HWSW Informatikai Kerekasztal: UPC chello: bővítések és korlátozások XII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (135 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 97
  • 98
  • 99
  • 100
  • 101
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPC chello: bővítések és korlátozások XII. Értékeld a témát: -----

#1961 Felhasználó inaktív   Nagy Sarga Domper 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 01. 19. 15:10

Idézet: PBAPBA - Dátum: 2008. jan. 18., péntek - 18:04

Hello,

egy kiegészítő szolgáltatással kapcsolatosan lenne kérdésem, talán NSD tud rá válaszolni. Konkrétan a webtáros nevű szolgáltatásról lenne szó. Az a bajom, hogy a webes, JAVA-s kliens eléggé instabil. A letölhető, telepíthető kliens már jobb egy fokkal, de elég kevés dolgot lehet rajta konfigurálni. A kérdés az, hogy vajon valamilyen FTP progival tudnám-e használni a szolgáltatást? Az ügyfélszolgálaton nem tudtak erre konkrét választ adni sajna. Pedig jó lenne...

Nem FTP protokollt használ és tudtommal a helpdesk nem is supportál más klienst.

#1962 Felhasználó inaktív   mozesapo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 19. 15:47

Hi NSD!

Jó lenne látni valami grafikont, ami tényleg megindokolja hétvégén is a 30-60kbyte-os p2p korlátozást. Ez nem priorizálás (HAZUGSÁG), hanem KORLÁT, tisztán látszik, hogy a peerektől 1kbyte/s-el jön a cuccos maximum. Tuti nincs ilyen, ez az egész egy maszlag. Röhej hogy 11-kor még megy mint az állat, délután meg felveszi a csiga tempóját. Talán bele kéne ölni a hálózatba pár milliárdot a beszedett gigantikus díjakból és nem külföldre kimenteni.  :reklamacio:  :think:
Csak ugye ezt nem merik beleírni az ÁSZF-be, mivel akkor sok-sok hűségesnyilatkozatos ügyfél, simán felmondhatná 15 napon belül.
Úgy néz ki, kénytelen leszek bejelentést tenni az NHH-nál, ez ügyben.

Szerkesztette: mozesapo 2008. 01. 19. 15:55 -kor

-Egész biztosan nem fogtok örülni - jegyezte meg Bölcs Elme.
-Ki vele! -Jó - mondta Bölcs Elme. - A Válasz a Nagy Kérdésre. . . -Nos?. . . -Az Élet, a Világmindenség Meg Minden. . . - mondta Bölcs Elme.
-Tehát?. . . -A Válasz. . . - mondta Bölcs Elme, és megállt.
-Igen?... -A Válasz. . .
-Igen???... -Negyvenkettõ - mondta Bölcs Elme végtelen méltósággal és hidegvérrel.

#1963 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 19. 16:27

Idézet: PaLa - Dátum: 2008. jan. 19., szombat - 12:47

Nálam stabil, tehát ha a forrás engedi, akkor a dumeter nekem 1,2 mbyte/sec-et ír ki, ami biztos ingadozik valamennyit, de nem olyan sokat, hogy azt ne lehessen kibírni.

Nem precíz méréseken, hanem személyes tapasztalatok szerint ez stabilna megy, nagyobb csomagom nem volt még (nem is lesz), kisebb meg nem kell, amit ezért a pénzért ígérnek papíron, az megvan, és gondolom én, hogy meg is lesz. Az ADSL-hez képest ez sztem sokkal jobb. Nekem packet lossom sincs, vagy ha véletlenül van, akkor nincs 1% se, és a túloldalon keletkezik általában, de elhanyagolható. Nem használok mondjuk csomagpriorizálást se (elvégzi helyettünk a UPC), de ez se okoz gondot. Játszani kiválóan tudok neten skype mellett is (3-an konferenciában) WoW. Szal összességében szépen megy a chello, mindenkinek javaslom, de az ÜFSZ változó gyorsasággal reagál a telefonokra (és megrendelésekre is).

Amúgy most sikerült elérnem a csomagmódosítós "nénit". Kedves volt, és amikor mondani akartam, hogy lemondom az HBO-t, akkor azonnal 9180-ról lealkudtuk a tévét (családi+HBO) 5100-re valami hűséggel. A netet meg 8000-re alkudtuk le, mert az nekem jó.

Összességében úgy éreztem, hogy meg akar tartani a UPC mint előfizetőt. Az HBO minőségével vagyok egyedül elégedetlen. De ez van.

PaLa

Emlékeim szerint,a mkor 512 Kbs sebességű (talán már Chellom, de lehet, hogy Broadband) interenet előfizetésem volt, akkor a tényleges 480 szokott lenni, azaz valós, amit írtatok, csak az a kérdés, hogy ez mindenhol általános tapasztalat? A végén még meggyőztök, hogy érdemes visszaváltani Chellora. :)
"Légy szerény mint én..."

#1964 Felhasználó inaktív   spider80 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 01. 19. 16:56

Idézet: zoli62 - Dátum: 2008. jan. 19., szombat - 17:27

Emlékeim szerint,a mkor 512 Kbs sebességű (talán már Chellom, de lehet, hogy Broadband) interenet előfizetésem volt, akkor a tényleges 480 szokott lenni, azaz valós, amit írtatok, csak az a kérdés, hogy ez mindenhol általános tapasztalat? A végén még meggyőztök, hogy érdemes visszaváltani Chellora. :)

egyedül p2p korlát van(torrent). a többi általában mindenkinél full sebességgel jön éjjel nappal. Nálam másfél év alatt soha nem volt semmi probléma. Leállás is egyszer volt 1 órás kb.
core2 duo 2.4 ghz, ATI 3870, 2gb ram, 750gb+1000gb+320gb HDD, Pioneer 111d  <span style='color:blue'>NET: upc 120mbit</span>

#1965 Felhasználó inaktív   jozsef85 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 19. 17:09

Idézet: zoli62 - Dátum: 2008. jan. 19., szombat - 16:27

annyit tudok hogy itt nálunk falun unokatesóék Chello minimumra fizettek elő
és speedtest-en 1230/240kbit körül mérek vele állandóan
azért kérdeztem hogy UPC fölélövi a profilokat vagy tényleg csak ilyen kevés a veszteség?
~4% veszteség van ha jól látom

#1966 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 01. 19. 17:58

Idézet: jozsef85 - Dátum: 2008. jan. 19., szombat - 17:09

és speedtest-en 1230/240kbit körül mérek vele állandóan
azért kérdeztem hogy UPC fölélövi a profilokat vagy tényleg csak ilyen kevés a veszteség?
~4% veszteség van ha jól látom

Tényleg ilyen. Én írtam, hogy nekem 10 megás csomag van, az ennyivel szokott is menni, de koppra. Ott 4% jobban meglátszana, de nem látszik.
Make love not Wor.

#1967 Felhasználó inaktív   Nagy Sarga Domper 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 19. 18:09

Idézet: mozesapo - Dátum: 2008. jan. 19., szombat - 15:47

Hi NSD!

Jó lenne látni valami grafikont, ami tényleg megindokolja hétvégén is a 30-60kbyte-os p2p korlátozást. Ez nem priorizálás (HAZUGSÁG), hanem KORLÁT, tisztán látszik, hogy a peerektől 1kbyte/s-el jön a cuccos maximum. Tuti nincs ilyen, ez az egész egy maszlag. Röhej hogy 11-kor még megy mint az állat, délután meg felveszi a csiga tempóját. Talán bele kéne ölni a hálózatba pár milliárdot a beszedett gigantikus díjakból és nem külföldre kimenteni.  :reklamacio:  :think:
Csak ugye ezt nem merik beleírni az ÁSZF-be, mivel akkor sok-sok hűségesnyilatkozatos ügyfél, simán felmondhatná 15 napon belül.
Úgy néz ki, kénytelen leszek bejelentést tenni az NHH-nál, ez ügyben.

Ezek nem nyilvános információk, amiket ide ki lehetne postolni. Ha az NHH úgy ítéli meg, bekéri a számára szükséges adatokat.

#1968 Felhasználó inaktív   mozesapo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 19. 18:39

NSD!

És az incomingnál Nézd meg mi indokolja a 2Gbites korlátozást?? Mert szerintem hasonlónak kéne lennie.
-Ki vele! -Jó - mondta Bölcs Elme. - A Válasz a Nagy Kérdésre. . . -Nos?. . . -Az Élet, a Világmindenség Meg Minden. . . - mondta Bölcs Elme.
-Igen?... -A Válasz. . .
-Igen???... -Negyvenkettõ - mondta Bölcs Elme végtelen méltósággal és hidegvérrel.

#1969 Felhasználó inaktív   gamecube 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 01. 19. 18:50

Sziasztok.

Ha valakinek meg van a 2007 chello öszi akció kiírása az légyszives másolja már be az extrém csomagra vonatkozot. Mert nagyon be szeretne a upc huzni a csöbe már másodjára.

Szerkesztette: gamecube 2008. 01. 19. 18:58 -kor

#1970 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 19. 18:54

csellohoz lehet venni fix ip-t?
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#1971 Felhasználó inaktív   meghaltam 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 19. 19:04

Idézet: charlie - Dátum: 2008. jan. 19., szombat - 18:54

csellohoz lehet venni fix ip-t?

lakossagi elofizeteshez nem, csak uzletihez: http://upcbusiness.hu

#1972 Felhasználó inaktív   Nagy Sarga Domper 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 19. 19:17

Idézet: mozesapo - Dátum: 2008. jan. 19., szombat - 18:39

NSD!

És az incomingnál Nézd meg mi indokolja a 2Gbites korlátozást?? Mert szerintem hasonlónak kéne lennie.

Az az outgoing. Éjszaka ugyanúgy mehet ami kifér a csövön.

Szerkesztette: Nagy Sarga Domper 2008. 01. 19. 19:17 -kor

#1973 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 19. 19:40

Idézet: meghaltam - Dátum: 2008. jan. 19., szombat - 19:04

lakossagi elofizeteshez nem, csak uzletihez: http://upcbusiness.hu

szívás
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#1974 Felhasználó inaktív   Adam84 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 19. 20:12

Idézet: gamecube - Dátum: 2008. jan. 19., szombat - 18:50

Sziasztok.

Ha valakinek meg van a 2007 chello öszi akció kiírása az légyszives másolja már be az extrém csomagra vonatkozot. Mert nagyon be szeretne a upc huzni a csöbe már másodjára.

Valami konkrétumot leírnál esetleg?

#1975 Felhasználó inaktív   nitrousa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 19. 20:25

Én a kezdetektől fizetem a full kábel tv-t +hbo +prof és amikor pár hete meghosszabbitottam a hűséget, azt mondta a tetű 2. osztályú kurva, hogy hbo-ra és a kábeltv-re csak az új előfizetőknek van
kedvezmény.
"..Ahogy aztán jelezték, az első kör végére már 34 másodperc volt az előnyöm. VB-futamon ilyenre nem igen volt példa... Brno, 1971
1    DRAPAL, Janos     HUN    Yamaha    57' 43.500"   
2    SZABO, Lazlo     HUN    Yamaha    58' 23.200"   
3    SAARINEN, Jarno     FIN    Yamaha    59' 45.200"

#1976 Felhasználó inaktív   mozesapo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 19. 20:28

Idézet: Nagy Sarga Domper - Dátum: 2008. jan. 19., szombat - 20:17

Az az outgoing. Éjszaka ugyanúgy mehet ami kifér a csövön.

A zöld sávra gondolok, az az eszköznek incoming, nekünk meg feltöltés, ha nézem a heti, havi grafikont, 2,2GBit a max ami megy rajta, tuti korlátozva van, nem hiszem el, hogy nem töltenénk felfelé többet ha menne. Na ez érdekelne, hogy miért is van korlátozva, és mindkét porton ennyi a max, sose megy feljebb.
És érdekes módon a feltöltés p2p-nél nincs se priorizálva, se korlátozva, az megy mint az állat.

Szerkesztette: mozesapo 2008. 01. 19. 20:35 -kor

-Igen?... -A Válasz. . .

#1977 Felhasználó inaktív   Naszta 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2008. 01. 19. 20:42

Idézet: nitrousa - Dátum: 2008. jan. 19., szombat - 21:25

Én a kezdetektől fizetem a full kábel tv-t +hbo +prof és amikor pár hete meghosszabbitottam a hűséget, azt mondta a tetű 2. osztályú kurva, hogy hbo-ra és a kábeltv-re csak az új előfizetőknek van
kedvezmény.

Kösd meg neten... :up:

#1978 Felhasználó inaktív   gamecube 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 01. 19. 20:55

2007 aug- okt ig szoló akció.

Engem se engednek tvre új hüséget kötni, és ugye azért kellene az akció kiírása, mert volt egy olyan, hogy ha már rendelkezel netel, és lejárt a hüségszerződésed, ha újra kötöd akkor x összeg lesz a net.Meg is kötötem, és most küldték a második szerzödést, és ezt is ugy fogalmazták meg, hogy a kábeltévét nem mondhatom vissza.Pedig vissza akarom mondani mert kicsit durva a havi 5500 ft, és más szolgáltatonál ugyan ez a csomag 2500 ft.De visszont a net kell mert más nem tud netetbiztositani a xiii kerben.

Szerkesztette: gamecube 2008. 01. 19. 20:57 -kor

#1979 Felhasználó inaktív   Adam84 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 19. 21:28

Idézet: gamecube - Dátum: 2008. jan. 19., szombat - 20:55

2007 aug- okt ig szoló akció.

Engem se engednek tvre új hüséget kötni, és ugye azért kellene az akció kiírása, mert volt egy olyan, hogy ha már rendelkezel netel, és lejárt a hüségszerződésed, ha újra kötöd akkor x összeg lesz a net.Meg is kötötem, és most küldték a második szerzödést, és ezt is ugy fogalmazták meg, hogy a kábeltévét nem mondhatom vissza.Pedig vissza akarom mondani mert kicsit durva a havi 5500 ft, és más szolgáltatonál ugyan ez a csomag 2500 ft.De visszont a net kell mert más nem tud netetbiztositani a xiii kerben.

Valamit valamiért. Én emlékszem arra az akcióra.

A szolgáltató sokkal jobb feltételekkel (tehát olcsóbban) adta neked a netet, te pedig ezzel együtt vállaltad, hogy nem mondod fel a kábeltévé szolgáltatásodat.

Ha ezt nem vállaltad volna, akkor most sokkal többe kerülne a neted, hiszen akkor csak abban az akcióban vehettél volna részt, ami azokra az előfizetőkre vonatkozott, akiknek nincs más szolgáltatásuk a upc-nél.

Asszem, hogy a chello minimum 4000 volt 1 év hűséggel, ha van más szolgáltatásod is (és meg is tartod azt a chello hűség végéig)), akinek pedig nincs, annak asszem 5500 ft.
Médiumnál: 6000 vs. 7500
Extreme: 8000 vs. 9400

Javaslat: ha drágának tartod, akkor válts olcsóbb, kevesebb csatornát tartalmazó csomagra. ha kell a mostani csomag, akkor pedig fizetni kell sajnos az általad említett mostani 5500 ft-ot.

#1980 Felhasználó inaktív   Digidroid 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 01. 19. 23:31

A szomorú jövő :confused:
Netforgalom alapján számlázna a Time Warner Cable

Téma megosztása:

• (135 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 97