1.1 kg (Asus 1.27kg)
+ 4in1 Card reader (Asus 3in1)

Bár a Lenovo pozitív listája hosszabb,de az Asus nagyon jó működési ideje komolyan elbizonytalanít. Mert ha napi pl. 4 órát használom, akkor 3 napig nem kell töltővel járjak, ez elég kecsegtető.

Győzzetek meg, hogy nem éri meg az a kis teljesítménykülönbség ebben a kategóriában azért a majdnem dupla működési időért feláldozni. Vagy ma amikor teljesítményt hajszolunk nem szabad hagyni semmit sem? Nem akarok mellényúlni s majd bosszankodni, hogy állandóan belassul...
Előre is köszönöm a véleményeket, tapasztalatokat...

#2555 Felhasználó inaktív   mccready 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 12. 07. 10:48

Idézet: KBoti - Dátum: 2010. 12. 07. 08:37

Elérkezett, hogy a Dell Inspiron laptopot lecserélem egy még kisebb herkentyűre, egy netbookra. A cél még kisebb, könnyebb, praktikusabb eszköz, amit könnyen lehet hordozni (kicsi, könnyű), sokat bírj az akksi (hogy még a töltőt se kelljen vigyem). Felhasználása általános: netezés, szövegszerkesztés, néha fotók buherálása (igen tudom erre kicsi a kijelző, de csak végszükség esetén) néha egy-egy film.
Igazából azt hittem könnyen tudok választani, de nagyon megakadtam két modell között: Asus eeePC 1015P vc Lenovo IdeaPad S10-3.

Asus:
+ 10-11h működési idő (Lenovo 6-7h)

Lenovo
+ szebb
+ teljesítményben valamivel az Asus fölött van
+ 1.1 kg (Asus 1.27kg)
+ 4in1 Card reader (Asus 3in1)

Bár a Lenovo pozitív listája hosszabb,de az Asus nagyon jó működési ideje komolyan elbizonytalanít. Mert ha napi pl. 4 órát használom, akkor 3 napig nem kell töltővel járjak, ez elég kecsegtető.

Győzzetek meg, hogy nem éri meg az a kis teljesítménykülönbség ebben a kategóriában azért a majdnem dupla működési időért feláldozni. Vagy ma amikor teljesítményt hajszolunk nem szabad hagyni semmit sem? Nem akarok mellényúlni s majd bosszankodni, hogy állandóan belassul...
Előre is köszönöm a véleményeket, tapasztalatokat...

Pont tegnap mondták nekem, hogy az Asus-t csak Szlovákiában szervizelik, így hetekbe kerülhet a javítás. Nem tudom, hogy a Lenovoval mi a helyzet, de ha van itthon szerviz, akkor mindenképpen jobban megéri. Ebben a működési időben sem vagyok annyira biztos, hogy van ekkora különbség...

#2556 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 12. 07. 14:41

Idézet

Üdvözöljük az ASUS magyar szervizhonlapján!

> Technikai támogatás
> Szervizszolgáltatás

Amennyiben a fenti lépéseken keresztül nem oldódott meg a probléma, kérjük keresse fel magyarországi szerviz-ügyfélszolgálatunkat a +36-1-505-4561 telefonszámon. Ügyfélszolgálatunk készséggel nyújt segítséget mind a hibaazonosításban és a hiba megoldásában, mind az esetlegesen szükséges szervizfolyamat indításában és egyéb, nem kereskedelmi/értékesítési jellegű kérdések megválaszolásában.

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#2557 Felhasználó inaktív   mccready 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 12. 07. 15:19

Én itt nem látom, hogy helyben javítanák a gépeket...

#2558 Felhasználó inaktív   Mathrick 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 12. 07. 15:32

Kedves Mindenki!

Ha feljebb olvastok akkor volna 1 kis laptop vásárlási problémám.
És most már jobban beleástam magam a dologba és akadt némi dilemmám.

Sikerült kiválasztanom 2 db lapit. Leírom 1-2 olyan jellemzőit amiért bajban vagyok (jót, rosszat egyben):

ASUS K52F SX244D
  • HDMI kimenet mellett van S-Video is.
  • 2 éves garancia van rá csak
  • Intel GMA vga kártya van benne, ami a másikkal szemben (tesztek alapján) gyengébb teljesítményű

Dell Inspiron N5010

• Csak HDMI kimenete van
  • 3 éves garancia
  • Ati vga kari van benne, ami szintén a tesztek alapján űberli az Intel GMA-t
Tehát a dilemmám a következő. Nagyon az Asus mellett vagyok, deee az a vga kártya nagyon zavar. Láttam teszteket, utána olvastam és nem kicsi a két vga kari között a különbség, hanem eléggé nagy. Legalább is engem meggyőztek a számok. Emellett szükségem is lenne mondjuk az s-video kimenetre is...nagyon bajban vagyok. Más gyártótól esetleg ha tudtok olyan gépet ami ötvözi ezt a két lapit az jó lenne, bár kicsi rá az esély :)

Szóval, help me pls!

Köszönöm

#2559 Felhasználó inaktív   mccready 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 12. 07. 15:56

Idézet: Mathrick - Dátum: 2010. 12. 07. 15:32

Kedves Mindenki!

Ha feljebb olvastok akkor volna 1 kis laptop vásárlási problémám.
És most már jobban beleástam magam a dologba és akadt némi dilemmám.

Sikerült kiválasztanom 2 db lapit. Leírom 1-2 olyan jellemzőit amiért bajban vagyok (jót, rosszat egyben):

ASUS K52F SX244D
  • HDMI kimenet mellett van S-Video is.
  • 2 éves garancia van rá csak
  • Intel GMA vga kártya van benne, ami a másikkal szemben (tesztek alapján) gyengébb teljesítményű

Dell Inspiron N5010

• Csak HDMI kimenete van
  • 3 éves garancia
  • Ati vga kari van benne, ami szintén a tesztek alapján űberli az Intel GMA-t
Tehát a dilemmám a következő. Nagyon az Asus mellett vagyok, deee az a vga kártya nagyon zavar. Láttam teszteket, utána olvastam és nem kicsi a két vga kari között a különbség, hanem eléggé nagy. Legalább is engem meggyőztek a számok. Emellett szükségem is lenne mondjuk az s-video kimenetre is...nagyon bajban vagyok. Más gyártótól esetleg ha tudtok olyan gépet ami ötvözi ezt a két lapit az jó lenne, bár kicsi rá az esély :)

Szóval, help me pls!

Köszönöm

Az Asus k52-es szériának van olyan darabja, amiben van dedikált videókártya, pl k52JE, vagy JB

#2560 Felhasználó inaktív   Mathrick 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 12. 07. 16:09

Idézet: mccready - Dátum: 2010. 12. 07. 15:56

Az Asus k52-es szériának van olyan darabja, amiben van dedikált videókártya, pl k52JE, vagy JB

Igen csak nincs benne S-Video kimenet :(

#2561 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 12. 07. 16:13

Idézet: mccready - Dátum: 2010. 12. 07. 15:19

A Pegatron Czech s.r.o. a Cseh Köztársaságban bejegyzett vállalat, Na Rovince 882, 720 00 Ostrava – Hrabová, CZ telephellyel.

A HRP Szerviz Kft. (megbízott magyarországi ASUS szervizközpont) Magyarországon bejegyzett vállalat, 1133 Budapest, Véső utca 7. telephellyel.

A Cirma Hungary Kft. (megbízott magyarországi ASUS szervizközpont) Magyarországon bejegyzett vállalat, 1045 Budapest. Széchenyi tér 9. telephellyel.
Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#2562 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 12. 07. 16:16

Idézet: mccready - Dátum: 2010. 12. 07. 15:19

A Pegatron Czech s.r.o. a Cseh Köztársaságban bejegyzett vállalat, Na Rovince 882, 720 00 Ostrava – Hrabová, CZ telephellyel.

A HRP Szerviz Kft. (megbízott magyarországi ASUS szervizközpont) Magyarországon bejegyzett vállalat, 1133 Budapest, Véső utca 7. telephellyel.

A Cirma Hungary Kft. (megbízott magyarországi ASUS szervizközpont) Magyarországon bejegyzett vállalat, 1045 Budapest. Széchenyi tér 9. telephellyel.

Ez a három hely esélyes,szlovákba akkor küldik ha bonyolultabb az ügy/fő darab csere/.Néha tényleg bele lehet kerülni ördögi körbe ha megfoghatatlan a hiba és küldözgetik össze vissza haver nettopja így van lassan fél éve.Vagy 5 rma száma biztos van a cuccrol.

Szerkesztette: byebye hwsw 2010. 12. 07. 16:19 -kor

Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#2563 Felhasználó inaktív   mccready 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 12. 07. 16:18

Idézet: byebye hwsw - Dátum: 2010. 12. 07. 16:16

Ez a három hely esélyes,szlovákba akkor küldik ha bonyolultabb az ügy/fő darab csere/.

Háááát...Én inkább olyat választanék, ami 3 év, és helyben javítják, bármi a gond, sztem nem kell ecsetelnem miért..

#2564 Felhasználó inaktív   mccready 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 12. 07. 16:18

Idézet: Mathrick - Dátum: 2010. 12. 07. 16:09

Igen csak nincs benne S-Video kimenet :(

Az S-video már kezd ritka lenni, szinte minden (monitor, tv) hdmi-t használ már.

#2565 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 12. 07. 16:27

Idézet: mccready - Dátum: 2010. 12. 07. 10:48

Pont tegnap mondták nekem, hogy az Asus-t csak Szlovákiában szervizelik, így hetekbe kerülhet a javítás.

Csehországban.

#2566 Felhasználó inaktív   mccready 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 12. 08. 13:26

Idézet: debaj - Dátum: 2010. 12. 07. 16:27

Csehországban.

Pláne :)

#2567 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 12. 18. 17:45

Sziasztok!

Laptop vasarlason torom a fejem... valami olyasmi gep kellene, amivel nap vegen tudok pruntyogni dolgozgatni meg hetvegen is.

Ezen agyaltam el...
Velemenyek? Nem surgos a laptopvasarlas, csak lassan esedekesse valik (nalam ez azt jelenti, hogy 2-3 honap :laugh: )

Hasonlo arkategoriaban barmilyen otletet szivesen fogadok. Ami miatt ez a gep nekem nagyon szimpi (a bolt amiatt, mert mar sokmindent vettem innen es jofej gyors es segitokesz banda van itt, volt mar draga cuccal garis ugyintezesem is, korrektek) mert relative nagy a monitor es a felbontasa is jo (nem akarom hordozni a gepet nap kozben es az se baj ha nehez), 2magos (plusz HT) es 4 giga memoria van benne es valami kozepesen elfogadhato videokartya. Ha barmilyen mas gepet javasoltok, akkor annak a konfigja legalabb ilyennek kell lennie, egyikbol sem lennek hajlando alabb adni mert csak a fogam szivnam a zsugorisagom miatt.

5letek, tippek, velemenyek?:)
Ő lesz az adott idő alatt a legtöbb japán kutya!

#2568 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2010. 12. 18. 20:59

Idézet: byebye hwsw - Dátum: 2010. 12. 07. 16:16

Ez a három hely esélyes,szlovákba akkor küldik ha bonyolultabb az ügy/fő darab csere/.

Cirma az csak mobil/PDA. Amúgy mai világban nem mindeg, mikor Pesten belül is 1 nap, meg Szlovákia is 1 nap?
Make love not Wor.

#2569 Felhasználó inaktív   BooBoo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 01. 19. 21:23

Egy rokonomnak csak és kifejezetten Skype-ra kell egy laptop. Beépített webkamera követelmény, illetve természetesen az, hogy bírja a Skype-ot videóval egész nap, ha kell. Minél kevesebb zséből, minél több garival, minél jobb gép kellene.

Hirtelen ezt találtam: Lenovo

#2570 Felhasználó inaktív   gene 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 01. 14:57

kaptam egy céges laptopot. mivel gyakran bent marad az irodában, IT javaslatára igényeltem hozzá egy kensington zárat. Most, h megkaptam és ráraktam a zárat a latopra, felmerült bennem a kérdés, h mennyire megbízható ez? egy erősebb rántással akár ki is lehetne tépni a zárat a gép oldalából?
PSN ID: geneMTS

A férfiak és a fiúk között nincs más különbség, csak a játékok ára. // A munka nem f@sz, állhat napokig.[/center]

Téma megosztása:

• (157 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 127
  • 128
  • 129
  • 130
  • 131
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.