HWSW Informatikai Kerekasztal: Mit tudnak a felhasználók? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (86 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Mit tudnak a felhasználók? avagy amikor a user a pocsék... Értékeld a témát: -----

#41 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 10. 03. 22:22

Ötlet? IDE Init Delay-t magasabbra álitani, lehet hogy nem tér észre időben.
Amugy, a PS2 egér meg bill kocka ugyanolyan csatiban, az Svideo az ami más. A gond az, hogy volt pár régi lap, ami marhára nem kedvelte, ha a kettőt felcseréli az ember, és hajlamos volt a billentyűzetvezérlő lefingani a lapról.
Amugy, billretkelés: nekem egy Hurricane hulladékbánya, délkelet-szváziföldi billem van, nem sz*rozok ha cucálni köll, ki az a 8-10 csavart, fólia-gumi hopsz ki, és a műanyag meg zsupsz a kádba. Majd a fénymásológép-burkolatokon edzett tudománnyal, a legtutibb a szappan+körömkefe felállás. Csak vigyázni kell, fosabb billentyűzetnél esetleg lejön a felirat is.

#42 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 03. 22:39

Idézet: didyman - Dátum: 2004. okt. 3., vasárnap - 18:03

... Mitchubichi...

Izé...hümm...véletlenül nem Mitsubishi? :p
... a trip back in time is all I need ...

#43 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 03. 22:44

Shitshubishi?

#44 Felhasználó inaktív   Bird-Of-Prey 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 10. 05. 12:56

nem velem történt, hanem haverommal de én is ott voltam az esetnél....

számtekbolt, szervíz ketten vagyunk a szerv.ben főnök meg kinn az eladótérben. haver rak össze egy asszem gigabyte lapot athlon 2500+-al.

éppen e hűtőt rakná fel csavarhúzóval (szakszerűen lezsugorcsövezve a vége  :)  ) amikor iszonyatos csattanás és puffanás.. én majdnem hátraestem szívroham kerülgetet a melettem éppen hűtőt szerelő srác uj megijedt hogy a csavarhúzó megcsúszott és tövestül szaggatott ki a lapből 2 kondit...

odakinn egy kamion belerohant egy álló transporterbe az volt a nagy csattanás....

szóltunk a főnöknek hogy sajna a roham miatt egy giga lap a hősi bitmezőkre költözött..

azt mondta hogy nem probléma, a cég számlájára irják...  Ő majdnem besz@rt úgy megijedt.....  :D
(rendes volt)
Nem állhatunk meg, ez denevérország....

#45 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 05. 14:05

Idézet: Bird-Of-Prey - Dátum: 2004. okt. 5., kedd - 13:56

azt mondta hogy nem probléma, a cég számlájára irják...  Ő majdnem besz@rt úgy megijedt.....  :D

Mondjuk így csúnya is lett volna behajtani rajta. :D

#46 Felhasználó inaktív   =Oli= 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 07. 09:45

Idézet: Bird-Of-Prey - Dátum: 2004. okt. 5., kedd - 13:56

nem velem történt, hanem haverommal de én is ott voltam az esetnél....

számtekbolt, szervíz ketten vagyunk a szerv.ben főnök meg kinn az eladótérben. haver rak össze egy asszem gigabyte lapot athlon 2500+-al.

éppen e hűtőt rakná fel csavarhúzóval (szakszerűen lezsugorcsövezve a vége  :)  ) amikor iszonyatos csattanás és puffanás.. én majdnem hátraestem szívroham kerülgetet a melettem éppen hűtőt szerelő srác uj megijedt hogy a csavarhúzó megcsúszott és tövestül szaggatott ki a lapből 2 kondit...

odakinn egy kamion belerohant egy álló transporterbe az volt a nagy csattanás....

szóltunk a főnöknek hogy sajna a roham miatt egy giga lap a hősi bitmezőkre költözött..

(rendes volt)

Ez nem semmi... :D  :D  :D

#47 Felhasználó inaktív   bean 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 07. 09:52

Billentyűzetmosás... hümm. Ez itt egy nagykorú IBM billentyűzet, néha szétkapom, kimosom, de a "fóliát" nehéz lenne megsérteni, mert rendesen acélrugós, mikrokapcsolós a jószág. A felirat az istennek se jön le a sapkákról, nem hiába lézergravírozta az IBM közel húsz éve....

#48 Felhasználó inaktív   AMDPower 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 07. 10:55

Egyszer egy jó kis KT-133A-s alaplapba raktam be a meglévő 128 MB SD mellé, még 128-at, de valahogy nem pattant be a helyére, és a gép bekapcsolásakkor némi amperszag kíséretében a ram egyik lába arany színűről feketére váltott :D Szerencsére a lapnak és a memória slotnak sem lett baja.
Vehettem még 128 megát :D

Billentyűzettisztítás nálam is volt párszor. A mostani billynetyűzetnek olyanok a gombjai, hogy ha az ember nem vigyáz, akkor kihullik az összes gomb. Az első alkalomkor, sikerült is a mutatvány, majd háromnegyed órán át filóztam melyik hova való :D

azóta jobban vigyázok.
AMD forever

#49 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 07. 16:47

Volt egyszer egy ratyi billentyűzetem, de édesanyám gépénél meg nagyon frankó laposgombos (mint a laptopokban) volt. Gondoltam kicserélem. Megkértem, bele is egyezett. Gondoltam, jó fej leszek és lemosom előtte az én ratyimat.

Szétszedtem frankón, körömkefével egyenként lesúroltam a gombokat, csillogott ám, mint a Salamon töke! Rakom össze, persze én is gondolkodtam, hogy mi hova is való ám! Na, mindegy lelestem egy másikról ;), mikor összeraktam (volna) akkor vettem észre, hogy a kis panelje nem oldható módon volt hozzáragasztva a fóliához! :( Dobhattam ki az egészet, de legalább tisztán ment a szemétbe! :D

#50 Felhasználó inaktív   Öregszem 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 07. 18:14

Idézet: AMDPower - Dátum: 2004. okt. 7., csütörtök - 11:55

majd háromnegyed órán át filóztam melyik hova való :D

azóta jobban vigyázok.

Akkor osztom a zészt, ha megengeded.

Elindítasz egy akármilyen szövegszerkesztőt, aztán online lehet helyretenni a sapkákat.

#51 Felhasználó inaktív   Studi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2004. 10. 07. 18:36

Idézet: Öregszem - Dátum: 2004. okt. 7., csütörtök - 19:14

Akkor osztom a zészt, ha megengeded.

Elindítasz egy akármilyen szövegszerkesztőt, aztán online lehet helyretenni a sapkákat.

Ehhez már expert usernek kell lenni ám. :nevet: Persze én is így csinálom, csak régen, Dosos szövegszerkesztőnél amíg rányomtam az a rohadt gombot, általában megtelt a puffer, és vinyított, mint állat. :) Volt olyan billem, amiben egyesével kellett a rugókat visszaoperálni. :)
"Mindenki a saját baklövéseit nevezi tapasztalatnak." - Oscar Wilde

#52 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 07. 18:39

Idézet: AMDPower - Dátum: 2004. okt. 7., csütörtök - 11:55

Billentyűzettisztítás nálam is volt párszor. A mostani billynetyűzetnek olyanok a gombjai, hogy ha az ember nem vigyáz, akkor kihullik az összes gomb. Az első alkalomkor, sikerült is a mutatvány, majd háromnegyed órán át filóztam melyik hova való :D

Nem lehetsz egy nagy gep hasznalo, ha meg a billkiosztast sem tudod fejbol. :p

Anno gimiben szorakoztam azzal unalmas filozofiaorakon, hogy billzetet rajzoltam a padra, aztan padtarssal igy kommunikaltunk, hogy ki mit "gepel" az asztalon...

#53 Felhasználó inaktív   ^Sunrise^ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 07. 18:58

En sem ismerem fejbol, pedig mar jo ideje van gep, de a WASD-re mar csukott szemmel is barmikor, barhol ratenyerelek... :p :D
÷ Gigabyte N650SLI-DS4 ÷ Intel C2D E2140 1.6@3Ghz ÷ Kingmax 4GB DDR2-800 ÷ Sapphire X1950XT 256MB ÷ Western Digital 250GB + Hitachi 500GB ÷ LG-H42L/LG-4163B ÷ Enermax Noisetaker 475W ÷ Lian Li PC-V1200B ÷ Samsung 40" LE40R72B ÷

Passzív vízhűtés lépésenként, képekben

#54 Felhasználó inaktív   Gabesz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 07. 23:55

Miért nem abc sorrendben vannak a betűk? :Đ  :think:
ThinkPad X61
XBOX360

TopGearHungary

#55 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 08. 09:57

Idézet: Gabesz - Dátum: 2004. okt. 8., péntek - 0:55

Miért nem abc sorrendben vannak a betűk?   :Đ  :think:

Technikailag azert igy alakult, mert a mechanikus irogepek koraban igyekeztek minimalizalni a karok osszeakadasat, ezt leghatekonyabban a gepiras sebessegenek korlatozasaval sikerult. Ebben jo a QWERTY kiosztas. (Mi a nemetektol vettuk at, emiatt QWERTZ itthon)
Angolban leggyakrabban hasznalt betuk zome a bal kezre kerult, sok ujjmozgassal jarnak, igy hagyva idot a mechanikanak, hogy visszaugorjon a helyere az elozoleg lenyomott betuhoz tartozo kar.

Aztan az elektromos irogepek megjelenesekor lehetett volna atterni mas, kenyelmesebb es igy hatekonyabb kiosztasra, de akkor tobb millio gepironot kellett volna atkepezni, igy megmaradt ez az oskovulet, maximalisan nem hatekony elrendezes.

(Maximalisan hatekony a Dvorak-kiosztas, de nem terjedt el.)

#56 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 08. 10:06

Idézet: nyunyu - Dátum: 2004. okt. 8., péntek - 10:57

(Maximalisan hatekony a Dvorak-kiosztas, de nem terjedt el.)

Ezt azért egyértelműen nem jelenthetjük ki, mert a "leghatékonyabb" billentyűzet nyelvenként változó lenne, tekintetbe véve a nyelvenként változó karakterkészletet és karaktergyakoriságot.

#57 Felhasználó inaktív   Bird-Of-Prey 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 10. 08. 10:56

Idézet: nyunyu - Dátum: 2004. okt. 7., csütörtök - 17:39

" billzetet rajzoltam a padra, aztan padtarssal igy kommunikaltunk, hogy ki mit "gepel" az asztalon..."

:nevet2:
Nem állhatunk meg, ez denevérország....

#58 Felhasználó inaktív   AMDPower 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 08. 11:27

Idézet: nyunyu - Dátum: 2004. okt. 7., csütörtök - 18:39

Nem lehetsz egy nagy gep hasznalo, ha meg a billkiosztast sem tudod fejbol. :p

Anno gimiben szorakoztam azzal unalmas filozofiaorakon, hogy billzetet rajzoltam a padra, aztan padtarssal igy kommunikaltunk, hogy ki mit "gepel" az asztalon...

Mivel munkahelyemen van 3 féle billyntyűzet, amit minden nap használok, plusz az otthoni is teljesen más, ezért nem olyan egyszerű megjegyezni, melyik hova való.

:sandor:

Szerkesztette: AMDPower 2004. 10. 08. 11:40 -kor

AMD forever

#59 Felhasználó inaktív   - Jim74 - 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 08. 12:18

Sziasztok!
Én VGA-val égtem akkorát, mint a rejsztág (de szép így fonetikusan)  :D
Vettem egy Diamond Speedstart. Ez volt anno az első AGP-s kartyam. Gépbe betesz gép nem indul. Kb. 5-ször kivesz-berak, semmi. Haveromhoz elcipeltem a gépet. Ott is VGA ki-be többször, semmi eredmény. PCI-os VGA-val ment a gép.
Mit volt mit tenni, bevittem a gépet, ahol a VGA-t vettem. Srác megnézi és egy szívmasszázsos mozdulattal a helyére tolta a kártyát az AGP slotban (AGP slot kicsit szoros volt). Gép bekapcsol, minden működik. Hát elég piropaprika színű arccal távoztam a szervízből. Ráadásul már több gép összerakásán túl voltunk havreom is, én is...  :D
A haverjaim azóta is ezzel sz*patnak, pedig ennek már vagy 7-8 éve  :D
Amelyik cápa a kezedből eszik, az a lábadból is fog ;-)

#60 Felhasználó inaktív   lehella 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 08. 21:16

Még nyáron voltam sztechboltban, és az eladófaszit kérdeztem arról hogy az AMDken hogy kell használni a lesarkazásvédőt. A csávó naon okos fejjel magyaráz nekem és amikor rárakta a procira  a coolert csakhogy megmutassa a dolgot, szépen elsarkazta szegényt.....

Még tudnék írni magamról idióta dolgokat mint pld 2 napig nem találtam az AT-s tápcsatlakozót egy régi alaplapon :nevet:

Téma megosztása:

• (86 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.