HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows Vista V - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (178 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 166
  • 167
  • 168
  • 169
  • 170
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows Vista V

#3331 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 10. 13. 10:22

Idézet: laragirl83 - Dátum: 2007. okt. 12., péntek - 23:12

igen? nekem nem...lol
de te is full DVI kábelell nyomod? mert ha betolom a DVI-to-D-SUB adaptert akkor máris jó minden de kell a francnak analóg jel...

jah és persze ha eltávolítom FW-t akkor máris megy 1280*1024 natív res DVI-on keresztül épp csak nem tudok semmit állítani (frissítés Hz) meg ugye nuku 3D power... szal grat nvidia :smoker:

Rendes DVI kábellel. Semmi átalakító.
Nekem van rövid samsung típusú, azzal is jó volt, most meg egy 5méteres valami noname kábellel is tökéletes.

#3332 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 13. 10:23

Idézet: FleetCommand - Dátum: 2007. okt. 9., kedd - 19:52

Vedd fel a Feladatütemezőbe rendszerindításkor indítandó feladatként.

Akkor is kiabál rá (nem megbízható alkalmazás futtatása......).
Hogyan tudom megbízhatóvá tenni? (hogy ne kérdezzen csak elindítsa...)

2nd question:
Leállításkor a legördülő menüből kell választanom.
Hogyan lehet nyomógombos menüvé állítani?

Szerkesztette: FőDudu 2007. 10. 13. 10:34 -kor

#3333 Felhasználó inaktív   Attees 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 13. 10:24

Idézet: laragirl83 - Dátum: 2007. okt. 13., szombat - 11:02

eszközkezelőben csak 1 monitor van listázva, hagyományos pnp monitor...
ezért nem értem, hol lehet ezt megváltoztatni, mert ez lehet az okaz szvsz, hogy a fos api0001-es veszi alapul, és ezért nem lehet nagyobb felbontást adni neki...
mondjuk ezt sem értem teljesen, hogy ettől függetlenül minden egyes indításkor ki kell húznom majd be kell dugnom DVI csatit, hogy legyen kép, mert ugye zöld progressbar eltűnése után stand-by módba megy a cucc... a vista kis üdvözlő zenéjét még hallom de akkor már kikapcsol moncsi.  :confused:

Nvidia control panel több kijelző beállítása szekciójában mennyi megjelenítőd van?
Nem tudod itt kiválasztani hogy a monitorod legyen az elsődleges?

Nálam van egy crt-LCD tv kombo, csak akkor tudom normálisan beállítani az LCDre ha az az elsődleges...

Ill. van még errefelé egy olyan beállítás rész is, ahol meg lehet pontosan adni, milyen a kábel, amit használsz, ill. milyen szabványt támogat a kijelződ..

Errefelé jók a beállításaid?
Az Isten Ostora!

A hozzászólás Attees saját nézőpontját tükrözi. A honlap üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal annak tartalmáért.

#3334 Felhasználó inaktív   laragirl83 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 13. 10:39

Idézet: Attees - Dátum: 2007. okt. 13., szombat - 11:24

Nvidia control panel több kijelző beállítása szekciójában mennyi megjelenítőd van?
Nem tudod itt kiválasztani hogy a monitorod legyen az elsődleges?

Nálam van egy crt-LCD tv kombo, csak akkor tudom normálisan beállítani az LCDre ha az az elsődleges...

Ill. van még errefelé egy olyan beállítás rész is, ahol meg lehet pontosan adni, milyen a kábel, amit használsz, ill. milyen szabványt támogat a kijelződ..

Errefelé jók a beállításaid?

jók, de így sem okés a dolog...
nvzone is tele van ilyen topikkal, más is szív evvel nem csak én... nvidia meg nem foglalkozik vele, pedig biztos hogy FW-el kapcsolatos a dolog, mert amint eltávolítom FW-t, megy minden redben, monitor nem kapcsol ki, és tudok neki állítani 1280-at... :(
ASUS P6T Deluxe V2 * INTEL CORE I7 920 "D0" * SCYTHE MUGEN2 * 3x1GB MUSHKIN XP3 CL7 * GAINWARD GTX570 PHANTOM * CORSAIR VX550 * COOLERMASTER HAF922 * SAMSUNG BX2450 24"

#3335 Felhasználó inaktív   Sylvanus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 13. 11:35

Idézet

Akkor is kiabál rá (nem megbízható alkalmazás futtatása......).
Hogyan tudom megbízhatóvá tenni? (hogy ne kérdezzen csak elindítsa...)

A Task Scheduler-ben a programhoz ixeld be a Run with highest privileges kapcsolót.

Idézet

2nd question:
Leállításkor a legördülő menüből kell választanom.
Hogyan lehet nyomógombos menüvé állítani?

Az energiagazdálkodásnál az advanced options listában keresd a Power buttons and lid tételt.

#3336 Felhasználó inaktív   laragirl83 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 13. 11:39

na mostanra eljutottam odáig, hogy biztos vagyok benne ez az API0001 és GNR000 közötti váltás a megoldás!
XP alatt ugyanis csak egy eszközt mutat, ez pedig a GNR000, aminek ez EDID tartalma megfelelő ugye, és tudok felbontást és frekit állítani ahogyan kell.
szóval erre kéne vmi megoldás, hogy VISTA alól hogyan lehetne azt az API0001-et eltüntetni vagy legalábbis a GNR000-át alapértelmezettnek megadni... :up:
erre vkinek bármi 5let?

sőőt a akinek működik rendesen DVI kábelell az 1280as felbontás, meg nincs ilyen boot alatt kikapcsol a monitor problémaj, ugyan nézze már meg a csatolt szoftverrel neki milyen eszközöket listáz ki, mikor registryből kiolvasná EDID infót! THX!

Phoenix EDID Designer
ASUS P6T Deluxe V2 * INTEL CORE I7 920 "D0" * SCYTHE MUGEN2 * 3x1GB MUSHKIN XP3 CL7 * GAINWARD GTX570 PHANTOM * CORSAIR VX550 * COOLERMASTER HAF922 * SAMSUNG BX2450 24"

#3337 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 13. 12:06

Idézet: laragirl83 - Dátum: 2007. okt. 13., szombat - 12:39

na mostanra eljutottam odáig, hogy biztos vagyok benne ez az API0001 és GNR000 közötti váltás a megoldás!
XP alatt ugyanis csak egy eszközt mutat, ez pedig a GNR000, aminek ez EDID tartalma megfelelő ugye, és tudok felbontást és frekit állítani ahogyan kell.
szóval erre kéne vmi megoldás, hogy VISTA alól hogyan lehetne azt az API0001-et eltüntetni vagy legalábbis a GNR000-át alapértelmezettnek megadni... :up:
erre vkinek bármi 5let?

sőőt a akinek működik rendesen DVI kábelell az 1280as felbontás, meg nincs ilyen boot alatt kikapcsol a monitor problémaj, ugyan nézze már meg a csatolt szoftverrel neki milyen eszközöket listáz ki, mikor registryből kiolvasná EDID infót! THX!

Phoenix EDID Designer

Több helyen láttam ilyen problémát, főleg laptopok esetében ahol a kijelző és a külső monitor miatt csinálja ugyenezt. Megoldást még nem láttam rá, kb ennyit ér az nvidia driver.
| Eredeti Azonosító: 2419 | Hozzászólások: X+320 | Először Regisztrált: 2001. júl. 2. |
:::HWSW World Community-Team©:::    :::Windows Licencek:::    :::Windows Portal:::
If everything seems to be going well, you have obviously overlooked something.

#3338 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 13. 12:39

Milyen dolgokat szoktatok kigyomlálni az automatikusan induló programok, meg servicek közül?

#3339 Felhasználó inaktív   laragirl83 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 13. 12:40

Idézet: Locutus - Dátum: 2007. okt. 13., szombat - 13:39

Milyen dolgokat szoktatok kigyomlálni az automatikusan induló programok, meg servicek közül?

most hogy vettem egy 320 gigás sata2-t már semmit, ha már vista akkor legyen kövér, superfetch, windows search, megy minden... amúgy ezt a 2 dolgot szokták offolni de ha van hely bőven akkor maradhat!

#3340 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 13. 12:44

Idézet: laragirl83 - Dátum: 2007. okt. 13., szombat - 13:40

most hogy vettem egy 320 gigás sata2-t már semmit, ha már vista akkor legyen kövér, superfetch, windows search, megy minden... amúgy ezt a 2 dolgot szokták offolni de ha van hely bőven akkor maradhat!

Mi köze ennek a két processnek ahhoz, hogy 320gigás sata2-d van, vagy sem? :D

#3341 Felhasználó inaktív   laragirl83 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 13. 12:52

Idézet: Locutus - Dátum: 2007. okt. 13., szombat - 13:44

Mi köze ennek a két processnek ahhoz, hogy 320gigás sata2-d van, vagy sem? :D

eddig egy 15 gigás partíción volt VISTA, most 40-en... :)

#3342 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 13. 12:55

Idézet: laragirl83 - Dátum: 2007. okt. 13., szombat - 13:52

eddig egy 15 gigás partíción volt VISTA, most 40-en... :)

és?

#3343 Felhasználó inaktív   Niceday 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 13. 13:03

Idézet: Locutus - Dátum: 2007. okt. 13., szombat - 13:39

A Windows Vista beállítása lassabb számítógépekhez  ;)

Nem, nem azt mondom, hogy Tied lassú lenne, de sok felesleges dolgot ki lehet, - kell kapcsolni... ;)
"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta."

/André Gide/

#3344 Felhasználó inaktív   Sylvanus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 13. 15:35

Idézet: Niceday - Dátum: 2007. okt. 13., szombat - 13:03

A Windows Vista beállítása lassabb számítógépekhez  ;)

Nem, nem azt mondom, hogy Tied lassú lenne, de sok felesleges dolgot ki lehet, - kell kapcsolni... ;)

És aki még mélyebbre szeretne túrni: My Webpage

#3345 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 13. 15:53

Idézet: Sylvanus - Dátum: 2007. okt. 13., szombat - 16:35

És aki még mélyebbre szeretne túrni: My Webpage

Na ez jó :)
És meg is csináltad amiket itt irnak?

Én pl eddig azt hittem, hogy az indexelést úgy tudom kikapcsolni mint az XP-ben, hogy a winyokra properties, es disable indexing files subfolders bla bla. Ezt meg is tettem. Aztán most nézegettem a resource monitort, és a disk usage-nél folyamatosan indexing service volt az élen, 10-20 művelettel megállás nélkül. Most letiltottam a windows searchet a processeknél. Csend lett.  :)

#3346 Felhasználó inaktív   Sylvanus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 13. 18:07

Idézet: Locutus - Dátum: 2007. okt. 13., szombat - 15:53

Na ez jó :)
És meg is csináltad amiket itt irnak?

Egyet-kettőt kipróbáltam. Nem ástam bele magam, én ugyanis XP-t használok. A Vista (sp1 beta) csak tesztelési céllal van a gépemen.

#3347 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 13. 18:19

Idézet: Sylvanus - Dátum: 2007. okt. 13., szombat - 19:07

Egyet-kettőt kipróbáltam. Nem ástam bele magam, én ugyanis XP-t használok. A Vista (sp1 beta) csak tesztelési céllal van a gépemen.

És mik a tapasztalatok vele? Érdemes már feltenni?

#3348 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 13. 19:19

Idézet: Locutus - Dátum: 2007. okt. 13., szombat - 19:19

És mik a tapasztalatok vele? Érdemes már feltenni?

Én élesben használom mióta elkezdődött a teszt. Érezhetően gyorsabb.
| Eredeti Azonosító: 2419 | Hozzászólások: X+320 | Először Regisztrált: 2001. júl. 2. |
:::HWSW World Community-Team©:::    :::Windows Licencek:::    :::Windows Portal:::
If everything seems to be going well, you have obviously overlooked something.

#3349 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 14. 11:45

Idézet: FlowM@N - Dátum: 2007. okt. 13., szombat - 20:19

Én élesben használom mióta elkezdődött a teszt. Érezhetően gyorsabb.

Lehet felrakom én is.

Ma pl olyan érdekességet művelt a vista, hogy reggel nem akart elindulni a firefox. Hiába kattintottam rá, semmi sem történt. firefox safe módban kiirta a vista, hogy stopped working. Aztán már sima módban is.
Becsuktam minden egyéb futó progit (msn, thunderbird, tc): firefox indul rendesen.
10 percre rá egyszercsak arra lettem figyelmes, hogy a firefox kezelőfelületéről eltűnt a fele betű. Csak szótöredékek látszanak. Nézem a thunderbirdöt, ott is. Viszont tartalom mindkettőben hibátlanul jelent meg. És minden más program korrekt volt grafikailag  :confused:  Gép restart, és azóta most 1-2 órája minden gut...(lekopog)

#3350 Felhasználó inaktív   laragirl83 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 14. 12:41

Idézet: Locutus - Dátum: 2007. okt. 14., vasárnap - 12:45

Lehet felrakom én is.

Ma pl olyan érdekességet művelt a vista, hogy reggel nem akart elindulni a firefox. Hiába kattintottam rá, semmi sem történt. firefox safe módban kiirta a vista, hogy stopped working. Aztán már sima módban is.
Becsuktam minden egyéb futó progit (msn, thunderbird, tc): firefox indul rendesen.
10 percre rá egyszercsak arra lettem figyelmes, hogy a firefox kezelőfelületéről eltűnt a fele betű. Csak szótöredékek látszanak. Nézem a thunderbirdöt, ott is. Viszont tartalom mindkettőben hibátlanul jelent meg. És minden más program korrekt volt grafikailag  :confused:  Gép restart, és azóta most 1-2 órája minden gut...(lekopog)

igen sajnos Vista aá FF még erősen problémás, én is megjártam vele, egyébkét Vista telejsítmény analízikor erre külön fel is hívja a figyelmet, hogy a gép lassú leállását illetve gondokat okozhat FF. evvan. :(
vagy marad IE vagy más böngésző alternatívát kell addig találni míg ez nem lesz orvosolva!

Téma megosztása:

• (178 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 166
  • 167
  • 168
  • 169
  • 170
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.