Egy HP Comapq dc7600 Small Form gépen dolgozom amiben P4 3 GHz es proci van.
A gép furcsa sercegő hangot ad ki, olyat mint annó a C64 es korban a játékkazetta, ha az ember lejátszotta egy magnóban nagy hangerővel.
Ez a hang a proci terhelésésvel erősödik, és nől a frekije. Pl. az is hallható, ha egy ablakot megnyitok vagy lecsukok. Belenéztem gépbe szemmel is füllel is. Elöször a beépített hangfalra gyanakodtam, mert már halottam olyat, hogy vinyó fejmozgását kihangosította. (kontak hiba vagy mi) De itt nem ez a hang forrása. A furcsa hangok a procitól jönnek. Rezonancia a proci , alalplap, procihűtő között, vagy mi?? A pricihűtő egy izmos darab, be is van csövezve. (nem tuning, gyári HP összeállítás az egész gép)
Nos valaki találkozott már ilyennel, mi lehet a teendő, mi a hibás? Szedjem ki a procit és rakjam be újra, hátha rosszul illesztették őket. Egyenlőre azt sem értem, hogy jöhetnek ilyen hangok. Rádióként üzemelne a hibás gép? (Monitorral már jártam így, rossz hangbekötés révén állandóan egy orosz rádióállomást sugárzott, még akkor is ha nem volt a hang bekapcsolva.
Előre is kösz a hozzászólásokat.
UI.: Elég fárasztó egész nap ezt a sercegést hallganti.

Súgó
A téma zárva.