HWSW Informatikai Kerekasztal: UPC chello: bővítések és korlátozások XII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (135 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 96
  • 97
  • 98
  • 99
  • 100
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPC chello: bővítések és korlátozások XII. Értékeld a témát: -----

#1941 Felhasználó inaktív   Naszta 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2008. 01. 18. 12:22

Az miért van, hogy router és a modem között nem csak link van, hanem mintha állandón lenne act is? Akkor is, amikor már órák óta nem lóg rajta egyetlen gép sem. Tőlük is megérdezhetem, mert wifi csomagot is rendeltem a vita elkerülésére (megosztás vagy nem megosztás), de nem akarok láma lenni, ha csacsiságot válaszol az ügyfélszolgálat. Wifi-t nem törik... (WPA van.)

(Egyébként minden OK a sebességgel, csak ez zavar...) :think:

#1942 Felhasználó inaktív   MaskimX 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 18. 13:45

Idézet: Naszta - Dátum: 2008. jan. 18., péntek - 12:22

Az miért van, hogy router és a modem között nem csak link van, hanem mintha állandón lenne act is? Akkor is, amikor már órák óta nem lóg rajta egyetlen gép sem. Tőlük is megérdezhetem, mert wifi csomagot is rendeltem a vita elkerülésére (megosztás vagy nem megosztás), de nem akarok láma lenni, ha csacsiságot válaszol az ügyfélszolgálat. Wifi-t nem törik... (WPA van.)

(Egyébként minden OK a sebességgel, csak ez zavar...) :think:

Nem wifin is folyamatosan pofázik a modem a routerrel. Nem tudom, pontosan miért, de én is látom, hogy ha a gép ki is van kapcsolva, akkor is pislognak a ledek. Gondolom az egyik folyamatosan nyugtatgatja a másikat, hogy "még megvagyok" :)

#1943 Felhasználó inaktív   Naszta 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2008. 01. 18. 14:20

Idézet: MaskimX - Dátum: 2008. jan. 18., péntek - 14:45

Nem wifin is folyamatosan pofázik a modem a routerrel. Nem tudom, pontosan miért, de én is látom, hogy ha a gép ki is van kapcsolva, akkor is pislognak a ledek. Gondolom az egyik folyamatosan nyugtatgatja a másikat, hogy "még megvagyok" :)

Hát ez szép, tudományos válasz volt... :D

#1944 Felhasználó inaktív   Kicsiati 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 18. 15:07

Van most valami akciója a Chello-nak? Gondolok itt hogy új előfizetés esetén szoktak adni DVD lejátszót, vagy egyéb kütyüt. A Weboldalukon nem találtam semmi ilyesmit.
Vagy esetleg lesz-e a közeljövőben, érdemes-e várni.
Kiváló minőségű ruhára vasalható matricák!
Saját képekről is!
http://matrica.try.hu

#1945 Felhasználó inaktív   Nagy Sarga Domper 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 18. 15:20

Idézet: Naszta - Dátum: 2008. jan. 18., péntek - 14:20

Hát ez szép, tudományos válasz volt... :D

A CMTS és a CPE között folyamatosan áramló ARP szemét miatt villog. ;)

#1946 Felhasználó inaktív   adam.k 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 18. 15:20

Idézet: MaskimX - Dátum: 2008. jan. 18., péntek - 13:45

pontosan miért, de én is látom, hogy ha a gép ki is van kapcsolva, akkor is pislognak a ledek. Gondolom az egyik folyamatosan nyugtatgatja a másikat, hogy "még megvagyok" :)

Valojaban sokkal egyszerubb a helyzet.  Attol, hogy a geped meg ki van kapcsolva, forgalmat meg cimezhetnek neki kivulrol.  Ha a router el, akkor a publikus ip valojaban az ove, akkor valaszol is ra.  Ha nincs router, forgalom akkor is bejon, csak valaszolni nem valaszol senki.

A generalt forgalom tobbnyire a termeszetes hatterzaj (portscan, wormok, broadcast forgalom stb).

#1947 Felhasználó inaktív   Adam84 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 18. 16:15

Idézet: spider80 - Dátum: 2008. jan. 18., péntek - 11:12

Mondjuk ilyet sehol sem hírdetnek,hogy 21 mb. Az 20 Mbit akar lenni. Ha nem torrenten nincs meg a sebesség, hanem http-n keresztül sem, akkor lehet,hogy a környékeden van probléma. Ilyet azért be lehetne jelenteni. Tudom, hog a garantált minimumot hozza, de csak foglalkoznak vele.

Tölteni meg 750gb-ot tölthetsz az utolsó 3 hónapra nézve.

Adsl-el sem jársz sokkal jobban,mert ott meg az elvi 8 Mbitből kapsz 4-5-öt,max 6-ot. Majdnem ugyanott vagy. Feltölteni meg max 50-el tudnál vele.

Szóval inkább jelentsd be szerintem.

Iktasd ki a routert, és úgy is próbáld meg. Általában az szkott lenni a ludas. Aztán víruskereséssel folytasd, végső esetben windows teljes reinstall.
Nem hiszem, hogy ilyen lassan jön az adat alapból, tehát nálad van a gond, szinte biztos.

#1948 Felhasználó inaktív   PBAPBA 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 01. 18. 18:04

Hello,

egy kiegészítő szolgáltatással kapcsolatosan lenne kérdésem, talán NSD tud rá válaszolni. Konkrétan a webtáros nevű szolgáltatásról lenne szó. Az a bajom, hogy a webes, JAVA-s kliens eléggé instabil. A letölhető, telepíthető kliens már jobb egy fokkal, de elég kevés dolgot lehet rajta konfigurálni. A kérdés az, hogy vajon valamilyen FTP progival tudnám-e használni a szolgáltatást? Az ügyfélszolgálaton nem tudtak erre konkrét választ adni sajna. Pedig jó lenne...

#1949 Felhasználó inaktív   MaskimX 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 18. 19:39

Idézet: adam.k - Dátum: 2008. jan. 18., péntek - 15:20

Valojaban sokkal egyszerubb a helyzet.  Attol, hogy a geped meg ki van kapcsolva, forgalmat meg cimezhetnek neki kivulrol.  Ha a router el, akkor a publikus ip valojaban az ove, akkor valaszol is ra.  Ha nincs router, forgalom akkor is bejon, csak valaszolni nem valaszol senki.

A generalt forgalom tobbnyire a termeszetes hatterzaj (portscan, wormok, broadcast forgalom stb).

Igen, valami ilyesmire gyanakodtam, meg amit NSD mondott, a dumaparty a headenddel, az arp szemétről  :D 
Lehet, néha ki kéne lőni a routert éjszakára, így csak a villogás megy, meg a villanyszámla, tök fölöslegesen.

#1950 Felhasználó inaktív   Naszta 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 18. 23:30

Idézet: MaskimX - Dátum: 2008. jan. 18., péntek - 20:39

Igen, valami ilyesmire gyanakodtam, meg amit NSD mondott, a dumaparty a headenddel, az arp szemétről  :D 
Lehet, néha ki kéne lőni a routert éjszakára, így csak a villogás megy, meg a villanyszámla, tök fölöslegesen.

Nem létezik, hogy ennyi szemetet akarnak rámsózni... nekem inkább úgy tűnik a dolog, hogy "valamiben nem tudnak megegyezni"...

while (true)
{
Modem "whois xyz?"
Router DROP
}

#1951 Felhasználó inaktív   jozsef85 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 19. 00:50

lenne egy kérdésem a nagy Chello hozzáértőkhöz

UPC a Chello csomagoknál kerek 5-10-20megabites profilt állít be vagy ezek fölé vannak lőve x kbit-el?
ugye tudja mindeki hogy kábelnetnél jóvalkisebb a veszteség mint ADSL-nél (ott ~15%) és ez érdekel most hogy UPC milyen sebességekkel számol hogy veszteséggel együtt is megközelítse a papíron leírt értékeket.
thnx :up:

#1952 Felhasználó inaktív   moq 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 19. 01:47

Idézet: jozsef85 - Dátum: 2008. jan. 19., szombat - 1:50

lenne egy kérdésem a nagy Chello hozzáértőkhöz

UPC a Chello csomagoknál kerek 5-10-20megabites profilt állít be vagy ezek fölé vannak lőve x kbit-el?
ugye tudja mindeki hogy kábelnetnél jóvalkisebb a veszteség mint ADSL-nél (ott ~15%) és ez érdekel most hogy UPC milyen sebességekkel számol hogy veszteséggel együtt is megközelítse a papíron leírt értékeket.
thnx :up:

Bitre pontosan a meghirdetett sebességre van állítva, ebből jön le kb 4-5%.
Nem azért vagyok vegetáriánus, mert szeretem az állatokat, hanem azért, mert gyűlölöm a növényeket.

#1953 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 19. 02:11

Idézet: moq - Dátum: 2008. jan. 19., szombat - 1:47

Bitre pontosan a meghirdetett sebességre van állítva, ebből jön le kb 4-5%.

Stabilan mindig  csak 4-5 % a minusz? :)
"Légy szerény mint én..."

#1954 Felhasználó inaktív   PaLa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 19. 05:28

Idézet: zoli62 - Dátum: 2008. jan. 19., szombat - 3:11

Stabilan mindig  csak 4-5 % a minusz? :)

-+20byte benne van :) 1mega sec fölött nem mindegy már 20-30 kilobájt?

#1955 Felhasználó inaktív   Kicsiati 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 19. 08:08

NSD!

Az előző kérdésemre tudsz valamit mondani?
A cégem lemondja az internetet, és kellen helyette valami más. Néztem az ADSL csomagogat is, de szerintem még mindig a Chello jobb a piacon.

Idézet

Van most valami akciója a Chello-nak? Gondolok itt hogy új előfizetés esetén szoktak adni DVD lejátszót, vagy egyéb kütyüt. A Weboldalukon nem találtam semmi ilyesmit.
Vagy esetleg lesz-e a közeljövőben, érdemes-e várni.

Szerkesztette: Kicsiati 2008. 01. 19. 08:09 -kor

Kiváló minőségű ruhára vasalható matricák!
Saját képekről is!
http://matrica.try.hu

#1956 Felhasználó inaktív   Adam84 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 19. 09:18

Idézet: Kicsiati - Dátum: 2008. jan. 19., szombat - 8:08

NSD!

A cégem lemondja az internetet, és kellen helyette valami más. Néztem az ADSL csomagogat is, de szerintem még mindig a Chello jobb a piacon.

Ilyen nyomott árak mellett szerintem már nem igazán lehet ajándékra számítani. Most sem ad a UPC semmilyen ajándékot.
Amíg pl. a chello classic/extreme ára nemrég majdhogynem 10000 ft volt, addig most már 8000 ft-ért hozzá lehet jutni. És ugyanez az árcsökkenés jellemző minden csomagra.
Valamint olvastam egy cikket ami azt írja, hogy a szolgáltatók mostmár nem is új előfizetők szerzésére, hanem a régiek megtartására kell, hogy koncentráljanak, mert a piac már telítődött, ugyanis havi 3500 ft-ot netre (chello minimum) már szinte bárki megengedhet magának, és a legnagyobb részük már elő is fizetett rá.

#1957 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 19. 12:10

Idézet: PaLa - Dátum: 2008. jan. 19., szombat - 5:28

-+20byte benne van :) 1mega sec fölött nem mindegy már 20-30 kilobájt?

Dehogynem mindegy.:) És a névleges netto értéket mindig stabilan is tartja, semmi ingadozás? :)
"Légy szerény mint én..."

#1958 Felhasználó inaktív   PaLa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 19. 12:47

Idézet: zoli62 - Dátum: 2008. jan. 19., szombat - 13:10

Dehogynem mindegy.:) És a névleges netto értéket mindig stabilan is tartja, semmi ingadozás? :)

Nálam stabil, tehát ha a forrás engedi, akkor a dumeter nekem 1,2 mbyte/sec-et ír ki, ami biztos ingadozik valamennyit, de nem olyan sokat, hogy azt ne lehessen kibírni.

Nem precíz méréseken, hanem személyes tapasztalatok szerint ez stabilna megy, nagyobb csomagom nem volt még (nem is lesz), kisebb meg nem kell, amit ezért a pénzért ígérnek papíron, az megvan, és gondolom én, hogy meg is lesz. Az ADSL-hez képest ez sztem sokkal jobb. Nekem packet lossom sincs, vagy ha véletlenül van, akkor nincs 1% se, és a túloldalon keletkezik általában, de elhanyagolható. Nem használok mondjuk csomagpriorizálást se (elvégzi helyettünk a UPC), de ez se okoz gondot. Játszani kiválóan tudok neten skype mellett is (3-an konferenciában) WoW. Szal összességében szépen megy a chello, mindenkinek javaslom, de az ÜFSZ változó gyorsasággal reagál a telefonokra (és megrendelésekre is).

Amúgy most sikerült elérnem a csomagmódosítós "nénit". Kedves volt, és amikor mondani akartam, hogy lemondom az HBO-t, akkor azonnal 9180-ról lealkudtuk a tévét (családi+HBO) 5100-re valami hűséggel. A netet meg 8000-re alkudtuk le, mert az nekem jó.

Összességében úgy éreztem, hogy meg akar tartani a UPC mint előfizetőt. Az HBO minőségével vagyok egyedül elégedetlen. De ez van.

PaLa

#1959 Felhasználó inaktív   BigDil 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 19. 14:02

Idézet: zoli62 - Dátum: 2008. jan. 19., szombat - 12:10

Nálam tartja, full vizszintes szokott lenni a DUMeter grafikon - bár ez "csak" medium csomag (5 Mbit).

#1960 Felhasználó inaktív   Nagy Sarga Domper 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 19. 15:09

Idézet: Kicsiati - Dátum: 2008. jan. 19., szombat - 8:08

NSD!

Gondolom a weboldalon minden aktuális akció kint van. Legalábis az ajándék Maserati GranTurismo ritkán van az apró betűs részbe dugva ;)

Téma megosztása:

• (135 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 96
  • 97
  • 98
  • 99
  • 100
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.