Idézet: shabba - Dátum: 2007. szept. 9., vasárnap - 12:18
bolic system:
A kezdetek óta ismert hogy a speedtest.net késleltetés értékeire nem érdemes sokat adni, mert nagyon távol tud lenni a valóságtól. Ahogy fejlesztik a proggyt egyre jobban közelít a valóstól, de a futtató software környezet még mindig nagyban befolyásolja a kapott eredményeket. Nálam anno 100-120ms eredményekkel nyitottak, aztán a következő verzió már 60-70 ms körüli eredményeket adott, a legújabb meg már 40-50ms-eket. Persze ezek még mindig elég messze vannak a gyakorlati 1 ms-től. Szóval ha késleltetést akarsz mérni felejtsd el a speedtest.net hülyeségeit és inkább használj ping vagy tracert parancsokat.
A feltöltési mérési eredmények nálam hasonlóan bugosak. Mivel nagyon kis adatmennyiséggel mér, nagyon rövid ideig, ennek megfelelően igen pontatlan nagyobb sávszélesség esetén. Nálam allandóan 10 Mbps körüli eredményeket ad, a valós 6 Mbps-tel szemben. De ha FTP-vel feltöltök egy nagyobb, mondjuk 50MB-os filet és megnézem mennyi idő alatt ért föl, visszaosztva pont jó sebességet ad, elletétben a speedtest-nek pontatlan értékesivel.
Igen egyetértek, FTP-vel töltöttem fel 200MB-os fotóképeket a tar.hu szerverre, 110Kb/s körül mozog, ami ugye stimmel. A pingeléssel bizony van gond akár parancssorból, multijátékból is. 20~220ms körül mozognak a pingek a világ előtt, hiába sohasem tökéletes.

Néhány hónappal ezelőtt idegesítően mindig ledobott a játékszerver a magas ping miatt, sokat havaztam mivel sehogy sem lehet tökéletesíteni a ping válaszidőt, volt hogy egy időre bezártam a tűzfalt, a helyzete nem javult.