Elküldve: 2012. 09. 03. 13:12
Szóval puszta kontakthiba? Kemény.
Közben Seagate barracudám mentése is folytatódik...
Megfogalmazódott a gondolat, hogy mi van, ha az olvashatatlan szektorokra rányomok egy írást - lévén a korábbi társalgás alapján is, írás közben nem olvas szektor poziciót -, mint egyfajta újramágnesezés. Csak előbb biztos ami biztos alapon lementettem, amit lehet. Elsőre tehát a 3F00h szektor kapott egy újraírást és láss csodát! feltámadt, visszaolvasható, működik. Az oprendszer is ezután ismét felismerte, katalógus szerkezet, minden megint ott volt. Ezután amit lehetett, át lett másolva. Menetközben persze újabb és újabb mappák váltak elérhetetlenné - szaporodtak az olvashatatlan szektorok. Érdekes módon, csak a katalógus bejegyzések egy-egy szektora pukant mindig el (mint utóbb összehasonlítottam a már kitükrözött vinyóval), ami ezúttal is a ..4-es végűek (vagy ha tovább tartott: 5-6-osok is) voltak. Aztán az egész hdd is elérhetetlenné vált megint, bár elsőre nem találtam az elejében hibás szektort.
Ekkor különféle ötletek születtek: másoljam-e vissza az új generációs olvashatatlan szektorokat a diribdarabokról egyesével szektoronként vadászva (ami jó sok időbe lenne) vagy toljam rá vissza egybe az egészet (akkor nekem nem sokat kell dolgozni, csinálja magától), esetleg hagyjam a csudába, várjam meg az új vinyót és arra másolom vissza a darabokat. Kíváncsiságból elkezdtem egyesével bogarászni egy darabig - mindegyik szektor jó lett újraírással.
Aztán a vinyó pontott tett a dilemma végére: alkalmasint elkezdett zörögni, lineáris folyamatos írásnál dobálva a fejet összevissza szakadoztatva az olvasást/írást. Ez a jelenség is csak bizonyos területen jelentkezett - elsőre. Aztán nagyon gyorsan szinte bármelyik tartományban produkálta, főleg írásnál, olvasáskor meg a már szokásos módon nem találta a szektort. Még a lemez legelején talán sikerült letörölni a fat és katalógus táblákat, de visszaolvasáskor már "rossz parancs" hibát vágott a legelső szektornál is (aztán úgyis maradt minden műveletnél, csak a már ismert ki-be kapcsolásra jött vissza megint). Ekkor lett megállapítva neki élte vége. Lehet, így is szerencsém volt, hogy eddig kibírta, amíg le tudtam másolni. Ennek ellenére még mindig felismeri a bios (ha nem is elsőre).
Róla és a 250 gigás tükörről cirka 200 giga adatot sikerült már állomány szinten lementeni (átmásolni), bár ez még mindig csak a fele méret, darabra mégis vagy a 3/4-e. A többi inkább a filmeknek köszönhető (+zene+képek), amik önmagukban nagy méretűek, ezek maradnak a darabokon és várják sorsuk jobbra fordulását.
A beteget pedig küldöm vissza nyuszikának.
A vindóz nem program! Nem lehet memória igénye! Csak egy alaprendszer, amin a programok futhatnak, nekik lehet memória igényük! A vindóz igenis érje be 64Kilobyte-val! Kiváltképp a telepítője!