Windows XP kérdések V.
Elküldve: 2006. 05. 25. 14:47
Elküldve: 2006. 05. 25. 14:56
Elküldve: 2006. 05. 25. 20:40
Már írtam az IV-s kérdésfórumba. Minden problémám megoldódott, 1 kivételével: a rendszer-visszaállítás még mindig blokkolva van... a sajátgép ->tulajdonságokban nem találom a rendszer-visszaállítás fület... köszi a válaszokat előre
Chieftec 350W táp,
17" Samsung 740N TFT
Elküldve: 2006. 05. 25. 21:35
Elküldve: 2006. 05. 26. 07:26
Részemről megoldódott minden probléma, simán indul a gép, fut minden... kivéve persze a tűzfalat, továbbra sem indul el, nem engedi megnyitni a tűzfal beállításokat sem. Esetleg valami manuális megoldás van rá? Mert még hibakódot sem ír...

Elküldve: 2006. 05. 26. 21:35
Idézet: hgizmo - Dátum: 2006. máj. 26., péntek - 8:26
Részemről megoldódott minden probléma, simán indul a gép, fut minden... kivéve persze a tűzfalat, továbbra sem indul el, nem engedi megnyitni a tűzfal beállításokat sem. Esetleg valami manuális megoldás van rá? Mert még hibakódot sem ír...

Fut a tűzfal szolgáltatás?
Start, Futtatás, services.msc
Indítási típusa Auto, állapota Elindítva legyen.
Szerkesztette: Suricated 2006. 05. 26. 21:36 -kor
Elküldve: 2006. 05. 27. 08:21
Most egy finomhangolt XP SP2 fut a gépemen és nagyon meg vagyok elégedve vele. Viszont egyetlen problémám van, és nem tudom a megoldást:
Mielött feláll a windows MINDIG lemegy egy teljes vinyóellenörzés (szerintem nem a hibajavító scandisc szerű), mert mindig kiíírja, hogy kötetellenőrzés rendben. 2 vinyó van a gépben, és ez elvisz 20-25másodpercet sajna. Hogy tudom ezt kikapcsolni?
Köszi!
„Gyermekeid 21. századáért harcolsz – pokolba a szabályokkal!”
Greenpeace ...mivel csak ez az egy Föld létezik
Elküldve: 2006. 05. 27. 12:17
Idézet: NeoMaN01 - Dátum: 2006. máj. 27., szombat - 9:21
Parancssorba vagy Futtatáshoz
chkdsk D: /f /x
Betűjel értelemszerűen, amelyik meghajtóval nálad probléma van.
A probléma oka az is lehet, hogy valaki egy virtual CD programmal (Daemon Tools, Alcohol stb.) ISO fájlt mountol (tegyük fel, a D: meghajtóról), majd később erről elfelejtkezik. Ebben az esetben az /x kapcsolóval (is) elvégezhető a kényszerű leválasztás.
Szerkesztette: Signal 2006. 05. 27. 12:17 -kor
Elküldve: 2006. 05. 27. 12:18
Parancssor: chkdsk /r /f (/r: rossz szektorokat is keres; /f: kijavítja a talált hibát)
Ki fogja írni, hogy az aktuális meghajtót nem lehet zárolni satöbbi, kívánod-e, hogy a legközelebbi újraindításkor vizsgálja. I, enter, újraindít.
Ha minden indításnál eljátssza ezt, akkor valami baja biztos van a partíciónak, csak a "szabvány" chkdsk elég felületes, meg nem is javítja a hibákat. Eltart egy darabig, de ha minden jól megy, onnantól kezdve nem dobja fel.
Kikapcsolni meg nem érdemes, nem azért akarja mindig ellenőrizni a lemezeidet, hogy kitoljon veled.

Elküldve: 2006. 05. 27. 18:47
RUNDLL
---------------------------
A következő fájl nem tölthető be: C:\PROGRA~1\MYWEBS~1\bar\1.bin\MWSBAR.DLL
A megadott modul nem található.
OK

Minden bejelentkezésnél ezt kapom. A hálózati kapcsolatom - párhuzamosan - folyamatosan megszakad, majd újratárcsáz. Baromi idegesítő.
Nem tudom ismerős-e valakinek ez a RUNDLL-rendszerfájl, de szerintem gázos a hiánya. Mindez kb. 1 hete NOD32 és AD-AWARE altt történt, tehát nem hiszem, hogy "kívülről" hurcoltam be valamit, viszont egy időre átváltottam firefoxról (nem töltött le semmit) explorerre, és a Spywarebegone is a következő bejelentkezésnél 82(!) ware-t jelzett, egyszer a NOD is. Lehet, hogy javíthatalan rendszerfájlokat (is) remove-oltam? Registry v. újratelepítés? Tanácstalan vagyok.
Az egész rendszer olyan lassú, hogy "időtúllépés miatt" megszakad a legtöbb letöltés, "a távoli számtógép nem válaszol", meg kitudjamiazöregistenharagja van még. A thunderbird szinte használhatatlan. Most van egy Kerio tűzfalam, de eső után köpönyeg...
Segítsetek, ha tudtok, előre is tenx: Hubble
Elküldve: 2006. 05. 27. 19:14
Idézet: Hubble - Dátum: 2006. máj. 27., szombat - 19:47
RUNDLL
OK

Minden bejelentkezésnél ezt kapom. A hálózati kapcsolatom - párhuzamosan - folyamatosan megszakad, majd újratárcsáz. Baromi idegesítő.
Nem tudom ismerős-e valakinek ez a RUNDLL-rendszerfájl, de szerintem gázos a hiánya. Mindez kb. 1 hete NOD32 és AD-AWARE altt történt, tehát nem hiszem, hogy "kívülről" hurcoltam be valamit, viszont egy időre átváltottam firefoxról (nem töltött le semmit) explorerre, és a Spywarebegone is a következő bejelentkezésnél 82(!) ware-t jelzett, egyszer a NOD is. Lehet, hogy javíthatalan rendszerfájlokat (is) remove-oltam? Registry v. újratelepítés? Tanácstalan vagyok.
Az egész rendszer olyan lassú, hogy "időtúllépés miatt" megszakad a legtöbb letöltés, "a távoli számtógép nem válaszol", meg kitudjamiazöregistenharagja van még. A thunderbird szinte használhatatlan. Most van egy Kerio tűzfalam, de eső után köpönyeg...
Rundll biztosan nem hiányzik, csak ez a mywebsearch kacat keresi az állományait.
http://www.pchell.co...websearch.shtml
:::HWSW World Community-Team©::: :::Windows Licencek::: :::Windows Portal:::
If everything seems to be going well, you have obviously overlooked something.
Elküldve: 2006. 05. 27. 21:35
A Win (XP Home SP2) minden indításakor bekerül három hibabejegyzés a biztonság-eseménynaplóba:
Esemény típusa: Sikertelen események naplózása Esemény forrása: Security Esemény kategóriája: Házirendkezelés Esemény azonosítója: 615 Dátum: 2006.05.27. Idő: 21:45:57 Felhasználó: NT AUTHORITY\HÁLÓZATI SZOLGÁLTATÁS Számítógép: *************** Leírás: IPSec-szolgáltatások: Az IPSec szolgáltatásnak nem sikerült a számítógépen lévő hálózati kapcsolatok teljes listáját lekérdeznie. Ez biztonsági kockázatnak teheti ki a számítógépet, mert egyes hálózati kapcsolatok így esetleg nem kapják meg az alkalmazott IPSec-szűrők által megkívánt védelmet. A probléma további diagnosztizálásához futtassa az IPSec-figyelő beépülő modult.
Majd:
Esemény típusa: Sikertelen események naplózása Esemény forrása: Security Esemény kategóriája: Házirendkezelés Esemény azonosítója: 615 Dátum: 2006.05.27. Idő: 21:45:57 Felhasználó: NT AUTHORITY\HÁLÓZATI SZOLGÁLTATÁS Számítógép: *************** Leírás: IPSec-szolgáltatások: Az IPSec szolgáltatásnak nem sikerült inicializálnia az RPC-kiszolgálót, a hibakód: A hitelesítő szolgáltatás ismeretlen. . Az IPSec szolgáltatást nem lehet elindítani.
Ezután:
Esemény típusa: Sikertelen események naplózása Esemény forrása: Security Esemény kategóriája: Házirendkezelés Esemény azonosítója: 615 Dátum: 2006.05.27. Idő: 21:45:57 Felhasználó: NT AUTHORITY\HÁLÓZATI SZOLGÁLTATÁS Számítógép: *************** Leírás: IPSec-szolgáltatások: Az IPSec szolgáltatásban kritikus hiba történt, a szolgáltatás a következő hibakóddal leállt: A helyi rendszer megszakította a hálózati kapcsolatot. . Az IPSec szolgáltatás leállása biztonsági kockázatnak teheti ki a gépet. A szolgáltatás újraindítása érdekében forduljon a rendszergazdához.
Na most, ezt baromira nem értem!
IPSEC szolgáltatás ott van a szolgáltatások közt. Indítási típusa Automatikus. A szolgáltatás mégsem fut.. :confused:
A probléma további diagnosztizálásához futtassa az IPSec-figyelő beépülő modult.
Nekem ilyen nincs! Gondolom csak Pro esetén lenne... Ilyenkor mivan? :confused:
A helyi rendszer megszakította a hálózati kapcsolatot.
Milyen hálózati kapcsolatot? A rendszer indításakor semmiféle kapcsolat nincsen még. DSL internetkapcsolatom van, a csatlakozáshoz kézzel be kell jelentkezni előbb... :confused:
A szolgáltatás kézzel sem indítható, mert "Hiba 1747: A hitelesítő szolgáltatás ismeretlen!"
Az IPSec szolgáltatás leállása biztonsági kockázatnak teheti ki a gépet.
Mégis mekkora biztonsági kockázatot jelent mindez? :confused:
Segítség!
Előre is kösz mindenkinek...
Elküldve: 2006. 05. 28. 00:16
Én is kérdezni szeretnék.
Xp fut sp2-vel a gépemen, F-secure virusírtó, és annak a tűzfalát használom.
Az a problémám, hogy a akármit futtatok már, mindig mitha ablakot váltana a Win..vagyis úgy viselkedik mintha átváltanék egy másik programra...
Most például, hogy írom ezt a hozzászólást akkor 20 másodpercenként vissza kell kattintanom ide az ablakba, hogy tudjak írni. Én gépelek, csak már nem az opera az aktív ablak.
Az fsecure folyamatossan betörési kísérleteket jelez.
Malware-Dabber in
Malware-MyDoom in
Malware-Netbus in
Malware-Sasser server in
Meg rendeteg inbound malwaer probe.
mostmár kikapcsoltam a figyelmeztetést, a tűzfal csak blokkolja a kísérleteket (legalább is szerinte).
Ip-címet nem tudom cseréltetni.a szolgáltatóm szerint automatikus a csere kb 2-3 hetente. Chello Plusszom van. UPC a szolgáltató.
Ezeknek a lehet köze ehhez a váltogatáshoz, vagy valami más miatt van esetleg?
Eddig is voltak próbálkozások, de ilyesmit eddig nem tapasztaltam.
És leginkább tudok e vmit tenni?
Nagyon zavaró, főleg ha levelet írok, vagy ha játszom...
Köszi az esetleges válaszokat....
Üdv:Kro...
Elküldve: 2006. 05. 28. 01:33
Idézet: Hubble - Dátum: 2006. máj. 27., szombat - 19:47
RUNDLL
OK

Ha a Flowm@n kolléga által javasolt módszer nem jönne be, akkor http://wigwam.info , és a Féregtelenítés pontos végigcsinálása következik.
Ha ez sem hozna tökéletes eredményt, akkor xp-telepítés (nem rá, hanem gyalu).

Elküldve: 2006. 05. 28. 01:37
Idézet: Kro - Dátum: 2006. máj. 28., vasárnap - 1:16
Én is kérdezni szeretnék.
Xp fut sp2-vel a gépemen, F-secure virusírtó, és annak a tűzfalát használom.
Az a problémám, hogy a akármit futtatok már, mindig mitha ablakot váltana a Win..vagyis úgy viselkedik mintha átváltanék egy másik programra...
Most például, hogy írom ezt a hozzászólást akkor 20 másodpercenként vissza kell kattintanom ide az ablakba, hogy tudjak írni. Én gépelek, csak már nem az opera az aktív ablak.
Az fsecure folyamatossan betörési kísérleteket jelez.
Malware-Dabber in
Malware-MyDoom in
Malware-Netbus in
Malware-Sasser server in
Meg rendeteg inbound malwaer probe.
mostmár kikapcsoltam a figyelmeztetést, a tűzfal csak blokkolja a kísérleteket (legalább is szerinte).
Ip-címet nem tudom cseréltetni.a szolgáltatóm szerint automatikus a csere kb 2-3 hetente. Chello Plusszom van. UPC a szolgáltató.
Ezeknek a lehet köze ehhez a váltogatáshoz, vagy valami más miatt van esetleg?
Eddig is voltak próbálkozások, de ilyesmit eddig nem tapasztaltam.
És leginkább tudok e vmit tenni?
Nagyon zavaró, főleg ha levelet írok, vagy ha játszom...
Köszi az esetleges válaszokat....
Üdv:Kro...
Válts.

Péel: NOD+Outpost vagy AVG+Zonealarm, etc...
Szerintem elég xar (miszerint dögnehéz, és néha lyukas) az FS.

Elküldve: 2006. 05. 28. 08:47

Elküldve: 2006. 05. 28. 11:00
Idézet: FlowM@N - Dátum: 2006. máj. 27., szombat - 19:14
http://www.pchell.co...websearch.shtml

Zolcsi Baba: a Wigwam oldal nagyon jó, le is szedtem a féregtelenítést (ne legyen szükség rá..).
Tenx: Hubble
Elküldve: 2006. 05. 28. 15:07
Az újrainstall viszont nagyon macerás dolog.... :o
Azt szeretném elkerülni.
Üdv: Kro
Elküldve: 2006. 05. 28. 17:40
Remélem az Internet Explorer-el kapcsolatos kérdéseket itt feltehetem nektek. Mit kell beállítani, hogy az előzmények mappa teljesen üres maradjon, és ne loggoljon semmit? A melóhelyemen van egy gép amit többen használunk, ezért kellene. Köszi a válaszokat előre is
Elküldve: 2006. 05. 28. 18:40

Szerkesztette: debaj 2006. 05. 28. 18:41 -kor