HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen notebookot vegyek? - hatodik rész - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (157 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 129
  • 130
  • 131
  • 132
  • 133
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen notebookot vegyek? - hatodik rész Értékeld a témát: ***** 5 szavazás

#2591 Felhasználó inaktív   Rei 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2011. 02. 27. 18:45

Üzenet megtekintéseIdézet: Cellular - Dátum: 2011. 02. 27. 14:12

Egyaltalan nem, foleg a te esetetben. Barmilyen jatek futtatasara eleg a 4 giga. A nagyobb vinyo viszont sosem art.

Értem, köszönöm a választ. Esetleg van egyéb jótanácsod? Kicsit bővültek a lehetőségeim, úgyhogy még mindig keresgélek. Az is szempont, hogy a márkának amit választok majd, milyen szervízelése van. Hallottam már sztorikat, hogy 1 hónapra behúzzák a gépet és ülnek rajta. Sony Vaio-t ajánlják páran, de ott meg kell fizetni a márkát, a csicsát, meg a jó szervízt is. 250-ért már szimpatikus gépet lehet kapni például. Majdnem képenröhögtem az eladót, kérdeztem hogy 4 helyett 8giga ramot mennyiért tesznek bele. 100 ezer. Aszondja munkaköltség, meg ilyesmi. Azannya :D Pár oldalon meg ki lehet választani hogy mennyi garanciát kérsz meg mennyi ramot, ott kb +33000 a 8giga. Szóval nekem ez fura, de mindegy.
Processzorral nem vagyok képben, ott ugye GHz-ek vannak, nem tudom mi számít jónak meg rossznak. Meg van még videókártya memória is, abból se tudom. Bár ezeket meg fogom kérdezni ismerősöktől is, mindenkinek van valami elképzelése ezekről.

#2592 Felhasználó inaktív   dean23 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2011. 02. 28. 19:41

Sziasztok!

Szerettem volna venni egy új laptopot! Ha már új, gondoltam legyen Core i7 és akkor csak jó lesz 2-3 évig. Megrendeltem egy Asus N53SV-SX161V-t majd jött a feketeleves. Vmi hiba miatt csúszik a szállítás, sőt már azzal is riogattak, hogy lehet a gyártó más néven indít sorozatot. Máshol meg azt írják, hogy már csak pár hét és jön a javított verzió.

Most elkezdtem alternatívákat is nézni. A HP Envy sorozatról tudtok vmit, tesztet stb.? Egyelőre csak a notebookstore-on láttam eladó Envy-ket, sehol máshol. Örülnék vmi tesztnek.
Max 300.000-et szánnék a dologra és az i7-hez ragaszkodom.

Mi a véleményetek?

#2593 Felhasználó inaktív   Cellular 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2011. 03. 02. 21:43

Core i7 komoly cucc,ha ragaszkodsz hozza oke,de mire kell 4 mag? Nekem i5om van es elegendo,de ezt csak ugy mondom.
Az Envy szeria jol osszerakott gepeket kinal,stilusos megjelenesuek es modern technikaval rendelkeznek. A HP jo marka,szoval rosszul nem jarsz vele. Mindenkeppen jobb mint az Asus szerintem.

Rei: processzorbol en Intel parti vagyok ezert i3-5-7et ajanlanek,szerintem ezek kozul barmelyik megfelelo valasztas,de az i5 a legoptimalisabb. Ar/ertek aranyban mindenkeppen,az i7es modellek jelentosen tobbe kerulnek,viszont az i3 nem sokkal olcsobb.
Videokartya temaban nehezebb donteni mert eleg keszekusza a gyartok megnevezese. Egy 130M nem gyengebb egy 310M-nel csak mert a 3 tobb mint 1. Az en gepemben 310M van es a Windows meroskalajan o a leggyengebb lancszem,5 ponttal jutalmazta a rendszer. Ajanlom a notebookcheck.net oldalt ahol szinte az osszes notivideokartya ertekelve van.

#2594 Felhasználó inaktív   Rei 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2011. 03. 02. 23:48

Üzenet megtekintéseIdézet: Cellular - Dátum: 2011. 03. 02. 21:43

Rei: processzorbol en Intel parti vagyok ezert i3-5-7et ajanlanek,szerintem ezek kozul barmelyik megfelelo valasztas,de az i5 a legoptimalisabb. Ar/ertek aranyban mindenkeppen,az i7es modellek jelentosen tobbe kerulnek,viszont az i3 nem sokkal olcsobb.
Videokartya temaban nehezebb donteni mert eleg keszekusza a gyartok megnevezese. Egy 130M nem gyengebb egy 310M-nel csak mert a 3 tobb mint 1. Az en gepemben 310M van es a Windows meroskalajan o a leggyengebb lancszem,5 ponttal jutalmazta a rendszer. Ajanlom a notebookcheck.net oldalt ahol szinte az osszes notivideokartya ertekelve van.

Köszi a választ.
Holnap megyek a gépért, végülis egy Lenovo lett a nyertes. i7-es proci, 8giga ram, 500gb vinyó, jó videókártya, bruttó 260. Szerintem megéri, legalábbis ilyen olcsón ilyen bika gépet nem láttam sehol. Viszont egy érdekes és komoly probléma van vele. Valószínűleg be volt tépve aki kitalálta, de a Ctrl gomb helyén van az Fn gomb, és attól jobbra a Ctrl. Ezt tegnap hozta tudomásomra egy ismerősöm. Engem annyira nem izgat hogy emiatt megint keresgélni kezdjek, így 3 megoldást találtam rá. Külső bill. Unofficial patch van rá, BIOS-ban engedélyezi hogy a Fn gombot babráld. Vagy gányolok vele kicsit, valahogy össze"kötöm" a két gombot, hogyha lenyomom az Fn-t, akkor a Ctrl is nyomódjon vele. Meglátjuk :D

#2595 Felhasználó inaktív   Cellular 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 03. 05:55

Ez igy van az en notimon is, zavaro de egy ido utan hozzaszoksz, akarcsak mikor anno a windows billentyu megjelenesekor.
A gep kiraly, milyen a videokartya benne?

#2596 Felhasználó inaktív   Rei 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2011. 03. 03. 12:18

Üzenet megtekintéseIdézet: Cellular - Dátum: 2011. 03. 03. 05:55

Ez igy van az en notimon is, zavaro de egy ido utan hozzaszoksz, akarcsak mikor anno a windows billentyu megjelenesekor.
A gep kiraly, milyen a videokartya benne?

Gondolkodtam hogy hozzászokom-e, de nemhiszem, mert a kisujjammal szoktam nyomni és azt nem tudom eggyel arrébb :) De majd meglátom.

ATI Mobility Radeon HD 5730 1GB DDR3;

notebookcheck-en szoktam nézni a kártyákat, ez jónak tűnt. Persze annyi info van, hogy fogalmam nincs. Elég gagyi módszerem van: megnézem hogy a durvább játékok hogy futnak rajta magasabb beállításokon. Ha jól, akkor feltételezem, hogy nekem a hülyeségeimre elég lesz :D

#2597 Felhasználó inaktív   Cellular 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 03. 19:02

Valoban nem tunik rossznak, az en 310M-emnel joval erosebb :)

Amugy ezen http://www.systemreq...tslab.com/cyri/ az oldalon megnezheted elfutnak e a jatekok majd a gepeden.

#2598 Felhasználó inaktív   Rei 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2011. 03. 03. 20:02

Üzenet megtekintéseIdézet: Cellular - Dátum: 2011. 03. 03. 19:02

Valoban nem tunik rossznak, az en 310M-emnel joval erosebb :)

Amugy ezen http://www.systemreq...tslab.com/cyri/ az oldalon megnezheted elfutnak e a jatekok majd a gepeden.

310M-el sok gépet láttam, de nekem nagyon gyengének tűnt.

Köszönöm, bár nem tudom milyen játék az, ami nem futna el azon a gépen :D

#2599 Felhasználó inaktív   Cellular 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 03. 20:19

Persze, mert az is :D
1080p videokat azert elbirja, ugyhogy nekem eleg :)

#2600 Felhasználó inaktív   dean23 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2011. 03. 03. 22:17

Üzenet megtekintéseIdézet: Cellular - Dátum: 2011. 03. 02. 22:43

Core i7 komoly cucc,ha ragaszkodsz hozza oke,de mire kell 4 mag? Nekem i5om van es elegendo,de ezt csak ugy mondom.
Az Envy szeria jol osszerakott gepeket kinal,stilusos megjelenesuek es modern technikaval rendelkeznek. A HP jo marka,szoval rosszul nem jarsz vele. Mindenkeppen jobb mint az Asus szerintem.

A hazai forgalmazó ismét felvette a rendelhető termékek listájába az új ASUS-t. 2-3 hetet már lazán kibírok. Mindenesetre köszönöm a válaszod. :)

#2601 Felhasználó inaktív   ssidd 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 10. 12:12

Sziasztok!

Sandybridge i5-öst szeretnék, izmos videokaresszal, 1080-as függőleges felbontással, lehetőleg 3 év garival.
Ezen kívül szinte minden mindegy, a matt kijelző előny.

Eddig sajnos egy gépet találtam, ami átment a teszten, és ez így elég karcsú:

Fujitsu Lifebook NH751 FHD, 17,3" FullHD LED 16:9 (1920x1080 pixel), Core i5-2410M, NVIDIA GeForce GT 525M

Tudtok javasolni más típust, ami itthon kapható?

Asus-ból találtam elég jó áron N53SV-SX001V-t, viszont ennek a kijelzője csak 1366x768-as - van/várható Asus-ból
a fenti kritériumoknak eleget tevő típus?

Köszönöm:
ssidd

#2602 Felhasználó inaktív   Cellular 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 10. 18:20

Ezt gondolom asztalra helyezve akarod hasznalni, ugye?

#2603 Felhasználó inaktív   ssidd 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 10. 21:45

Üzenet megtekintéseIdézet: Cellular - Dátum: 2011. 03. 10. 17:20

Ezt gondolom asztalra helyezve akarod hasznalni, ugye?

A 17 colos kijelző nem cél, de nem is akadály, ellenben eddig csak ilyet találtam.
Jobban szeretnék 15-öst, de a többi paraméter fontosabb.

Amúgy többnyire asztalon használnám, nem szempont, hogy kicsi/könnyű legyen.

#2604 Felhasználó inaktív   ssidd 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 10. 22:21

Üzenet megtekintéseIdézet: ssidd - Dátum: 2011. 03. 10. 11:12

Asus-ból találtam elég jó áron N53SV-SX001V-t, viszont ennek a kijelzője csak 1366x768-as - van/várható Asus-ból
a fenti kritériumoknak eleget tevő típus?

Érdekes módon az asus.hu szerint ebből van többféle kijelzővel is, de minden kereskedőnél csak az 1366x768-ast találom. Pedig a tesztek alapján ígéretesnek tűnik a gép...

#2605 Felhasználó inaktív   fisherman88 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2011. 03. 17. 20:51

Sziasztok!

Laptop vásárlás előtt állok. Évek óta használok Acer modelleket, meg vagyok velük elégedve.
Leszámítva egy, azaz két dolgot, amitől szeretnék megmenekülni a következő laptopomnál.
Ezek:

1. ATI Mobility Radeon driver. A hivatalos driver nem jó az Acer laptopokhoz, a gyártó általi verzió kell.
A gyártó (Acer) persze nem frissít évek óta semmit. Lehet persze trükközni, meg Ati Mobility Patchert
használni, de macerás és nem is mindig működik. Ez a mostani modelleknél is így van még? Mindenképp olyan
márka/videokártya kombót keresek, ahol az eredeti driverek is használhatók.

2. Szintén az ATI kártya. A teljesítménye jó, van rajta alapból 128M v. 256M RAM (X1600-as). De ő lefoglal
magának még 256M rendszer-memóriát. Sem a BIOS-szal, sem CCC-vel, sem ATT-vel nem lehet ezt megváltoztatni.
Úgyhogy van 512M videoramom egy gépben, amit leginkább munkára használok - ahol viszont nagyon is hiányzik
a 256M ram, amit elszedett. Na ilyenekkel sem szeretnék többet szenvedni.

Aktuálisak még a mai modelleknél is ezek a problémák? Vagy csak az ATI kártyáktól kell óvakodni, és
az nvidia-val minden ok?

üdv és kösz

#2606 Felhasználó inaktív   isztambul 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2011. 03. 18. 00:43

Sziasztok!

Én új felhasználó vagyok a fórumon, és igazából azért regisztráltam, hogy a segítségeteket kérjem. Most állok laptop vásárlás előtt, és mivel sajnos nem értek hozzá, jó lenne, ha elmondanátok a véleményetek. Egyetemista vagyok mindenféle extra igény nélkül, alapvetően otthoni multimédiás használatra kellene, net, office ilyesmik. Fontos lenne, hogy legyen strapabíró (mármint utazás miatt tényleg sokat cipelném magammal), ne tükröződjön nagyon a képernyő (hogy szabadban is lehessen használni) és bírja sokáig az aksija. Ja és a mostani gépem kb. 2 év után használhatatlanná vált, szeretném, ha az új azért ennél kicsit tovább bírná. Van valamilyen javaslatotok? Én főként HP gépeket néztem, a Rossignol ( http://bit.ly/hc0lK9 ) tetszett meg nagyon, ez abban az árkategóriában is van, ami nekem jó lenne. Köszi a segítséget előre is!

#2607 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2011. 03. 18. 01:36

Üzenet megtekintéseIdézet: isztambul - Dátum: 2011. 03. 18. 00:43

Én új felhasználó vagyok a fórumon, és igazából azért regisztráltam, hogy

hogy nem is tudom, de ez már fájdalmas, hogy egyre több fórum úszik ettől a linktől, amit folyton ide szemeteltek.
Make love not Wor.

#2608 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 18. 11:03

Üzenet megtekintéseIdézet: isztambul - Dátum: 2011. 03. 18. 00:43

Sziasztok!

Én új felhasználó vagyok a fórumon, és igazából azért regisztráltam, hogy a segítségeteket kérjem.

Szia! :-)

Nem kell a duma, írd le szépen az igazságot: "Én egy spammer vagyok, aki az új kampányunk értekezletén felvetette a vezetőségnek, hogy majd jól telegerillamarketingezi a fórumokat ezzel az ótvarosan gyenge dumával." Siralmasan gáz, mondjuk immáron sokadszorra... Ki kényszerít benneteket, hogy a béka segge alól még 10 emeletet menjetek lefelé lifttel? A HP embere vagy? Vagy valamelyik disztribútoré?

No de fenntartom az ártatlanság vélelmét egy pillanatra, és korrekt választ adok:

Kedves Isztambul!

Amennyiben Te nem a Hewlett Packard fizetett spammere vagy, aki teleszemeteli a fórumokat és megpróbálja elhitetni a gagyi-szar szövegével, hogy csóró egyetemistaként minden extra igény nélkül kinézel egy negyedmilliós HP Rossignol gépet, aminek ráadásul most fut a kampánya, akkor a következőket tudom javasolni:

Vegyél használtan egy IBM Thinkpad laptopot, ami az egyetemista igényeidet messze felül fogja múlni még 3-4 évesen is, olcsón meg tudod venni, és ráadásul a Thinkpad -ek híresek az elpusztíthatatlanságukról, strapabírásukról, így bátran cipelheted magaddal bárhová.

Remélem tudtam segíteni... :] :kma: :nevet2:

címkék: HP, Rossignol, IBM, ThinkPad, spammer, egyetemista :bolond:
Karosszékből nincs rákkendroll... |

#2609 Felhasználó inaktív   Dönci-pc 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2011. 03. 18. 12:02

Sziasztok!

Elnézést kérek,hogy nem a témához kapcsolódik a hsz-em. A 6-12 éves gyerekek számítógép-használati szokásaikról végzek kutatást. Kérem a szülőket, hogy töltsék ki az alábbi linken található kérdőívem!Akinek kedve van, az a gyermekével is kitöltetheti a gyerekek számára készített felmérést,ami a második linkre kattintva jelenik meg.Köszönöm! :)

http://ripet.hu/feed...jksc9oiwozui93j
http://ripet.hu/feed...eyhv5ehsp3fauut

#2610 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2011. 03. 18. 13:52

Üzenet megtekintéseIdézet: Zsul - Dátum: 2011. 03. 18. 11:03

Remélem tudtam segíteni... :] :kma: :nevet2:

Amúgy is téli modellnek hirdetik, ami így tavaszra egy elavult szar, abszolút nem trendi.
Make love not Wor.

Téma megosztása:

• (157 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 129
  • 130
  • 131
  • 132
  • 133
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.