HWSW Informatikai Kerekasztal: Fagyások, újraindulások, X-akták - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Fagyások, újraindulások, X-akták Először itt kérdezz és olvass! Értékeld a témát: -----

#301 Felhasználó inaktív   kryst 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 01. 28. 10:43

Idézet: didyman - Dátum: 2006. jan. 28., szombat - 8:38

Elképzelhető, hogy nem szereti a rendszer. Milyen alaplap? BIOS-frissítés nem említ ezzel kapcsolatos dolgot? CnQ illesztőprogi fel van rakva?

Eteleapó: Ahol most van a gép, nincs a konnektorral közösen valami nagyfogyasztó, esetleg a gép közelében (akár a szomszédban is!) valami nagy EM-terű gép, adóvevő, vagy bármi? Ha az eredeti helyre visszarakod, megszűnik a gond? Az Ever power egyéként elvben jó táp, de a gagyigyártók fantziája kifogyhatatlan.

Rage: Ezt a kiosztást én sem tudom könnyen értelmezni :D , de elvben külön vannak. Illetve van tippem, nézd meg a BIOS-ban az IRQ-vonalakhoz rendelést-bár szerintem itt már nem lesz gond ezzel.

Szia!Ez egy ABIT AV8 3rd eye alaplap.BIOS frissítés meg volt!A legújabb van rajta.Alapból egy régi BIOS volt rajta ami nem ismerte a Cn'Q-et.AMD proci driver is fent van.Abból is szintén a legújabb.Fogalmam sincs már ,hogy mi okozhatja.De,ha kikapcsolom a Cn'Q-et akkor minden ok.Köszi.

#302 Felhasználó inaktív   eteleapo 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 01. 28. 11:16

Idézet: didyman - Dátum: 2006. jan. 28., szombat - 7:38

Eteleapó: Ahol most van a gép, nincs a konnektorral közösen valami nagyfogyasztó, esetleg a gép közelében (akár a szomszédban is!) valami nagy EM-terű gép, adóvevő, vagy bármi? Ha az eredeti helyre visszarakod, megszűnik a gond? Az Ever power egyéként elvben jó táp, de a gagyigyártók fantziája kifogyhatatlan.

Sziasztok!

Köszi a tippet Kryst!
A költözés csak ideiglenes volt, lakásfelújítás alatt, most újra a régi helyén van.
Egy 230V-as aljzaton van a PC az összes hóbelebancával (nyomtató, hangszóró táp, ADSL modem táp) de semmi olyan, ami a gubancok előtt ne lett volna rajta.
A szomszédban lakó idős pár nem valószínű hogy kalózrádiót vagy CIA lehallgatóbázist üzemeltetne, bár...  :think:
Ma reggel még felálomban elgondolkoztam azért dolgon. Mivel, ahogy írtam a tápcsatik birizgálása után állt most helyre, elképzelhető, hogy mégis a táp, vagy a tápvezeték (a belső Y) a ludas?
Vagy lehet, hogy nem a tápellátással, hanem teszem azt az IDE kábellel, vagy ne adj isten az alaplap IDE csatijával van gond?  :confused: A 2 vinyó egy szalagkábelen van.
Amig csak az egyik vacakolt, addig első sorban winyóhalálra gondoltam, de most, hogy mindkettő bekattant, már nem hiszem, hogy ott a gond....

#303 Felhasználó inaktív   klingi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 01. 29. 21:50

SZIASZTOK SEGITSÉG KÉNE LEFGYOK ELÉG SÜRÜN FÖLEG JÁTÉK KÖZBEN  DE HA ENTERT NYOMOK EGY SIPOLÁS UTÁN ELINDUL HA VALAMI ÖTLET VAN MEG KÖSZÖNÖM         

#304 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 01. 29. 22:39

VAN EGY AUTOM ELÉG SRÜN MEGLL AZTÁN ELINDUL MIT TEGYEK JELLEGU KÉRDÉSEKRE NEM TUDUNK VÁLASZOLNI ÉRDEMI INFORMÁCIOK HIÁNYÁBAN DE ELKÉPZELHETÖ HOGY A VPU RECOVER HA ATI KÁRTYÁD VN A HUZOTT ORAJEL MIATT VAGY VALAMI FUTO ALKALMAZAS OLYKOR BEDOB EGY FIGYELMEZTETÖ VAGY INFORMACIOS ABLAKOT ÉS AZT NYUGTAZZA AZ ENTER CSAK AZ ABLAK NEM TUD ELÖTÉRBE JONNI
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#305 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 30. 09:47

Előre is bocs ha OFF a dolog, valahol olvastam a választ, de hosszas keresgélés után azóta se találom.Szóval, két gépem közül az egyik rackes, két vinyóval.A kisebb amit netezésre használok, egy 5,1-es Quantum.Ma mikor bekapcsoltam azt játszotta kétszer is egymás után, hogy indulástól amikor bejön a windóz "üdvözöljük" üzenet akkor ütemesen elkezd csipgni és csak nagy sokára hagyja abba.Mi ez?
Gondolom egy format már nagyon megérett. :think:

Szerkesztette: carcass 2006. 01. 30. 09:48 -kor

Soha ne vitatkozz idiótákkal.Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.
ÖNTSÜNK TISZTA VIZET A POHÁRBA

Bravo

#306 Felhasználó inaktív   kodlovag 

• Újonc
  • Pipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 01. 30. 10:41

Üdv mindenkinek

Adott egy ASUS A7N8X-E Deluxe alaplap, egy Windows XP + SP1 és egy 1GB-os pendrive. Az alaplap hátsó négy USB kivezetése közül van kettő kivezetve a házhoz adott kábellel az előlapra. Néha minden működik rendesen. Leggyakrabban azonban abban a pillanatban, hogy bedugom a pendriveot, a gép azonnal lefagy, vagy újraindul. De egyszer pl úgy fagyott le, hogy az egér külső fekete körvonala elkezdett piros-kék színben villogni, miközben a gép nem reagált semmire. Ezután egy Ctrl+Alt+Del -re olyan kék halált halt, hogy a kék halál képernyőn is csak krix-kraxok voltak, semmi értelmes. Legtöbbször azonban csak újraindul, aztán a bedugott pendrive működik rendesen.
Legutóbb az egész problémát megpróbáltam úgy megkerülni, hogy még a gép indítása előtt bedugom a pendriveot. Abban a pillanatban, hogy a pendrive hozzáért a csatlakozóhoz, a gép magától elindult.
Na ilyenkor mi történik?? Emlékeim szerint semilyen automatikus indítási funkció nincs, és a Windowsban is be van állítva, hogy fagyás esetén ne induljon újra, hanem a kékhalál képernyőt mutassa. Mégis rendszerint csak újraindul.

Van valakinek ötlete, mit nézzek meg / állítsak be?
AMD AthlonXP 2500+, ASUS A7N8X-E Deluxe, 1GB Kingston 400MHz, Sapphire 9600XT, 80GB Samsung SATA, Plextor CD-RW 48/24/48, Chieftec 360W, Samsung 173P

#307 Felhasználó inaktív   xillo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 01. 30. 11:02

Probléma!

Tegnap este 3x kék képernyőt kaptam a win xp-ben (sp2-es), állandóan újraindult. Nem foglalkoztam vele gondoltam majd megjavul. Ma reggel már nem indul az oprendszer.

A gond ott van hogy bootol rendesen, a BIOS-ban semmi abnormális, állandóan újraindul a Bootolás után amikor tölt a windows, megpróbáltam újratelepíteni de nem engedi. Az oprendszer telepítésénél amikor azt kéri hogy "a win xp friss páldányának telepítéséhez nyomja meg az enter billentyűt", kék képernyőt kapok vissza majd újraindul.

Ha valakinek ötlete lenne akkor megköszönöm.

#308 Felhasználó inaktív   xillo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 01. 30. 11:15

Idézet: xillo - Dátum: 2006. jan. 30., hétfő - 11:02

Probléma!

Tegnap este 3x kék képernyőt kaptam a win xp-ben (sp2-es), állandóan újraindult. Nem foglalkoztam vele gondoltam majd megjavul. Ma reggel már nem indul az oprendszer.

A gond ott van hogy bootol rendesen, a BIOS-ban semmi abnormális, állandóan újraindul a Bootolás után amikor tölt a windows, megpróbáltam újratelepíteni de nem engedi. Az oprendszer telepítésénél amikor azt kéri hogy "a win xp friss páldányának telepítéséhez nyomja meg az enter billentyűt", kék képernyőt kapok vissza majd újraindul.

Probléma!

Lehet hogy kicsit kevés volt az info még írok hozzá:

Memoriacsere már volt, több winchesterrel lett próbálva - egyikre sem enged oprendszert telepíteni, BIOS-ban a proci és memo beállítások normálisak, és ha javítókonzolon való javítást akarok akkor is kék képernyő.

A gép : abit nf7-s, barton 2,8G amd athlon, maxtor sata 80G, 2x256 ddr - másik ddr memóval próbáltam már, valamint sp2-es windows

alaplaphibára gyanakszom (remélem nem az. )

a kék kápernyőn a szokásos 0x00000 akármennyi hibakóddal, és azt mondja hogy a memoriák beállításait kapcsoljam ki (as pl: memo árnyékolás stb...)

#309 Felhasználó inaktív   xillo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 01. 30. 14:08

Idézet: xillo - Dátum: 2006. jan. 30., hétfő - 11:15

Probléma!

Lehet hogy kicsit kevés volt az info még írok hozzá:

Memoriacsere már volt, több winchesterrel lett próbálva - egyikre sem enged oprendszert telepíteni, BIOS-ban a proci és memo beállítások normálisak, és ha javítókonzolon való javítást akarok akkor is kék képernyő.

A gép : abit nf7-s, barton 2,8G amd athlon, maxtor sata 80G, 2x256 ddr - másik ddr memóval próbáltam már, valamint sp2-es windows

alaplaphibára gyanakszom (remélem nem az. )

a kék kápernyőn a szokásos 0x00000 akármennyi hibakóddal, és azt mondja hogy a memoriák beállításait kapcsoljam ki (as pl: memo árnyékolás stb...)

sikerült visszahoznom a halálból. Cserélgettem a memóriákat, és egyszer csak elindult. Most vagy megfáradt az alaplap NYÁK-ja, vagy a memoria slot nem 100%-os. Nemtom. Ha megtom leírom okulvást kifejtve.

#310 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 01. 08:49

Kodlovag: A pendrive energiaellátása szinte biztosan a készenléti 5V-ról zajlik, ehhez a lapon lesz egy tüskepár, amin át tudod állítani rendszer 5V-ra. Namost h a a készenléti kört ennyire megfekteti egy pendrive, ott súlyos baja lesz a táp készenléti ágának, ez veszélyes hiba is lehet. Milyen táp?

Xillo: Hibakód pedig kéne, írtam már korábban is: Erre érdemes rákeresni, M$ tudásbázisa olykor hasznáűlható ötleteket ad. RAM-ok feszültsége mekkora a BIOS szerint?
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#311 Felhasználó inaktív   Csocsi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 01. 11:15

Sziasztok!

Erre a fórumra navigáltak át hátha itt kapok segítséget. A problémám a következő. Volt egy hardware frissítésem és azóta 3D alkalmazásokban fagy a gép. A régi konfig : Chiftec 420-as örökgaris táp, Epox Nforce2-es lap, 9800pro vga, 2800+ AMD és 2*512 400-as infineon ram. Ezzel muzsikált minden rendesen. Új konfig : A tápot értelemszerűen nem cseréltem, MSI RS482M4-ILD Socket939 ATX lap, MSI ati x1600pro vga, 3200+ AMD a ramok is maradtak a régiek. A hiba jelenség a következő : játékok alatt lefagy a kép és a hang a monitor kikapcsol és ujraindul a vas a játékban beállított felbontással. Probáltam mindenféle drivert az MSI és az Ati oldalárol is, Bios frissítés is volt, a jelenség ua. Érdekesség képpen 3D markt alatt nincs fagyás csak a játékokban. Probáltam a memóriákat külön-külön is singleben és dualban is. Ua :(. Olvastam már erről a hibáról más fórumon is de megoldás ott sem született, remélem majd itt.

#312 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 01. 12:53

Ha egy sokatment Chieftec tápról van szó, akkor lehet az is gyanús, de itt szpftverhiba sem kizárható (DirectX hogy van?).

#313 Felhasználó inaktív   Csocsi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 01. 14:25

Idézet: didyman - Dátum: 2006. febr. 1., szerda - 11:53

Ha egy sokatment Chieftec tápról van szó, akkor lehet az is gyanús, de itt szpftverhiba sem kizárható (DirectX hogy van?).

1,5 éves. DirectX... Hmmm, kössz bizti jól van :) mit nézzek meg ezen belül ?

#314 Felhasználó inaktív   ADAMX 001 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 01. 16:04

Sziasztok.
Elegem van. Fogalmam sincs, hogy mi a baja a gépemnek, de terhelésnél állandóan újraindul. Általában Warcraftozás közben szokta csinálni, mert gondolom annak elég nagy a gépigénye, de már egyszer Windows allat is rebootolt. Ez miért lehet? Megnéztem újraindulás után BIOSban, a proci 50 fokos volt... ez egyáltalán nem magas. A videókártyán passzív hűtés van, hát az elég forró, valamint az alaplap NB-jén is csak egy borda van, de az langyos még játék közben is. Levettem a ház oldalát, hogy jobban szellőzzön, de semmi nem történt. Nem hiszem, hogy memória probléma, az volt már nekem eleget, és az nem újraindította a gépet, hanem kékhalált csinált. De akkor mi lehet? Túlmelegszik a videókártya? Más ötletem nincs. Ez lehet szoftveres hiba is? Mert én csak hardver szempontból néztem eddig.
Konfig: Abit NF7-S2, AthlonXP 2500+, 2x512 DDR, Radeon 9200, Maxtor 80GB.
Hőmérsékletek alapjáraton: alaplap 23, proci 35, vinyó 15°C. A procin valami elég jó hűtő van, a táp azt hiszem 350W-os márkás.
Kösz.

#315 Felhasználó inaktív   kodlovag 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 01. 16:47

Idézet: didyman - Dátum: 2006. febr. 1., szerda - 9:49

Kodlovag: A pendrive energiaellátása szinte biztosan a készenléti 5V-ról zajlik, ehhez a lapon lesz egy tüskepár, amin át tudod állítani rendszer 5V-ra. Namost h a a készenléti kört ennyire megfekteti egy pendrive, ott súlyos baja lesz a táp készenléti ágának, ez veszélyes hiba is lehet. Milyen táp?

A táp 360W-os Chieftec. Másfél éves, eleddig hibátlannak bizonyult. A készenléti 5V az ugyebár az 5VSB? Kipróbálom, meglátom mit javít.
De van egy olyan érzésem, hogy a négy USB-ből csak az előre kivezetett kettő csinálja a műsort. Ha bemásztam a gép mögé, és oda dugtam a pendriveot, akkor mindig jól ment. Korábban volt egy hosszabbító zsinór a hátsó csatlakozóból föl az asztalra, és valamilyen okból tesóm mindig azt használta, sok más pendriveval és digitális fényképezővel is. Azok mindig jól mentek. Lehet, hogy nem véletlenül nem dugott be semmit az első csatlakozóba.
AMD AthlonXP 2500+, ASUS A7N8X-E Deluxe, 1GB Kingston 400MHz, Sapphire 9600XT, 80GB Samsung SATA, Plextor CD-RW 48/24/48, Chieftec 360W, Samsung 173P

#316 Felhasználó inaktív   sfbukfenc 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 01. 20:45

Sziasztok!

Összeraktam egy gépet az alábbi alkatrészekből: Gigabyte GA-K8NMF-9 nForce4-4x, Athlon 64 3000+, 1G memória, 200G SATA, ATI X550 PCIE 256M, LG DVD. A problémám a következő. Az XP telepítése alatt tökéletesen működő billentyűzet (PS2) a telepítés végétől, mikor a felhasználónevet kell beírni, megszűnik működni.  Reset után az XP elindulásáig jó, utána semmi.
Van vkinek ezzel kapcsolatban tapasztalata, ötlete?

Ui.: Feltettem a win2000-t, azzal minden ok.

#317 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 01. 23:07

Ma este 20:00-kor a gépem dobott egy kéket. IRQ NOT LESS OR EQUAL.
Semmiféle szoftver nem lett telepitve (szinte honapok ota igy ment, atom stabilan a gép). Egy messenger, firefox, és thunderbird futott.
Ujrainditás után fél perccel megint.
Ujrainditás után fél perccel megint.
Kikapcs, besassantottam a gépbe, de nem láttam gondot.
Bekapcs, elindult a raidem ellenőrzése (mint mindig, fagyás utáni xp bootkor), majd kb megint fél perc után kék: de nem a fenti hibával, hanem valami HDD-s hibaüzenettel.
Gondolom mivel folyton lehalt a gép, a raidem is összeszarta magét. Király.
Raid biosból ellenőriztettem a két winyot, semmi bajuk.
Régi 80-as wincsi vissszarak bootnak, régi xp bootol róla. Kis görcsölés után mindent felismert, és azóta is simán megy most.
Beraktam alá a raid drivert, és látom is a raidet, minden adat megvan... mentettem is nagyokat egyből. Jelenleg is ez folyik...

Szerintetek mitől szarhat igy be, egyik percről a másikra? A gép ma is kb 4 órán át ment, a kék előtt.
Ez a régi XP azóta is atom stabilan megy.

#318 Felhasználó inaktív   Piter 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 02. 10:46

Idézet: Csocsi - Dátum: 2006. febr. 1., szerda - 11:15

(...)

Az MSI-s topikban írtakra válaszolva: hát úgy látszik alaposan körüljártad a dolgot, ehhez már nincs sok hozzáfűznivalóm. A számteches ismerősöddel kipróbálhatnátok másik alaplap(ok)ban is a videokártyát, ha eddig nem tettétek volna meg. :)

Bocs hogy megint küldelek máshová, de fejlemények vannak. :D Belenéztem az X1600-as témába, és hát írnak érdekes dolgokat a kártyáról. Nem tudom olvastad-e, ha nem, akkor innentől vess rá egy pillantást.

#319 Felhasználó inaktív   Jimmike 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 02. 11:43

Sziasztok! A következő problémából kifolyólag kérem segítségeteket:

Nem rég a következő dolgokat vásároltam

- Asus P4P800 SE
- P4 3,0/1m/800
- 2x512 Corsair Value select 400mhz
- Connect3D 9800 Pro
- IMBP 420W

Az összerelés után szépen működni is kezdett, azonban az első tesztelt játéknál (NFS-MW) problémák adódtak. Ha kimentem a garázsba és utána visszatértem a játékba, annyira beszaggatott, hogy ki kellett lépnem a játékból. Viszont ha újraindítottam a játékot szépen ment.

Pár nappal később a játék folyamatos menése közben villogások, szálkák megjelenése volt tapasztalható. Először driver hibára gondoltam (5.8-as van fenn), ezért feltettem egy régebbi játékot (Forma 1 99-02), de annál is gondk voltak. Szerintetek mi lehet gond?

#320 Felhasználó inaktív   EWT 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 02. 12:00

Uraim! Ha valaki tudná hogy 3.73 extreme procit hol tudnék beszerezni, nagyon megköszönném!
meteor

Téma megosztása:

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.