HWSW Informatikai Kerekasztal: Kórházak, orvosok - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (7 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Kórházak, orvosok Kirívó esteke, vagy általános helyzet? Értékeld a témát: -----

#41 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 09. 02. 17:45

Idézet: zsber - Dátum: 2005. szept. 2., péntek - 18:41

Mondjuk, ha az emberek szeretnének nyugati színvonalú ellátást, akkor azért tenni is kellene valamit. Mert ugye arra nem gondol senki, hogy amikor minimálbérre jelenti be magát meg alkalmazottait (ha egyáltalán bejelenti), akkor nincs aki a tb járulékot fizesse. Meg hát ugye Magyarország a rokkantnyugdíjasok országa, erre sem gondol senki amikor leszázalékoltatja magát. Persze az egészségügyi szolgáltatás nekik is alanyi jogon jár, természetesen térítésmentesen, és szakszerűen, valamint gyorsan, mert hogy lehet az, hogy neki várni kelljen. Nekik ajánlom, hogy menjenek ki Amerikába, és próbálkozzanak kibújni a tb fizetés alól, megtehetik, csak akkor majd kapnak egy szép számlát.
Ez csak egy dolog, hogy ide jutott az egészségügy.

De, ha már annyit szidták az orvosokat, akkor leírom, hogy azért a legtöbb orvos próbálja becsülettel ellátni a feladatát, ami néha azt jelenit, hogy egyáltalán megpróbálják fenntartani a működőképességet. Elég sokáig dolgoztam kórházban, és volt hogy az orvos a saját pénzén vett 100e Ft-os lézernyomtatót. Ezt persze senki nem látja, azt sem amikor nincs pénz nyomtatóparonra kinyomtatni a betegek zárójelentését, és szintén saját pénzen vesznek papírt, tintapatront, tonert. Édesapám orvos, és előfordult, már nem egyszer, hogy pénzt adott a rászoluró betegnek, hogy
egyáltalán ki tudja váltani a gyógyszerét.
Ilyen esetekről, miért nem írnak az emberek soha, miért állandóan csak a hálapénzes témát erőltetik?

Szerintem sokan látják, hogy mekkora sz@rban van az egészségügy, de mit tudok én pl tenni? Normálisan fizetem az adót a tb-t még is sz@r minden. Egyébként az én apám nem tudna 100e forintos nyomtatót venni a fizetéséből.
National Organization of Men Against Amazonian Masterhood

#42 Felhasználó inaktív   zsber 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 02. 17:45

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2005. szept. 2., péntek - 18:39

RTL híradó most. A hír címe "Székletbaktérium a kórházi ételben"...  :(

A kórházi konyhák legtöbb esetben profitorientált külsős cégek, csak kiegészítésképpen.

#43 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 02. 17:48

Idézet: ADAMX 001 - Dátum: 2005. szept. 2., péntek - 18:43

Nagyon sajnálom, hogy így gondolod. Eléggé szűklátókörű vagy, már bocs. Ha a te rokonod, vagy esetleg te lennél az az orvos, aki szétszivatnak a bíróságon egy hiba miatt, egészen más véleményen lennél.
Ismerősöm szemorvos. Jött egy páciens, komoly műtét kellett (itt jön megint az, amit az előbb írtam: ha hamarabb bejött volna, semmi gond nem lett volna). Ismerős mondta neki, hogy 10% az esély, hogy meg fog vakulni. Vállalja? Igen. OK, kezdődhet. Nem sikerült. Nem az ő hibája volt, egy ilyen műtétnél van kockázat. Most a rokonok itt szivatják szerencsétlent, hogy "jajjjj hát megvakút a gazsi!, bepöröljük a szemetet". És a bíróságon persze nekik van igazuk, védeni kell a beteget.

Mellesleg ennek a topicnak semmi értelme szerintem, csak felidegesíti a tisztességes egészségügyi dolgozókat. Esetleg, ha a pozitív tapasztalatokról szólna a téma, akkor azt támogatnám.

Ne mond nekem, ha az orvos korrekt módon tájékoztatja a beteget, hogy 10% esélye van, utána műhiba pert nyerhet a beteg?  :rolleyes:
Látom 3 mondatból korrekt képet kaptál a személyiségemről. Az orvosok 40 évig hozzá voltak szokva, hogy BÁRMIT megtehetnek a beteggel, mert nem lehetett ellene tenni semmit. (most se sokat) Elhiszem, hogy egyeseket ez fájdalmasan érint, de én hiszem, hogy ha becsülettel és normálisan végzi a munkáját,akkor meghurcolják.
Az utolsó felvetésre: Én nagyon szívesen olvasok/írok pozitív dolgokat a témában. (Írni majd ha eszembe jut ilyen)

szerk: mondatszerkesztés powa

Szerkesztette: Diablovazze 2005. 09. 02. 17:50 -kor

#44 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 02. 17:49

Idézet: zsber - Dátum: 2005. szept. 2., péntek - 18:45

A kórházi konyhák legtöbb esetben profitorientált külsős cégek, csak kiegészítésképpen.

Akkor még egy ok, hogy privatizálják a korházakat...  :rolleyes:
Csak kiegészítésképpen: Az is elhangzott, hogy a korházi dolgozók b*sznak a higéniára (más szavakkal) Nem én mondom, az ANTSZ.

#45 Felhasználó inaktív   zsber 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 02. 17:54

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2005. szept. 2., péntek - 18:49

Csak kiegészítésképpen: Az is elhangzott, hogy a korházi dolgozók b*sznak a higéniára (más szavakkal) Nem én mondom, az ANTSZ.

Most arról az egy kórházról beszélsz, vagy az összesről?

#46 Felhasználó inaktív   ADAMX 001 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 02. 17:57

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2005. szept. 2., péntek - 17:48

Ne mond nekem, ha az orvos korrekt módon tájékoztatja a beteget, hogy 10% esélye van, utána műhiba pert nyerhet a beteg?  :rolleyes:
Látom 3 mondatból korrekt képet kaptál a személyiségemről. Az orvosok 40 évig hozzá voltak szokva, hogy BÁRMIT megtehetnek a beteggel, mert nem lehetett ellene tenni semmit. (most se sokat) Elhiszem, hogy egyeseket ez fájdalmasan érint, de én hiszem, hogy ha becsülettel és normálisan végzi a munkáját,akkor meghurcolják.
Az utolsó felvetésre: Én nagyon szívesen olvasok/írok pozitív dolgokat a témában. (Írni majd ha eszembe jut ilyen)

szerk: mondatszerkesztés powa

Teljesen el vagy tévelyedve.
Honnan veszed ezeket az infókat, hogy 'most se sokat tehetnek az orvosok ellen'? Ez pont fordítva van.
Apukámat és még sok másik orvost multkor feljelentett egy bolond nő, hogy nem bántak vele rendesen. Tudni kell ehhez, hogy apukám még csak nem is látta a nőt, köze nem volt hozzá, de így is feljelenthetik. Aztán mehetett bíróságra, ahol kiderült, hogy senki sem bűnös, a nő szimplán őrült.
Na de kérem: ki fizeti meg azt az x órát, amit elcsesztek apa életéből? Hm?

A szemorvosos dolog: te is tudod, hogy a bíróság nem így működik, hogy aláírta, akkor az orvos nem feljelenthető. Rengeteg kiskapu van, hogy megkeserítsék a doktor életét.

#47 Felhasználó inaktív   ADAMX 001 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 02. 18:00

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2005. szept. 2., péntek - 17:49

Újabb rossz ötlet. A privatizált kórházakban csak még rosszabbul működnek a dolgok, ugyanis az állam helyett egy pénzéhes banda vezeti az intézményt, és ott épít le ahol csak tud.
Az a gond, hogy te azt szajkózod, ami a TV-ből jön, én meg tapasztalatokat írok. Remélem nem kell elmagyarázni, hogy melyik áll közelebb az igazsághoz.

#48 Felhasználó inaktív   zsber 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 02. 18:01

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2005. szept. 2., péntek - 18:45

Szerintem sokan látják, hogy mekkora sz@rban van az egészségügy, de mit tudok én pl tenni? Normálisan fizetem az adót a tb-t még is sz@r minden. Egyébként az én apám nem tudna 100e forintos nyomtatót venni a fizetéséből.

Nagyon sajnálom... ,de ez talán nem az orvosok hibája. Egyébként tévhitben élsz ha azt gondolod, hogy ha az orvosok túl vannak fizetve.

#49 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 02. 18:01

Idézet: ADAMX 001 - Dátum: 2005. szept. 2., péntek - 18:57

Teljesen el vagy tévelyedve.
Honnan veszed ezeket az infókat, hogy 'most se sokat tehetnek az orvosok ellen'? Ez pont fordítva van.
Apukámat és még sok másik orvost multkor feljelentett egy bolond nő, hogy nem bántak vele rendesen. Tudni kell ehhez, hogy apukám még csak nem is látta a nőt, köze nem volt hozzá, de így is feljelenthetik. Aztán mehetett bíróságra, ahol kiderült, hogy senki sem bűnös, a nő szimplán őrült.
Na de kérem: ki fizeti meg azt az x órát, amit elcsesztek apa életéből? Hm?

A szemorvosos dolog: te is tudod, hogy a bíróság nem így működik, hogy aláírta, akkor az orvos nem feljelenthető. Rengeteg kiskapu van, hogy megkeserítsék a doktor életét.

Nem vagyok járatos a témában, de ha megnézed a statisztikákat, nyugaton sokkal több a műhibaper. Az ilyen alaptalan vádaskodások elhiszem hogy megviselik az édesapádat és a többi orvost (engem is megviselne) de sajna ezzel együtt kell élni. Minden szakmában van ilyen helyzet. Egyébként olvasd vissza a "párbeszédünket", hogy mit írtál/írtam. Folyamatosan fimon csúsztatásokat csinálsz. Pl én csak azon akadtam fenn, hogy azt írtad, meghal a családtag, a többiek meg "pampognak". Egy ici pici empátia rádférne, meg talán az orvosokra is. A korházba beteg, kiszolgáltatott emberek kerülnek, ezt tudomásul kéne venni, nem olyan, mint amikor megmész a belvárosi butikba és bunkó veled az szöszi eladó csaj.

#50 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 02. 18:02

Idézet: zsber - Dátum: 2005. szept. 2., péntek - 19:01

Nagyon sajnálom... ,de ez talán nem az orvosok hibája. Egyébként tévhitben élsz ha azt gondolod, hogy ha az orvosok túl vannak fizetve.

Papa, hol írtam ilyet? Összekeversz valakivel. Olyat sem írtam, hogy túl vannak fizetve, se olyat nem írtam, hogy az orvosok hibája. Linket, hogy hol írtam ilyet, vagy ne pufogtass a levegőbe pls.

#51 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 02. 18:03

Idézet: ADAMX 001 - Dátum: 2005. szept. 2., péntek - 19:00

Újabb rossz ötlet. A privatizált kórházakban csak még rosszabbul működnek a dolgok, ugyanis az állam helyett egy pénzéhes banda vezeti az intézményt, és ott épít le ahol csak tud.
Az a gond, hogy te azt szajkózod, ami a TV-ből jön, én meg tapasztalatokat írok. Remélem nem kell elmagyarázni, hogy melyik áll közelebb az igazsághoz.

Jó, látom nem vetted az iróniát, pedig elég egyértelmű volt.  :rolleyes:

#52 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 02. 18:07

Elozmenyek: Hálapénz, Kórházi kalandjaink

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#53 Felhasználó inaktív   zsber 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 02. 18:08

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2005. szept. 2., péntek - 19:01

... A korházba beteg, kiszolgáltatott emberek kerülnek, ezt tudomásul kéne venni, nem olyan, mint amikor megmész a belvárosi butikba és bunkó veled az szöszi eladó csaj.

Ez nem feltétlenül igaz. A nagyon sok mentővel bevitt beteg, nyugodtan elmehetett volna másnap a járóbeteg rendelésre. Gyakorlatilag taxinak használják a mentőszolgálatot. Ezért is fordulhat sajnos néha elő, hogy a sok "jaj benőtt a körmöm segítség" beteg mellet, az alkalmazottaknak nem jut elég ideje a tényleg segítségre szoruló emberekre, és ez néha tragédiát is okozhat.

#54 Felhasználó inaktív   ADAMX 001 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 02. 18:11

Jó, abbahagyom, mindig is gyenge voltam 'hittérítésben'.
Csak annyit szerettem volna megmagyarázni, hogy ne úgy állj(atok) hozzá a dologhoz, hogy minden orvos szemét, ne általánosítsatok, mert ezzel csak azt éritek el, hogy a tisztességesen dolgozóknak is elmegy a kedvük a rendes munkától, ha ezt látják. Egyszerűen csak szomorú volt a véleményetek olvasni, mikor én teljesen más sztorikat hallok itthon. Sokszor sajnos a páciens a szemét, nem az orvos.

#55 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 02. 18:12

Idézet: zsber - Dátum: 2005. szept. 2., péntek - 19:08

Ez nem feltétlenül igaz. A nagyon sok mentővel bevitt beteg, nyugodtan elmehetett volna másnap a járóbeteg rendelésre. Gyakorlatilag taxinak használják a mentőszolgálatot. Ezért is fordulhat sajnos néha elő, hogy a sok "jaj benőtt a körmöm segítség" beteg mellet, az alkalmazottaknak nem jut elég ideje a tényleg segítségre szoruló emberekre, és ez néha tragédiát is okozhat.

Khm, én azokra gondoltam akik bent fekszenek, de mind1 is. Ha nem tudod miről beszélek, nagyon szerencsés (vagy nagyon vak) ember vagy. :respect:

#56 Felhasználó inaktív   zsber 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 02. 18:14

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2005. szept. 2., péntek - 19:02

Papa, hol írtam ilyet? Összekeversz valakivel. Olyat sem írtam, hogy túl vannak fizetve, se olyat nem írtam, hogy az orvosok hibája. Linket, hogy hol írtam ilyet, vagy ne pufogtass a levegőbe pls.

Azt írtad, hogy az édesapád nem tudna 100e ft-os nyomtatót venni a fizetéséből, ebből mivel ez nekem a szövegkörnyezetbe nem illeszthető be másképpen, arra következtettem, hogy azt gondolod, hogy az orvosok olyan sokat keresnek, hogy nem jelent nekik problémát egy ekkora összeg kifizetése. Erre írtam, hogy nem keresnek olyan jól.

Ezekszerint félreértettelek. Akkor viszont nem értem, hogy miért írtad ide.  :)

#57 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 02. 18:15

Idézet: ADAMX 001 - Dátum: 2005. szept. 2., péntek - 19:11

Jó, abbahagyom, mindig is gyenge voltam 'hittérítésben'.
Csak annyit szerettem volna megmagyarázni, hogy ne úgy állj(atok) hozzá a dologhoz, hogy minden orvos szemét, ne általánosítsatok, mert ezzel csak azt éritek el, hogy a tisztességesen dolgozóknak is elmegy a kedvük a rendes munkától, ha ezt látják. Egyszerűen csak szomorú volt a véleményetek olvasni, mikor én teljesen más sztorikat hallok itthon. Sokszor sajnos a páciens a szemét, nem az orvos.

Nézd, amíg ekkora szemellenző van rajtad, szerintem addig ne várj mást mástól. Ha megnézed, nem is próbáltad értelmezni amit írtam, hanem egyből személyeskedtél, rámsütöttél dolgokat, amik mem is igazak, pl sehol sem írtam, hogy minden orvos szemét (újabb csúsztatás), most pedig hogy kifogytak az évek, megfutamodsz. Harmadszor mondom: no comment.

#58 Felhasználó inaktív   ADAMX 001 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 02. 18:17

Idézet: Samott - Dátum: 2005. szept. 2., péntek - 18:07

Elozmenyek: Hálapénz, Kórházi kalandjaink

Samott

Hálapénzről még: A pizzafutár, vagy pincér is kap borravalót, szerintem legalizálni kéne. Persze, hogy kicsit több jutalom jár annak, aki életet ment. És most itt nem konkrétan pénzre gondolok, lehet mást is adni, mi is szoktunk örülni, ha hoznak gyümölcsöt, stb.

#59 Felhasználó inaktív   ADAMX 001 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 02. 18:18

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2005. szept. 2., péntek - 18:15

Nézd, amíg ekkora szemellenző van rajtad, szerintem addig ne várj mást mástól. Ha megnézed, nem is próbáltad értelmezni amit írtam, hanem egyből személyeskedtél, rámsütöttél dolgokat, amik mem is igazak, pl sehol sem írtam, hogy minden orvos szemét (újabb csúsztatás), most pedig hogy kifogytak az évek, megfutamodsz. Harmadszor mondom: no comment.

Tipikus. :(

(Én személyeskedek? Olvasd már vissza az utolsó hozzászólásaidat.)

Szerkesztette: ADAMX 001 2005. 09. 02. 18:19 -kor

#60 Felhasználó inaktív   zsber 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 02. 18:19

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2005. szept. 2., péntek - 19:12

Khm, én azokra gondoltam akik bent fekszenek, de mind1 is. Ha nem tudod miről beszélek, nagyon szerencsés (vagy nagyon vak) ember vagy. :respect:

Ha valakit bevisz a mentő, azt legtöbbször felveszik a valamelyik fekvőosztályra, ezért írtam.

Téma megosztása:

• (7 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.