HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows Vista V - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (178 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 166
  • 167
  • 168
  • 169
  • 170
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows Vista V

#3341 Felhasználó inaktív   laragirl83 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 10. 13. 12:52

Idézet: Locutus - Dátum: 2007. okt. 13., szombat - 13:44

Mi köze ennek a két processnek ahhoz, hogy 320gigás sata2-d van, vagy sem? :D

eddig egy 15 gigás partíción volt VISTA, most 40-en... :)
ASUS P6T Deluxe V2 * INTEL CORE I7 920 "D0" * SCYTHE MUGEN2 * 3x1GB MUSHKIN XP3 CL7 * GAINWARD GTX570 PHANTOM * CORSAIR VX550 * COOLERMASTER HAF922 * SAMSUNG BX2450 24"

#3342 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 13. 12:55

Idézet: laragirl83 - Dátum: 2007. okt. 13., szombat - 13:52

eddig egy 15 gigás partíción volt VISTA, most 40-en... :)

és?

#3343 Felhasználó inaktív   Niceday 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 13. 13:03

Idézet: Locutus - Dátum: 2007. okt. 13., szombat - 13:39

Milyen dolgokat szoktatok kigyomlálni az automatikusan induló programok, meg servicek közül?

A Windows Vista beállítása lassabb számítógépekhez  ;)

Nem, nem azt mondom, hogy Tied lassú lenne, de sok felesleges dolgot ki lehet, - kell kapcsolni... ;)
"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta."

/André Gide/

#3344 Felhasználó inaktív   Sylvanus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 13. 15:35

Idézet: Niceday - Dátum: 2007. okt. 13., szombat - 13:03

A Windows Vista beállítása lassabb számítógépekhez  ;)

Nem, nem azt mondom, hogy Tied lassú lenne, de sok felesleges dolgot ki lehet, - kell kapcsolni... ;)

És aki még mélyebbre szeretne túrni: My Webpage

#3345 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 13. 15:53

Idézet: Sylvanus - Dátum: 2007. okt. 13., szombat - 16:35

És aki még mélyebbre szeretne túrni: My Webpage

Na ez jó :)
És meg is csináltad amiket itt irnak?

Én pl eddig azt hittem, hogy az indexelést úgy tudom kikapcsolni mint az XP-ben, hogy a winyokra properties, es disable indexing files subfolders bla bla. Ezt meg is tettem. Aztán most nézegettem a resource monitort, és a disk usage-nél folyamatosan indexing service volt az élen, 10-20 művelettel megállás nélkül. Most letiltottam a windows searchet a processeknél. Csend lett.  :)

#3346 Felhasználó inaktív   Sylvanus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 13. 18:07

Idézet: Locutus - Dátum: 2007. okt. 13., szombat - 15:53

Na ez jó :)
És meg is csináltad amiket itt irnak?

Egyet-kettőt kipróbáltam. Nem ástam bele magam, én ugyanis XP-t használok. A Vista (sp1 beta) csak tesztelési céllal van a gépemen.

#3347 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 13. 18:19

Idézet: Sylvanus - Dátum: 2007. okt. 13., szombat - 19:07

Egyet-kettőt kipróbáltam. Nem ástam bele magam, én ugyanis XP-t használok. A Vista (sp1 beta) csak tesztelési céllal van a gépemen.

És mik a tapasztalatok vele? Érdemes már feltenni?

#3348 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 13. 19:19

Idézet: Locutus - Dátum: 2007. okt. 13., szombat - 19:19

És mik a tapasztalatok vele? Érdemes már feltenni?

Én élesben használom mióta elkezdődött a teszt. Érezhetően gyorsabb.
| Eredeti Azonosító: 2419 | Hozzászólások: X+320 | Először Regisztrált: 2001. júl. 2. |
:::HWSW World Community-Team©:::    :::Windows Licencek:::    :::Windows Portal:::
If everything seems to be going well, you have obviously overlooked something.

#3349 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 14. 11:45

Idézet: FlowM@N - Dátum: 2007. okt. 13., szombat - 20:19

Én élesben használom mióta elkezdődött a teszt. Érezhetően gyorsabb.

Lehet felrakom én is.

Ma pl olyan érdekességet művelt a vista, hogy reggel nem akart elindulni a firefox. Hiába kattintottam rá, semmi sem történt. firefox safe módban kiirta a vista, hogy stopped working. Aztán már sima módban is.
Becsuktam minden egyéb futó progit (msn, thunderbird, tc): firefox indul rendesen.
10 percre rá egyszercsak arra lettem figyelmes, hogy a firefox kezelőfelületéről eltűnt a fele betű. Csak szótöredékek látszanak. Nézem a thunderbirdöt, ott is. Viszont tartalom mindkettőben hibátlanul jelent meg. És minden más program korrekt volt grafikailag  :confused:  Gép restart, és azóta most 1-2 órája minden gut...(lekopog)

#3350 Felhasználó inaktív   laragirl83 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 14. 12:41

Idézet: Locutus - Dátum: 2007. okt. 14., vasárnap - 12:45

Lehet felrakom én is.

Ma pl olyan érdekességet művelt a vista, hogy reggel nem akart elindulni a firefox. Hiába kattintottam rá, semmi sem történt. firefox safe módban kiirta a vista, hogy stopped working. Aztán már sima módban is.
Becsuktam minden egyéb futó progit (msn, thunderbird, tc): firefox indul rendesen.
10 percre rá egyszercsak arra lettem figyelmes, hogy a firefox kezelőfelületéről eltűnt a fele betű. Csak szótöredékek látszanak. Nézem a thunderbirdöt, ott is. Viszont tartalom mindkettőben hibátlanul jelent meg. És minden más program korrekt volt grafikailag  :confused:  Gép restart, és azóta most 1-2 órája minden gut...(lekopog)

igen sajnos Vista aá FF még erősen problémás, én is megjártam vele, egyébkét Vista telejsítmény analízikor erre külön fel is hívja a figyelmet, hogy a gép lassú leállását illetve gondokat okozhat FF. evvan. :(
vagy marad IE vagy más böngésző alternatívát kell addig találni míg ez nem lesz orvosolva!
ASUS P6T Deluxe V2 * INTEL CORE I7 920 "D0" * SCYTHE MUGEN2 * 3x1GB MUSHKIN XP3 CL7 * GAINWARD GTX570 PHANTOM * CORSAIR VX550 * COOLERMASTER HAF922 * SAMSUNG BX2450 24"

#3351 Felhasználó inaktív   beeci 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 14. 12:44

Igaz, hogy élesben 2 hete nyúzom a Vistát és vele együtt a Firefoxot, de semmi problémám nincs vele, Vista teljesítmény nyavaja sem sirt semmit...

Szerkesztette: beeci 2007. 10. 14. 12:49 -kor

#3352 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 14. 12:48

Idézet: laragirl83 - Dátum: 2007. okt. 14., vasárnap - 13:41

igen sajnos Vista aá FF még erősen problémás, én is megjártam vele, egyébkét Vista telejsítmény analízikor erre külön fel is hívja a figyelmet, hogy a gép lassú leállását illetve gondokat okozhat FF. evvan. :(
vagy marad IE vagy más böngésző alternatívát kell addig találni míg ez nem lesz orvosolva!

Aha, akkor fél évig miért nem volt gond vele?

#3353 Felhasználó inaktív   laragirl83 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 14. 13:04

Idézet: Locutus - Dátum: 2007. okt. 14., vasárnap - 13:48

Aha, akkor fél évig miért nem volt gond vele?

lehet, hogy egy nemrégiben (értsd pár hete kiadott) Vista update cseszett el vmit...
Én nem használok Vistát túl rég óta, másfél hónapja kb. de FF nekem is necces... előtte mi volt azt nem tudom, de most nem 100%-os a dolog az tuti. :(

BTW, most próbáltam Ashampoo Burning Studio 7-et és háát meg kell mondjam, el is búcsztam NERO 7-től egy pillanat alattt! Klassz kis szoftver! :up:

Szerkesztette: laragirl83 2007. 10. 14. 13:19 -kor

#3354 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 14. 13:37

Idézet: laragirl83 - Dátum: 2007. okt. 14., vasárnap - 14:04

lehet, hogy egy nemrégiben (értsd pár hete kiadott) Vista update cseszett el vmit...
Én nem használok Vistát túl rég óta, másfél hónapja kb. de FF nekem is necces... előtte mi volt azt nem tudom, de most nem 100%-os a dolog az tuti. :(

BTW, most próbáltam Ashampoo Burning Studio 7-et és háát meg kell mondjam, el is búcsztam NERO 7-től egy pillanat alattt! Klassz kis szoftver! :up:

Kb kéthavonta frissitek windowst, szal aligha lehetett az. Utoljára most frissitettem, miután a probléma előjött, előtte meg kb szeptember elején.

De a héten egy másik problémába is belefutottam, vagyis hogy valami (svchost.exe) 100%-ra fogta a procit még akkor is, ha semmi nem futott. Gép újrainditás megoldotta, csak utána nem akart elindulni az Azureus java hiba miatt. Felraktam a java 6 update 3-at, és utána minden jo lett. Szal ez az egy frissités, ami az utóbbi 1-2 hónap alatt volt.

#3355 Felhasználó inaktív   pluszminusz 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 10. 14. 16:36

Hi!

Nem tudja-e valaki hogy Vista alatt a hálózati aktivitást jelző ikon tud-e úgy müködni mint XP alatt.

Mert vagy animált üzemmódban villog bizonyos ritmus szerint a két monitor vagy nem mutat semmit. Tehát hogy konkrétan csak a kimenő ill. bejövő adatforgalomtól függően jelezzen ki olyanra rá lehetne-e venni?

Szerkesztette: pluszminusz 2007. 10. 14. 16:37 -kor

#3356 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 14. 16:43

Az XP install formatáló/particionálója el tudja tüntetni a Vistámat, hogy a helyére telepedjen?
Úgy értem, ha az egész particiot (és igy a winyot) legyalultatom vele, akkor no more vista, igaz?

#3357 Felhasználó inaktív   lordrolee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 14. 17:22

Lehet, hogy volt már (csak az utolsó 10-12 oldalt néztem meg), de lenne egy fontos kérdésem/gondom.
Feltelepítettem ezt a "műremeket", és odáig el is jutottam, hogy bekérte a felhasználónevet, milyen hálózatban vagyok meg hogy akarok-e frissítést. Ezután jön az a rész, hogy bejelentkezik. Namost 5-ből 4-szer elkezd bejelentkezni, de ugyanazzal a lendülettel megjelenik a shutting down felirat is és újraindul. Inenntől kezd érdekes lenni. Folyamatosan restartol és a másodperc tört részéig lehet látni gondolom bsod vagy debug infót.
1 alkalommal sikerült összehoznom hogy működjön, aztán rádugtam a másik két vinyómat is, és elkezdte ugyanezt játszani, hogy folyamatosan újraindult (kb abban a pillanatban amikor elkezdene bootolni az os). A poén az, hogyha lehúzom a két hdd-t akkor simán bebootol  :think:  :rolleyes:

ezen a vason próbáltam: ab9-pro, dual core cpu, 2gb ram

vkinek volt már hasonló gondja?
Kép

Xfire profil

LordRolee

#3358 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 14. 17:59

Idézet: Locutus - Dátum: 2007. okt. 14., vasárnap - 17:43

Az XP install formatáló/particionálója el tudja tüntetni a Vistámat, hogy a helyére telepedjen?
Úgy értem, ha az egész particiot (és igy a winyot) legyalultatom vele, akkor no more vista, igaz?

Igen.
| Eredeti Azonosító: 2419 | Hozzászólások: X+320 | Először Regisztrált: 2001. júl. 2. |
:::HWSW World Community-Team©:::    :::Windows Licencek:::    :::Windows Portal:::

#3359 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 14. 17:59

Idézet: lordrolee - Dátum: 2007. okt. 14., vasárnap - 18:22

Lehet, hogy volt már (csak az utolsó 10-12 oldalt néztem meg), de lenne egy fontos kérdésem/gondom.
Feltelepítettem ezt a "műremeket", és odáig el is jutottam, hogy bekérte a felhasználónevet, milyen hálózatban vagyok meg hogy akarok-e frissítést. Ezután jön az a rész, hogy bejelentkezik. Namost 5-ből 4-szer elkezd bejelentkezni, de ugyanazzal a lendülettel megjelenik a shutting down felirat is és újraindul. Inenntől kezd érdekes lenni. Folyamatosan restartol és a másodperc tört részéig lehet látni gondolom bsod vagy debug infót.
1 alkalommal sikerült összehoznom hogy működjön, aztán rádugtam a másik két vinyómat is, és elkezdte ugyanezt játszani, hogy folyamatosan újraindult (kb abban a pillanatban amikor elkezdene bootolni az os). A poén az, hogyha lehúzom a két hdd-t akkor simán bebootol  :think:  :rolleyes:

ezen a vason próbáltam: ab9-pro, dual core cpu, 2gb ram

vkinek volt már hasonló gondja?

Safe mode, eventvwr.

#3360 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 14. 18:11

Idézet: FlowM@N - Dátum: 2007. okt. 14., vasárnap - 18:59

Igen.

Kösz. Igen hatásos lehetett a mai windows update (kb 8-10 update jött le most).
Az előbb olyan kéket dobott hirtelen, hogy csak lestem.

Téma megosztása:

• (178 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 166
  • 167
  • 168
  • 169
  • 170
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.