HWSW Informatikai Kerekasztal: Pantel lakossági internetszolgáltatása II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (45 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Pantel lakossági internetszolgáltatása II Értékeld a témát: -----

#661 Felhasználó inaktív   Nezelodo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 09. 07. 05:21

Persze, mert a subneten (szal a privat tartomanyban) mar megkulonboztethetok vagytok, plane a sajat szolgaltatotoknak.
Udv: Nezelodo

#662 Felhasználó inaktív   Gabesz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 07. 09:27

amúgy nekem már 3 hónapja nem felezik meg a sebességet még 100GB után se :) persze ez nekem nem baj, ezért is nem tőlük akartam ezt az ip dolgot kérdezni, hátha nemfigyelnek valamire és nehogy én hivjam fel rá a figyelmüket.
ThinkPad X61
XBOX360

TopGearHungary

#663 Felhasználó inaktív   Zpalee 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 08. 20:25

Idézet: Zpalee - Dátum: 2007. szept. 5., szerda - 23:23

Kéne egy kis segítség nekem is, szerencsére a szolgáltatással semmi gondom, más miatt írok.

...

Nekem nem tud senki valami jo otlettel szolgalni? :(

#664 Felhasználó inaktív   emulator 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 09. 09. 22:25

Hello,

Meg tudja valaki mondani, hogy a külföldi sebesség tényleg ennyire rossz a Pantel-nál? Most váltottam 24MAX-ra, belföld kb. 1.6 MBvel jön; külföld az elején még 1 MB körül jött, most már jó ha 800 Kb, de általában 500-600 kbit között mozog. Nekme ez egyértelműen Pantel "hiba".

Köszi.

#665 Felhasználó inaktív   biglaci 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 10. 11:09

A Pantel felezi a letöltési sebességet? Nem korlátlan?

#666 Felhasználó inaktív   --== SzaboZE ==-- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 10. 12:19

Idézet: biglaci - Dátum: 2007. szept. 10., hétfő - 11:09

Mivan?

#667 Felhasználó inaktív   FifiTheReal 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 10. 14:58

Idézet: biglaci - Dátum: 2007. szept. 10., hétfő - 12:09

Nem figyelsz! Gabesz valami "helyi" cégtől veszi a netet, amiről ír. Ő csak úgy csöppent ide, hogy az ő szolgáltatója, gyk. a "helyi cég" meg a PanTel-től veszi a hozzáférést.
Azaz olyan mintha az én PanTel-es internetem egy routerrel natolnám a szomszédoknak és úgy döntenék, ha a szomszéd elér 3 GB-os forgalmat, akkor felezem a sávszélt.

#668 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 10. 15:26

Ez viszont en sem ertem mit keres a Pantel lakossagi internetszolgaltatas topikban. Ezt mashol kellene kitargyalni.
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#669 Felhasználó inaktív   i-boy 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 09. 12. 19:01

azt már észrevettétek, hogy gyakorlatilag eltűnt a Pantel vonal szolgáltatás a Pantel (most már invitel) honlapjáról? Gondolom legkésőbb a szerződés lejáratakor majd megpróbálnak ránkhúzni valami uniformizált inviteles szolgáltatást. Már most sem tud egy csomó dolgot az ügyfélszolgálat... :confused:

#670 Felhasználó inaktív   kelly73 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 09. 12. 21:09

Végre megcsinálták a nethozzáférésemet is és a telefonomat is. Így 2 hét nagy semmi után. El sem hiszem.

Átraktak másik portra, mert rájöttek hogy nincs tárcsahangom, ami a 48V vonali feszültség hiánya miatt nem volt, amit a központ rossz portja nem adott ki... 2 hete ezt mondtam nekik minden alkalommal mikor rákérdeztem mikor csinálnak már valamit...

Mikor átraktak másik portra ránéztem a modemre, 8500/864-et mutatott link speedre. De sajnos nem volt kapcsolat a pantel felé. Beszóltam az üfsz-re, megcsinálták, de levették a sebességet 5000-re. Másnak is ennyivel csatlakozik az 5Mbites netje? Ismerősnek a 3Mbitje majdnem 4...

#671 Felhasználó inaktív   durumdara 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 09. 13. 16:20

Sziasztok!

Én most már nagyon ki vagyok bukva a PanTel-re.

Már egy hónapja (gyakorlatilag a bevezetéstől fogva) nincs rendes netem, 20-40 mp-ként szakadozik a kapcsolat.
2 nap múlva kereken 1 hónapja, hogy felvetettem egy hibajegyet, azóta is semmi.

Az ADALAND(?)-tól kijött egy úriember és adott egy új modemet, de ugyanúgy hibát dob.

Volt portcsere is, de semmi hatása nincsen.  A régi 1 M-ás modemem is ugyanúgy leszakad állandóan.

A helyzet az, hogy az üzleti internet (1M-ás) a PanTel-től simán ment ezeken a vonalakon, de mióta elhordozták, azóta nincs semmi.

Az ADALAND-es úriember azt mondta, hogy ez biztosan kp-i hiba, mert ez már a sokadik zuglói, aki állandóan leszakad.

Szeretnék váltani, átmenni a UPC-hez, mégha annak a telefonszolgáltatásáról nem is hallottam túl jót...

Van itt vki, aki már megjárta az NHH/Fogyasztóvédelem poklát a szolgáltató elleni harcában?
Én nem akarok tovább egy olyan szolgáltatást igénybevenni (mégha hűségidős is), aminél a szolgáltató sz*ik a kötelességére és a szerződésben leírtakra és nem akarok 1 évet ilyen módon eltölteni.
Rendben, a telefon megy, annak az árát fizetem, de semmi egyebet nem vagyok hajlandó, fel szeretném mondani a szerződést és elérni, hogy a UPC elhordozhassa a számomat...

Kiszámoltam és a kábeltv, net és telefon annyiban jön ki, mint amit most fizetek, egy különbséggel, hogy a PanTel-nél 3M-ás lenne a vonal (már ha menne).
De inkább legyen 1M-ás működő, mint 3M-ás abszolút használhatatlan!

Ha most nem teljesítették a kötelességüket (a szerződésben leírtak), azaz a minőségromlás nem azt jelenti, hogy 3M helyett 1M van, hanem az, hogy állandóan levág és így kivárhatatlan, akkor jogosan reklamálom az egészet, mint csomagot, mert a telefon és net kettőse maga a szerződés tárgya.

Két dolog miatt váltanék: 1.) már nem hiszem, hogy valaha is menni fog. 2.) a hozzáállásuk olyan, hogy még ha most megcsinálják, de valami megint lesz, akkor megint kezdhetem ezt a hónapokba kerülő szórakozást!

És közben a szomszédom vígan internetezik egy T-Online szereld magad csomaggal, amit aztán rendelt meg, mikor hozzám már berendezték, amit nem is; és három nappal a megrendelés után már ment is neki...

És mondom: 08.12 előtt a PanTel simán adott ugyanezen a vonalon, csak nem 3M-ásat, hanem 1M-ásat.

Várom a javaslataitokat, mert nagyon be vagyok rágva erre a társaságra...

Üdv:
  dd

#672 Felhasználó inaktív   kelly73 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 09. 13. 16:39

Ma reggelre belőtték rendesen a netet is, 640kbyte-al jön lefelé és 66kbyte-al felfelé. Ez korrekt sebesség. Előzőleg az Externetnél a T-comos modemmel 8Mbitből volt alig 4Mbit lefelé, felfelé meg 512kb-ből 192kb. És sokkal több havidíjért. Nah, azt mondom érdemes volt váltani. Csak sok volt a méreg amit le kellett nyelnem érte.

#673 Felhasználó inaktív   Stanlee 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 13. 19:06

Nekem az 5 Mbit-es netem most down 4877 kbit/s és up 579 kbit/s. Észre is vettem, hogy lassabban jön az anyag majd 100 kByte-tal. Többnyire a down 6300 kbit/s körül mozog, nincs kedvem kihúzni a modemet. Naponta többször szokott szakadni a vonal, ma csak 2x, volt amikor 10x. Már annyit telefonálgattam az elején nekik, hogy szakad, meg nincs net, hogy hagyom a francba. Amúgy én is Zuglóban vagyok. Kezdetben a vonalkapacitásra a modem kb. 13 Mbit-et írt ki, azzal variáltak, most már ilyen nagy értéket sosem ad az info oldalam. Jó ez, de a méreg, ami a váltással járt, egy-két héttel biztos megrövidítette az életem. De a pénztárcámban legalább több marad.

@durumdara - amit kaptam tőlük modemet, az nekem sem működik. Helyette van egy jó fritz!box-om, az bírja a strapát, most felrakok rá egy fw frissítést, amivel állítólag még kevésbé fog szakadozni a rossz minőségű vonal - majd meglátjuk. T-Online-nál atomstabil volt a net, napi egyszeri reconnect.

@kelly73 jó hallani, hogy megszerelték a neted.

#674 Felhasználó inaktív   durumdara 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 09. 14. 09:24

Idézet: Stanlee - Dátum: 2007. szept. 13., csütörtök - 19:06

@durumdara - amit kaptam tőlük modemet, az nekem sem működik. Helyette van egy jó fritz!box-om, az bírja a strapát, most felrakok rá egy fw frissítést, amivel állítólag még kevésbé fog szakadozni a rossz minőségű vonal - majd meglátjuk. T-Online-nál atomstabil volt a net, napi egyszeri reconnect.

Szia!

Én már nem akarok ilyenekkel szórakozni...
Mi lenne, ha szőke nő lennék és nem értenék a modemekhez, meg az informatikához, akkor hogyan állnának hozzá a dologhoz?
Én már mindent megtettem, mindent kipróbáltam. Ha szőke nő lennék, akkor is a szolgáltatónak kéne megoldania a dolgot, mert nem értenék hozzá és nem tudnék nap mint nap logokat küldeni, meg ilyenek, csak annyit mondanék, hogy "jaj, hol elindul a startlap, hol nem"...

Nem hiszem, hogy lenne olyan, aki tovább akarna igényelni egy olyan szolgáltatást, amelyet nem kap meg.
Ha mobilt vennél és a 30. napon sem menne, akkor visszavinnéd, vagy sem?

Nem hiszem el, hogy nem lehetne megoldani a gondomat, hiszen simán ment rajta az 1M-ás régen.
Ez hozzáállás és szakértelem kérdése szerintem. Akkor már inkább elhordoznám az egészet az UPC-hez, legfeljebb nem 3M-ás, csak 1M-ás lesz a vonalam. Istenem... de legalább menne... :-(

Mondom, én mindent megtettem, nem vagyok hajlandó többet foglalkozni vele. Még ma kimegy a panaszlevelem + felveszem a kapcsolatot a fogyival és a nhh-val. Elég volt.

dd

#675 Felhasználó inaktív   FifiTheReal 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 14. 10:58

Idézet: i-boy - Dátum: 2007. szept. 12., szerda - 20:01

azt már észrevettétek, hogy gyakorlatilag eltűnt a Pantel vonal szolgáltatás a Pantel (most már invitel) honlapjáról? Gondolom legkésőbb a szerződés lejáratakor majd megpróbálnak ránkhúzni valami uniformizált inviteles szolgáltatást. Már most sem tud egy csomó dolgot az ügyfélszolgálat... :confused:

Nekem pont ma (szept.14.) járt le az 1 év hűségszerződés.
Eddig nem kerestek - legalábbis nem értek el, mert többször volt olyan, hogy otthon a vezetékes telefonon kerestek munkaidőben, pedig elérhetőségemnek a mobilom adtam meg - sem telefonon, sem e-mailben.

Remélem változatlan áron és minőségben kapom tovább a PantelVonal és Adsl 24Max szolgáltatást. Ha átkeresztelik más névre, az nem érdekel, csak a  kondíciók maradjanak meg  ;)

(Szerződésem már rég olvastam, de úgy rémlik, hogy 1 év hűség után határozatlan idejűre módosul. Arra nem emlékszem, hogy ezen határozatlan idő alatt ki és hogyan bonthat szerződést, de majd ha lesz időm ismét elolvasom. Igaz én azon szerencsések között vagyok, akik nem szeretnék felbontani a szerződésüket.  :Đ )

Bye, Fifi

#676 Felhasználó inaktív   durumdara 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 09. 14. 12:56

Idézet: FifiTheReal - Dátum: 2007. szept. 14., péntek - 10:58

Nekem pont ma (szept.14.) járt le az 1 év hűségszerződés.
Eddig nem kerestek - legalábbis nem értek el, mert többször volt olyan, hogy otthon a vezetékes telefonon kerestek munkaidőben, pedig elérhetőségemnek a mobilom adtam meg - sem telefonon, sem e-mailben.

(Szerződésem már rég olvastam, de úgy rémlik, hogy 1 év hűség után határozatlan idejűre módosul. Arra nem emlékszem, hogy ezen határozatlan idő alatt ki és hogyan bonthat szerződést, de majd ha lesz időm ismét elolvasom. Igaz én azon szerencsések között vagyok, akik nem szeretnék felbontani a szerződésüket.  :Đ )

Bye, Fifi

1.)
Mázlista vagy, jó helyen laksz... :-)

2.)
Én úgy emlékszem, hogy a hűségidő automatikusan meghosszabbodik újabb 1 évre, szóval nem hiszem, hogy keresni fognak... Amennyiben nem mondod le, megint megkapod.

3.)
Sajnos én nem bonthatom fel a szerződést, de már forszolom, hogy ők tegyék meg vmilyen formában.

4.)

#677 Felhasználó inaktív   FifiTheReal 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 14. 13:53

Idézet: durumdara - Dátum: 2007. szept. 14., péntek - 13:56

1.)

Igen lehet. Bár az itt olvasottak szerint nem jó a vonalam, mégis megy ~13Mbit-tel a letöltés.
A céggel meg én is sokat szenvedtem, szenvedek  :(
Az e-mailben történő számlarészletezés még most sem jön automatikusan és a reverse dns-t is kb. 2-3 hónapja sikerült beállítaniuk.

Idézet

Én úgy emlékszem, hogy a hűségidő automatikusan meghosszabbodik újabb 1 évre, szóval nem hiszem, hogy keresni fognak... Amennyiben nem mondod le, megint megkapod.

Anno augusztus elején néztem meg és emlékeim szerint ott az ált, hogy határozatlan idő, de majd hazaérve rápislantok. Ha meg Neked lesz igazad, akkor is 1 évig szerintem ez még versenyképes szolgáltatás marad (PantelVonal+24Max), ha nem romlik el hirtelen itt is a vonal  :rolleyes:

Bye, Fifi

#678 Felhasználó inaktív   vargalex 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 14. 13:58

Hi!

Nekem szintén Zuglóban (Gizella út), semmi gondom a szolgáltatással (április óta). 5M-ás vonalam van, jön is rajta, aminek jönnie kell. Szakadozás nincs, és a küldött modem is jól szuperál.

Alex

#679 Felhasználó inaktív   durumdara 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 09. 14. 14:05

Idézet: vargalex - Dátum: 2007. szept. 14., péntek - 13:58

Hi!

Nekem szintén Zuglóban (Gizella út), semmi gondom a szolgáltatással (április óta). 5M-ás vonalam van, jön is rajta, aminek jönnie kell. Szakadozás nincs, és a küldött modem is jól szuperál.

Alex

Hát, az ADALAND-os azt mondta, hogy több ilyen ügyfél volt Zuglóban.
Ezért is írtam...

Amúgy: mázlista!!! :-)

#680 Felhasználó inaktív   emulator 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 09. 14. 17:47

Idézet: FifiTheReal - Dátum: 2007. szept. 14., péntek - 13:53

Igen lehet. Bár az itt olvasottak szerint nem jó a vonalam, mégis megy ~13Mbit-tel a letöltés.
A céggel meg én is sokat szenvedtem, szenvedek  :(
Az e-mailben történő számlarészletezés még most sem jön automatikusan és a reverse dns-t is kb. 2-3 hónapja sikerült beállítaniuk.

A kulfold is? Nekem 1-2 magyar jon 1.6 MBval, sot valamelyik nero.com FTP is, de a tobbi kulfold, tobbek kozott a rapidshare.com is csak atlag 600k-val, neha 800, sot 1 napig 1mb is volt egyszer. :confused:

Téma megosztása:

• (45 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.