HWSW Informatikai Kerekasztal: Portforward probléma - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (4 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Portforward probléma Naná h smcvel (WBR14-G2EU-V2)

#31 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 07. 22. 17:42

Idézet: Hamis - Dátum: 2007. júl. 22., vasárnap - 18:12

Köszi! Csak pont az a probom, h a DNS címekhez is meg szinte mindenhova a router címét írja... :s (192.168.2.1)

Mert maga a router DNS is, amúgy azt kézzel is be lehet írni a Winnek, külsőt jól. Esetleg ha a routermenüjében átírod, akkor azt fogja használni.
Make love not Wor.

#32 Felhasználó inaktív   Miki 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 07. 22. 19:01

Idézet: Hamis - Dátum: 2007. júl. 22., vasárnap - 18:12

Köszi! Csak pont az a probom, h a DNS címekhez is meg szinte mindenhova a router címét írja... :s (192.168.2.1)

Ha dinamikus cim kiosztasnal a router cimevel megy a net, akkor statikusnal is mennie kell, ha nem igy van, akkor valamit nem jol allitottal be (Nem ismerem ezt a routert. Talan a menujeben van olyan, hogy statikus eseten is o a DNS.).
Van meg ket lehetoseg a Chello tenyleges DNS cimeit megtudni:
1. Routert kiiktatva kozvetlenul hasznalod a chellot es kiadod az ipconfig /all parancsot.
2. Felhivod a Chello tamogatasat es elaruljak neked.
Ha megtudod, akkor ezeket kell hasznalnod a halokartya DNS cimeinel.

#33 Felhasználó inaktív   Hamis 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 07. 22. 21:29

Rendben így menni fog  :) Köszi a segítséget!

#34 Felhasználó inaktív   Ilsyde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 30. 10:41

Lenne ketto - szamotokra biztosan nagyon egyszeru - newbie kerdesem amire sehol nem kaptam valaszt.

WarCraft 3-mal jatszom eleg gyakran, megpedig custom game-eket (jatekosok altal keszitett jatekmodok, palyak stb.). Hostolni is szoktam ami persze elsore nem sikerult de aztan olvastam hogy egy portot kell forwardolnom hogy mukodjon a dolog. Nos mivel az internal (LAN) IP mindig valtozik (foleg, hogy ket gep van csatalakoztatva a NetGear routerhez) amikor ki/be kapcsolom a gepeket ezert beallitottam egy statikus IP-t az egyik PC-hez majd annak beallitottam egy rule-t ami forwardolja a 6112-es portot.
Azt addig ertem, hogy ez miert kellett. Hogy csatlakozni tudjanak kulso gepek (a jatekosok) a belso IP-re (a gep, amirol hostolok) meg kell adni a hasznalando portot mivel alapbol minden port le van zarva. A statikus IP meg azert kell mert kulonben a router nem tudja hogy melyik gepnek kuldje az adatokat es ahelyett hogy elkuldene mindkettonek, nem csinal semmit (furcsa logika de igy olvastam).
Rendben, szoval a ket dolog amit nem sikerult megertenem abbol a 10+ port forwarding leirasbol amit olvastam:

1) Megis minek kell a statikus IP? Miert nem kepes a router minden internal (belso) IP-re lekuldeni az adatokat aztan majd az a gep ertelemezi amelyik varakozik ra, a masik meg figyelmen kivul hagyja.

2a) Ha ahhoz kell a port megnyitasa hogy kivulrol csatlakozni lehessen (viszonylag) kozvetlenul a gephez akkor hogy a francba tudok letolteni egy fajlt az inernetrol mikor nincs megnyitva, csak a 6112-es port a War3-nak? Miert nem kell kulon portot nyitogatnom a bongeszeshez vagy a torrentezeshez? Ha online jatszom valamivel ott van bejovo adat is, nem? Akkor miert tudok barmilyen szerveren jatszani anelkul, hogy megadnam hogy melyik porton kuldje be az adatait es melyik belso IP-nek cimezze? 2b) Hogyhogy ezek alapbol mukodnek es statikus IP hijan megis tudja a router (vagy NAT) hogy melyik gepnek kell kuldeni az adatokat? Ezzel az 1)-es pont felborulni latszik.

Elore is koszonom a valaszokat :respect:
C2D 2,66GHz | 4GB DDR2 | 9800GTX+ | Win7 64bit | WinXP 32bit (dual boot) | 1440x900 (19")

#35 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 30. 11:21

Idézet: N.M.I. - Dátum: 2008. júl. 30., szerda - 11:41

...
1) Megis minek kell a statikus IP? Miert nem kepes a router minden internal (belso) IP-re lekuldeni az adatokat aztan majd az a gep ertelemezi amelyik varakozik ra, a masik meg figyelmen kivul hagyja.

2a) Ha ahhoz kell a port megnyitasa hogy kivulrol csatlakozni lehessen (viszonylag) kozvetlenul a gephez akkor hogy a francba tudok letolteni egy fajlt az inernetrol mikor nincs megnyitva, csak a 6112-es port a War3-nak? Miert nem kell kulon portot nyitogatnom a bongeszeshez vagy a torrentezeshez? Ha online jatszom valamivel ott van bejovo adat is, nem? Akkor miert tudok barmilyen szerveren jatszani anelkul, hogy megadnam hogy melyik porton kuldje be az adatait es melyik belso IP-nek cimezze? 2b) Hogyhogy ezek alapbol mukodnek es statikus IP hijan megis tudja a router (vagy NAT) hogy melyik gepnek kell kuldeni az adatokat? Ezzel az 1)-es pont felborulni latszik.

Elore is koszonom a valaszokat :respect:

Ne bonyolítsd, egyébként jó kérdések, akkor jöjjön néhány válasz:

1. Nem kell statikus IP. A router nem broadcast-ol, ezért router. Nem HUB.

A portforward-ot csakis megadott belső IP-című kártyára (azaz gépre) lehet konfigurálni, ráadásul csakis EGY darabra, mivel egy csomagot nem fog broadcast-olni, hiszen ez router, semmi érdeke. Meg semmi értelme sem lenne, ugyanis ha 2 belső gép figyelne a csomagokra, oszt a router beszórná közéjük, akkor elég nagy kavalkád lenne, hogy most melyiknek is szól melyik, főleg, ha az egyik mondjuk az egyik csomagra válaszolna, mígeközben a másik pedig egy másikra. Gondold el, mi lenne, hiszen a küldő nem tud erről semmit...
Tehát portforward csakis 1 IP-re lehetséges.
Statikusnak azért ajánlott belőni, hogy ne a másikra menjenek a csomagok. Egyébként ha dhcp szerver routeren MAC alapján ossza az IP-t, akkor attól, hogy dhcp, még fix IP-je lesz egy adott gépnek. Persze ez routerfüggő. Tehát azért kell statikus IP, hogy tutira csakis a megadott gépnek legyen továbbítva a megadott portra bejövő csomag.
Nyilván ettől függetlenül ha olyan gép kapja, ami nem "vár" arra a csomagra, attól az simán eldobja, figyelmen kívül hagyja, ahogy írtad.

2. A géphez való csatlakozást jól mondod, de keverted a már FELÉPÜLT kapcsolatban befelé jövő "válaszcsomagokkal".
Más dolog, ha belülről kezdeményezek kapcsolatot, illetve más, ha valaki kintről akar kapcsolódni hozzám. A kérdésre a korrekt válasz egyébként valami ilyesmi: a routeren valószínűleg a bentről kifelé irányuló olyan kapcsolatok engedélyezve vannak. Ezért tudsz te kapcsolódni valakihez.
Be lehet állítani azt is, hogy pl. CSAK a 80-as porton lehessen "kimenni" a netre, akkor pl. egyszerűbb oldalakat böngészhetnél csak. De default az otthoni routerben, hogy bentről kifelé MINDENT enged, kintről meg azt, amit beállítasz.

Egyébként a torrenthez, ha "aktív" módban akarod használni KELL nyitni portot. Méghozzá épp azért, hogy  valaki hozzád tudjon kapcsolódni (mármint a torrent klienshez, ami a router mögött van).

A NAT pedig a következőket csinálja, a routeren: ha bentről jön csomag, s kifelé megy, akkor a fejlécében a forrás IP-t lecseréli a router külső IP-jére, s a forrást bejegyzi a NAT táblába. <--- ez elég csúnya, de elég ahhoz, hogy értsd: "honnan tudja".
Tehát a routerről netre kimenő csomagok már a router külső IP-jét fogják tartalmazni, mint feladó címet. Ezért van az, hogy bárki, aki NAT mögül küld netre csomagokat, úgy látszik, mintha egyazon IP-ről jönnének a csomagok. (nopersze statikus NAT-ról van szó).
Ha netről bejön egy válaszcsomag, a router meg tudja a tábla alapján állapítani, hogy melyik belső IP-re kell továbbítania azt.

ps.: játékszerverhez, ha kapcsolódsz, nem kell megadni, milyen porton küldje be hozzád a válaszokat, ugyanis azon portokon NEM kapcsolatfelvétel fog történni. Nos, jó homályosan írhattam, bocsi, nem volt sok idő.

Szerkesztette: Warrior 2008. 07. 30. 11:45 -kor

"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#36 Felhasználó inaktív   Ilsyde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 30. 12:25

Vegigolvastam szepen lassan, nagyon jo valaszok, koszonom szepen! :respect:

Par dolog azert nyitott maradt elottem - bar ez mar lehet, hogy kukacoskodas.

Ezek szerint olyat lehet hogy megnyitom a 6112-es portot de nem adok meg neki internal IP cimet? Igy nem tudja asszocialni es elkuldi az egyik gepnek, aztan ha az nem tudja hogy mi az es visszadobja akkor elkuldi a masiknak is? Vagy mindig ugyanarra az IP-re dobalja a requestet (pl. az alacsonyabb szamu belso IP cimre)? Ez sokkal egyszerubb megoldasnak tunik mint dupla annyit dolgozni a ket gep miatt.

Hogy a belulorol kifele iranyulo request miatt tudok netezni: En is hasonlora gondoltam, olvastam valami port triggeringrol is ami ugyan hasonlo es biztonsagosabb is mint a forwarding de pont nem jo szervereknek mert eloszor belso eleresre var es csak utana nyitja meg a szamara megadott portot. Ami furcsa volt hogy a mezei port forwardingnal sehol nem irtak olyat hogy ez az egesz a kivulrol indulo csomagok miatt kell, a belulrol indulo requestet siman atengedi. Sz4r dokumentaltsag? Mindenestre te leirtad, koszi.

Torrent-nel nem nyitottam portot "minek hiszen igy is mukodik" de utananezek hogy akkor van-e ennek valami ertelme (mondjuk en aztan baromira gyakran torrentezem :Đ).

Egy dolog ami nem tiszta: ha hostolok miert nem nyit alapbol, belulrol egy 6112-es portot a War3 hogy ne kelljen mindenkinek a forwardinggal szorakoznia? Miert kussol es var kizarolag kulsore? Hiszen ha nyitna egyet akkor kivulrol mar tudnanak csatlakozni es nem lenne ez a keveres.
Arra gondolok hogy ez talan azert van (vagyis azert nincs) igy mert nincs hova megnyitni a portot: egy jatekos sincs csatlakozva ezert nincs cim amire lehetne kuldeni belulrol egy requestet.
De... ha hostolok akkor a jatek server browsere latja mi tortenik mivel megjeleniti a szerverlistaban a hostolt jatekot. Ekkor a gepem elkuldhetne az adatokat a 6112-n hogy az nyitva maradjon, a jatekosok meg megkapnak a 6112-es portot a jatek browserebol amire IP:6112 formaban csatlakozni tudnanak. Gondolom ha ezt meg lehetne oldani akkor nem lenne port forwarding a vilagon... bar nem ltom hogy hol benne a hiba.
C2D 2,66GHz | 4GB DDR2 | 9800GTX+ | Win7 64bit | WinXP 32bit (dual boot) | 1440x900 (19")

#37 Felhasználó inaktív   dash 

• Tag
  • PipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2008. 07. 30. 13:27

Nah, akad nekem is egy kis problem.
Utorrent TCP portját szeretném forwardolni, de egyszerűen nem megy. (A portteszt mindig "failed" -et ír.)
A router egy Linksys WRT54GL Tomato Victek mod firmware-rel. Tűzfal NIS 2007.
Íme egy kép:
Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

Portforward.com-ot olvasgattam, nem sok sikerrel. Két gép lóg a routeren, címek DHCP-vel kiosztva a 192.168.2.99-192.168.2.100 tartományban, és MAC cím alapján Address Resolution Protocol Binding -el "összekötve" így tehát mindig ugyanúgy van kiosztva a két IP. (Ez gondolom megfelel annak mintha statikus lenne.)
Kép

Ha kell csinálok a router összes beállításáról screenshotokat, csak segítsen már valaki!

P.S.: UPnP-vel is próbáltam, az utorrentben és a routerben is engedélyezve volt, szintén nem működött. :mad:
For every friend who joins Dropbox, we'll give you both 250 MB of bonus space (up to a limit of 3 GB)!

Nem a linuxot nehéz megtanulni, hanem a windows "hülyeségeit" elfelejteni.

Köpött a maci, fújt a bőrgyár.

#38 Felhasználó inaktív   Ilsyde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 30. 14:03

Internal addressedet nem 192.168.1.valami alakban kellene? Tegnap olvastam bele melyebben a dologba szoval nem kell leutni :) Probald meg ugy.
A subnetet, gatewayt meg DNS-t is ellenorizd le. Enyemet az utobbinal csesztem el (felcsereltem a preferred es a secondaryt mert azt hittem hogy lehet olyat).

#39 Felhasználó inaktív   StSanya 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 30. 14:04

Dash, először is azt próbáld ki, hogy kikapcsolod az ARP-ot, de ugyanígy állítva bekapcsolod a static DHCP-t a Basic részben!

Ugyanez a router, ugyanez a firm, utorrent nálam is, az UPNP bekapcsolva, és remekül működik minden...
"Mindörökké! Enter."
Konfig: MSI 790GX-G65, AMD Phenom II X3 720 @X4 @3000MHz, Crucial Ballistix Tactical LP DDR3 1333MHz CL7 8GB kit, MSI Radeon HD 7770 OC 1GB, Intel X-25M 160GB, Western Digital Caviar Red 1TB, Pioneer DVR-216D, Corsair HX-450 Modular, Cooler Master Hyper TX2 @Chieftec AF-0925PWM, Cooler Master Centurion 534 Black, Dell P2414H, APC Back-UPS ES 700VA, D-Link DSL-321B @DChard, Asus RT-N66U @Shibby, Creative GigaWorks T20 Series II, SteelSeries 4H, Genius KB-G265, Logitech G100s

#40 Felhasználó inaktív   Tiga 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 30. 14:27

Amúgy nálam pl, ha both-ra állítom nem megy. Ha pedig egyszer beírom az egészet, mint TCP, majd utána felviszem ugyan azt, mint UDP, akkor megy. Foggalmam sincs miért. Egy sorral több, tökmind1 :)

#41 Felhasználó inaktív   dash 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 30. 14:27

Idézet: N.M.I. - Dátum: 2008. júl. 30., szerda - 15:03

Internal addressedet nem 192.168.1.valami alakban kellene?

Nem, mert nálam a 196.198.1.nemmondommegmi :Đ  az a modem!
For every friend who joins Dropbox, we'll give you both 250 MB of bonus space (up to a limit of 3 GB)!

#42 Felhasználó inaktív   dash 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 30. 14:47

Idézet: StSanya - Dátum: 2008. júl. 30., szerda - 15:04

Dash, először is azt próbáld ki, hogy kikapcsolod az ARP-ot, de ugyanígy állítva bekapcsolod a static DHCP-t a Basic részben!

Ugyanez a router, ugyanez a firm, utorrent nálam is, az UPNP bekapcsolva, és remekül működik minden...

A static DHCP eddig is be volt kapcsolva, de most kikapcsoltam az ARP-t -> továbbra sem működik.
Igazából kezdem feladni. Ti milyen port-tesztelővel nézitek, mert én az utorrent-essel és még mindig failed!
Se direktben, se UPnP-vel nem megy. Tűzfalban utorrent-nek minden kapcsolat minden porton engedélyezve van.
Már az IP-szűrőmet is kiraktam utorrentből, mert a teszt oldalon írják hogy gondot jelenthet.  :confused:

P.S.:Nálam NETBIOS tiltva van TCP/IP felett, még azt megnézem hogy ha ezt engedélyezem akkor mi az ábra. :smoker:

#43 Felhasználó inaktív   Ilsyde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 30. 14:48

Idézet: dash - Dátum: 2008. júl. 30., szerda - 14:27

Nem, mert nálam a 196.198.1.nemmondommegmi :Đ  az a modem!

Ugy ertettem hogy ha peldaul 192.168.1.0 a modemed akkor az utolso karaktert cserelheted le 1-254-ig de te az utolso elottit is atirtad (kettesre). Elvileg szamit, gyakorlatilag meg lehet hogy nem :)

www.pingmyport.com

#44 Felhasználó inaktív   dash 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 30. 14:50

Idézet: N.M.I. - Dátum: 2008. júl. 30., szerda - 15:48

Ugy ertettem hogy ha peldaul 192.168.1.0 a modemed akkor az utolso karaktert cserelheted le 1-254-ig de te az utolso elottit is atirtad (kettesre). Elvileg szamit, gyakorlatilag meg lehet hogy nem :)

www.pingmyport.com

A router user manualja írta hogy így csináljam. (tehát hogy az utolsó előtti számjegyet változtassam)

Szerkesztette: dash 2008. 07. 30. 14:51 -kor

#45 Felhasználó inaktív   Ilsyde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 30. 14:58

Milyen jo neked hogy kezikonyvet is adtak a routeredhez. Az igaz hogy ha az IP cim beallitas lenne rossz akkor most nem nagyon tudnal a forumba irni :think:

Szerintem probald meg tuzfal nelkul / masik porttal / masik torrent klienssel (pl. Azureus vagy BitComet). Legalabb le tudod szukiteni hogy mi lehet a gond.

#46 Felhasználó inaktív   StSanya 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 30. 15:11

Hmmm... Én pedig tovább próbálnám UPNP-vel...

Nálam pl. a uTorrent véletlenszerűen kéri a portot is, ami szépen megjelenik az UPnP Forwarded Ports (Port Forwarding) alatti listában, a skype és a messenger portjai mellett... Jah, és Comodo tűzfal progi fut a gépen...
"Mindörökké! Enter."
Konfig: MSI 790GX-G65, AMD Phenom II X3 720 @X4 @3000MHz, Crucial Ballistix Tactical LP DDR3 1333MHz CL7 8GB kit, MSI Radeon HD 7770 OC 1GB, Intel X-25M 160GB, Western Digital Caviar Red 1TB, Pioneer DVR-216D, Corsair HX-450 Modular, Cooler Master Hyper TX2 @Chieftec AF-0925PWM, Cooler Master Centurion 534 Black, Dell P2414H, APC Back-UPS ES 700VA, D-Link DSL-321B @DChard, Asus RT-N66U @Shibby, Creative GigaWorks T20 Series II, SteelSeries 4H, Genius KB-G265, Logitech G100s

#47 Felhasználó inaktív   dash 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 30. 15:33

Letiltott tűzfallal sem működik ->>> végképp nem értem. :(

#48 Felhasználó inaktív   Ilsyde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 30. 15:46

Ha NOD32 tuzfalad van akkor old meg Task Managerbol vagy uninstallald mert az akkor is blokkol ha disabled-re rakod.

Probaltad mar manualisan beallitani a statikus IP-t (LINK) aztan ujrainditani a gepet?

#49 Felhasználó inaktív   dash 

• Tag
  • PipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2008. 07. 30. 19:09

hehe router nélkül sem megy  :omg:  :think:  :think:  :think:

Idézet

Checking port 60000 on 82.***.***.***...

Error! Port 60000 does not appear to be open.

Viszont van a modemben egy ilyen:
Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

#50 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 30. 19:26

Idézet: N.M.I. - Dátum: 2008. júl. 30., szerda - 13:25

...
Ezek szerint olyat lehet hogy megnyitom a 6112-es portot de nem adok meg neki internal IP cimet? Igy nem tudja asszocialni es elkuldi az egyik gepnek, aztan ha az nem tudja hogy mi az es visszadobja akkor elkuldi a masiknak is? Vagy mindig ugyanarra az IP-re dobalja a requestet (pl. az alacsonyabb szamu belso IP cimre)? Ez sokkal egyszerubb megoldasnak tunik mint dupla annyit dolgozni a ket gep miatt.
...

Valamit félreértesz. A portforward csupán port-átirányítás.

Önmagában, "szerver nélkül" nem lehet portot nyitni, ugyanis nincs mihez kapcsolódni. Bár a fogalmak nem egyértelműek, egy dolog biztos: 2 feltétel kell, hogy egyszerre teljesüljön ahhoz, hogy egy adott portról azt mondhassuk, hogy "nyitott":
1. Az adott porton hallgatóznia kell valamilyen szolgáltatásnak, szervernek (pl. 6112-esen a te játékSZERVERED),
2. Biztosítottnak kell lennie az útnak a net felől, vagy akárhonnan a szerverhez, hogy kapcsolódni lehessen hozzá.
Ha ezek fennállnak, azt mondjuk, hogy kintről a 6112-es port nyitva van.
Ha pl. leállítod a szervert, a 6112-es port hiába lesz beegedve a routeren, kintről mégsem fog látszódni nyitottnak, mivel nem lesz, ami válaszoljon az arra a portra bejövő kapcsolódási kéréseknek (SYN). Más kérdés, hogy ilyen esetben választ kap(hat) a kinti, kapcsolódni szándékozó fél. Sőt, ha csomagszűrőben blokkolod az adott portra bejövő forgalmat, akkor is be tudod állíani (normális csomagszűrőben persze), hogy válaszoljon akkor is, ha blokkolja a csomagot.
Persze a szó nélküli eldobás (ha szükséges) a legtutibb, hisz a küldő nem is tudja, hogy egyáltalán azon a porton van-e valami, mert 1 deka válasz sem megy neki. De ez már más kérdés.

Tehát a routerben NEM megnyitod a portot ebben az esetben, hanem betovábbítod, amihez meg KELL adni, hogy HOVA. Ha nyitni akarod egyébként, akkor csomagszűrőben kell úgy szabályozni, hogy az arra a portra érkező forgalmat NEM szűröd ki.

Ha egy router nem tud hova küldeni csomagot, akkor el fogja dobni, vagy visszaküldi, "hálózat/host nem elérhető" üzenettel. Nem fog egyik, ill. másik hosttal próbálkozni. Hisz ebben az esetben nem is router volna már.
A router feladata hálózatok összekötése olymódon, hogy csomagokat továbbítson egyikből másikba, méghozzá szigorúan meghatározott szabályok szerint, teljesen egzakt módon. A csomagok fejléceiben szereplő cél-IP-címből és a routerre kötött hálózatok IP-címeiből a router tudni fogja, hogy melyik hálóba dobja bele, hova "routolja" a csomagot. Ha sehova sem tudja tenni, akkor van neki egy alapértelmezett átjáró-ja, s neki fogja küldeni (egy másik routernek természetesen pl.)
De nincs próbálkozás, ill. egyik, majd másik gépnek való küldés.
Gondold csak el: mi lenne, ha elküldené egyiknek, egy ideig nem jönne válasz, mert mondjuk lassú a host, aztán a router elküldené a másiknak is, a másik válaszolna, utána meg az előző... Ugyanolyan káosz lenne. Illetve collision (ütközés). Egy csomó felesleges csomag keringene.
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

Téma megosztása:

• (4 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó