HWSW Informatikai Kerekasztal: UPC chello: bővítések és korlátozások XII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (135 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 95
  • 96
  • 97
  • 98
  • 99
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPC chello: bővítések és korlátozások XII. Értékeld a témát: -----

#1921 Felhasználó inaktív   Hófogó 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 01. 16. 12:22

Idézet: Yep - Dátum: 2008. jan. 16., szerda - 11:19

Az a gondom, hogy van itt most nekem 3 laptop és ide oda dugdosnám a kábelt, mert hol ebbe hol abba a laptopba kellene a net hirtelen  és ebböl csak egybe engedi használni, amit nem értek.....

Pedig nincs ebben semmi bonyolult.
Chello Professional csomag esetében be tudsz regisztrálni három mac címet is a prov oldalon, míg a többi csomagnál csak egyet. Mindig csak a legutoljára regisztrált mac című hálózati kártyát tartalmazó géped fog net kapcsolattal rendelkezni... ;-)

De hogy ne kelljen visszalapoznod Parker kolléga tökéletes megoldásához, a modemből kijövő hálózati madzagot ne a gépekbe dugdosd, hanem egy routerba, arra meg már mindhármat rákötheted, akár többet is, és csomagfüggetlen!
;-)

(Ezt persze a UPC kifelejti a reklámokból, mert ugye akkor kinek kéne a pro csomag...)  :)

Szerk.: Bocsáss meg a fentiekért, természetesen sem én és Parker sem sértésnek szánta/tuk csak nem értettük pontosan, hogy mi a problematika trágya...

Szerkesztette: Hófogó 2008. 01. 16. 12:32 -kor

#1922 Felhasználó inaktív   Yep 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 01. 16. 12:25

na nem mondod... :D
hirtelen nincsen kéznél egy sem..bár ha tudom, akkor készülök
bár már eljutottam a bejelentkezés lapjára, csak a Tisztelt felhasználó nem tudja kiolvasni a fel. nevét és jelszavát    :omg:

#1923 Felhasználó inaktív   meghaltam 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 16. 12:54

Idézet: Yep - Dátum: 2008. jan. 16., szerda - 12:19

Az a gondom, hogy van itt most nekem 3 laptop és ide oda dugdosnám a kábelt, mert hol ebbe hol abba a laptopba kellene a net hirtelen  és ebböl csak egybe engedi használni, amit nem értek.....

4 megoldast tudok hirtelen:

1. router

2. USB

3. fizikai cim maszkolasa a regisztraltra a masik ket gepen

4. minden ujabb gep modemre kotesekor prov.chello.hu

#1924 Felhasználó inaktív   KaSaX 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 16. 13:19

Idézet: KaSaX - Dátum: 2008. jan. 10., csütörtök - 17:11

Mivel szakadozott a net rádióm, megpróbáltam megnézni egy netTV-t is, az még katasztrofálisabb volt.
Aztán kiderült, hogy amikor beszélek valakivel akkor a telefon is szaggat.
Utána leteszteltem és kizárólag csak ez futott:
wget http://ftp.fsn.hu/testfiles/1G

kb. 80 másodpercenként megáll az élet és egy bit se be se ki.
Ja és a lényeg: napszakfüggő !
Délelőtt jó, de délutánra szinte mindig ilyen.
Kép

Egy modemcsere csodákra képes !  :respect:
Bár ezen magam is erősen elcsodálkoztam.  :think:

#1925 Felhasználó inaktív   Yep 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 16. 19:53

Idézet: meghaltam - Dátum: 2008. jan. 16., szerda - 12:54

4 megoldast tudok hirtelen:

1. router

2. USB

3. fizikai cim maszkolasa a regisztraltra a masik ket gepen

4. minden ujabb gep modemre kotesekor prov.chello.hu

Köszönöm a segítségeket, közben haza szaladtam egy hubért, aztán csak be kellett  telefonon regisztrálni, mert annyit próbáltam a jelszavat és a nevet, hogy letiltásra került  :omg:

Köszönöm még 1x :respect:

#1926 Felhasználó inaktív   lipigab 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 17. 09:02

Idézet: Nagy Sarga Domper - Dátum: 2008. jan. 16., szerda - 13:04

prov.chello.hu

A kezeles a forgalommérő :)

ha nincs beregisztralva az uj MAC, akkor ezen is azt szokta feldobni...  de lehet azota mar nem igy van.

#1927 Felhasználó inaktív   meghaltam 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 17. 09:06

Idézet: lipigab - Dátum: 2008. jan. 17., csütörtök - 9:02

ha nincs beregisztralva az uj MAC, akkor ezen is azt szokta feldobni...  de lehet azota mar nem igy van.

igazad van: "optimalis" esetben barmilyen oldalt irsz be, a prov.chello.hu fog bejonni :)

#1928 Felhasználó inaktív   Coyote01 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2008. 01. 17. 10:44

Hi! Remélem jó helyre írok, de nem találtam jobb topikot.

Kéne egy ksi segítség. Vistán van és Chellos kábelnetem egy Webstar EPX2203-as modemmel. A bajom mi más is lehetne, mint driver probléma... A Vista nem ismeri fel ugye a modemet, a modemhez kapott CD-n pedig csak XP-s driver van. Néztem a gyártó oldalát, és elvileg van is fent Vistás driver, de a Vista mégsem ismeri fel, nem fogadja el.
Ha megoldható, mindenképp USB-n keresztül akarom megoldani a dolgot, mert a LAN kéne összekötni a gépet egy másik géppel. De ha nem oldható meg, akkor akár LANos megoldást is szívesen veszek. Megköszönném, ha valaki tudna segteni!

#1929 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 01. 17. 10:46

Idézet: Coyote01 - Dátum: 2008. jan. 17., csütörtök - 10:44

Vistán van és Chellos kábelnetem egy Webstar EPX2203-as modemmel. A bajom mi más is lehetne, mint driver probléma... A Vista nem ismeri fel ugye a modemet,

Ha megoldható, mindenképp USB-n keresztül akarom megoldani a dolgot, mert a LAN kéne összekötni a gépet egy másik géppel.

USB-t feledd el, amúgy sem egy stabil konnekció, meg csak a szopolás van vele. Inkább még egy lan kártya, de ha már össze akarod kötni, akkor vegyél routert, később nem fogsz anyázni a lanod miatt, kell az.
Make love not Wor.

#1930 Felhasználó inaktív   Coyote01 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2008. 01. 17. 11:48

Idézet: Jahno - Dátum: 2008. jan. 17., csütörtök - 10:46

USB-t feledd el, amúgy sem egy stabil konnekció, meg csak a szopolás van vele. Inkább még egy lan kártya, de ha már össze akarod kötni, akkor vegyél routert, később nem fogsz anyázni a lanod miatt, kell az.

Köszi! Erre gondoltam én is, mert van egy másik helyen is netem, ott úgy van megoldva. De akkor úgy néz ki marad a LAN-os téma. Meg azt el is felejtettem mondani, hogy notebookról van szó, szal a plusz egy lan kártya nem játszik. Csak gondoltam megspórolom a routert. Na mind1, köszi szépen azért!

#1931 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 17. 12:42

hogy van most ez a korlatozas tema?

ugyanis tok rendszertelenul toltok.

pl. most is toltok torrenttel kijon a kb. 2 mega, aztán napkozben van, mig van amikor ugyanilyenkor nem jon ki a két mega (torrenttel)

vagy dinamikusan megy, a halozat terheltsegenek fugvenyeben?
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#1932 Felhasználó inaktív   zoz2000 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 01. 17. 13:39

Idézet: Nagy Sarga Domper - Dátum: 2008. jan. 15., kedd - 16:27

Vedd lejjebb a torrent kliensedben a maximális nyitott szálak számát mondjuk 20-ra. Vagy kösd ki a routert és láss csodát.

Nem láttam csodát. Ugyanis ezt én is tudtam/tudom, nem véletlenül vettem Zyxel routert és a kapcsolataim száma időnként eléri a 400-at mégsem akadt ki tőle eddig sem, ezért volt furcsa az eset.
A kliensel volt a gond, annak is a beállításokat tároló fájljával, de most már minden rendben és köszönöm a segítséget. :)

#1933 Felhasználó inaktív   Nagy Sarga Domper 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 17. 15:54

Idézet: zoz2000 - Dátum: 2008. jan. 17., csütörtök - 13:39

Nem láttam csodát. Ugyanis ezt én is tudtam/tudom, nem véletlenül vettem Zyxel routert és a kapcsolataim száma időnként eléri a 400-at mégsem akadt ki tőle eddig sem, ezért volt furcsa az eset.
A kliensel volt a gond, annak is a beállításokat tároló fájljával, de most már minden rendben és köszönöm a segítséget. :)

Ez melyik kliens, ha szabad tudni? Hátha más is ezzel szív...

#1934 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 17. 16:23

Idézet: Nagy Sarga Domper - Dátum: 2008. jan. 17., csütörtök - 16:54

Én konkrétan Azureus-nál szívtam ezzel egyszer.

#1935 Felhasználó inaktív   AkyyrA 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 17. 18:12

Idézet: Coyote01 - Dátum: 2008. jan. 17., csütörtök - 11:44

Hi! Remélem jó helyre írok, de nem találtam jobb topikot.

Kéne egy ksi segítség. Vistán van és Chellos kábelnetem egy Webstar EPX2203-as modemmel. A bajom mi más is lehetne, mint driver probléma... A Vista nem ismeri fel ugye a modemet, a modemhez kapott CD-n pedig csak XP-s driver van. Néztem a gyártó oldalát, és elvileg van is fent Vistás driver, de a Vista mégsem ismeri fel, nem fogadja el.
Ha megoldható, mindenképp USB-n keresztül akarom megoldani a dolgot, mert a LAN kéne összekötni a gépet egy másik géppel. De ha nem oldható meg, akkor akár LANos megoldást is szívesen veszek. Megköszönném, ha valaki tudna segteni!

Nekem is ugyanez a modem, USB-n bedugtam, vista keres, win update webhelyen megtalál, telepít, prov.chello.hu, reg, restart, és működik :)
<a href="http://akyyraweb.hu/egyebek/fullreport.htm" title="Everest Report" target="_blank"><font color="#0066CC"><strong>Everest Report</strong></a>

#1936 Felhasználó inaktív   zoz2000 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 01. 17. 23:29

Idézet: Nagy Sarga Domper - Dátum: 2008. jan. 17., csütörtök - 15:54

Mikrotorrent alfa verziója volt. Ezt uninstalláltam, bejelölve, hogy a beállításokat őrizze meg. Majd feltettem a stable verziót, de azzal is jelentkezett az említett probléma. Végül úgy uninstalláltam, hogy a beállításokat ne őrizze meg (Application data  könyvtárában található Utorrent könyvtár törlése), és ezt követően helyreállt a rend :) Szóval az adott könyvtárban található 4db dat fájl valamelyike lehetett a ludas. Volt még a könyvtárban Ipfilter is, először azt távolítottam el, de az nem oldotta meg a dolgot, ezért gondolom nem az lehetett a probléma okozója.(Azureust is próbáltam a hibakeresés első lépéseként és azzal is ment normálisan, ekkor már tudtam, hogy a kliens lesz a probléma)

Mindenesetre elég érdekes jelenség volt ez, mert az addig oké lenne, hogy megbolondul a kliensem és furcsa dolgokat művel nálam, de, hogy ez kihatással legyen egy másik ugyanazon routeren lévő gép netjére..(azon is kb. 1kb/sec volt a sebesség)..számomra nagyon érdekes :think:
Nem beszélve arról, hogy mások is írtak hasonló problémáról. PL. Locutus és neki Azureus csinálta nem a Utorrent..

#1937 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 18. 07:29

Idézet: zoz2000 - Dátum: 2008. jan. 18., péntek - 0:29

...

Btw, nekem XP alatt az Azureus néha odáig feszítette a húrt, hogy teljesen leállt a netforgalom. Pl ha 1-2 napig hagytam menni a torrentet, akkor mindig bekövetkezett ez. Látszólag teljesen ok nélkül leállt a net, és csak gép újrainditás oldotta meg. Valamit hadovált néha az event logba, hogy a tcpip kapcsolatok száma elérte a maximális számot meg ilyenek... és hiába emeltem fel ennek korlátját azzal a progival, amit erre találtak ki xp-hez.
However, mióta Vistát használok (1 éve), és mikrotorrentet, azóta sosem volt ilyen gondom.

#1938 Felhasználó inaktív   Nevl 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 18. 10:58

Chello prof van otthon, ha jól tudom ezt most 21mb-s sebességgel árulják, de mi még 2 éve kötöttük rá a szerződést. A probléma, hogy ebből a sebességből, mi max 4 mb-t kapunk meg. Bár meg van osztva a net 3 gép között, de még ha csak 1 fut akkor se tud e fölött teljesíteni a letöltés (a fel kb fele, annak, aminek kéne).
Azt tudom, hogy a 21 mb elvi sebesség és ennél azért ált. kevesebb lesz, na de az ötöde már túlzás. II. kerületben lakom, nem tudom, hogy mennyi felhasználó van a környéken.

Most jár le a hűségnyilatkozatunk és nagyon erősen gondolkodom rajta, hogy szolgáltatót váltok, mert ez így elég nagy lerántás (borsos havidíj egy az áránál jóval rosszabb csomagért+250GB korlát 3 hónapra nézve...)
"Komplexen kell vizsgálni a stratégiai kérdéseket" Unknown corporate droid
Battle tag: Nevl#2658

#1939 Felhasználó inaktív   spider80 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 01. 18. 11:12

Idézet: Nevl - Dátum: 2008. jan. 18., péntek - 11:58

Chello prof van otthon, ha jól tudom ezt most 21mb-s sebességgel árulják, de mi még 2 éve kötöttük rá a szerződést. A probléma, hogy ebből a sebességből, mi max 4 mb-t kapunk meg. Bár meg van osztva a net 3 gép között, de még ha csak 1 fut akkor se tud e fölött teljesíteni a letöltés (a fel kb fele, annak, aminek kéne).
Azt tudom, hogy a 21 mb elvi sebesség és ennél azért ált. kevesebb lesz, na de az ötöde már túlzás. II. kerületben lakom, nem tudom, hogy mennyi felhasználó van a környéken.

Most jár le a hűségnyilatkozatunk és nagyon erősen gondolkodom rajta, hogy szolgáltatót váltok, mert ez így elég nagy lerántás (borsos havidíj egy az áránál jóval rosszabb csomagért+250GB korlát 3 hónapra nézve...)

Mondjuk ilyet sehol sem hírdetnek,hogy 21 mb. Az 20 Mbit akar lenni. Ha nem torrenten nincs meg a sebesség, hanem http-n keresztül sem, akkor lehet,hogy a környékeden van probléma. Ilyet azért be lehetne jelenteni. Tudom, hog a garantált minimumot hozza, de csak foglalkoznak vele.

Tölteni meg 750gb-ot tölthetsz az utolsó 3 hónapra nézve.

Adsl-el sem jársz sokkal jobban,mert ott meg az elvi 8 Mbitből kapsz 4-5-öt,max 6-ot. Majdnem ugyanott vagy. Feltölteni meg max 50-el tudnál vele.

Szóval inkább jelentsd be szerintem.
core2 duo 2.4 ghz, ATI 3870, 2gb ram, 750gb+1000gb+320gb HDD, Pioneer 111d  <span style='color:blue'>NET: upc 120mbit</span>

#1940 Felhasználó inaktív   Nevl 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 18. 11:49

Idézet: spider80 - Dátum: 2008. jan. 18., péntek - 12:12

Mondjuk ilyet sehol sem hírdetnek,hogy 21 mb. Az 20 Mbit akar lenni. Ha nem torrenten nincs meg a sebesség, hanem http-n keresztül sem, akkor lehet,hogy a környékeden van probléma. Ilyet azért be lehetne jelenteni. Tudom, hog a garantált minimumot hozza, de csak foglalkoznak vele.

Tölteni meg 750gb-ot tölthetsz az utolsó 3 hónapra nézve.

Adsl-el sem jársz sokkal jobban,mert ott meg az elvi 8 Mbitből kapsz 4-5-öt,max 6-ot. Majdnem ugyanott vagy. Feltölteni meg max 50-el tudnál vele.

Szóval inkább jelentsd be szerintem.

Mb-alatt Mbitet értettem, csak :lama: vagyok :)

FTP-n sem érem el... ott is 1mbite/sec a leggyorsabb, de az is ritka, http-ről meg 5-600 a max, de az is csak hazai helyről és nagyon kivételes esetben (külföldi siteokról még lassabb).

Köszi a tanácsot, bejelentem akkor :)
"Komplexen kell vizsgálni a stratégiai kérdéseket" Unknown corporate droid
Battle tag: Nevl#2658

Téma megosztása:

• (135 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 95
  • 96
  • 97
  • 98
  • 99