HWSW Informatikai Kerekasztal: Mit tudnak a felhasználók? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (86 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Mit tudnak a felhasználók? avagy amikor a user a pocsék... Értékeld a témát: -----

#21 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 09. 25. 21:01

Idézet: lameXpert - Dátum: 2004. szept. 24., péntek - 21:21

Pedig volt. Nézd csak a sarkát!

Sajnos azok az FPU-k és foglalataik hiába voltak megjelölve, ugyanis az alaplapokra a foglalatokat rendszeresen rosszul rakták fel.
És ehhez még hozzátartozott, hogy gyakran adtak olyan leírást az alaplaphoz, ami azt írta, hogy nem összepasszintva kell az FPU-t berakni, hanem elforgatva. És ráadásul ez gyakran nem is volt igaz vagy legalábbis nem úgy, ahogy a leírás mondta.

#22 Felhasználó inaktív   MyCroft 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 26. 11:58

Kisfloppyt sztem már minenki dugott rá fordítva a lapra.. ki ne emlékezne a folyamatosan világító ledre? :D
Hál' istenek füstölni még nem füstöltem el semmit, csak a egér-billentyűzet kábelt sikerült egyszer fordítva bedugni :D. De roppant tanulságos az eset, ugyanis amikor bekapcsolod a gépet, semmi sípolás vagy ilyesmi.. feláll a win (xp) és se egér se bill, aztán nyomsz neki egy resetet és utána működik (!) frankón, gond nélkül. De mire én rájöttem, hogy mi a baj....  :omg:
De azóta, ha vki ilyen gonddal jön, egyből rávágom, hogy cserélje meg a két dugaszt :)
Szavaz a hejesirók pártyára!

#23 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 26. 12:14

qnadam hangcuccot szervizel számítógépben :cool:
p1es gép at táppal, fekvő dobozban, viszont valahogyan hozzámkerült egy 2x25wattos sherwood márkájú autóba való végfok. ez ugyebár 12voltról megy, nosza gyógyítsuk rá a tápra :)
legyünk elegánsak, tápcsati lenyisszant, csoki ráépít - hurrá, milyenügyes, gép bekapcsol.
utána kezdtem a csoki másik oldalába belecsavarozni a végfokot, persze sikerült rövidzárlatot okoznom... szép kék szikra, gép lekapcsol, aztán 5 perc múlva már engedte magát visszakapcsolni.

ezután azért szólt a cucc, ahogy kell, viszont nem voltam rest a kulcsos keylock kapcsolót is belekötni a rendszerbe (piros drót a +, fekete a -, és van egy sárga, amire ha megy a 12V, akkor van bekapcsolva, normális esetben ezt ugye az autórádió intézi).
jogos kérdés, hogy mért nem a turbo gombra tettem, nos azért, mert egyszerűen lusta voltam kipróbálgatni, hogy a turbo gomb három érintkezőjéből melyik kettőt kell használni :eek:

hát, ennyi, remélem senki nem várt valami hatásos befejezést vagy ilyesmit :p
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#24 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 26. 12:16

amit viszont sose értettem, hogy valakinek hogy jut eszőbe egy ramot fordítva erőltetni, megfordítás helyett... sose értettem azokat, akik úgy gondolják, hogy ha nem megy akkor biztos csak nem elég erősen próbálták... :rolleyes:
de mint tudjuk, az emberek 10%a okos, a 90%uk viszont erős :D
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#25 Felhasználó inaktív   HavocS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 26. 12:57

Idézet: qnadam - Dátum: 2004. szept. 26., vasárnap - 13:16

:D
|Asus P5B|C2D E6300@7x430|2x1GB DDR2|Asus ATi HD3870|

#26 Felhasználó inaktív   Thocy a ZAGY 

• Tag
  • PipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2004. 09. 26. 13:25

Egyszer (egyszer? szal többször is már :))  én is voltam okos.  Pár évvel ezelőtt nagy sláger volt a PPGA foglalat átforasztása FCPGA-ra (de legalábbis elég költséghatékony megoldásnak bizonyult). Akkoriban nekem egy ősrégi Tomato ZX98-ct alaplapom volt ami már azidőtájt sem képviselt komolyabb értéket, így aztán a neten talált leírással neki is fogtunk két helyi tudományos köri taggal a műveletnek. Mivel az én lapom, én mondtam a rajz alapján, hogy melyik lábakat kell összekötni, Bob tartotta a lámpát, TCs meg forrasztott.
Elsőre tökéletesnek is tűnt a dolog, csak mikor beletettük TCs 700-as celeronját, valahogy nem akart indulni. Aztán büdös is lett pár másodperc múlva...
Gyorsan kikapcs, aztán kiderült, hogy az átkötéshez használt vékonyka vezeték szénné égett a műanyag burkolatával egyetemben. 
Persze kiderült, hogy én vagyok a :lama: , mert bele sem gondoltam valamiért, hogy a foglalatot nem mindegy, hogy felülről vagy alulról nézzük (a rajzon asszem alulról volt). Már minden mindegy alapon  összeforrasztottuk a helyes lábakat is és csodák csodájára a lap simán indult az FCPGA-as cerkával (1050MHz-en is simán vitte az alap 700-ast), azóta is vidáman dorombol a most már az öcsémnek ajándékozott filmnéző gépben.
Azért egy darabig isteni csodára gyanakodtam, hogy a zárlat ellenére sem lett semmi baja.  :respect:

#27 Felhasználó inaktív   n.drews 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 26. 14:34

Ez jó :) Fordított fdd kábel örökzöld, szerintem nem is informatikus az, aki nem dugta rá még 1x sem fordítva :) És egy saját story, bár lehet már itt a HWSW-n előadtam...de még mindíg kuncogok rajta néha:

Egy időben a M*** szerette a garicimkét az fcpga procik _tetejére_ tenni, ami jó, mert ha használni akarod, a garicimke megsérül... Na a haver, biztos ami biztos alapon, a garicimkét fenthagyta, és rátette a hűtőbordát, majd power on. 1 perc műlva telefon ide, hogy normális-e egy CeleronII-nél a Biosban a 8x-9x fok. Hamarosan le is állt a gép...és rövid értekezés után kiderült a turpiság. :) (a proci ofkoz túlélte, kutja baja, azóta is megy talán..valakinél :) )
A processzorok füsttel működnek. Ha kijön belőlük a füst, nem működnek  tovább.

#28 Felhasználó inaktív   Studi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2004. 09. 26. 16:20

amit viszont sose értettem, hogy valakinek hogy jut eszőbe egy ramot fordítva erőltetni, megfordítás helyett... sose értettem azokat, akik úgy gondolják, hogy ha nem megy akkor biztos csak nem elég erősen próbálták... :rolleyes:

A régi SD-k elég huncutak voltak ilyen ügyben. Az enyémek pl se így, se úgy nemigen akartak beférni. :think:

Egy történet: LAN-party, Duke ezerrel. Egyszercsak indulatomban egy nagyon aprót (tényleg!) belerúgtam a lábam mellett levő gépbe. (Jó kis fekvő ház, még ma is megvan) Egy pillanat múlva Duke Nukem helyett fekete képernyő, se kép, se hang. :( Próbálom bekapcsolni, semmi. Felnyitottam, átnéztem az egészet: semmi. Már öten tanakodtunk fölötte, mire fél óra mulva kimondtuk a végítéletet: kaput. Telefon haza: viszem haza a gépet, mert meghalt. Kivettem az asztal aljáról, és amikor magam felé döntöttem, zörgést hallottam. Még jobban megdöntöttem, és ekkor egy pici csavar gurult ki a ház elejébe. Gondoltam megvan a hiba, újra próbáltam, de semmi. Meghalt a jó kis 486-os lapom, mindenféle külsérelmi nyom nélkül. :(

Más: szintúgy baromi régen felhívott unokaöcsém, hogy haverjánál van, és nem megy a gépe, mit csináljon. Kérdeztem, hogy mi történt: a srác beidegelte magát, hogy Flashbackben nem tud egy részen átmenni, és elkezdte a reset gombot nyomogatni. :eek: Kérdem, hogy ez mit jelent: egymás után 10-15-ször megnyomta. :) Szintúgy az alaplap mondta be az unalmast, pedig szinte új volt.
"Mindenki a saját baklövéseit nevezi tapasztalatnak." - Oscar Wilde

#29 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 26. 22:27

Idézet: lameXpert - Dátum: 2004. szept. 24., péntek - 21:21

Pedig volt. Nézd csak a sarkát!

Aha, csak az a baj, hogy azon az FPU-n semmi felirat nem volt, csak egy 40-es szám, mondván, hogy 40 MHz-es... És nem is volt letörve a sarka...
Szóval az, hogy két FPU-nak le van törve a sarka, nem bizonyít semmit...

#30 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 26. 23:06

Idézet: Bujdy - Dátum: 2004. szept. 26., vasárnap - 23:27

Aha, csak az a baj, hogy azon az FPU-n semmi felirat nem volt, csak egy 40-es szám, mondván, hogy 40 MHz-es... És nem is volt letörve a sarka...
Szóval az, hogy két FPU-nak le van törve a sarka, nem bizonyít semmit...

Talán csak nem vettétek észre. Van pár 80387-es FPU a procigyűjteményemben (egész pontosan 15 db DX, SX és DLC koproci), egy kivétellel mindnek "le van törve" a sarka. Az az egy pedig egy IIT 4C87DLC-40 koproci, aminek a megfelelő orientációját egy apró pötty jelzi a megfelelő sarokban.

Hidd el, nem gyártottak olyan 80387-es FPU-t, amire nem tettek valamilyen jelölést, hogy hogyan kell betenni az alaplapba.
... a trip back in time is all I need ...

#31 Felhasználó inaktív   Richardka 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 27. 07:20

:)

ezzzel egyetértek :)

volt egy foszer aki vett ramot tölem 5x vagy 6x kérdeztem rá biztso be tudja tenni??? Háát persze jött a válasz, majd 2 ora mulva orditva a telefonba közölta szar ramot adtam neki mert nem megy a gép és büdös lett a környékén :) És lám mikor mondtam nézze meg a ramot nem e tette forditva bele, nem hivott vissza :):) Jaja a szomszéd informatikai mérnök :)

Másik meg olyan erövel nyomta be a ramot hogy szabályszerüen elpattant az alaplap :)
Már van nettem :)

#32 Felhasználó inaktív   lac1 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 27. 10:39

Nem számítógép, de:

Haver, amikor szerel valamit, egyszer próbálja meg okosba, aztán erővel, kalapáccsal.
Simson első fék ferodol felrgaszt. Helyére a dobfékbe beletesz, és mivel a ferodolos mester egy picivel vastagabban bírt felragasztani, ezért a ferodol kicsit elérte a dobfék belsejét, vagyis kicsit fékezet, meg kicsit hangja volt.
És a haver mit tesz ahelyett hogy a ferodolt megcsiszolná???? Bezsírozta a ferodolt, meg a dobfék belsejét, hogy az állandóan fogó fék ne lassítsa a "versenygépet".
Erre kössetek gombot.

#33 Felhasználó inaktív   =Oli= 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 27. 13:23

Egy 4,3 Seagate vinyónak az egyik IDE lábát sikerült barom módon letörni. Elég sokat fizettem érte, de egy számtekboltan megcsinálták...

#34 Felhasználó inaktív   GAI 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 27. 13:42

Idézet: Oli35 - Dátum: 2004. szept. 27., hétfő - 14:23

Egy 4,3 Seagate vinyónak az egyik IDE lábát sikerült barom módon letörni. Elég sokat fizettem érte, de egy számtekboltan megcsinálták...

Én egy LS-120 meghajtóval jártam ugyanígy. De annak ellenére, hogy az egyik jáb letört, teljesen jól működött (legalábbis floppy lemezekkel) :)
"Two intelligent species live on Earth: Humans and Hungarians." (Isaac Asimov)

#35 Felhasználó inaktív   Studi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2004. 09. 27. 16:49

Én kormány moddolás közben szaggattam szét egy zsinórt a kb. tizenvalahányból. Akkora mákom volt, hogy nem a nyolc gomb egyiké volt, hanem a két visszajelző led közül az egyik. :)
"Mindenki a saját baklövéseit nevezi tapasztalatnak." - Oscar Wilde

#36 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 27. 17:41

Én ilyeneket javitani szoktam, nem csinálni :D Törött vinyótsüke, cd-rom mechanika megkinozva, és a többi... mindig az jut az eszembe, amit egyszer asszem a RDben olvastam, egy csőszerelő-reklámos poénben: mi megjavitjuk amit a féje már megjavitott.

#37 Felhasználó inaktív   =Oli= 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 29. 11:02

Egy ismerősöm rálépett a cd tálcára, amikor kint volt.....

#38 Felhasználó inaktív   Brown 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 29. 12:02

Én egyszer úgy gondoltam, hogy 5-6 év után már ki kellene alaposan tisztítanom a billentyűzetemet. Teljesen szétszedtem darabokra, a gombokat is kivettem és egyenként lemostam. Pár óra száradás után összeraktam, szerintem jól, de ennek ellenére meg se nyikkant.  :D

#39 Felhasználó inaktív   gbr 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 02. 21:34

én már többször csináltam ezt, de eddig még nem volt baj (kopp, kopp) legutóbb kb egy hete szedtem szét teljesen a bill-t legalább 3 napig habfürdő illata volt :D arra kell csak vigyázni hogy ne sértsd meg a fóliát illetve hogy jól tedd vissza az érintkező részét.

egyébként a legutóbbi tisztítás alkalmával jött hirtelen ötlet: katt , katt és katt

szerk: X3 :omg: :(

Szerkesztette: gbr 2004. 10. 02. 21:39 -kor

#40 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2004. 10. 03. 17:03

Idézet: MyCroft - Dátum: 2004. szept. 26., vasárnap - 12:58

Kisfloppyt sztem már minenki dugott rá fordítva a lapra.. ki ne emlékezne a folyamatosan világító ledre? :D
Hál' istenek füstölni még nem füstöltem el semmit, csak a egér-billentyűzet kábelt sikerült egyszer fordítva bedugni :D. De roppant tanulságos az eset, ugyanis amikor bekapcsolod a gépet, semmi sípolás vagy ilyesmi.. feláll a win (xp) és se egér se bill, aztán nyomsz neki egy resetet és utána működik (!) frankón, gond nélkül. De mire én rájöttem, hogy mi a baj....  :omg:
De azóta, ha vki ilyen gonddal jön, egyből rávágom, hogy cserélje meg a két dugaszt :)

Ez azért érdekes, mert eddigi tudomásom szerint a PS/2 egér és billentyűzet egy lábban eltér egymástól. :think:
Én legutóbb az LS120-al jártam meg. rendszeresen csinálja a kicsike, hogy újrainduláskor nem válaszol, a gép így vár-vár időtlen ideig, csak a kibekapcs segít (ötlet van rá? Mitchubichi). Na, mivel nem szeretem fel-le pörgetni a 10krpm-es vinyót, ezért oldallap levesz, táp megszüntet, dug vissza és azonnal forrókábel, amperillat. Persze, mellédugtam..A vicc az, hogy a gép le se állt. Enermax tápom van.. :) A flokicsati sarka kiolvadt, más baj a szívroham előtti állapotot leszámítva nem lett.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

Téma megosztása:

• (86 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó