HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen notebookot vegyek? - hatodik rész - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (157 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen notebookot vegyek? - hatodik rész Értékeld a témát: ***** 5 szavazás

#351 Felhasználó inaktív   gyulimuli 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 06. 04. 14:37

Idézet: LML - Dátum: 2008. jún. 4., szerda - 14:29

GF 8600 vagy afölötti C2D procis notit keress....

Én egy Pavilion DV 9500 sorozatú
C2D T7300/2GB/Gf 8600GO notival játszottam CS Source ot 1440x900 ban, és 90-100 fps között volt közepes detail-on.

Van is egy ilyen gépünk most pont eladó, ha érdekel pls privi :)

cs 1.6-ról van szó, source nem érdekel. annyiért te nem tudnál nekem notit adni használtan, amennyiért én újonnan meg tudom szerezni.

asztali pc-vel kb ez a helyzet:
e2xxx alapon
1giga ram
gf7300 tökéletesen fut a cs 1.6

ugyanez 2600xt-vel füstben akad, a kérdés az, hogy egy 8400m gs-el mi lenne a szitu.

#352 Felhasználó inaktív   Thusor 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 06. 04. 14:50

Kinéztem magamnak egy HP 6715b notebookot...ezzel kapcsolatban lenne egy olyan kérdésem, hogy mennyire strapabíró ez a készülék, illetve jól megállja a helyét a mindennapi használatok során? Persze itt nem a játékokról van szó, hanem a netezés, film nézés, zenehallgatás és office programok futtatásáról.

Segítségeteket előre is köszönöm.

#353 Felhasználó inaktív   pappas 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 06. 04. 15:22

Idézet: Thusor - Dátum: 2008. jún. 4., szerda - 14:50

Kinéztem magamnak egy HP 6715b notebookot...ezzel kapcsolatban lenne egy olyan kérdésem, hogy mennyire strapabíró ez a készülék, illetve jól megállja a helyét a mindennapi használatok során? Persze itt nem a játékokról van szó, hanem a netezés, film nézés, zenehallgatás és office programok futtatásáról.

Segítségeteket előre is köszönöm.

A Hp köztudottan stabil és strapabiro gépeket csinäl! :)  Nekem is van egy. bär nem olyan mint amit te akarsz. Figyelem de 1gb ram alattit ne vegyél semmi féleképp, mert késöbb megbänod.

Szerkesztette: pappas 2008. 06. 04. 15:25 -kor

ASUS ASUS P5Q PRO**Intel Core 2 Quad Q9550 (2833) Quad Core**HyperX DDR2 8GB Kit PC2-6400 (4x 2GB)**ASUS Nvidia GeForce ENGTX260 TOP HTDP 896MBDDR3**400 GB  Seagate**1Tb Samsung

#354 Felhasználó inaktív   cyberman30 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 04. 15:43

Idézet: LML - Dátum: 2008. jún. 4., szerda - 14:24

Az itthoni pavilionok árának csökkenése mögött 3 dolog áll:

...

Hát még nagyon csak nézelődőben vagyok már egy jó ideje, de erre lettem volna kíváncsi, hogy mégis mennyire bírják a hordozást ezek a Pavilionok. Eddig úgy tűnik, hogy inkább a leendő célnak a Business laptopok fognak megfelelni, bár ez még ahogy említettem, várat magára. Megvárom, míg az új platformok leviszik a mostaniak árát... A laptopvásárlást olyan augusztus-szeptember környékére gondolom, mert főleg majd leendő suliban kéne.

#355 Felhasználó inaktív   gyulimuli 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 06. 04. 21:43

Idézet: cyberman30 - Dátum: 2008. jún. 4., szerda - 15:43

Hát még nagyon csak nézelődőben vagyok már egy jó ideje, de erre lettem volna kíváncsi, hogy mégis mennyire bírják a hordozást ezek a Pavilionok. Eddig úgy tűnik, hogy inkább a leendő célnak a Business laptopok fognak megfelelni, bár ez még ahogy említettem, várat magára. Megvárom, míg az új platformok leviszik a mostaniak árát... A laptopvásárlást olyan augusztus-szeptember környékére gondolom, mert főleg majd leendő suliban kéne.

én is pont így gondolkodok, most lenne 200-250k-m notira (úgy hogy nettó nagykerár alatt kapom őket) de kijött a puma, megvárom milyen áron lesz és megvárom mennyit esnek a mostani árak, nyár végén viszont már szerintem ebből az árból akár külső vga-val bővíthető notit is fogok kapni remélhetőleg, szóval várok, szerintem jelenleg nem éri meg 200k felett kiadni egy notiért, elég komoly változások lesznek nyáron.

#356 Felhasználó inaktív   reject 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 06. 05. 08:18

cyberman és esetleg tudsz arról vmit, h a cod2 vagy cod4 elmegy-e rajta? esetleg fps is jöhet ha tudsz ilyesmiről :) vagy tudsz ajánlani olyat amin elfu, de mégis 150-180k között van?

Szerkesztette: reject 2008. 06. 05. 08:21 -kor

#357 Felhasználó inaktív   xillo 

• Újonc
  • Pipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2008. 06. 05. 09:23

Az x3100-as notebook VGA melyik asztali PC-be való régebbi videókártyával van egy súlycsoportban ?

Szerkesztette: xillo 2008. 06. 05. 09:24 -kor

#358 Felhasználó inaktív   reject 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 06. 07. 09:10

És erről a Laptopról mi a véleményetek? Az a gef 9300 az megfelel a PC-s 9300-nak, vagy köze sincs hozzá?

#359 Felhasználó inaktív   ZsilBi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 07. 11:33

Idézet: reject - Dátum: 2008. jún. 7., szombat - 10:10

És erről a Laptopról mi a véleményetek? Az a gef 9300 az megfelel a PC-s 9300-nak, vagy köze sincs hozzá?

Eredeti Microsoft Windows Vista Home Premium operációs rendszer, Intel Pentium Dual-Core T2370 1,73GHz-es processzor, 2GB DDR2 RAM, 250GB SATA2 merevlemez, NVidia GeForce 9300M-G 256MB videókártya,15,4"-os kijelző, webkamera, Wifi

Ez a Pentium tetszik mivel a T2370 az jobb helyen Core Duo.  :)
Én mostanság azért rászánnék pár ezerrel többet egy Core 2-őre, de ennyi pénzért összességében nem tűnik rossznak.

A VGA-val kapcsolatban pedig sokadjára is de még egyszer itt a link ahol megtudsz némi infot rola, 3dmark alapján meg be tudod lőni kb milyen szinten van "asztali" viszonylatokban.

Szerkesztette: ZsilBi 2008. 06. 07. 11:35 -kor

#360 Felhasználó inaktív   cyberman30 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 07. 12:57

Idézet: reject - Dátum: 2008. jún. 5., csütörtök - 8:18

cyberman és esetleg tudsz arról vmit, h a cod2 vagy cod4 elmegy-e rajta? esetleg fps is jöhet ha tudsz ilyesmiről :) vagy tudsz ajánlani olyat amin elfu, de mégis 150-180k között van?

Ahogy kérdezősködtem itt a fórumon, a COD2 LAN-on játszva megyen szépen, igaz, DirectX 7-tel, de nekem amúgyis Auto-n van ez állitva az itthonin is, szóval nem gond. A COD4 azonban már gond, mert ott már más a grafikus motor és pár ember szerint csak diavetítés lenne a játék vele.

Fórum oldal

Idézet

Nincs rossz árban, sőt, nagyon jó ára van, de tudod mi miatt... A Pentium Dual Core miatt. A GeForce 9300 az nagyon jó grafikus kártyának számít, és valszeg ott van, mint az asztali fajta. De én már csak Core2Duo-t vennék. Vannak egyes vélemények, melyek szerint a gyenge proci nem képes kihajtani a hozzá képest túl jó grafikus kártyát. Ennek nemtudom mennyi a valóságalapja, viszont valami igazság van benne. Meghát nekem a Core2Duo már csak a konvertálás, meg tömörítésekhez nagyon kéne, tehát Pentium Dual Core kilőve.
Augusztus végéig mindenféleképpen várok, addig csak lemennek az árak. Nálam a grafikus kártyának olyan szerepe lenne, hogy ne szaggasson Aero környezetben, meg vigye a Call of Duty 2-t :D. Persze jó lenne egy olyan is, ami majd elboldogul a COD5-tel is, de ez eddig messzemenő álmodozás az árak tekintetében. Most ebben az időszakban nem érdemes szerintem laptopot venni...
Meg nálam alapvető probléma, hogy HP-n kívül nem nagyon vagyok/leszek hajlandó más laptopot venni (talán esetleg Dell). Azon belül is a Business kategória, mert a leendő laptop inkább lenne egy munka PC, mintsem egy gamer.

Szerkesztette: cyberman30 2008. 06. 07. 13:14 -kor

#361 Felhasználó inaktív   Bal 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 07. 16:33

Van egy eladó Toshiba Sat A300-15J notebookom! Bontatlan! Nagyker áron! Részletek a bolhapiacon!

Szerkesztette: Bal 2008. 06. 07. 16:33 -kor

#362 Felhasználó inaktív   puramuk 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 06. 08. 16:28

Sziasztok!!

Laptop vásárlás előtt állok és tanács kellene. Van egy eladó 1,5 éves Macbook pro 190-ért,ami szerintem nagyon jó ár.
1,8-as core duo, 1 Gb Ram, 80 Gb winchester és ATI Radeon X1600 128 Mb. Azt a részét hagyjuk, hogy Mac vagy Pc, ott úgyis éles ellentétek szoktak lenni és most, hogy már windows-t  is lehet telepiteni,nem is számít.
A kérdésem, hogy maga a konfig az mire elég manapság? A processzor csak sima Core duo, nem pedig core 2. Nagy köztük a különbség??? A videókártya 1 éve egy felsőkategóriás kártya volt,most nem tudom és igen, akarok rajta játszani is.
Anyagilag ez a 190 a felső határ,szóval nem hiszem hogy ennél jobbat tudnék kapni. Használtat alapban nem akartam venni,de a Mac-ekben jobban bízom ilyen téren. Érdekelne a véleményetek. Előre is köszi.

#363 Felhasználó inaktív   Fulmi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 09. 06:30

Sziasztok!

Lehet, hogy valaki DELL gepet szeretne vasarolni, annak tudom ajanlani magamat, mivel Nemetorszagbol tudok szerezni uj, garis, altalad osszeallitott DELL gepeket, joval a magyarorszagi arak alatt. Egyeb info pm-ben.

Udv: Fulmi

#364 Felhasználó inaktív   Uuncsiii 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 09. 11:55

Bal, Fulmi:
a hirdetéseknek _nem_ itt van a helye!

Puramuk:
Játékra nagyjából alkalmas lehet ez a gép már. Nem egy csúcsgép persze, de nekem is egy 1GB RAM / Core Duo T2400 (1,83GHz) / Mobility Radeon X1300-as konfigom van, és 1-2 éves játékok tűrhetően futnak rajta, az X1600 meg csak jobb ennél. (sajnos akármilyen játékkal nem tudtam megnézni, de pl. FEAR és COD4 alatt megnéztem volna, ezeket talán még vinné)
Amúgy szerintem 190 nem olyan túlzottan jó ár, 200 körül találni diszkrét VGA-s új R szériás Lenovot is akár

#365 Felhasználó inaktív   cyberman30 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 09. 21:21

Na most már tényleg meg szeretném kérdezném tőletek, hogy mi a különbség a diszkrét és nem diszkrét grafikus vezérlő között? Már hetek óta mindenhol ezt hallom, meg olvasom, de nem tudom, mi az...  :confused:

#366 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 09. 21:28

egy chipben van a memoriavezerlovel, eszaki hiddal (nem diszkret), vagy kulon (diszkret). elobbi fogyasztasi adatai jobbak, utobbi teljesitmenye.

azaz ha jatszani szeretne valaki, akkor diszkret, ha szovegszerkeszto-browser-egyeb irodai alkalmazas de hosszu akumulatorido, akkor nem diszkret kell neki.
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#367 Felhasználó inaktív   Adamka1999 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 06. 09. 21:36

Üdv!

MSI Wind-ről valami "bővebb" infója valakinek, (nem a leírására gondolok) vélemények?

#368 Felhasználó inaktív   cyberman30 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 09. 21:38

Idézet: bogdan - Dátum: 2008. jún. 9., hétfő - 21:28

egy chipben van a memoriavezerlovel, eszaki hiddal (nem diszkret), vagy kulon (diszkret). elobbi fogyasztasi adatai jobbak, utobbi teljesitmenye.

azaz ha jatszani szeretne valaki, akkor diszkret, ha szovegszerkeszto-browser-egyeb irodai alkalmazas de hosszu akumulatorido, akkor nem diszkret kell neki.

Köszi szépen az infót!  :respect:  :)

#369 Felhasználó inaktív   lacam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 10. 07:28

Sziasztok!

Notebook vásárlásra adnánk a fejünket, de kellene pár jótanács, h mire figyeljek, mik lehetnek a buktatók (első noti)
Kinéztünk pár típust, szerintetek melyik lenne a jobb? (vagy ha tudtok cca 150e ft-ért jobbat, ne tartsátok magatokban)

Konkrétan ezeket néztük:

MSI EX600X-056HU
Acer Aspire 5720ZG-3A1G16Mi (LX.ANG0X.190)

Mindkettő kb 150e ft. Ami még lényeges, az a video vezérlő. Nagyjából 8400GS szintet szeretnénk. (h legalább a régebbi gémeket elvigye rendesen)

Szerintetek?
MSI akksijáról hallottam pár negatívat (2órát sem bír, újonnan, nemtudom hogy igaz-e) bár ez legyen a legkevesebb :)

Előre is nagyon köszönöm a segítségeteket!

Üdv!
-= Chaintech 9VJL3 - P4 2,4GHz Northwood - 512MB Noname DDR333 - GeForce 6600 (256MB) - 80GB Seagate Barracuda - 120GB Seagate Barracuda - Pioneer DVD-120 - LG 52x24x52 - Pioneer 107D - Plextor PX-760A - Pinnacle PCTV Pro =-
Skype elérhetőségem: |Hívás|

#370 Felhasználó inaktív   Blöff 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 10. 08:19

Sziasztok!

A Főnökasszony részére kellene találnom 130000bruttó körüli áron laptop-ot. Irodai felhasználás lenne a cél. Hölgyről lévén szó, nem mellékes a készülék súlya sem. A Toshiba Sat. L300-11F-ről mi a véleményetek?

Téma megosztása:

• (157 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.