HWSW Informatikai Kerekasztal: Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (173 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 133
  • 134
  • 135
  • 136
  • 137
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez II Ide írj, ha baj van! Értékeld a témát: -----

#2681 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2012. 09. 04. 07:08

Üzenet megtekintéseIdézet: pittti (Bitvadász) - Dátum: 2012. 08. 30. 12:16

Egy lehalt, csodálatos 400G-s Samsung HD401LJ. (kép 1)

Milyen érdekes mégis működik? (kép 2)

Az a melegedés komoly. A szervó még csak hagyján, de a CPU.. Nem tartósságra van tervezve :-( . Ez az oxid is érdekes. A bánatnak nem lehet rendesen learanyozni egy lemez belsejébe vezetett csatlakozófelületet (ahol ráadásul nagy frekvencián közlekedik sok érzékeny jel). Mennyi ilyen érintkezőt javítottam én is, WD is ugyanezt csinálta, meg talán a maxtor.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#2682 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2012. 09. 04. 09:02

Üzenet megtekintéseIdézet: StSanya - Dátum: 2012. 09. 03. 15:47

Mint tudjuk: Jó munkához idő kell... :evil2:

Hát még a rosszhoz :)

#2683 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 09. 05. 16:27

Üzenet megtekintéseIdézet: didyman - Dátum: 2012. 09. 04. 07:08

Az a melegedés komoly...

Valóban. Az igazat megvallva, magam sem bíztam benne hogy elindul (az a sárgásbarna folt a felső részen nem a fotó hibája!). Valószínűleg hozzájárult a szűk mobilrack, meg persze a régen beállt ventillátor. A winyó meg szépen főtt a saját levében...

Ezeket már rutinból meg szoktam nézni és takarítani, igazából mindegy hogy Samsung, Seagate vagy WD - mindegyik egyformán vacak. Az ezeréves 80G-s Samsungok érintkezőpanelje meg úgy csillog mint a tücsök v.....!!! Valamikor azért tudták hogy mire kell odafigyelni a gyártásnál.
A válaszomnak ne a stílusával, hanem a tartalmával foglalkozz!

#2684 Felhasználó inaktív   Samuraj 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 09. 05. 16:44

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2012. 09. 03. 13:26

Nem kapkodod el ...

Hát ahogy időm engedi! Mellesleg cirka 1 hónapja kezdtem, ahhoz képest már kész, legalábbis ami a vinyó visszaküldését illeti, tehát hamar megvolt. Amúgy is jövő júniusig garis.
Viszont most látom, hogy valami 7ezer forint lenne a postázása Bécsbe????? Ez valami vicc?? Nem elég, hogy 14 ruppóért vettem, még költsek rá 7ezer forintot csak a gariztatásra? Hát mi a tököm kerül ilyen drágába a postán? Mivel nem túl nagy doboz, esetleg levélként is küldhetném, de az is valami 3-4ezer forint. Ekkora pofátlanságot!
Már beregisztráltam az RMA-t, úgyhogy várják a csomagot.

Szerkesztette: Samuraj 2012. 09. 05. 16:45 -kor

A vindóz nem program! Nem lehet memória igénye! Csak egy alaprendszer, amin a programok futhatnak, nekik lehet memória igényük! A vindóz igenis érje be 64Kilobyte-val! Kiváltképp a telepítője!

#2685 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 09. 05. 16:47

Üzenet megtekintéseIdézet: Samuraj - Dátum: 2012. 09. 05. 16:44

Viszont most látom, hogy valami 7ezer forint lenne a postázása Bécsbe????? Ez valami vicc??

Töltsön el örömmel az a tudat, hogy a visszapostázást meg a gyártó fizeti!
(amúgy meg gratulálok!)

#2686 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 09. 07. 22:42

Üzenet megtekintéseIdézet: pittti (Bitvadász) - Dátum: 2012. 09. 05. 17:47

Töltsön el örömmel az a tudat, hogy a visszapostázást meg a gyártó fizeti!
(amúgy meg gratulálok!)

Inkább vidd ki személyesen aztán egyél egy käsekrainert.
Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#2687 Felhasználó inaktív   Samuraj 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 09. 11. 19:55

Ja, csak ennek úgy kéne működnie, hogy amit megveszek annyiért amennyiért, bírja ki ameddig kell számomra plusz költség nélkül - mert elvégre ugye azért az árért vállaltam azt, magasabb áron már más lenne a helyzet, esetleg más (jobb) márkát/típust tudok venni. Ha meg nem az én hibámból pusztul meg, akkor még csak osztozni se kelljen a helyreállítás költségén. Persze ha itt a sarki boltba lehetne cserélni, már akkor is kétszer kéne bemenni, egyszer leadom, 2 hét múlva visszamegyek, tehát már az a pár perc séta plusz költség, meg amíg kicsavarom-becsavarom, illetve az adatmentés horribilis idejét nem is említve+az elveszett adatok...stb - szóval plusz költség van így is úgy is, mégha házhoz is jönnének a csere vinyóval.
Jó, nem morgolódok.
Örülök. :reklamacio: csak épp nem tudom jól előadni

Szerkesztette: Samuraj 2012. 09. 11. 19:57 -kor

A vindóz nem program! Nem lehet memória igénye! Csak egy alaprendszer, amin a programok futhatnak, nekik lehet memória igényük! A vindóz igenis érje be 64Kilobyte-val! Kiváltképp a telepítője!

#2688 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 09. 11. 20:21

Üzenet megtekintéseIdézet: Samuraj - Dátum: 2012. 09. 11. 19:55

Ja, csak ennek úgy kéne működnie, hogy amit megveszek annyiért amennyiért, bírja ki ameddig kell számomra plusz költség nélkül - mert elvégre ugye azért az árért vállaltam azt, magasabb áron már más lenne a helyzet, esetleg más (jobb) márkát/típust tudok venni.

A most érvényes jogszabályok szerint a garanciális dolgokat az eladónak kell intéznie (mert vele állsz közvetlenül jogviszonyban).

#2689 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 09. 11. 23:59

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2012. 09. 11. 21:21

A most érvényes jogszabályok szerint a garanciális dolgokat az eladónak kell intéznie (mert vele állsz közvetlenül jogviszonyban).

Ja, de azért előfordul néha, hogy saját magadnak kell intézned, pl:
- már nincs meg az eladó, mert 2 éve bezárt a bolt, aki árulta.
- az eladó kevesebb garanciát adott rá (amennyit a magyar törvények minimumnak megszabnak, pl. 1 év), ami már le is telt rég, a gyártó meg többet (pl. 3 év) és az még tart.
- a bolt szarik a garanciára, és elhajt a búsba. Van ilyen is.

#2690 Felhasználó inaktív   StSanya 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 09. 12. 07:17

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2012. 09. 12. 00:59

Ja, de azért előfordul néha, hogy saját magadnak kell intézned, pl:
- már nincs meg az eladó, mert 2 éve bezárt a bolt, aki árulta.
- az eladó kevesebb garanciát adott rá (amennyit a magyar törvények minimumnak megszabnak, pl. 1 év), ami már le is telt rég, a gyártó meg többet (pl. 3 év) és az még tart.
- a bolt szarik a garanciára, és elhajt a búsba. Van ilyen is.

+

A gyártó akciózik egyet, általában regisztrációhoz kötve, pl. most legutóbb Samsung 5 évet bizonyos háztartási gépekre, vagy Brother nyomtatókra +1 évet még most szeptemberben...
"Mindörökké! Enter."
Konfig: MSI 790GX-G65, AMD Phenom II X3 720 @X4 @3000MHz, Crucial Ballistix Tactical LP DDR3 1333MHz CL7 8GB kit, MSI Radeon HD 7770 OC 1GB, Intel X-25M 160GB, Western Digital Caviar Red 1TB, Pioneer DVR-216D, Corsair HX-450 Modular, Cooler Master Hyper TX2 @Chieftec AF-0925PWM, Cooler Master Centurion 534 Black, Dell P2414H, APC Back-UPS ES 700VA, D-Link DSL-321B @DChard, Asus RT-N66U @Shibby, Creative GigaWorks T20 Series II, SteelSeries 4H, Genius KB-G265, Logitech G100s

#2691 Felhasználó inaktív   matt-new 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2012. 09. 14. 23:58

Sziasztok!

Segítség!!!
A gépemre külső mobilvinyót tettem, és arra töltötem le.
Most hogy bekapcsoltam, a beépített C meghajtót látja, de az azonos lemezen lévő D partíción csak 1 darab .torrent filet listáz. A partíció tulajdonságait listázva viszont látszik a szabad és foglalt terület, és az alapján megvannak az adatok.
Mit tegyek?
A partition magic ezt mutatja (lásd csatolmány)

Csatolt fájl:

#2692 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 09. 15. 07:49

Üzenet megtekintéseIdézet: matt-new - Dátum: 2012. 09. 14. 23:58

A partition magic ezt mutatja (lásd csatolmány)

Valami gyönyörűen felülírta az MFT-t. A torrent kliensnek az átmeneti munkakönyvtárát nem irányítottad véletlenül a D: meghajtóra?

#2693 Felhasználó inaktív   matt-new 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2012. 09. 15. 09:39

Üzenet megtekintéseIdézet: pittti (Bitvadász) - Dátum: 2012. 09. 15. 08:49

Valami gyönyörűen felülírta az MFT-t. A torrent kliensnek az átmeneti munkakönyvtárát nem irányítottad véletlenül a D: meghajtóra?

De igen! Mi a megoldás?

#2694 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 09. 15. 12:17

Üzenet megtekintéseIdézet: pittti (Bitvadász) - Dátum: 2012. 09. 15. 08:49

Az is gyönyörű még, hogy valaki Extended partíciót és azon belül logikai drive-ot hoz létre manapság, amikor simán lehet 4 db elsődleges partíciót létrehozni, és arról sokkal egyszerűbb adatot lekapirgálni "kehe" esetén. :eek: :lama:
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
Ha visszakérdezek, akkor az azért van, mert nem értettem, hogy mit kérdeztél. Heeeee?

#2695 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 09. 15. 16:22

Üzenet megtekintéseIdézet: Zsivaagoo - Dátum: 2012. 09. 15. 12:17

Az is gyönyörű még, hogy valaki Extended partíciót és azon belül logikai drive-ot hoz létre manapság...

Ez most a hiba szempontjából lényegtelen. Helyreállítani egyik esetben sem lehetséges, marad az adatmentés (HandyRecovery, Recuva) - mentés után újraformázva a partíció használható lesz.

#2696 Felhasználó inaktív   2rda 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2012. 09. 21. 09:02

Üzenet megtekintéseIdézet: Macikák - Dátum: 2012. 08. 03. 11:03

SATA-kábel csere, és egy MemTest. Ha CRC-zik ahogy a HDTune-képen láttam, az lehet RAM-hiba is, meg SATA-kábel is.

Volt bizony kábelcsere és memtest is, viszont mivel garanciás volt ezért korrekten visszavették és vettem helyette egy WD10EALX-et.
Ezzel már semmi gond :)
Így utólag köszönöm mindenkinek a segítséget.

#2697 Felhasználó inaktív   Samuraj 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 09. 22. 08:14

Üzenet megtekintéseIdézet: matt-new - Dátum: 2012. 09. 14. 23:58

...külső mobilvinyót... beépített C meghajtót látja, de az azonos lemezen lévő D partíción...

Nekem kicsit zavaros, hogy akkor hány vinyó hány partíciójáról van szó. A külső vinyók amúgy is dinamikusan kapnak betűjelet felcsatolási sorrendtől függően (kivéve, ha vindózban fixálva van).

Seagete.
Nagyjából mennyi idő alatt kéne megkapniuk a darabom? Két hete már elment, de az RMA még mindig rám avéjtingel. Bécsbe biztos pár nap alatt el kellett jutnia. Mikor regisztrálják be? Vagy ők még továbbküldik usába, merthogy a Bécs csak collection pointként jelzett és csak az usába érkezéskor regisztrálják? Azonkívül nem tudom jó lesz e nekik a csomagolás, előírásuk szerint igyekeztem pattintós tokba, de sajnos "end cap"-jeim nem lévén szivaccsal, papírgalacsinokkal lett kibélelve a doboz - ez a módszer még egy jó vinyó esetén is biztonságos, ez egyébként is döglött, nagyobb kár már nem érheti (csak egy úthenger).

#2698 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 09. 22. 21:48

Üzenet megtekintéseIdézet: Samuraj - Dátum: 2012. 09. 22. 08:14

Nagyjából mennyi idő alatt kéne megkapniuk a darabom?

Hát, annak idején nekem is vagy három hét után jött meg (lehet hogy volt egy hónap is!), de kárpótolt hogy a 120-as helyett 200 Gigásat küldtek. 2003-ban a 120-as is egy vagyon volt, 200-asról meg legfeljebb álmodozhattunk.

#2699 Felhasználó inaktív   Samuraj 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 09. 25. 18:10

Na jó, de a Seagate-nek már meg kellett kapnia!? Merthogy a státusza még nincs átállítva, azóta is rám vár, hogy elküldjem nekik. Gyanítható, hogy elveszett? Vagy csak hanyagul nem jeleznek vissza?

1 érdekes cikk 2003-as pcworldből: "... A Seagate Barracuda ATA-IV nem csak nagyon gyors, de mindezek mellett nagyon halk is. Ennek hátterében a specális "SoftSonic" "folyadékos dinamikus csapágyas" motor áll, ami az üzemelést igazán halkká varázsolja. Emellett rendkívül fejlett védelmi rendszer gondoskodik a meghajtó megbízhatóságáról. Ez a rendszer a 3D Defense System nevet kapta. A védelem három fő csoportra van bontva: meghajtóvédelem (rendkívül erős külső ház; lágy védőburok; elektromechanikai védelem), adatvédelem (ECC üzem közbeni védelem; biztonságos parkolási metódus), folyamatos háttér hibakeresés (CBDS) és diagnosztikai védelem (mély diagnosztikai programok; webes hibameghatározás; továbbfejlesztett SMART eljárás; továbbfejlesztett önteszt)."
Igaz, ez még a 40 gigás korszakbeli vinyókra vonatkozik, de elég komolynak hangzik.

#2700 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 09. 26. 19:52

Üzenet megtekintéseIdézet: Samuraj - Dátum: 2012. 09. 25. 18:10

Gyanítható, hogy elveszett?

Gondolom ráírtad a nevedet és a címedet. Ha valamiért nem tudják kézbesíteni, visszahozza a posta - ergo nem tud elveszni.

Téma megosztása:

• (173 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 133
  • 134
  • 135
  • 136
  • 137
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.