HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows XP kérdések V. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (153 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows XP kérdések V.

#1 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 05. 25. 14:47

A korábbi téma ( https://forum.hwsw.h...showtopic=96934 ) itt folytatódik.
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#2 Felhasználó inaktív   Asker 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 25. 14:56

oneső  :Đ
"I was a Marine in the invasion of Iraq. It was 2 years before I could watch any type of violent movie. War truly is hell. Killing, bleeding, dying and crying are terrible, and great. If you fight for glory and power you are evil and will die in vain. I and every other warrior fought for each other. For family, for friends, for the US, for Sparta."

#3 Felhasználó inaktív   ecsaba 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 05. 25. 20:40

Hello!

Már írtam az IV-s kérdésfórumba. Minden problémám megoldódott, 1 kivételével: a rendszer-visszaállítás még mindig blokkolva van... a sajátgép ->tulajdonságokban nem találom a rendszer-visszaállítás fület... köszi a válaszokat előre
ASUS A8N5X (nForce4,AMD64_939,4DualDDR,PCI-E,2SATA/RAID,7.1HK,LAN).R, Athlon 64 3000 VENICE 1.800GHz S939 L2cache-512K, 2x512 MB PC-3200 DDR FSB-400MHz Samsung, Pioneer DVR-111 DUAL LAYER, Gainward 6855 GS ULTRA/1960PCX TV/DVI GF 6600GT, 200GB Samsung 7200rpm Serial-ATA2,
Chieftec 350W táp,
17" Samsung 740N TFT

#4 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 25. 21:35

Futtatásba írd be, hogy services.msc, és a szolgáltatások között azt hiszem, ott van. Duplakatt, Indítás. (Ez nem 100%, Server 2003 van fönn, abban alapból nincs rendszerviszaállítás, lehet rá valahogy ügyeskedni, de annyira nem érdekelt. mendenesetre úgy emlékszem, a rendszerszolgáltatások között lehet ezt is ki-be kapcsolgatni XP alatt.)

#5 Felhasználó inaktív   hgizmo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 26. 07:26

Sziasztok, jó reggelt!

Részemről megoldódott minden probléma, simán indul a gép, fut minden... kivéve persze a tűzfalat, továbbra sem indul el, nem engedi megnyitni a tűzfal beállításokat sem. Esetleg valami manuális megoldás van rá? Mert még hibakódot sem ír... :think:

#6 Felhasználó inaktív   Vulpex 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 26. 21:35

Idézet: hgizmo - Dátum: 2006. máj. 26., péntek - 8:26

Sziasztok, jó reggelt!

Részemről megoldódott minden probléma, simán indul a gép, fut minden... kivéve persze a tűzfalat, továbbra sem indul el, nem engedi megnyitni a tűzfal beállításokat sem. Esetleg valami manuális megoldás van rá? Mert még hibakódot sem ír... :think:

Fut a tűzfal szolgáltatás?

Start, Futtatás, services.msc

Indítási típusa Auto, állapota Elindítva legyen.

Szerkesztette: Suricated 2006. 05. 26. 21:36 -kor

#7 Felhasználó inaktív   NeoMaN01 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 27. 08:21

Sziasztok!

Most egy finomhangolt XP SP2 fut a gépemen és nagyon meg vagyok elégedve vele. Viszont egyetlen problémám van, és nem tudom a megoldást:
Mielött feláll a windows MINDIG lemegy egy teljes vinyóellenörzés (szerintem nem a hibajavító scandisc szerű), mert mindig kiíírja, hogy kötetellenőrzés rendben. 2 vinyó van a gépben, és ez elvisz 20-25másodpercet sajna. Hogy tudom ezt kikapcsolni?
Köszi!
GREENPEACE
„Gyermekeid 21. századáért harcolsz – pokolba a szabályokkal!”
Greenpeace ...mivel csak ez az egy Föld létezik

#8 Felhasználó inaktív   Signal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 27. 12:17

Idézet: NeoMaN01 - Dátum: 2006. máj. 27., szombat - 9:21

...Mielött feláll a windows MINDIG lemegy egy teljes vinyóellenörzés (szerintem nem a hibajavító scandisc szerű), mert mindig kiíírja, hogy kötetellenőrzés rendben.

Parancssorba vagy Futtatáshoz

chkdsk D: /f /x

Betűjel értelemszerűen, amelyik meghajtóval nálad probléma van.

A probléma oka az is lehet, hogy valaki egy virtual CD programmal (Daemon Tools, Alcohol stb.) ISO fájlt mountol (tegyük fel, a D: meghajtóról), majd később erről elfelejtkezik. Ebben az esetben az /x kapcsolóval (is) elvégezhető a kényszerű leválasztás.

Szerkesztette: Signal 2006. 05. 27. 12:17 -kor

#9 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 27. 12:18

Szerintem futtass végig egy full chkdsk-t.
Parancssor: chkdsk /r /f (/r: rossz szektorokat is keres; /f: kijavítja a talált hibát)

Ki fogja írni, hogy az aktuális meghajtót nem lehet zárolni satöbbi, kívánod-e, hogy a legközelebbi újraindításkor vizsgálja. I, enter, újraindít.
Ha minden indításnál eljátssza ezt, akkor valami baja biztos van a partíciónak, csak a "szabvány" chkdsk elég felületes, meg nem is javítja a hibákat. Eltart egy darabig, de ha minden jól megy, onnantól kezdve nem dobja fel.

Kikapcsolni meg nem érdemes, nem azért akarja mindig ellenőrizni a lemezeidet, hogy kitoljon veled. :)

#10 Felhasználó inaktív   Hubble 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 05. 27. 18:47

---------------------------
RUNDLL
A következő fájl nem tölthető be: C:\PROGRA~1\MYWEBS~1\bar\1.bin\MWSBAR.DLL

A megadott modul nem található
.
OK :(
Minden bejelentkezésnél ezt kapom. A hálózati kapcsolatom - párhuzamosan - folyamatosan megszakad, majd újratárcsáz. Baromi idegesítő.
Nem tudom ismerős-e valakinek ez a RUNDLL-rendszerfájl, de szerintem gázos a hiánya. Mindez kb. 1 hete NOD32 és AD-AWARE altt történt, tehát nem hiszem, hogy "kívülről" hurcoltam be valamit, viszont egy időre átváltottam firefoxról (nem töltött le semmit) explorerre, és a Spywarebegone is a következő bejelentkezésnél 82(!) ware-t jelzett, egyszer a NOD is. Lehet, hogy javíthatalan rendszerfájlokat (is) remove-oltam? Registry v. újratelepítés? Tanácstalan vagyok.
Az egész rendszer olyan lassú, hogy "időtúllépés miatt" megszakad a legtöbb letöltés, "a távoli számtógép nem válaszol", meg kitudjamiazöregistenharagja van még. A thunderbird szinte használhatatlan. Most van egy Kerio tűzfalam, de eső után köpönyeg...
Segítsetek, ha tudtok, előre is tenx: Hubble

#11 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 27. 19:14

Idézet: Hubble - Dátum: 2006. máj. 27., szombat - 19:47

RUNDLL

.
OK    :(
Minden bejelentkezésnél ezt kapom. A hálózati kapcsolatom - párhuzamosan - folyamatosan megszakad, majd újratárcsáz. Baromi idegesítő.
Nem tudom ismerős-e valakinek ez a RUNDLL-rendszerfájl, de szerintem gázos a hiánya. Mindez kb. 1 hete NOD32 és AD-AWARE altt történt, tehát nem hiszem, hogy "kívülről" hurcoltam be valamit, viszont egy időre átváltottam firefoxról (nem töltött le semmit) explorerre, és a Spywarebegone is a következő bejelentkezésnél 82(!) ware-t jelzett, egyszer a NOD is. Lehet, hogy javíthatalan rendszerfájlokat (is) remove-oltam? Registry v. újratelepítés? Tanácstalan vagyok.
Az egész rendszer olyan lassú, hogy "időtúllépés miatt" megszakad a legtöbb letöltés, "a távoli számtógép nem válaszol", meg kitudjamiazöregistenharagja van még. A thunderbird szinte használhatatlan. Most van egy Kerio tűzfalam, de eső után köpönyeg...

Rundll biztosan nem hiányzik, csak ez a mywebsearch kacat keresi az állományait.

http://www.pchell.co...websearch.shtml
| Eredeti Azonosító: 2419 | Hozzászólások: X+320 | Először Regisztrált: 2001. júl. 2. |
:::HWSW World Community-Team©:::    :::Windows Licencek:::    :::Windows Portal:::
If everything seems to be going well, you have obviously overlooked something.

#12 Felhasználó inaktív   Vulpex 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 27. 21:35

Segítsetek plz.

A Win (XP Home SP2) minden indításakor bekerül három hibabejegyzés a biztonság-eseménynaplóba:

Esemény típusa:	Sikertelen események naplózása
Esemény forrása:	Security
Esemény kategóriája:	Házirendkezelés 
Esemény azonosítója:	615
Dátum:  2006.05.27.
Idő:  21:45:57
Felhasználó:  NT AUTHORITY\HÁLÓZATI SZOLGÁLTATÁS
Számítógép:	***************
Leírás:
IPSec-szolgáltatások:  Az IPSec szolgáltatásnak nem sikerült a számítógépen lévő hálózati kapcsolatok teljes listáját lekérdeznie. Ez biztonsági kockázatnak teheti ki a számítógépet, mert egyes hálózati kapcsolatok így esetleg nem kapják meg az alkalmazott IPSec-szűrők által megkívánt védelmet. A probléma további diagnosztizálásához futtassa az IPSec-figyelő beépülő modult.

Majd:
Leírás:
IPSec-szolgáltatások:  Az IPSec szolgáltatásnak nem sikerült inicializálnia az RPC-kiszolgálót, a hibakód: A hitelesítő szolgáltatás ismeretlen.
. Az IPSec szolgáltatást nem lehet elindítani.

Ezután:
Leírás:
IPSec-szolgáltatások:  Az IPSec szolgáltatásban kritikus hiba történt, a szolgáltatás a következő hibakóddal leállt: A helyi rendszer megszakította a hálózati kapcsolatot.
. Az IPSec szolgáltatás leállása biztonsági kockázatnak teheti ki a gépet. A szolgáltatás újraindítása érdekében forduljon a rendszergazdához.

Na most, ezt baromira nem értem!
IPSEC szolgáltatás ott van a szolgáltatások közt. Indítási típusa Automatikus. A szolgáltatás mégsem fut.. :confused:

A probléma további diagnosztizálásához futtassa az IPSec-figyelő beépülő modult.

Nekem ilyen nincs! Gondolom csak Pro esetén lenne... Ilyenkor mivan? :confused:

A helyi rendszer megszakította a hálózati kapcsolatot.

Milyen hálózati kapcsolatot? A rendszer indításakor semmiféle kapcsolat nincsen még. DSL internetkapcsolatom van, a csatlakozáshoz kézzel be kell jelentkezni előbb... :confused:

A szolgáltatás kézzel sem indítható, mert "Hiba 1747: A hitelesítő szolgáltatás ismeretlen!"

Az IPSec szolgáltatás leállása biztonsági kockázatnak teheti ki a gépet.

Mégis mekkora biztonsági kockázatot jelent mindez? :confused:

Segítség!
Előre is kösz mindenkinek...

#13 Felhasználó inaktív   Kro 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 05. 28. 00:16

Sziasztok..
Én is kérdezni szeretnék.
Xp fut sp2-vel a gépemen, F-secure virusírtó, és annak a tűzfalát használom.
Az a problémám, hogy a akármit futtatok már, mindig mitha ablakot váltana a Win..vagyis úgy viselkedik mintha átváltanék egy másik programra...
Most például, hogy írom ezt a hozzászólást akkor 20 másodpercenként vissza kell kattintanom ide az ablakba, hogy tudjak írni. Én gépelek, csak  már nem az opera  az aktív ablak.
Az fsecure folyamatossan betörési kísérleteket jelez.
Malware-Dabber in
Malware-MyDoom in
Malware-Netbus in
Malware-Sasser server in
Meg rendeteg inbound malwaer probe.
mostmár kikapcsoltam a figyelmeztetést, a tűzfal csak blokkolja a kísérleteket (legalább is szerinte).
Ip-címet nem tudom cseréltetni.a szolgáltatóm szerint automatikus a csere kb 2-3 hetente. Chello Plusszom van. UPC a szolgáltató.
Ezeknek a  lehet köze ehhez a váltogatáshoz, vagy valami más miatt van esetleg?
Eddig is voltak próbálkozások, de ilyesmit eddig nem tapasztaltam.
És leginkább tudok e vmit tenni?
Nagyon zavaró, főleg ha levelet írok, vagy ha játszom...
Köszi az esetleges válaszokat....
Üdv:Kro...

#14 Felhasználó inaktív   Zolcsi Baba 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 28. 01:33

Idézet: Hubble - Dátum: 2006. máj. 27., szombat - 19:47

RUNDLL

.
OK :(

Ha a Flowm@n kolléga által javasolt módszer nem jönne be, akkor http://wigwam.info , és a Féregtelenítés pontos végigcsinálása következik.
Ha ez sem hozna tökéletes eredményt, akkor xp-telepítés (nem rá, hanem gyalu).  :(

#15 Felhasználó inaktív   Zolcsi Baba 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 28. 01:37

Idézet: Kro - Dátum: 2006. máj. 28., vasárnap - 1:16

Sziasztok..
Én is kérdezni szeretnék.
Xp fut sp2-vel a gépemen, F-secure virusírtó, és annak a tűzfalát használom.
Az a problémám, hogy a akármit futtatok már, mindig mitha ablakot váltana a Win..vagyis úgy viselkedik mintha átváltanék egy másik programra...
Most például, hogy írom ezt a hozzászólást akkor 20 másodpercenként vissza kell kattintanom ide az ablakba, hogy tudjak írni. Én gépelek, csak  már nem az opera  az aktív ablak.
Az fsecure folyamatossan betörési kísérleteket jelez.
Malware-Dabber in
Malware-MyDoom in
Malware-Netbus in
Malware-Sasser server in
Meg rendeteg inbound malwaer probe.
mostmár kikapcsoltam a figyelmeztetést, a tűzfal csak blokkolja a kísérleteket (legalább is szerinte).
Ip-címet nem tudom cseréltetni.a szolgáltatóm szerint automatikus a csere kb 2-3 hetente. Chello Plusszom van. UPC a szolgáltató.
Ezeknek a  lehet köze ehhez a váltogatáshoz, vagy valami más miatt van esetleg?
Eddig is voltak próbálkozások, de ilyesmit eddig nem tapasztaltam.
És leginkább tudok e vmit tenni?
Nagyon zavaró, főleg ha levelet írok, vagy ha játszom...
Köszi az esetleges válaszokat....
Üdv:Kro...

Válts.  :cool:

Péel: NOD+Outpost vagy AVG+Zonealarm, etc...

Szerintem elég xar (miszerint dögnehéz, és néha lyukas) az FS.  :(  Mondom, szerintem.  ;)

#16 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 28. 08:47

Ha ráérsz, szerintem egy full újratelepítés meg néhány jelszócsere sem árt, ki tudja, milyen keyloggerbe gépeltél, amikor épp nem volt aktív az opera :)

#17 Felhasználó inaktív   Hubble 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 05. 28. 11:00

Idézet: FlowM@N - Dátum: 2006. máj. 27., szombat - 19:14

Rundll biztosan nem hiányzik, csak ez a mywebsearch kacat keresi az állományait.

http://www.pchell.co...websearch.shtml

;) Tenx az infót! Nem voltam képben a mywebsearch-csel. Az EasyCleaner 2.0.6-os verziójával kipucoltam registryt. (A Reistry Booster demója sem volt jobb.) Szóval a keresett modul kilőve, eddig nem hiányzik semmi, viszont a rendszer alapjáratra visszaállt.

Zolcsi Baba: a Wigwam oldal nagyon jó, le is szedtem a féregtelenítést (ne legyen szükség rá..).

Tenx: Hubble

#18 Felhasználó inaktív   Kro 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 05. 28. 15:07

Köszi a tippeket....akkor próbálkozom másik szoftverekkel.
Az újrainstall viszont nagyon macerás dolog.... :o
Azt szeretném elkerülni.
Üdv: Kro

#19 Felhasználó inaktív   Barpi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 05. 28. 17:40

Sziasztok!
Remélem az Internet Explorer-el kapcsolatos kérdéseket itt feltehetem nektek. Mit kell beállítani, hogy az előzmények mappa teljesen üres maradjon, és ne loggoljon semmit? A melóhelyemen van egy gép amit többen használunk, ezért kellene. Köszi a válaszokat előre is

#20 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 28. 18:40

Eszközök/Internetbeállítások/Általános : Előzmények megőrzése (nap): 0 :)

Szerkesztette: debaj 2006. 05. 28. 18:41 -kor

Téma megosztása:

• (153 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó