HWSW Informatikai Kerekasztal: Kórházak, orvosok - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (7 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Kórházak, orvosok Kirívó esteke, vagy általános helyzet? Értékeld a témát: -----

#1 Felhasználó inaktív   Shia-ko 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 09. 02. 11:23

1., Egy kolléganőm unokahúga bő egy hete szenvedett gyomorfájdalmakkal, amire szódabikarbóna volt gyakorlatrilag az orvosi javaslat, mikor összezuhant, és a kórházban derült ki, hogy lyukas gyomra. Most benn fekszik, és 95%, hogy dobozban kerül csak ki, olyan fokú a vérmérgezése.

2., Egy 27 éves énekesdnő, szólóalbuma bemutatókoncertje elötti éjszaka halt meg, belső sérülések következtében. 1 héttel elötte szenvedett autóbalesetet, ahol apró, külső sérüléseket állapítottak meg nála, hiába panaszkodott gyengeségre, nehéz légzésre.

:think:

Szerkesztette: Shia-ko 2005. 09. 02. 12:00 -kor

Üdvözlettel:
Gabi

#2 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 02. 12:29

A fiamat meggyilkolták az orvosok, a feleségem is a szerencsének köszönheti, hogy túlélte. Mást nem tudok elmondani, kéremkaccsojjaki.

#3 Felhasználó inaktív   Shia-ko 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 02. 12:32

Idézet: Drummaster - Dátum: 2005. szept. 2., péntek - 13:29

A fiamat meggyilkolták az orvosok, a feleségem is a szerencsének köszönheti, hogy túlélte.

:omg:  :box2:
Üdvözlettel:
Gabi

#4 Felhasználó inaktív   Favágó 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 02. 12:44

Gáz az egész állapot. Nekem szerencsére még nincs sok negatív tapasztalatom, de sok szomorú történetet hallottam. Hozzá kell tegyem, hogy sok a lelkiismeretes orvos, de több a bunkó tahó. Az a baj, hogy az igazán jó magyar orvosok már nem magyarországon vannak/dolgoznak. :(
"Mindenkit szeressünk, békében éljünk, s nem szabad rosszindulatúnak lenni, me elég sok a rosszindulatú ember sajnos, és nagyon sok a veszedelem, ami má, ami má oda kéne figyelni a sok emberre. Amilyen infláció folyik itt ebben a rendszerben, most itt szeretni kell, ünnepkor szeretni kell az embereket a népeket, egymást, mindenki egyért, egy mindenkiért!” Gino az Oláh családból ja

#5 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 02. 12:55

Sokat nem kell meséljek: tünetmentes, gyógyíthatatlan vérbetegséggel A kategória, bevonulás sorkatonai szolgálatra. Mikor elmentem a gyerekkórház véradására és meghallotta az öreg, mim van, kifordult a kezéből a vérnyomásmérő, és ugy kérdezte, hogy milyen kategóriám van, E? Mondom nem, A. Igaz minden 10000ből egy olyan mákos mint én, hogy nyugodtan hupákolhat, a többségnek rámegy mája-veséje.

#6 Felhasználó inaktív   Netmaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 02. 13:38

Homár sztorik:
"Egy ujjlevágásba még nem halt bele senki"
Kritikán aluli klinika - magyar valóságshow

#7 Felhasználó inaktív   Fresi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 02. 14:10

pár éve észrevettem magamon egy duzzanatot, orvos közölte nem kell foglalkozni vele el fog múlni kenegessem vmi kenőccsel. nem múlt el... nem sokkal utána elmentem a megyei kórházba ott normálisak voltak, egyből ultrahangba küldtek még aznap megtudtam sérvem van, operálni kell...

befeküdtem, az aneszteziológus gerinces érzéstelenítést javasolt nem altatást, jólvan ő a szakember. hátbaszúrt, elcseszte. újra szúrt, sikerült elzsibbadtam, műtét megvolt. másnap érdekes dolog, egyik lábam kezdett megmozdulni, a másik meg meg se moccant, nagyviziten mondtam, válasz, hogy ez normális pár nap múlva rendbejön, de nem. nagy fájdalmaim voltak. jártam különböző vizsgálatok, stb aztán most 3 vagy 4 év után ott vagyok hogy "csak" annyi a baj a bal lábammal, hogy hamar kifárad, illetve ha gyorsúszást csinálok egyből begörcsöl

ezekután ne nyúlkáljon senki a gerincemhez

#8 Felhasználó inaktív   mizsepizse22 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 02. 15:22

Idézet: Drummaster - Dátum: 2005. szept. 2., péntek - 13:29

A fiamat meggyilkolták az orvosok, a feleségem is a szerencsének köszönheti, hogy túlélte. Mást nem tudok elmondani, kéremkaccsojjaki.

:confused:  :think:

#9 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 02. 15:24

irónia?
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#10 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 02. 15:32

Idézet: qnadam - Dátum: 2005. szept. 2., péntek - 16:24

irónia?

Nem.
National Organization of Men Against Amazonian Masterhood

#11 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 02. 15:33

ijh, vegyétek úgy, hogy nem szóltam :( elnézést kérek
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#12 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 02. 15:52

Nekem az évek óta rohadó mandulámat nem vette észre semelyik orvos, mindenki csak tüneti kezelt amikor sorra jöttek az arc-, homlok-, torok-, stb. -gyulladások. Aztán mikor doktornéni végre rájött, akkor főorvosnéni felülbírálta, így egy jó hónapig kellett várni, mire újra rajöttek, hogy jó lenne végre megműteni. Ennek az lett az eredménye, hogy a nyaki ízületeimet megtámadta a kórság és így azóta is fáj meg ropog (jó egy éve volt a műtét). De vegülis örülhetek, hogy a szívizomat nem támadta meg, mert abba hamar bele lehet dögleni.

#13 Felhasználó inaktív   7of9 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 02. 16:08

Szomorúan olvasom a hozzászólásokat. Ezek szerint kis hazánkban minden orvos hanyag, szakmájához nem értő? Ugye nem? Mert eddig nagyon ez jött át nekem a topicból...elnézést, elfogult vagyok. Amúgy kemény topic lesz ez, úgyhiszem.
"Egy macskát mindenre megtaníthatsz, amit ő szeretne csinálni."
"Ha nem kérdeznek, ne válaszolj."

#14 Felhasználó inaktív   BigBear 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 02. 16:08

Sajnos meglehetősen rosszul áll az egész magyar egészségügy. Azonban nem szabad elfelejteni azt sem, hogy miért, mert az éremnek bizony két oldala van...

Igenis, nagyon-nagyon jó orvosok vannak még mindig, bár egyre kevesebb, s ha nem változtatnak az egészségügy helyzetén, egyre több fog nyugat felé távozni az országból.
Sajnálatos módon az egészségügy helyzete olyan, hogy rendszeresnek mondhatók a fentebb is említett "apró" probémák, balesetek.
Mindenki nagyon jól tudja, hogy úgy nagyjából a rendszerváltás óta az egészségügyet az összes kormány valami szükséges, de elnyomandó, háttérbe szorítandó rosszként kezelte, kezeli. Nem véletlenül vetik fel állandóan az egészségügy privatizációját ötletként, azt remélve, hogy akkor talán némi pénz kerülne bele.
Sok-sok éve a kórházak, az egész egészségügy csak töredékét kapja annak a pénznek, amire valójában szüksége lenne. Egyesek erre azt mondják, hogy vannak "nyereséges" kórházak is. Igen. Mert bizonyos területekre, bizonyos ellátásért többet fizetnek. (Ha valaki ismeri kicsit a dolgot, az tudja, hogy pontrendszer/kvótarendszer van. Adott betegségre adott összeget kap az egészségügyi intézmény. De mindenhol a lényeg, hogy pörgés legyen, az nem jó, ha bent fekszik a beteg.)
Másrészt meg ugye megy a ki tudja jobban kizsigerelni a munkaerőt verseny, és az az, amit sajnos a beteg saját magán is érez. A világon nincs olyan, hogy az orvos egy hosszú ügyelet (akár 36-48 óra, az egy dolog, hogy mit ír elő a törvény) után rendesen szolgálatba lép és dolgozik tovább pihenés nélkül. Ja, de igen. Nálunk... A végeredményt mindenki látja, tapasztalja. Az egészségügyi bérekről nem is beszélve. Persze, mindenkinek van ismerőse, aki orvos és aranyból van a háza is, de nem ez a jellemző. Nyugodtan lehet szemlélgetni a közalkalmazotti bértáblát. Fillérekért dolgoznak, nagyon rossz körülmények között, a végletekig hajtva. Ez az általános kép.

Szóval nagyon egyszerű szidni az orvosokat, a kórházakat, de egy egész kicsit a dolgok mögé kellene nézni, hogy miért is van ez így.
42

#15 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 09. 02. 16:15

Idézet: Seven of Nine - Dátum: 2005. szept. 2., péntek - 17:08

Ezek szerint kis hazánkban minden orvos hanyag, szakmájához nem értő? Ugye nem?

Nem!

#16 Felhasználó inaktív   7of9 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 02. 16:15

BigBear, teljesen egyetértek. Az más kérdés, h. aki orvosi tévedés, félrekezelés, hanyag ellátás miatt veszített el valakit, szerzett maradandó betegséget, etc, tele van előítéletekkel az orvostársadalom és az egészségügyi ellátás iránt. Az orvos is emberből van, sajnos tévedhet. És ezek a tévedések a legfájdalmasabbak a világon.
"Egy macskát mindenre megtaníthatsz, amit ő szeretne csinálni."
"Ha nem kérdeznek, ne válaszolj."

#17 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 02. 16:17

Fogorvos, nőgyógyász, plasztikai sebész. Ezek a "sikerágazatok".

#18 Felhasználó inaktív   Shia-ko 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 02. 16:21

Nekem a nővérem dolgozik az egészségügyben, és egy véleményen van velem ebben a témában, ami fel szokott merülni bennem ekkora hibák esetén:
Nem kötelező orvosnak menni, ha viszont ez a hivatása, és a szakmai becsületet nem is tartja semmire, akkor is tett egy esküt. Innentől kezdve lehet hivatkozni kevés pénzre, fáradtséágra, de ekkora hibák nem férnek bele, bármennyire emberből van. :(
Üdvözlettel:
Gabi

#19 Felhasználó inaktív   Shia-ko 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 02. 16:22

Idézet: FakeJack - Dátum: 2005. szept. 2., péntek - 17:17

Fogorvos, nőgyógyász, plasztikai sebész. Ezek a "sikerágazatok".

Magánban.
Üdvözlettel:
Gabi

#20 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 02. 16:24

Idézet: Shia-ko - Dátum: 2005. szept. 2., péntek - 17:22

Magánban.

Naná!

Téma megosztása: