HWSW Informatikai Kerekasztal: Fagyások, újraindulások, X-akták - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Fagyások, újraindulások, X-akták Először itt kérdezz és olvass! Értékeld a témát: -----

#321 Felhasználó inaktív   ADAMX 001 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 02. 02. 20:10

Idézet: ADAMX 001 - Dátum: 2006. febr. 1., szerda - 16:04

Sziasztok.
Elegem van. Fogalmam sincs, hogy mi a baja a gépemnek, de terhelésnél állandóan újraindul. Általában Warcraftozás közben szokta csinálni, mert gondolom annak elég nagy a gépigénye, de már egyszer Windows allat is rebootolt. Ez miért lehet? Megnéztem újraindulás után BIOSban, a proci 50 fokos volt... ez egyáltalán nem magas. A videókártyán passzív hűtés van, hát az elég forró, valamint az alaplap NB-jén is csak egy borda van, de az langyos még játék közben is. Levettem a ház oldalát, hogy jobban szellőzzön, de semmi nem történt. Nem hiszem, hogy memória probléma, az volt már nekem eleget, és az nem újraindította a gépet, hanem kékhalált csinált. De akkor mi lehet? Túlmelegszik a videókártya? Más ötletem nincs. Ez lehet szoftveres hiba is? Mert én csak hardver szempontból néztem eddig.
Konfig: Abit NF7-S2, AthlonXP 2500+, 2x512 DDR, Radeon 9200, Maxtor 80GB.
Hőmérsékletek alapjáraton: alaplap 23, proci 35, vinyó 15°C. A procin valami elég jó hűtő van, a táp azt hiszem 350W-os márkás.
Kösz.

Valaki? :(

#322 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 03. 08:31

Idézet: Locutus - Dátum: 2006. febr. 1., szerda - 23:07

Ma este 20:00-kor a gépem dobott egy kéket. IRQ NOT LESS OR EQUAL.
Semmiféle szoftver nem lett telepitve (szinte honapok ota igy ment, atom stabilan a gép). Egy messenger, firefox, és thunderbird futott.
Ujrainditás után fél perccel megint.
Ujrainditás után fél perccel megint.
Kikapcs, besassantottam a gépbe, de nem láttam gondot.
Bekapcs, elindult a raidem ellenőrzése (mint mindig, fagyás utáni xp bootkor), majd kb megint fél perc után kék: de nem a fenti hibával, hanem valami HDD-s hibaüzenettel.
Gondolom mivel folyton lehalt a gép, a raidem is összeszarta magét. Király.
Raid biosból ellenőriztettem a két winyot, semmi bajuk.
Régi 80-as wincsi vissszarak bootnak, régi xp bootol róla. Kis görcsölés után mindent felismert, és azóta is simán megy most.
Beraktam alá a raid drivert, és látom is a raidet, minden adat megvan... mentettem is nagyokat egyből. Jelenleg is ez folyik...

Szerintetek mitől szarhat igy be, egyik percről a másikra? A gép ma is kb 4 órán át ment, a kék előtt.
Ez a régi XP azóta is atom stabilan megy.

Akkor válaszolok magamnak.

Tegnap hazaérvén gondoltam egyet, és átküldtem a raid ellenőrzést mégegyszer a két winyón. Semmi probléma.
Utána fogtam a memtest CD-t, és rázavartam a gépre újra, biztos ami ziher alapon. 30 perc futás után egyszercsak a második passban 10... 15.. 25...44.... 1 óra múlva 258db hibát talált.
A várt és a kapott eredmények ugye egy 8 digitből álló karaktersor, tipikusan CSAK a második digit volt mindenhol elkúrva. (Általában 8 hex helyiértékkel voltak eltolódva, tehát 0 helyett 8, 5 helyett D stb. ERAND, LRAND, Wstirde-6, meg a WINVC teszt is dobott hibákat)
A gép ugye ekkor (gondoltam én) 166fsbn, auton, szinkronban, dualban ment, CL 2.5-ben a ramokkal. Mondom akkor vegyük vissza a proci szorzót alapra, nézzük mit tesz.
Megyek a BIOSba, mit látok: A szorzó, meg minden stimmel, csakhogy, a ramot auto üzemmódban: 100Hz-re rakja, CL2-ben. Hiába állogattam bármit, csak 100Hz, és csak CL2-t tudott a ramnak rakni. BySPD-n is, mintha nem ismerné fel, hogy milyen ram van a gépben, csak 100Hz, és csak CL2.
Fogtam tehát, és átraktam expertre, majd kézzel beállítottam, hogy a ram az FSB 100%-án, tehát 166(333)-on fusson. Ehhez, mint rendesen, be is állította a CL2.5-öt. Ez tehát az üzemmód, amiben ca. 1 évig probléma nélkül ment a gép.
Memtest indít: negyed óra után 1648db hibánál állítottam le.
Biosba vissza, mondom akkor "szimuláljuk neki" a bySPD-t, vagyis 120%, 166FSB->200(400)Mhz ramok. CL3 mint rendesen beállítódott.
1 óra memtest után mindösszesen 7db hiba keletkezett. Na itt hagytam abba tegnap.
Képeket is lőttem a dolgokról, csak egyelőre ugye nemnagyon tudom feltölteni őket :)

Asszem ha ma hazamentem, először is kivágom az egyik modult, aztán jön az egyenként tesztelgetés a slotokban.
Aztán remélem legalább az egyik használhatónak bizonyul, és akkor már feláll annyira az XP-m, hogy a kibaszott raidet rendbe tudja rakni...

#323 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 02. 03. 20:46

A RAM-foglalatok körül milyen márkájú kondik vannak?

Adamx: Hmm, mondjuk lehet a táp is gyanús, de valószínűleg kapsz kék halált is, azt meg kéne lesni.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#324 Felhasználó inaktív   sfbukfenc 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 02. 03. 22:13

Idézet: sfbukfenc - Dátum: 2006. febr. 1., szerda - 21:45

Sziasztok!

Összeraktam egy gépet az alábbi alkatrészekből: Gigabyte GA-K8NMF-9 nForce4-4x, Athlon 64 3000+, 1G memória, 200G SATA, ATI X550 PCIE 256M, LG DVD. A problémám a következő. Az XP telepítése alatt tökéletesen működő billentyűzet (PS2) a telepítés végétől, mikor a felhasználónevet kell beírni, megszűnik működni.  Reset után az XP elindulásáig jó, utána semmi.
Van vkinek ezzel kapcsolatban tapasztalata, ötlete?

Ui.: Feltettem a win2000-t, azzal minden ok.

USB bill-el is minden ok.  ???

#325 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 03. 22:40

Idézet: didyman - Dátum: 2006. febr. 3., péntek - 20:46

A RAM-foglalatok körül milyen márkájú kondik vannak?

Adamx: Hmm, mondjuk lehet a táp is gyanús, de valószínűleg kapsz kék halált is, azt meg kéne lesni.

Jó kérdés :D
De ugyanazok, mint mindenhol... asszem sanyo.

Amúgy most visszavettem az időzítést 9-5-5-cl3-ba, és igy nem hibázott egyelőre. 8-4-4-cl3-on még dobott kéket, 2-3 óra után, pedig a memtest már nem mutatott hibát.

Csak már hülyét kapok attól is, ha a tv-ben kék lesz a képernyő valamiért :D

#326 Felhasználó inaktív   Aventis 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 04. 06:26

Szia didyman olyan kerdesem lenne hogy egy rendesen karcolt vga-t helyre tudnad e esetleg rakni?

#327 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 04. 07:24

Locotus: Azokkal nincs gond. Akkor talán csak fáradnak a memóriák. Volt extrém tuning, vagy melegedés körülöttük?

Aventis: Így látatlanban talán, a többit meg priviben írd meg.
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#328 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 04. 07:25

Idézet: didyman - Dátum: 2006. febr. 4., szombat - 7:24

Locotus: Azokkal nincs gond. Akkor talán csak fáradnak a memóriák. Volt extrém tuning, vagy melegedés körülöttük?

Aventis: Így látatlanban talán, a többit meg priviben írd meg.

Semelyik se, de már 2 évesek...

#329 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 04. 07:48

Akkor pedig nem kellene nekik. Másik memória? Pucold meg a hibásat, az érintkezőit is és hátha. Ha nem, és másik memóval jó, akkor kuka. Vagy lassúbb időzítésekkel elmegy?

#330 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 04. 07:52

Idézet: didyman - Dátum: 2006. febr. 4., szombat - 7:48

Akkor pedig nem kellene nekik. Másik memória? Pucold meg a hibásat, az érintkezőit is és hátha. Ha nem, és másik memóval jó, akkor kuka. Vagy lassúbb időzítésekkel elmegy?

Hát most tegnap este már nem volt fagyi, meg most is megy egy órája a gép... gyártom a backupokat :)
Csak ugye azon az időzítésen, amin 2 évig ment, azon már nem megy.

#331 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 04. 09:26

ehh..

Szerkesztette: Locutus 2006. 02. 04. 09:26 -kor

#332 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 04. 09:26

Pár kép :)

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

#333 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 04. 09:31

Jajj :eek:
Mit kezdjek én ennyi képpel? :D
Egy bit hibázik az egyik tesztben, ennyi, amit látok. Próbálj auto helyett alacsonyabb időzítést választani, de szerintem, ha ilyen hirtelen kezdte, akkor ez nem fog segíteni már.

#334 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 04. 09:35

Idézet: didyman - Dátum: 2006. febr. 4., szombat - 9:31

Jajj :eek:
Mit kezdjek én ennyi képpel? :D
Egy bit hibázik az egyik tesztben, ennyi, amit látok. Próbálj auto helyett alacsonyabb időzítést választani, de szerintem, ha ilyen hirtelen kezdte, akkor ez nem fog segíteni már.

Ezek a képek nem maiak :)
A mostani beállítással már nem hibázik.
A BIOS képen pl jól lehet látni, hogy 166fsb-n auto számára 100hz-et és cl2-t jelent :D Érdekes.
Amúgy minden egyes tesztben, ahol hibázott, csak az az 1 bit volt más.

#335 Felhasználó inaktív   Danika123 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 04. 18:39

Hát visszatérve, az én procim vagy nem tom mim egyre jobban kezdi megadni magát...
Néha filmet akarok nézni, és 30m-ig tölti a video-t, néha meg rögtön beadja... sík hülye eza gép...
Meg az msn, winamp eggyütt 60-70%ot kivesz a perociból. igaz az msn-t még megértem mert teli van mozgóképekel de akkor is a winamp...
Most hoztunk egy emberkét h mérje meg a hálózatban hány V folyik, persze este amikor mindenhol megy a Tv minden szar
és 213Vot mért a 230V helyett, ez tönkreteheti a gépet?
<Gigabyte G31-S2L><E5200@3666mhz><2*2gb@889><HD4770><X-fi Xtreme gamer>

#336 Felhasználó inaktív   komatsus 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 05. 00:34

Sziasztok.
Tudnátok segiteni nekem abban hogy mi lehet az oka  ha a gép mindig ujraindul ha valamilyen telepitést akarok elinditani rajta. A windowst tökéletesen fölrakta az sp2-öt is de ha akármilyem telepitést elindítok mindig ujraindul,és azt irja ki hogy a rendszer sulyos hiba után ált helyre.

MSI Neo2 v alaplap
Maxtor winyó
2x512 memo.
6600 gt vga
2800 sempron proci

Szerkesztette: komatsus 2006. 02. 05. 00:35 -kor

#337 Felhasználó inaktív   xgabo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 05. 12:20

Üdv!
Átköltöztetném a rendszerem,egyik gépről a másikra.Ehhz a "sysprep" progit használtam.
Lefuttattam a ''Sysprep''-et,ok.
De mikor átrakom a vinyót a másik pc-be(ugyanis pc csere miatt kellett átvinni a rendszert),s beindítom ,mikor indulna a rendszer,akkor újraindul.eGY PII-MMX 233MHz 128Ram gépről van szó)
Ez miért vaN?Mit lehet tenni?
,,Tanulj,hogy segíthess másokon!"

#338 Felhasználó inaktív   JAndris 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 05. 17:55

Szevasztok!

Akadt egy kis problémám a számítógéppel, talán az alaplappal? Több probléma is jelentkezett:
1. Az USB portot használó eszközöknél (pendrive, mp3 lejátszó) az adatok, zenék átmásolása közben gyakran, majdnem mindig lefagy vagy újraindul.
2. Néhányszor a számítógép bekapcsolásakor, a bootoláskor nem ismeri fel a winchestereket vagy a billentyűzetet.->Nem indul el.
3.Működés közben is volt már olyan, hogy egyszer csak nem működött tovább a billentyűzet.
Ezek egyértelműen az alaplap hibái, nem? Cserélni kell?
4.És még valami: előfordulhat az alaplap hibájából, hogy a számítógépben levő dvd író nem, a cd író viszont működik. Vagy a dvd író romlott el?
(478 as ASUS alaplap, tipust nem tudok)

Remélem jó helyre írtam, és előre is Kössz!

#339 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 05. 18:12

Igaz, nem itt van, de úgy látszik, memória-gond lesz, ránézne egy nálam hozzábbértő? Köszönet érette.

#340 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 05. 18:47

Idézet: Locutus - Dátum: 2006. febr. 4., szombat - 9:35

Ezek a képek nem maiak :)
A mostani beállítással már nem hibázik.
A BIOS képen pl jól lehet látni, hogy 166fsb-n auto számára 100hz-et és cl2-t jelent :D Érdekes.
Amúgy minden egyes tesztben, ahol hibázott, csak az az 1 bit volt más.

Ez már "Lefosom a bokám" kategóriájú story.

1. Kb 1 órája (2 napja ment tökéletesen a visszavett ramokkal a gép) kéket dobott az xp. Page fault bla bla.
2. Hát mondom jovan ez belefér, szar ramokkal, egykét naponta egy kék, nosza restart.
3. Gép nem indul. Felpörög, beindul minden, de kép nem jön, csak égnek a ledek egyszerre folyamatosan.Ujraindit, ujraindit semmi... Power off, power on semmi... teljes power off hátul, majd vissza: Gép indul: "CMOS Checksum error, insert diskette into Drive A:...". Ujraindit ugyanez.
4. Volt itthon egy origi bios elem, kicseréltem. Gép indit, se kép se hang. Kb 10 rebootból egyszer se. Aztán egyszer csak mégis. Szöveg ugyanaz, CMOS Checksum error, bla bla".
5. Elszaladtam faterékhoz, ahol is egy lemezre letettem a bios filet ami kell. 10 percen át böngésztem a manualt, hogy nem kell e más file a lemezre, nem kell. Hazahozom, berakom: AWDFLASH.EXE not found... na itt basztam szét mérgemben a gépet majdnem.
6. Elkezdtem gondolkodni, mert ugye kurvára lustának éreztem magam megint elbattyogni faterékhoz. Van itthon bő 3db floppym, és anno én frissitettem egyszer biost ilyen epoxomon. És másra meg nem használtam floppyt. Mivan ha valamelyiken még rajta van? Beraktam tehát 1-et, majd enter.
7. Semmi nem történt, csak ujraindult a gép. Alap bios beállítások, és normál boot fogad. ISMÉTLEM: Semmilyen flash művelet nem történt, ahogy entert nyomtam ujraindult a gép. És most ne kapjak hülyét?
8. Felkonfigoltam a biost a szokásos módon, és meglepve láttam, hogy immár felismeri a ramot ujra, és byspd, meg az auto beállitás is jo hozzá. Mondom hajrá, legyen auto akkor, ahogy mindig is ment a gép. save & exit, gép nem indul, C1 -> memory error. Fájn.
9. Reset, ramokat beállítottam megint 200/ 10-6-6-CL3-ba, gép bootol, XP indul, fut tökéletesen negyed órája.

Na ha ezt elmagyarázza nekem valaki...

UI: Most néztem meg a floppyt amit beraktam próba cseresznye alapon: Még formázva sincs :D  :omg:

Szerkesztette: Locutus 2006. 02. 05. 18:50 -kor

Téma megosztása:

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.