Azaz beraknék a gépbe még egy vinyót, az meglévő rendszervinyó mellé. Van a HDPARM-nak olyan lehetősége, hogy a vinyót ki tudja kapcsolni (mint amikor Windowsban lemegy alfába a gép, teljesen leállítja a pörgését). Mi lenne tehát akkor, ha minden éjjel adott időben ezt a vinyót bekapcsolnám (fizikailag mindíg a gépben lnne), felmountolnám, megtenném rá a mentést, majd egy időpontban - amire a mentés mindenképpen befejeződött - umount-tal leválasztanám, majd lekapcsolnám (mindezt crontab-ból).
Ami a vezérelvek voltak ennél az eljárásnál:
- RAID-et nem akarok, elég lenne egy mezei mentés arról, amit archiválni kell, nem kell ugyanolyan méretű vinyó
- más gépbe átrakva is olvasható, akár Windows alól is, ha FAT partíció van rajta, könyen törölhető, írható, felülírható rajta az adat, szemben pl. egy szalagos egységgel, amihez meghajtó is kell
- még ha a gépet meg is töri valaki a neten keresztül, ezen levő adatokhoz nem fér hozzá, hiszen "elvileg nincs is", csak akkor, amikor felmountolódik
- meghibásodása esetén relative olcsóm, könnyen cserélhető egy DAT-tal szemben
- napi negyed-fél órát működik, így élettartama hosszabb lehet, mint egy RAID-ben, ahol állandóan megy
Szóval ilyesmi megoldásra gondoltam, érdekelnt, hogy feltaláltam a spanyol vigaszt
Mi a véleményetek erről, láttok-e benne esetleg olyan negatív v. pozitív dolgot, amit esetleg én nem vettem észre?
Tényleg érdekelne, mit gondoltok!

Súgó
A téma zárva.