Idézet: magnolia - Dátum: 2007. júl. 3., kedd - 11:56
Sziasztok!
Legelőször is Mucsoo leveledre reagálva... vagyis örülök hogy találtam egy sorstársat..
Én is vettem egy ilyen komplex "csodát" a minap..

Alapvetően lehet hogy meggondoltam volna,
de mivel magentáék valami miatt nem tudják bekötni az ADSL-t, így jobbhiján még örültem is
a lehetőségnek..Azonban nem tudom te hogy vagy vele, de a boltban és ügyfélszolgálaton is
teljesen ellentmondásos infokkal félretájékoztatnak, néha kimondottan faszságokkal! A korlátlan azért
annyira
nem korlátlan, de nekem azt mondták ha nem nyomulok fájlcserélökkel..(márpedig nem )
Akkor valóban 2évig nem számláznak a túlhasználatért.. Ma azonban felvilágosítottak, hogy ez sem így van
mivel nem tudják lekövetni hogy te..mit csinálsz így a Youtube, és bizonyos játékokkal való tullépés is
"extrém felhasználónak minősít" ..és ezt szankciózzák, elvileg először felszólítással, vagy egyszerűen
átpakolnak a 10G szolgáltatásba.. Sajnos sok az ellentondás, de alapvetöen nekem tetszik a Net..
Csak ez a korlátlan nem korlátlan dolog kissé aggasztó....
Hajni
Szia Hajni!
Ebből is látszik, hogy semmit sem tudnak az egészről és összekeverik a sima 5 gigás csomaggal.
A honlapon olvasd el a segíthetünket, ott van fehéren-feketén a "Segíthetünk" menüpontban:
Idézet
Nem tudom, hogy mi az a fájlcserélő alkalmazás, de sok képet, filmet, zenét töltök le és fel a webböngészőmmel, és rengeteget e-mailezek. Internetes telefon programokat is szoktam használni, néha élő TV adásokat is megnézek, és rendszeresen kapcsolódok a munkahelyem belső hálózatához. Kell tartanom attól, hogy „extrém felhasználó” válik belőlem?
Nem. A korlátozás kizárólag a fájlcserélő alkalmazásokkal kapcsolatban áll fenn.
Ergo, KÖVETIK hogy mit csinálsz, csak az ügyfélszolgálatos nem ért hozzá. Vagy ha áttesznek a 10G-be, akkor lehet fordulni a fogyasztóvédelemhez. Nekem az eladó azt mondta, hogy 5G-ig még fájlcserélőt is használhatok!
Tegnap felhívtam őket, hogy hogy lehet az, hogy nem lehet SMS-t küldeni és térerőt mérni a segédprogrammal. Azzal kezdtem, hogy Internetes Szakemberrel akarok beszélni, mert szombaton arra kért egy hölgy, hogy hétfőn telefonáljak, mert nem tud válaszolni a kérdésemre. A faszi nagy büszkén mondta: ÉN AZ VAGYOK, HALLGATOM.
Bakker. Nem értette, hogy mit akarok azzal mondani, hogy ikon állapotba akarom letenni az ablakot. Aszongya: hát tudja az X gomb mellett balra van a pálcika a jobb felső sarokban, azt nyomja meg és lemegy a start gomb mellé. Mondom az oké, de az óra mellé akarom, tudja a pici kép! Ja, azt nem tudja.
Nem tudott válaszolni arra sem, hogy miért nem mutatja a térerőt a progi, de arra sem, hogy hogyan fogom megkapni az sms-t a számlázástól (merthogy a vásárláskor azt mondta az eladó, hogy sms-ben tartják velem a kapcsolatot). Ezután jött a pláne: mondom, a modem gyártójának a honlapján van egy driver, ami mutatja a térerőt, sms képes is, de gondolom elveszti a garit a cucc, merthogy újra flasheli a modemet. Szerintem a koma nem értette hogy mit mondok, mert azt mondta, hogy ha feltelepítek egy programot, attól nem vész el a gari. Mondom ez tuti? Aszongya igen, hát feltelepítettem.
Olyan jó helyen lakok, hogy a térerő maxin van, ennek ellenére hullámzik a letöltés sebessége, a ping is. Utána olvastam a HSDPA technológiának és kiderült, hogy ez teljesen természetes. Ugyanis ez a technológia annyira inteligencs, hogy nem a maxi sávszélt adja oda a júzernek, hanem alkalmazkodik hozzá. Ha pl egy nagy fájlt töltesz le, akkor folyamatosan emeli a sávszélt, amennyire tudja. Ha sok picit, akkor mindig olyan szinten tartja, ami szerinte még elfogadható.
A pingről is talán hasonló dolgok vannak, ugyanis azóta folyamatosan tesztelem és pl. a WOW indításkor egyszer 1500 ms volt a ping. Játszottam 1-2 percet, és folyamatosan lement 250-re. 250-nél kisebb ping még sosem volt. Ez még mindig elég nagy, viszont a külföldi HSDPA szolgáltatóknál sem megy nagyon 100 ms alá, gondolom ennek technikai akadályai vannak.
A hülye vodás progitól pedig úgy lehet megszabadulni, hogy a modem gyártójától kapott szoftverrel kikapcsolod a PIN-t a SIM-en. Ezután már lehet bekapcsolás után is használni a betárcsázós linket. Nem foglalja a helyet a tálcán.
Egyébként annyira naprakész a vodás program, hogy hiába a korlátlan duma, van benne egy mérő, ami 1 gigáig mér és szól, ha betelik
Rossz hír, hogy nem 3g helyen, ahol csak GPRS van, ott 4k a sávszél. Ekkor a ping katasztrófa, nem is érdemes róla beszélni.
Az ügyfélszolgálat viszont tényleg katasztrófa a vodánál. 3 emberrel beszéltem, igazából össze vissza mondanak mindent, amikor technikai dolgot kérdezel. Még az "internetes szakember" is kitérő válaszokat adott. Nem értem, hogy miért nem lehet olyat oda ültetni, aki tényleg ért hozzá és nemcsak a belső FAQ-ból nézi ki az univerzális válaszokat.
Továbbá engem az aggaszt, hogy nem vállalnak minimális sávszélt és garantált rendelkezésre állást. ADSL-nél van ilyen. Viszont 2 év a hűségnyilatkozat, és kb fél évi díj a kötbér. Ez egy picit zsákbamacska. De ha kell minden nap telefonálok, ha baj lesz.
Ennek ellenére még mindig azt mondom, hogy megtartom, mert igaz, hogy utána kell járni és hegeszteni kell, de akkoris olcsó és elfogadható.