HWSW Informatikai Kerekasztal: Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (173 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 132
  • 133
  • 134
  • 135
  • 136
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez II Ide írj, ha baj van! Értékeld a témát: -----

#2661 Felhasználó inaktív   Virus9AX 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2012. 08. 29. 13:33

Üzenet megtekintéseIdézet: pittti (Bitvadász) - Dátum: 2012. 08. 27. 01:24

Valószínűleg az lesz, amelyiken az oprendszer van. Egy HdTune S.M.A.R.T. képet be tudnál szúrni?
(a Health fül alatti adatok a lényegesek)

Szerbusz nekme is volt/van ilyen jellegű problémám de nálam a energia takarékossági cucc ki van lőve szóval lehetséges a HDD (meg van rajta 1 nem bad hanem crc vagy miylne szektor de ha odaér a HDD sentinel ben a rövid önteszt akkor megáll az élet a programban meg a win ben is.)

Ha nem lenne túl nagy fáradság megnéznéd majd nekem a becsatolt képet amit majd csak akor tudok elkészíteni ha hazaértem :)
ps. HDD sentinel is jó vagy mindnekép pa HDD tune rakjam fel?

#2662 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 08. 29. 15:22

Üzenet megtekintéseIdézet: Virus9AX - Dátum: 2012. 08. 29. 13:33

Szerbusz nekme is volt/van ilyen jellegű problémám de nálam a energia takarékossági cucc ki van lőve szóval lehetséges a HDD (meg van rajta 1 nem bad hanem crc vagy miylne szektor de ha odaér a HDD sentinel ben a rövid önteszt akkor megáll az élet a programban meg a win ben is.)

Ha nem lenne túl nagy fáradság megnéznéd majd nekem a becsatolt képet amit majd csak akor tudok elkészíteni ha hazaértem :)
ps. HDD sentinel is jó vagy mindnekép pa HDD tune rakjam fel?

A HdTune adatai számomra jobban kiértékelhetőek (A Sentinel is nagyjából ugyanúgy írja ki, csak sok a csicsa meg a rizsa - pl. meghibásodás várható 133 óra múlva...). Ízlés dolga, ki melyiket szereti.

Tudsz vele teljes felületi tesztet is csinálni, garantáltan nem szokott lefagyni - a hiba helyét pedig az LBA száma alapján azonosítja.

Várom a képet.
A válaszomnak ne a stílusával, hanem a tartalmával foglalkozz!

#2663 Felhasználó inaktív   Virus9AX 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 08. 29. 17:45

Üzenet megtekintéseIdézet: pittti (Bitvadász) - Dátum: 2012. 08. 29. 17:22

A HdTune adatai számomra jobban kiértékelhetőek (A Sentinel is nagyjából ugyanúgy írja ki, csak sok a csicsa meg a rizsa - pl. meghibásodás várható 133 óra múlva...). Ízlés dolga, ki melyiket szereti.

Tudsz vele teljes felületi tesztet is csinálni, garantáltan nem szokott lefagyni - a hiba helyét pedig az LBA száma alapján azonosítja.

Várom a képet.

Ez a healt menu :
http://kepfeltoltes....ltoltes.hu_.png

Quick scan nél nem mutat hibát.
Viszont ha azt kiveszem akkor bedom 1 -et

1 Error at 1855MB (LBA 3799450)

Teljes tesztre most nincs időm de a HDD Sentinel is ugyanitt jelezte a hibát.

Mire számítsak? Kuka vagy ha leformázom akkor kiveszi az irható táblából azt a sektort és mondjuk ilyne nem kritikus adatok tárolására még jó lehet?

#2664 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 08. 29. 18:18

Üzenet megtekintéseIdézet: Virus9AX - Dátum: 2012. 08. 29. 17:45

Mire számítsak? Kuka vagy ha leformázom akkor kiveszi az irható táblából azt a sektort és mondjuk ilyne nem kritikus adatok tárolására még jó lehet?

Kár lenne még kidobni. Az a hiba még lehet, hogy nem is valódi - függőben lévő szektor.

A WD-nek van egy gyári programja a DLGDIAG - töltsd le a honlapjukról és formázd le vele (vagy a Hiren's bootcd-n is rajta van). Valószínűleg ki tudja javítani, az oprendszer alóli síma formázás viszont biztosan nem!

#2665 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 08. 29. 20:05

Üzenet megtekintéseIdézet: pittti (Bitvadász) - Dátum: 2012. 08. 29. 19:18

Kár lenne még kidobni. Az a hiba még lehet, hogy nem is valódi - függőben lévő szektor.

A WD-nek van egy gyári programja a DLGDIAG - töltsd le a honlapjukról és formázd le vele (vagy a Hiren's bootcd-n is rajta van). Valószínűleg ki tudja javítani, az oprendszer alóli síma formázás viszont biztosan nem!

:up:

Esetleg gyorsabb megoldás, Linuxból (akár Live CD-ről):
hdparm --write-sector 3799450

Ui: Virus9AX, nem volt nálad egyszer áramszünet, amikor be volt kapcsolva a számítógép, a miben ez a diszk volt? Az is okozhat ilyesmit.

Szerkesztette: Sparow2 2012. 08. 29. 20:07 -kor

#2666 Felhasználó inaktív   Virus9AX 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 08. 29. 20:27

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2012. 08. 29. 22:05

:up:

Esetleg gyorsabb megoldás, Linuxból (akár Live CD-ről):
hdparm --write-sector 3799450

Ui: Virus9AX, nem volt nálad egyszer áramszünet, amikor be volt kapcsolva a számítógép, a miben ez a diszk volt? Az is okozhat ilyesmit.

Áramszünet nem de mikor próbálgattam a gépet hogy tunning mellet mennyire stabil volt pár kék halálom meg hirtelen újraindulásom :D Gondolom az is hasonló eset.

Ebből a DLDIAG ból nekem csak a dos os jó vagy a win es is megtenné?

Szerkesztette: Virus9AX 2012. 08. 29. 20:43 -kor

#2667 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 08. 29. 20:34

Üzenet megtekintéseIdézet: Virus9AX - Dátum: 2012. 08. 29. 21:27

Áramszünet nem de mikor próbálgattam a gépet hogy tunning mellet mennyire stabil volt pár kék halálom meg hirtelen újraindulásom :D Gondolom az is hasonló eset.

Az elvileg nem, mert a HDD attól még befejzi az éppen félben lévő blokk írását, hogy a CPU megfagy vagy újraindul ...
Ami okozza, az inkább áramszünet, vagy a kikapcsoló gombbal menet közbeni kikapcsolás (ha éppen írás közben van a HDD).

#2668 Felhasználó inaktív   Virus9AX 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 08. 29. 21:05

Szerintem volt oylna is hogy beakadt kép és a hang és nem reagált a reset gomba maradt a power.

Visszatérva az előző kérdésemre win alól ugy értem hogy másik winyóról bebotolok win8 ba és ugy formázom meg a mostani win7 es rendszer particiót ezzel a programmal.

#2669 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 08. 29. 21:27

Üzenet megtekintéseIdézet: Virus9AX - Dátum: 2012. 08. 29. 21:27

Persze, win-es is megteszi, ha van.
Lehet, hogy 21. század, aztán windows-os programokat is gyártanak. Régebben ezek általában csak DOS-osak szoktak lenni.

#2670 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 08. 30. 06:56

Üzenet megtekintéseIdézet: Virus9AX - Dátum: 2012. 08. 29. 20:27

A Win-est nem ismerem, de mivel ez a program alacsonyszintű szektorírást végez (zerofill), a Dos-os megoldást tartom jobbnak - nem véletlenül indul a Hiren's CD is Dossal.

#2671 Felhasználó inaktív   Virus9AX 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 08. 30. 08:24

Üzenet megtekintéseIdézet: pittti (Bitvadász) - Dátum: 2012. 08. 30. 08:56

A Win-est nem ismerem, de mivel ez a program alacsonyszintű szektorírást végez (zerofill), a Dos-os megoldást tartom jobbnak - nem véletlenül indul a Hiren's CD is Dossal.

Köszi a választ.
Már csak 1 kérdés ez a progi be tud bootlni ha ráteszem 1 cd-re vagy mindenképpen kell mellé valami dos cucc is? Illetve pendriveról is menne e a dolog?
Vagy ha valaki Bp-n megcsinálná nekem szívesen elvinném hozzá 1-2 sört megérne nekem ez a művelet :)

Szerkesztette: Virus9AX 2012. 08. 30. 08:25 -kor

#2672 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 08. 30. 08:32

Üzenet megtekintéseIdézet: Virus9AX - Dátum: 2012. 08. 30. 08:24

Köszi a választ.
Már csak 1 kérdés ez a progi be tud bootlni ha ráteszem 1 cd-re vagy mindenképpen kell mellé valami dos cucc is? Illetve pendriveról is menne e a dolog?
Vagy ha valaki Bp-n megcsinálná nekem szívesen elvinném hozzá 1-2 sört megérne nekem ez a művelet :)

Ha csak a progit töltötted le amellé kell valami amiről bootol. Bár a honlapjukon elvileg fent van bootCD és bootfloppy formában is. (bootimage, tehát megfelelően kiírva indulniuk kell)
Meg is van, innen letöltheted.

Sajnos én Győr mellett vagyok, úgy hogy valaki közelebbit keress!

#2673 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 08. 30. 11:16

Egy lehalt, csodálatos 400G-s Samsung HD401LJ. (kép 1)

Milyen érdekes mégis működik? (kép 2)

Csatolt fájl:

Szerkesztette: pittti (Bitvadász) 2012. 08. 30. 11:18 -kor

#2674 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 08. 30. 11:47

Üzenet megtekintéseIdézet: pittti (Bitvadász) - Dátum: 2012. 08. 30. 12:16

Egy lehalt, csodálatos 400G-s Samsung HD401LJ. (kép 1)

Milyen érdekes mégis működik? (kép 2)

Mi baja volt?
Csak meg kellett tisztogatni?

#2675 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 08. 30. 12:13

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2012. 08. 30. 11:47

Mi baja volt?

Csak annyi, hogy a bios sem ismerte fel. Az eletronika pedig tűzforró volt pár másodperc után.
Oxidoldóval lett kezelve, majd mikropolírozóval fényesre tisztítva.

Szerkesztette: pittti (Bitvadász) 2012. 08. 30. 12:20 -kor

#2676 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 08. 30. 12:48

Üzenet megtekintéseIdézet: pittti (Bitvadász) - Dátum: 2012. 08. 30. 13:13

Csak annyi, hogy a bios sem ismerte fel. Az eletronika pedig tűzforró volt pár másodperc után.
Oxidoldóval lett kezelve, majd mikropolírozóval fényesre tisztítva.

:respect:

#2677 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 08. 30. 13:02

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2012. 08. 30. 11:47

Mi baja volt?
Csak meg kellett tisztogatni?

Mondjuk a történethez az is hozzátartozik, hogy az ominózus merevlemez egy hölgyé (az okosabbik fajtából), észlelvén a bajt rögtön fogta a winchestert (mobilrack-ben volt) és végigjárt Győrben három szaküzletet.
Az elsőben pár perc után visszaadták neki hogy kuka, a másodikban rögtön a Kürtöt kezdték emlegetni megfelelő összegek kíséretében, míg végül a harmadikból kiküldték hozzám.

Tíz perc alatt kiért, megnéztem, mondtam neki hogy egy fél órára menjen el sétálni (ismerkedjen kis hazánkkal), addigra lesz valami. Mire visszaért, addigra már a teszt is megvolt - mobilrack is kipucolva, ventillátor kicserélve benne.

Mindezért (nem reklám) fizetett 3.500 Ft-ot, + az út hozzám és vissza, de most mi van akkor, ha hallgat a második eladóra és elviszi Pestre. Eleve az útiköltség (2+2 út oda-vissza mert azonnal szóba sem állnak vele), meg hát az ár sem ennyi szokott lenni. Szóval végülis mindenki jól járt, a winyót pedig nyugodtan használhatja tovább.

#2678 Felhasználó inaktív   Samuraj 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 09. 03. 13:12

Szóval puszta kontakthiba? Kemény.

Közben Seagate barracudám mentése is folytatódik...
Megfogalmazódott a gondolat, hogy mi van, ha az olvashatatlan szektorokra rányomok egy írást - lévén a korábbi társalgás alapján is, írás közben nem olvas szektor poziciót -, mint egyfajta újramágnesezés. Csak előbb biztos ami biztos alapon lementettem, amit lehet. Elsőre tehát a 3F00h szektor kapott egy újraírást és láss csodát! feltámadt, visszaolvasható, működik. Az oprendszer is ezután ismét felismerte, katalógus szerkezet, minden megint ott volt. Ezután amit lehetett, át lett másolva. Menetközben persze újabb és újabb mappák váltak elérhetetlenné - szaporodtak az olvashatatlan szektorok. Érdekes módon, csak a katalógus bejegyzések egy-egy szektora pukant mindig el (mint utóbb összehasonlítottam a már kitükrözött vinyóval), ami ezúttal is a ..4-es végűek (vagy ha tovább tartott: 5-6-osok is) voltak. Aztán az egész hdd is elérhetetlenné vált megint, bár elsőre nem találtam az elejében hibás szektort.
Ekkor különféle ötletek születtek: másoljam-e vissza az új generációs olvashatatlan szektorokat a diribdarabokról egyesével szektoronként vadászva (ami jó sok időbe lenne) vagy toljam rá vissza egybe az egészet (akkor nekem nem sokat kell dolgozni, csinálja magától), esetleg hagyjam a csudába, várjam meg az új vinyót és arra másolom vissza a darabokat. Kíváncsiságból elkezdtem egyesével bogarászni egy darabig - mindegyik szektor jó lett újraírással.
Aztán a vinyó pontott tett a dilemma végére: alkalmasint elkezdett zörögni, lineáris folyamatos írásnál dobálva a fejet összevissza szakadoztatva az olvasást/írást. Ez a jelenség is csak bizonyos területen jelentkezett - elsőre. Aztán nagyon gyorsan szinte bármelyik tartományban produkálta, főleg írásnál, olvasáskor meg a már szokásos módon nem találta a szektort. Még a lemez legelején talán sikerült letörölni a fat és katalógus táblákat, de visszaolvasáskor már "rossz parancs" hibát vágott a legelső szektornál is (aztán úgyis maradt minden műveletnél, csak a már ismert ki-be kapcsolásra jött vissza megint). Ekkor lett megállapítva neki élte vége. Lehet, így is szerencsém volt, hogy eddig kibírta, amíg le tudtam másolni. Ennek ellenére még mindig felismeri a bios (ha nem is elsőre).
Róla és a 250 gigás tükörről cirka 200 giga adatot sikerült már állomány szinten lementeni (átmásolni), bár ez még mindig csak a fele méret, darabra mégis vagy a 3/4-e. A többi inkább a filmeknek köszönhető (+zene+képek), amik önmagukban nagy méretűek, ezek maradnak a darabokon és várják sorsuk jobbra fordulását.
A beteget pedig küldöm vissza nyuszikának.
A vindóz nem program! Nem lehet memória igénye! Csak egy alaprendszer, amin a programok futhatnak, nekik lehet memória igényük! A vindóz igenis érje be 64Kilobyte-val! Kiváltképp a telepítője!

#2679 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 09. 03. 13:26

Üzenet megtekintéseIdézet: Samuraj - Dátum: 2012. 09. 03. 14:12

Közben Seagate barracudám mentése is folytatódik...

Nem kapkodod el ...

#2680 Felhasználó inaktív   StSanya 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 09. 03. 14:47

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2012. 09. 03. 14:26

Nem kapkodod el ...

Mint tudjuk: Jó munkához idő kell... :evil2:
"Mindörökké! Enter."
Konfig: MSI 790GX-G65, AMD Phenom II X3 720 @X4 @3000MHz, Crucial Ballistix Tactical LP DDR3 1333MHz CL7 8GB kit, MSI Radeon HD 7770 OC 1GB, Intel X-25M 160GB, Western Digital Caviar Red 1TB, Pioneer DVR-216D, Corsair HX-450 Modular, Cooler Master Hyper TX2 @Chieftec AF-0925PWM, Cooler Master Centurion 534 Black, Dell P2414H, APC Back-UPS ES 700VA, D-Link DSL-321B @DChard, Asus RT-N66U @Shibby, Creative GigaWorks T20 Series II, SteelSeries 4H, Genius KB-G265, Logitech G100s

Téma megosztása:

• (173 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 132
  • 133
  • 134
  • 135
  • 136
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.