HWSW Informatikai Kerekasztal: Hallom a biteket áramlani - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (4 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Hallom a biteket áramlani Proci serceg Értékeld a témát: -----

#1 Felhasználó inaktív   chi_78 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 09. 05. 13:42

Üdv. mindenkinek.

Egy HP Comapq dc7600 Small Form gépen dolgozom amiben P4 3 GHz es proci van.

A  gép furcsa sercegő hangot ad ki, olyat mint annó a C64 es korban a játékkazetta, ha az ember lejátszotta egy magnóban nagy hangerővel.
Ez a hang a proci terhelésésvel erősödik, és nől a frekije. Pl. az is hallható, ha egy ablakot megnyitok vagy lecsukok. Belenéztem gépbe szemmel is füllel is. Elöször a beépített hangfalra gyanakodtam, mert már halottam olyat, hogy vinyó fejmozgását kihangosította. (kontak hiba vagy mi) De itt nem ez a hang forrása. A furcsa hangok a procitól jönnek. Rezonancia a proci , alalplap, procihűtő között, vagy mi?? A pricihűtő egy izmos darab, be is van csövezve. (nem tuning, gyári HP összeállítás az egész gép)

Nos valaki találkozott már ilyennel, mi lehet a teendő, mi a hibás? Szedjem ki a procit és rakjam be újra, hátha rosszul illesztették őket. Egyenlőre azt sem értem, hogy jöhetnek ilyen hangok. Rádióként üzemelne a hibás gép? (Monitorral már jártam így, rossz hangbekötés révén állandóan egy orosz rádióállomást sugárzott, még akkor is ha nem volt a hang bekapcsolva. :))) )

Előre is kösz a hozzászólásokat.

UI.: Elég fárasztó egész nap ezt a sercegést hallganti.

#2 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 09. 05. 21:26

Az táp lesz, vagy hasonló. Esetleg hangkártya szokott még, de elég gyakran a táp szokott így zizegni. A procira sem mondom, hogy kizárt, hiszem számítógépből van, de ezt venném utoljára.
Make love not Wor.

#3 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 09. 05. 21:31

Az alapapon, a tápban, vagy a videokártyán kezdi megadni magát egy vagy több tekercs...

Szerkesztette: Omega 2006. 09. 05. 21:31 -kor

#4 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 09. 06. 05:39

Idézet: Omega - Dátum: 2006. szept. 5., kedd - 22:31

Az alapapon, a tápban, vagy a videokártyán kezdi megadni magát egy vagy több tekercs...

Tekercs nem adja meg magát, az elég időtálló dolog, ha nem ütik-verik. Menet fellazulhat, de az nem hiba. Száradó kondik, kontakthibás földelés miatt viszont sokkal inkább szokott hangot adni.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#5 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 06. 07:23

Nekem ezt mondták anno, amikor problémáztam, hogy vacsi zsír videokártya sípol terhelésnél, hogy 'gyengék a tekercsek'. :think:

#6 Felhasználó inaktív   chi_78 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 09. 06. 07:33

Idézet: Omega - Dátum: 2006. szept. 6., szerda - 7:23

Nekem ezt mondták anno, amikor problémáztam, hogy vacsi zsír videokártya sípol terhelésnél, hogy 'gyengék a tekercsek'. :think:

Ebben a videókártya dologban lehet valami. Mert valóban az ablak nyitást-zárást is hallom, meg ha görgetek egy dokumentumot azt is. (Legyen akár sima 1 oldalas semmiség. Ez a procit nem terhelheti.)

Kérdés mit lehet tenni? Csak szervíz? Ilyen okkal lehet érvényesíteni garanciát?

#7 Felhasználó inaktív   joshua7 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 06. 08:35

Nekem ATI kártyák ciripeltek, idáig az összes (X1800-X1900 széria) és a 7900GT-m is. Gyakorlatilag minden újabb kártyám.
Bár újabban a tápra is gyanakszom. Terhelésnél a +12v-os ág lemegy 11.7-re. Speedfan szerint, de az is mérvadó valamennyire. :think: Csakis terhelésnél jön elő  ciripelés, amikor valami 3d alkalmazást indítok. Most vagy a kártyák kérnek sok kakaót és a táp gyengélkedik ilyenkor vagy a karikkal van valami. De inkább a tápra gyanakszom. :think: Uakkor ciripeléskor szoktam hallgatózni, de mintha mindig a vga környékéről jönne a hang.

Szerkesztette: joshua7 2006. 09. 06. 08:40 -kor

Semper Fi

#8 Felhasználó inaktív   Leeroy of SMV Design 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 06. 18:38

Nálam az alaplapon ciripelt valami terheléskor, még az egyik előző nForce2-es lapomon, a nem is túl olcsó kategóriás DFI Lanparty-n. (Fagyi nem volt, csak ciripelés, tette a dolgát rendesen, míg hw-upgrade miatt meg nem kellett válnom tőle - mostani gazdája se panaszkodik rá.)
Intel Core i7 4770K@4.3, Asus Z87-K, MSI N750Ti 2G, 8G DDR3, BenQ GL2240

#9 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 06. 18:44

Idézet: chi_78 - Dátum: 2006. szept. 6., szerda - 8:33

Ebben a videókártya dologban lehet valami. Mert valóban az ablak nyitást-zárást is hallom, meg ha görgetek egy dokumentumot azt is. (Legyen akár sima 1 oldalas semmiség. Ez a procit nem terhelheti.)

Kérdés mit lehet tenni? Csak szervíz? Ilyen okkal lehet érvényesíteni garanciát?

Véleményem szerint igen. Én azért nem próbálkoztam meg vele, mert végülis a kártyám működött, és a garancia valahova a Balaton-felvidékre / Budapestre szólt volna...
Amúgy szerintem egyértelműen hiba, ha zavar a sípolás.

Hogy pontosan mi adja, azt alkatrész cserélgetésével tudod kitapintani. Én a helyedben először csere videokártyával indítanék, aztán a táp (mivel könnyebb cserélni, mint a lapot), s végül alaplap.

(Zárójelben jegyzem meg, hogy van olyan ismerősöm, aki nem kevesebbet állított, mint hogy a processzor fütyült. :Đ  Kis is nevették, amíg már a többedik haverja -addig csendes- gépe fütyült a procival.)

Szerkesztette: Omega 2006. 09. 06. 18:45 -kor

#10 Felhasználó inaktív   chi_78 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 09. 07. 07:08

Idézet: Omega - Dátum: 2006. szept. 6., szerda - 18:44

Véleményem szerint igen. Én azért nem próbálkoztam meg vele, mert végülis a kártyám működött, és a garancia valahova a Balaton-felvidékre / Budapestre szólt volna...
Amúgy szerintem egyértelműen hiba, ha zavar a sípolás.

Hogy pontosan mi adja, azt alkatrész cserélgetésével tudod kitapintani. Én a helyedben először csere videokártyával indítanék, aztán a táp (mivel könnyebb cserélni, mint a lapot), s végül alaplap.

(Zárójelben jegyzem meg, hogy van olyan ismerősöm, aki nem kevesebbet állított, mint hogy a processzor fütyült. :Đ  Kis is nevették, amíg már a többedik haverja -addig csendes- gépe fütyült a procival.)

Nos kicsit széjjelburítottam a gépet. Levettem proci hűtőt, kivettem procit.....
A VGA kérdést az teszi érdekesebbé, hogy az integrálva van az alaplapra, szóval az csak egy chip.

Viszont a procihűtő elég érdekes. (Előre bocs ha hülyeséget kérdek.) A hűtő aljén réz betét van, ami egy tartály és két rézcső jön ki belölle, ami átmegy a hűtő bordázatán. A bordázat nem réz, valami más anyag (nem alúminium annál jobb minőség). Csak gondolom, hogy a réz csövekben valami spéci hűtőfolyadék lehet. Ebből kiindulva az merűlt fel bennem, hogy nem lehet e az, hogy a folyadékban van légbuborék (mint a fűtőtesteknél a házakban), és annak a zúgásást lehet hallani. Ahogy melegszik a proci a folyadék is gyorsabban kering a felvett hőtől gondolom.....

A garanciakérdésnek majd utánnajárok, nem egyszerű, mert az ország másik felébe kéne küldeni.....

Szerkesztette: chi_78 2006. 09. 07. 07:09 -kor

#11 Felhasználó inaktív   Leeroy of SMV Design 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 08. 16:51

Hőcsöves hűtőnek hívják...
Intel Core i7 4770K@4.3, Asus Z87-K, MSI N750Ti 2G, 8G DDR3, BenQ GL2240

#12 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 10. 20:21

Idézet: Leeroy - Dátum: 2006. szept. 8., péntek - 17:51

Hőcsöves hűtőnek hívják...

És nincs benne állandóan létező buborék - ez a működési elvéből következik.

Szvsz tessék didyman olvtársra hallgatni, esetleg megbízni egy hibakereséssel őt vagy a HP szervizét. De didyman olcsóbb és jobb. :D

Szerkesztette: Telcontar 2006. 09. 10. 20:22 -kor

... a trip back in time is all I need ...

#13 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 11. 17:33

Idézet: chi_78 - Dátum: 2006. szept. 5., kedd - 13:42

UI.: Elég fárasztó egész nap ezt a sercegést hallganti.

szerintem zsirozd meg, akkor jobban csusznak a bitek es kevesbe fog sercegni :Đ

upd. ha a rezcsoben legbuborek kering akkor azt altalaban tormbitanak hivjuk.

Szerkesztette: SFIJ 2006. 09. 11. 17:41 -kor

νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#14 Felhasználó inaktív   Rudi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 11. 17:48

Tekercsek zizegnek terhelés esetén (ablaknyitások, görgetés, applikáció megnyitás, stb, stb.). Proci környéki tekercseket hallgasd meg, ott lesz valamelyik a hunyó. Hibának nem hiba, csak ha halk gépet építettél, akkor idegesítő lehet.

#15 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 11. 17:53

Idézet: Rudi - Dátum: 2006. szept. 11., hétfő - 17:48

Tekercsek zizegnek terhelés esetén (ablaknyitások, görgetés, applikáció megnyitás, stb, stb.). Proci környéki tekercseket hallgasd meg, ott lesz valamelyik a hunyó. Hibának nem hiba, csak ha halk gépet építettél, akkor idegesítő lehet.

ilyen tekercsek nemigazan szoknak zizegni. tekercs akkor zizeg, ha valamilyen laminalt (vas)magja van es abban orvenyaram kepzodik. az alaplapokon kivetel nelkul legmagos tekercset talalsz.

#16 Felhasználó inaktív   Rudi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 11. 18:08

Idézet: SFIJ - Dátum: 2006. szept. 11., hétfő - 18:53

ilyen tekercsek nemigazan szoknak zizegni. tekercs akkor zizeg, ha valamilyen laminalt (vas)magja van es abban orvenyaram kepzodik. az alaplapokon kivetel nelkul legmagos tekercset talalsz.

Olyan szépen berezonálnak mindenféle mag nélkül is, ahogy illik. Tudom, volt szerencsém ilyen laphoz, amin koncerteztek a tekercsek (Chaintech NF4 Ultra). :)

#17 Felhasználó inaktív   Öregszem 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 11. 18:47

Idézet: SFIJ - Dátum: 2006. szept. 11., hétfő - 17:53

az alaplapokon kivetel nelkul legmagos tekercset talalsz.

És ha figyelmesen megnézed azokat a "légmagos" tekercseket, láthatod bennük a ferritgyűrűt, amire a vezetéket rátekerték.

Szóval kivétel nélkül az van benne, de ha kiveszed és megnézed...
Szép volt, jó volt,
Köszönöm. Ennyi!

#18 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 11. 18:59

Idézet: Öregszem - Dátum: 2006. szept. 11., hétfő - 18:47

És ha figyelmesen megnézed azokat a "légmagos" tekercseket, láthatod bennük a ferritgyűrűt, amire a vezetéket rátekerték.

Szóval kivétel nélkül az van benne, de ha kiveszed és megnézed...

hatnemtom. vanik nekem pl egy intel D915-om es bizony nagyon nem ferritmagos tekercsek vannak rajta. persze mindez nem jelenti azt, hogy az nF4 lapok eseteben ne lehetnenek ferritmagos tekercsek.

#19 Felhasználó inaktív   Öregszem 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 11. 20:16

Idézet: SFIJ - Dátum: 2006. szept. 11., hétfő - 18:59

hatnemtom. vanik nekem pl egy intel D915-om es bizony nagyon nem ferritmagos tekercsek vannak rajta. persze mindez nem jelenti azt, hogy az nF4 lapok eseteben ne lehetnenek ferritmagos tekercsek.

Teljesítményt légmaggal nem viszel át. Illetve igen, de az nem a hatásfokról fo g szólni.
Márpedig ezekben a kapcsolgatós tápokban a teljesítmény és a hatásfok a legfőbb tervezési szempont.
Szép volt, jó volt,
Köszönöm. Ennyi!

#20 Felhasználó inaktív   Öregszem 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 11. 20:25

Idézet: SFIJ - Dátum: 2006. szept. 11., hétfő - 18:59

hatnemtom. vanik nekem pl egy intel D915-om es bizony nagyon nem ferritmagos tekercsek vannak rajta

Kép
Ezekben a tekercsekben én valami fekete hengert látok.
De mindegy...
Szép volt, jó volt,
Köszönöm. Ennyi!

Téma megosztása:

• (4 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.