Idézet: xtlight - Dátum: 2008. jún. 13., péntek - 14:29
Sziasztok!
Új gépet nézek éppen, max. nettó 200 ezrem van rá, de nem lenne baj olcsóbban venni. Alapvetően Windowsra fejlesztek szoftvert, tehát elfér a nagy teljesítményű processzor, RAM is kell bőven (Visual Studio, SQL Server stb.) Eddig FS, régebben Compaq gépeim voltak, azokkal nem voltam maradéktalanul boldog, bár a 3 éves FS Amilóm tűrhető volt, amíg el nem lopták. Most főleg Delleket, meg IBM-Lenovókat nézegettem. Kérdéseim lennének:
- lehet-e az adatlapon megadott fölé vinni a felbontást a 15.4-es paneleken? (pl. Dell Inspirion 1525)
- külső monitoron tudnak-e nagyobb felbontást, mint a belső natív?
- az eddigi gépeim mind AMD-k voltak, és megállás nélkül ment bennük a ventillátor, csak a fordulatszám ment néha lejjebb kicsit. Ez az Intelnél is így van, vagy ma már nem ilyen az AMD sem?
- mennyire megbízhatók ezek a márkák: ASUS, MSI, ACER, Toshiba?
- a fent leírt célra melyik grafikus vezérlő a legjobb választás? (nem játszom, legfeljebb filmet nézek)
Amúgy ezeket szemeltem ki, és a Dell felé húzok. Meg tudná valaki jelölni a legjobb 3-at?
- HP Compaq 6720s
- Toshiba Satellite A200-1IW
- DELL Inspiron 1525
- FS Esprimo V5545
- Lenovo 3000 N200
- Lenovo Thinkpad R61i
- ACER TravelMate 5720
- MSI PR600X-034HU
- Asus F5SL-AP023
Köszi,
xt
Üdv
Pár vélemény, rapid stílusban
- nem lehet, de ezt már írták előttem. Minden monitornak van egy maximális fizikai felbontása, legfeljebb lefelé tudsz mozogni - annyi hogy TFT-n lefelé romlik a képminőség is valamelyest. Az más dolog, hogy tényleg inkább nézd meg a
- külső monitoron az ahhoz tartozó maximális felbontást használhatod, ami lehet nagyobb, mint a laptop kijelzőjéé (a laptomom maximális felbontása 1024*768, a munkahelyen a dokkolóra kötve pedig egy 19"-es TFT-t használok az ő maximális, 1280*1024-as felbontásával, minden gond nélkül)
- szerintem már más a világ

- ha megbízhatóság, akkor inkább Lenovo ezek helyett, persze ott sem a legalapabb modellek.
- szoftverfejlesztéshez, meg általános (nem 3D) felhasználáshoz bőven elegendő az integrált grafikus megoldások teljesítménye (azért teljesítményben itt az intel meg a többi a kanyarban sincs az Ati ill. nVidia integrált megoldásokohoz képest, de ha tényleg semmi játék nem lesz, akkor mindegy)
A listádon a gépeknek való különösebb utánanézés nélkül is a Thinkpad R61i a legmasszívabb.