HWSW Informatikai Kerekasztal: Mit tudnak a felhasználók? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (86 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Mit tudnak a felhasználók? avagy amikor a user a pocsék... Értékeld a témát: -----

#1 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 09. 23. 12:10

Sziasztok!

Láttam még nincs ilyen téma, ezért gondolom felvetem. Ebbe a topicba várom (remélen várjuk) az olyan sztorikat, eseteket, amikor mi felhasználók voltunk a gyenge láncszemek, nem pedig a hardver.
Kérlek benneteket, ne olyat írjatok, hogy hogyan szúrtatok el valamit, hogy le lehesen gariztatni, hanem eredeti, általában nem szándékos történeteket!

Hogy jó példával járjak elől:

1. Egyszer egy gépösszerakás közben - valamikor hajnali 3-4 körül - egy tüskével eltolva dugtam rá a floppyra a tápkábelt! :( Súlyos amperszag, azonnali kikapcs, frászkapás - nem az én gépem volt -, majd megvizsgálva a helyzetet konstatáltam, hogy csak a szigetelés égett le, de szerencsére minden túlélte! :)

2. Egyetemen rack-re másolom a dolgokat, de vészesen közelít a távozás ideje, nagyon kellene már rohannom. Másolás OK, gyorsan kikapcs. Amint hallom, hogy gép leállt, rack-et kirántom a gépből, de olyan szerencsésen, hogy el is ejtettem!  :mad: Amit ott szomorkodk felette cca. fél másodpercig, meghallom a hangját, hogy csak akkor álltak le a tányérok... Eredmény: 6,3 MB bad sector...

Most Ti jöttök! ;)

#2 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 09. 23. 12:20

Eredetileg User írta: (Oldal 1 2 ) hogy nem könnyű tönkretenni....

Kép
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#3 Felhasználó inaktív   Kevp 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 09. 23. 21:49

Idézet: lameXpert - Dátum: 2004. szept. 23., csütörtök - 11:20

Kép

Ismerős.

Anno sikerült 32mb edo ramot forditva beleraknom egy alaplapba. Több hétig vártam az uj cuccokra ,alaplap, 5x86 pr133,stb. Közelebbről megvizsgálva a mem. foglalatot nem csoda,hogy nem indult.
174hp Gixxer 1000

#4 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 23. 21:58

Anno megboldoglut mistralos koromban nézegettük a cég archivumát, miket hoztak be gariztatni. D9öbbenetes volt, felibe-harmadába tört alaplapok, kiégett HDDk, leolvadt rackek, matrica-hegyek alatt koromfekete AMD-k, forditva berakott és szétegett P4ek, a hozzá való lappal, kokszos memók, és a többi. Nagy kár neten nincs kint nekik.

#5 Felhasználó inaktív   zsber 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 23. 23:06

Idézet: Bujdy - Dátum: 2004. szept. 23., csütörtök - 13:10

...

Hogy jó példával járjak elől:

1. Egyszer egy gépösszerakás közben - valamikor hajnali 3-4 körül - egy tüskével eltolva dugtam rá a floppyra a tápkábelt! :( Súlyos amperszag, azonnali kikapcs, frászkapás - nem az én gépem volt -, majd megvizsgálva a helyzetet konstatáltam, hogy csak a szigetelés égett le, de szerencsére minden túlélte! :)
...

Ugyanez nekem is megvolt  :) Egy öreg boot floppys, P1-es terminálon, talán még vinyó sem volt benne, nem volt kár érte. Táp, meghajtó csere orvosolta a problémát. :)  Iszonyat büdös volt. A régi meghajtókon, ha nem figyel az ember nem nehéz rosszul rádugni, az újabbakon még nem sikerült kiviteleznem, azóta azért már erre is figyelek.

#6 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 09. 24. 06:40

Idézet: zsber - Dátum: 2004. szept. 24., péntek - 0:06

Ugyanez nekem is megvolt  :) Egy öreg boot floppys, P1-es terminálon, talán még vinyó sem volt benne, nem volt kár érte. Táp, meghajtó csere orvosolta a problémát. :)  Iszonyat büdös volt. A régi meghajtókon, ha nem figyel az ember nem nehéz rosszul rádugni, az újabbakon még nem sikerült kiviteleznem, azóta azért már erre is figyelek.

Ez is régi, eléggé

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#7 Felhasználó inaktív   zsber 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 24. 07:30

Idézet: lameXpert - Dátum: 2004. szept. 24., péntek - 7:40

Ez is régi, eléggé

Köszönöm, hogy köteketdsz. Viszont ha figyelmesen elolvasod a hozzászólásomat, akkor rájössz, hogy a négy tüskés tápkábelről beszéltem, ugyanúgy, ahogy a topiknyitó is.

Viszont az adatkábelben csatlakozójában tévedsz, mert a régi gépeken nem volt ez a műanyag "téglalap" csak a tüskék álltak ki az alaplapokból.

Szerkesztette: zsber 2004. 09. 24. 07:31 -kor

#8 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 24. 07:55

Jaja. Vagy simán nincsnen váll az adatkábelen.
Amugy multkor nálam is volt egy gyöngyszem: regi VXes lap, de MMX képes VRM cserével. Namost a paraszt azt hitte, ott köll jumperelni, és a VRM csatlakozósorába random bedugdosott egy marék jumpert.  Mondanom sem kell, a lap e kép-se hang állapotban van azóta.

#9 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 24. 10:04

Idézet: lameXpert - Dátum: 2004. szept. 24., péntek - 7:40

Ebben az a jo, hogy az Asus A7N8X-hez mellekelt floppykabel nem csereszabatos az Abit NF7-evel, es az Abite sem hasznalhato Asus lappal...

Egyik gyarto alaplapjan 33 tuske van, es ZART muanyag keret, ehhez adnak egy olyan kabelt, amin nincs tajolast jelzo muanyag pocok, viszont a hianyzo, 34. tuske helye nincs kifurva. (elakad, ha forditva akarod radugni)
Masikon alaplapon 34 tuske, viszont megvan a pocok helye a muanyag kereten, kabel nana, hogy olyan, hogy 34 lyuk, viszont a pocok miatt nem megy ra az elozo alaplapra, hiszen annak zart a csatlakozo kerete, barhogy forgatom, fennakad.

Ha esetleg mindketten mindket forditva radugast akadalyozo elemet hasznalnak, akkor minden kabel jo lenne mindenhova, megsem lehetne forditva radugni. :rolleyes:

Szerkesztette: nyunyu 2004. 09. 24. 10:08 -kor

#10 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 09. 24. 12:22

Idézet: zsber - Dátum: 2004. szept. 24., péntek - 8:30

Köszönöm, hogy köteketdsz. Viszont ha figyelmesen elolvasod a hozzászólásomat, akkor rájössz, hogy a négy tüskés tápkábelről beszéltem, ugyanúgy, ahogy a topiknyitó is.

Viszont az adatkábelben csatlakozójában tévedsz, mert a régi gépeken nem volt ez a műanyag "téglalap" csak a tüskék álltak ki az alaplapokból.

Az tápcsatlakozóban - mármint én elnéztem - igazad van, a többiben nincs. Annyira. :)
¤

#11 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 24. 19:18

Persze hogy nincs 100%ban, nálam is van olyan Totem 486os lap, aminél rendesen van keret az adatkábelek csatlakozósorai körül, de akkoriban, mármint 486-p1 korszakban valóban nem az volt az általános.

#12 Felhasználó inaktív   HavocS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 24. 19:51

nekem a régi Amptron lapomon is csak a tüskesor volt a floppy adatkábelének, nem volt keret.
|Asus P5B|C2D E6300@7x430|2x1GB DDR2|Asus ATi HD3870|

#13 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 24. 20:05

Idézet: 2-More - Dátum: 2004. szept. 23., csütörtök - 22:58

Anno megboldoglut mistralos koromban nézegettük a cég archivumát, miket hoztak be gariztatni. D9öbbenetes volt, felibe-harmadába tört alaplapok, kiégett HDDk, leolvadt rackek, matrica-hegyek alatt koromfekete AMD-k, forditva berakott és szétegett P4ek, a hozzá való lappal, kokszos memók, és a többi. Nagy kár neten nincs kint nekik.

Neked nem is sikerült semmit összehozni, hogy megdobj minket egy jó sztorival? ;) :D

Amúgy két szerencsés procis szösszenet:
1. Egy Bartont akartam 90 fokkal elforgatva betenni a Socketbe, de szerencsére a lábak nem engedték, én meg nem passzíroztam nagyon, úgyhogy nem lett baj...

2. Édesapám még a 386-os időkben vett egy 387-es coprocit és azt tette bele a foglalatba. Nem volt rajta semmi jel vagy láblevágás, semmi... De elsőre eltalálta! :)

#14 Felhasználó inaktív   PeC 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 24. 20:12

Nekem volt egyszer egy mega láma cselekedetem, azt hittem hogy senki nem fogja megtudni, de inkább elmondom én:

Érkeztek hozzánk új IBM fekvő házas gépek, viszont ezek teljesen máshogy néztek ki mint az előzők.
Full design (nekem nem tetszett).
Nos, a gépet összeszerelem még gyorsan hazaindulás előtt, minden a helyén, kapcsolnám be, nem megy.
Mondom mi van. Újra nyomom, nem megy. Leelenőrzöm a 230-at, elosztó világít, főkapcsoló nincs a házon.
Végignézek minden kábelt, hogy megfelelő helyre dugtam-e, és miután kiderült, hogy igen, újra nyomogatom, most már kicsit ingerültebben.
Aztán a sok nyomogatás közben feltűnt, hogy olyan furcsa az a power gomb, kicsit mintha erősebben rugózna, emlékeztetett is valamire.  :rolleyes:
Aztán az ujjam még mindig a gombon hagyva elnétem úgy 5 centivel jobbra, és észrevettem, hogy én láma:
*** eddig a flopy gombját nyomogattam a power gomb helyett!!! ***  :omg:  ;)

persze egyből megnyomtam a "rendes" power gombot, és csodák csodájára elindult a masina...  :smoker:
égtem is magam előtt rendesen!  :D  :D  :D
"Aki a munkahelyén nem nyal, az szopni fog!!!"

#15 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 24. 20:17

Á, a szervizben csak 1 napot voltam, a többit a Géprakóban.  A szervizből 2 kellemetlen élményem volt rögtön, az első. Bejön egy enyhén debil kinézetű csóka, látom beteg, feje-szeme félreáll, gondolom sz*rt se lát, köszönök jónapot, mi a bánat. Erre elmeséli élete történetét egy SMC routerrel, hogy ő nem hitte volna, hogy már a második sz*rik be, és el kell mennie ide meg oda a márkaszervizbe, és milyen cég ez hogy pfuj, és hogy képzelik, bla bla bla. Hallgatom már vagy 5 perce, mire elkeveredünk oda, mit is akar: nem routert, levásárolni. Közben azért elmondom neki, nehogy már azt higgye hogy na ma is sikerült valakit lerdorongolni, hogy OK cimbora a kálváriád, de mivel ma vagyok itten először, nekem aztán mondhatod, max szép lehetek a kérdésben, okos nem. Elviszi az enert, és semmi gáz, nem volt további hupák. A másik 2 méteres, szakállas őstulok, az a tipikus. Vár már vagy fél órája a szervizben, feje lilul békésen, mert ő vár, mások meg jönnnek-mennek. Dió agyáig nem jut el, hogy nem érkezési, hanem fontossági sorrend van, aki beesik egy floppy-kábellel, és ugy választ kategóriát, az ne kerüljön előbb sorra, mint az, aki egy fél milkás géppel nyüglődik. Tulok csak lilul, lilul, majd a kezében tartott alaplap-dobozt izomból a padlóhoz b*ssza, csak úgy döng, majd felüvölt torokból, hogy a 27es hazament a p*csába. Jóóó hely volt....

#16 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 09. 24. 20:21

Idézet: Bujdy - Dátum: 2004. szept. 24., péntek - 21:05

Édesapám még a 386-os időkben vett egy 387-es coprocit és azt tette bele a foglalatba. Nem volt rajta semmi jel vagy láblevágás, semmi... De elsőre eltalálta! :)

Kép

Pedig volt. Nézd csak a sarkát!

Kép
¤

#17 Felhasználó inaktív   WEbshark 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 25. 14:03

1. reset gombot néztem Power-nek; nagy kaland, nem volt kár belőle
2. floppy kábel fordítva történő feldugása PI es dinón, megúsztam, utána  működött.
3. otthon a kisfloppy feszcsatlakozó, az aljzattal együtt leszakadt - utána persze próbáltam visszadugni, persze gép bekötve, ha jól gondolom ment is, a 4 db érintkező szépen rövidre zárodott, némi füst és hanghatás kíséretében..auto shutdown 0,1 mp alatt!!  utána persze minden működött tökéletesen, Codegen táp volt és még csak a belső biztosíték se ment ki.
4  hiper-szuper PIII masina: Compaq: tele RAM 2000-ben  nagyon jó volt: ATI board, intergrált ATI kari, LAN minden, átállítottam a monitorfrekit, menüből, persze készenlétbe lement a képernyő, a gép maradt, reset....nem működött....aztán safe, NT nél, nem ment a visszaállítása, maradt safe módban SCSI instabil volt és alig ketyegett, színek 0, kép vacak 640*480, progik mint a terhes lajhár.... előtte bármit elvitt....(akkor a PIII volt az abszolút csúcsproci 500 MHz-cel ez volt ott is),
kollega:

Idézet

mit b**** el rajta ?
, azt állítgatta, amíg 3 óra múlva a rendszergizda sem tudta elindítani-safe sem!!!; 2. nap pestről local support, nem tudott semmit gép elvisz, 1 7 alatt  1 megoldás volt ----->alaplapcsere,  
kár = kb 100 rugó mert ugye integrált volt egy csomó minden, de nem lett rám verve!! viszont kiléptem nem sokkal később!!! Más okok miatt....

Szerkesztette: WEbshark 2004. 09. 25. 14:05 -kor

#18 Felhasználó inaktív   c0ke 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 25. 18:56

egyszer nekemis sikerult 2x128 SD ramot forditva beleraknom, hat istenem reggel volt, kicsit nehezen ment be, hat belevertem  :think:

a cdrom asszem tulelte, minden masnak vege lett. talan a winyo is tulelte, de ebben nem vagyok biztos

ja, meg egy slotos celeront leejtettem az elso emeleti erkelyrol tisztogatas kozben  :omg:
what the fuck is WTF?

#19 Felhasználó inaktív   Qabsz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 25. 19:26

Réges régen mikor a C64-hez eprom égetőt építettem (hobby elektronikait). Sokat probálgattam, égetgettem és elszált a párhuzamos portot vezérő (már nem emlékszem a tipusára) chip. Utána tudtam meg, hogy baromira érzékeny volt az a tipusú ic.

Este volt és én persze babráltam a géppel, proci hűtőbordát leszedtem róla és fordítva raktam vissza és persze nem vettem észre, szerencsére már létezett az AMD platformra is hővédelem. Gép bekapcsol venti felpörög és kb 1 másodperc múlva gép kikapcsolt, teljesen áramtalanított. Én meglepődtem kissé és akkor vettem észre, hogy enyhén ferde a hűtőborda, a socket foglalat széle eltartottam a proci magfelszinétől a bordát.
Az igazság igaza elvész az emberi igazság téves eszményének torzszüleményében.

#20 Felhasználó inaktív   gbr 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 25. 20:15

Idézet: Qabsz - Dátum: 2004. szept. 25., szombat - 20:26

Este volt és én persze babráltam a géppel, proci hűtőbordát leszedtem róla és fordítva raktam vissza és persze nem vettem észre, szerencsére már létezett az AMD platformra is hővédelem. Gép bekapcsol venti felpörög és kb 1 másodperc múlva gép kikapcsolt, teljesen áramtalanított. Én meglepődtem kissé és akkor vettem észre, hogy enyhén ferde a hűtőborda, a socket foglalat széle eltartottam a proci magfelszinétől a bordát.

én voltam szervizelni ismerősnek egy ilyen esetet, azza a külömbséggel hogy a gép kb egy hónapot ment ferde hűtővel, a amikoris megunta hogy néha lefagy, szerencsém volt hogy nem software-s problémával kezdtem hanem egyből a gépet szedtem szét :D a Tbird prociját egyedül a paszta mentette meg. :eek:

Téma megosztása:

• (86 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó