HWSW Informatikai Kerekasztal: Hello HD - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (16 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Hello HD HD adások műholdról Értékeld a témát: -----

#121 Felhasználó inaktív   VKaroly_true 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 05. 28. 10:42

Idézet: zgobolos - Dátum: 2008. máj. 28., szerda - 10:15

Krinyo:

Lecci ha majd osszehasonlitasz upc-vel terj ki a kovetkezokre is (nem feltetlenul a cikkben):

- taviranyito hogy vezerli a TV-t (if any)
- milyen gyors a csatornavaltas
- ha van a upc-hez hasonlo kimeneti formatum (720p/1080i/auto) lehetoseg milyen nyugok jarnak vele (pl upc-nel lassu a csatornavaltas foleg HD eseteben ha auto-n van, meg a menuben is sok ido mig "inicializalja" a thumbnail videot a sarokban)
- meg ugy altalaban :)

A Fashion TV-ert irigy vagyok. UPC-nel mi a turoert nincs? Ott mennek a legjobb zenek. Bakker. Hany csati van osszesen? Gondolom csomo angol, amiert pluszban irigy vagyok.

A távirányító nem vezérli a tévét, csak ezt az egy készüléket.

A csatornaváltásról nem mondok semmit, de MPEG-4 HD csatornák esetén egyik box sem olyan gyors, mint MPEG-2 SD-nél.

Kimeneti formátum állítást a készülék előlapján tudsz váltani a RES gombbal, ott megmondhatod, hogy HDMI-t használsz 576i, 576p, 720p vagy 1080i felbontásban vagy Scartot kompozit, rgb vagy s-video módban.

VK

Szerkesztette: VKaroly_true 2008. 05. 28. 10:43 -kor

#122 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 05. 28. 10:48

Idézet: zgobolos - Dátum: 2008. máj. 28., szerda - 11:15

1 -  taviranyito hogy vezerli a TV-t (if any)
2 -  milyen gyors a csatornavaltas
3 -  ha van a upc-hez hasonlo kimeneti formatum (720p/1080i/auto) lehetoseg milyen nyugok jarnak vele (pl upc-nel lassu a csatornavaltas foleg HD eseteben ha auto-n van, meg a menuben is sok ido mig "inicializalja" a thumbnail videot a sarokban) meg ugy altalaban :)

1 - sehogy
2 - ezt meg nem mertem le, de sokkal gyorsabb, szerintem jellemzoen 1 masodperc alatt, esetenkent lehet ennel tobb, gondolom ha keyframe-re tobbet kell varni. Az egesz box sokkal gyorsabb, ha valamit behivsz (EPG, setup, info) azonnal ott van, nem kell ra varni. epg-ben nincs elokep, lasd kepernyomentesek
3 - kimeneti formatum sokkal tobb van (pl. 480 es 576p is), a csatornavaltas sebesseget nem befolyasolja, az aranyt (tv beallitott aranya, pan/scan, letterbox) csatornankent lehet allitani es meg is jegyzi
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#123 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 28. 10:49

Idézet: shabba - Dátum: 2008. máj. 28., szerda - 10:41

A VDSL2-re a residental gateway kapcsolódik, nem az STB. Az RG kvázi egy többfunkciós router, magához az STB-hez vagy az IPTV szolgáltatáshoz semmi köze, az csak routeol. Az STB egy külön doboz ami az RG egy portjára kapcsolódik, azon fut a MeriaRoom sw, ami egy middleware. Az STB-n futó operációs rendszer megint egy másik dolog, az lehet akár linux, de akár windows ce is vagy valami más. A Tíhóm Linksys STB-jén én úgy emléxem windows CE az OS, és MediaRoom a middleware.

lattam en eztet 1 dobozba integralva egy budai ismerosomnel, mosthogy konkretan kinek a gyartmanya azt nem figyeltem meg. lenyeg: telefonderot be, UTP local lan ki, meg persze scart es HDMI. amugy hogy tobbfunkcios-e mint RG hat az egy jo kerdes. az en idomben egy rendes access router szamara az hogy diffserv nem volt egy huuudenagy etvasz, ugylaccik a marketing mar mindenbol hejehujat csinal...

Szerkesztette: SFIJ 2008. 05. 28. 10:54 -kor

νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#124 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 28. 10:54

Ja ize, a szemelyre szabott csatornalista is isten. Csinaltam ket kulon listat, a szines gombokkal (teletext) sorban el lehet erni oket az info feluletrol, megnyomod es behozza a sajat listad szerinti EPG-t, majd ha kivalasztasz egy csatornat, az info feluletes leptetesnel is azokat hozza sorban. Ezt sokan hianyoljak UPC-nel, hat itt igen korrekten meg van csinalva.

#125 Felhasználó inaktív   VKaroly_true 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 05. 28. 10:55

Idézet: zgobolos - Dátum: 2008. máj. 28., szerda - 10:20

VKaroly:

Mondtatok hogy linux fut a dobozon. Ez ok. A UI, meg a lathato dolgok milyen kornyezetben fut? Java/C/valami webes? itthon irtatok, vagy csak lokalizaltatok?

Koszi

Java alapú a környezet, ahogyan azt az MHP előírja.

#126 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 28. 10:56

Idézet: Krinyo - Dátum: 2008. máj. 28., szerda - 5:44

Kb. a Hello HD csomagdijanak 70%-aval fizetek/fizetnek tobbet a UPC-nel a HD-kert. Hogy jobb-e? Egyelore nem jelentenem ki biztosra. :)

Már megbocsáss de ez így ebben a formában alma és körte esete. Egy szolgáltató kétféle képpen építheti be az STB árát vagy egy összegben előre kifizetted és akkor értelemszerűen olcsóbb havidíjai lesznek vagy beépíti az árát a havidíjba és akkor értelemszerűen az jóval magasabb lesz. Az elsőre a Hello HD a példa a másodikra a UPC. Épp ezért csak a két havidíjat összevetni és megállapítani hogy a Hello HD olcsóbb, igen nagy csúsztatás.

Ha azonos konstrukcióba néznéd és a Hello HD 100k-s cuccát beépítenéd a havidíjba akkor 2-3 évves szétosztással kalkulálva 3-4 ezer fölötti díjjal dobná meg a havidíjat. Vagyis a Hello HD havidíja akkor már 8-9 ezer fölött lenne. Azért a UPC-nél egy HD gold csomag nem kerül ennyibe és a csatorna kínálat jóval bővebb. Azonos feltételek mellett vizsgálva a Hello HD szolgáltatása nem mondható épp valami olcsónak. Persze nem is annak szánta a szolgáltató.

Szerkesztette: shabba 2008. 05. 28. 11:01 -kor

#127 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 28. 11:05

Idézet

Az elsőre a Hello HD a példa a másodikra a UPC. Épp ezért csak a két havidíjat összevetni és megállapítani hogy a Hello HD olcsóbb, igen nagy csúsztatás.

Ebben igazad van. A digital gold csomag listaarat, huseg nelkuli arat az istennek sem talalom, UPC honlap rakas kaki...

#128 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 28. 11:05

Idézet: shabba - Dátum: 2008. máj. 28., szerda - 10:56

Azért a UPC-nél egy HD gold csomag nem kerül ennyibe és a csatorna kínálat jóval bővebb. Azonos feltételek mellett vizsgálva a Hello HD szolgáltatása nem mondható épp valami olcsónak. Persze nem is annak szánta a szolgáltató.

az eddigiek szerint elmondva
a) a szolgaltatas minosege sokkal magasabb
b) az alapszolgaltatassal nincsenek problemak (dorpout, hibasan mukodo pvr funkcio)
c) a ceg igerete es a publikalt muszaki parameterek magasabb kepminoseget felteteleznek (6MBps SD es 16MBps HD adasra) UPCD-t tegnap megszemleltem, sok SD adojuk sajnos SVCD vagy az alatti minosegu :(

#129 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 28. 11:06

Es barhol igenybe veheto, ez a legnagyobb elony.

#130 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 28. 11:21

Idézet: Krinyo - Dátum: 2008. máj. 28., szerda - 11:06

jaja. meg aztse feledjuk ugye, hogy az addig rendben van hogy a Hello kevivalens lenne egy olyannal ami 2-3 evig 3-4 ezer forint szintjen tartalmazna az STB arat (szerintem inkabb ketto mint harom) de aztse felejtusk el, hogyha te 8 eve vagy mar UPCD elofizeto akkor te 8. eve fizetsz mar az STB-ert is szal kifizettettek veled 3x-4x az STB-t  :Đ

#131 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 28. 11:28

SFIJ:

Azért egy STB-nél nem 8 éves életciklussal számolnak a szolgáltatók. 2-3 év alatt úgyis le kell az eszközöket amortizálni. Ráadásul ennyi idő alatt gyakran el is romlanak, a szolgáltató meg cseréli őket. 2-3 év alatt technológialag is elavulnak az eszközök és azért cserélik őket a szolgáltatók, mert jönnek új technológiák, új szolgáltatások és hogy azokat támogatni tudják le kell cserélniük az STB-ket.

#132 Felhasználó inaktív   Klown 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 28. 11:38

Idézet: shabba - Dátum: 2008. máj. 28., szerda - 11:41

A Tíhóm Linksys STB-jén én úgy emléxem windows CE az OS, és MediaRoom a middleware.

Üdv!

Az X300T nem egy Sigma Design köré felépített Thomson box?! Vagy rosszul tudom?  :think:  Az viszont tuti, hogy Windows fut az T-Home-os boxokon! (info by: Toman Zoli)

Üdv: Klown
<< Jégvirágos ablakot láttam már, de fagyott pingvint még soha! >>

#133 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 28. 11:49

Idézet: shabba - Dátum: 2008. máj. 28., szerda - 11:28

SFIJ:

Azért egy STB-nél nem 8 éves életciklussal számolnak a szolgáltatók. 2-3 év alatt úgyis le kell az eszközöket amortizálni. Ráadásul ennyi idő alatt gyakran el is romlanak, a szolgáltató meg cseréli őket. 2-3 év alatt technológialag is elavulnak az eszközök és azért cserélik őket a szolgáltatók, mert jönnek új technológiák, új szolgáltatások és hogy azokat támogatni tudják le kell cserélniük az STB-ket.

szerintem a jelen AVCs DVB-C STB-k nem avulnak el technologiailag 2-3 ev alatt. azok az emberek akik most vettek plazmatevet nem fogjak a teveiket displayportos plazmatvre cserelni 2-3 ev mulva. tovabb aztsem hiszem, hogy bevezetnek a broadcastingban az AVC High@5.1 profilt. azt meg a fene se tudja hogy a jelen hitvany filipszek felflesselhetoek doksziszharompottynullara - mid1 szerintem az UPC sok penzt elkoltott, szerintem nemfog 3 ev mulva sokat ugralni...

Szerkesztette: SFIJ 2008. 05. 28. 11:52 -kor

#134 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 28. 11:55

Idézet: Klown - Dátum: 2008. máj. 28., szerda - 11:38

Üdv!

Az X300T nem egy Sigma Design köré felépített Thomson box?! Vagy rosszul tudom?  :think:  Az viszont tuti, hogy Windows fut az T-Home-os boxokon! (info by: Toman Zoli)

Üdv: Klown

francsetuggya. ugynezki tobbfele van. shabba_rulez 2 dobozosrol beszel az en holgyismerosomnek meg egydobozos kecsket telepitettek le... amugy sajnos az UPCD-nel is neha megbizhatalanabb - ellenben van/lesz videoteka funkcio.

#135 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 28. 12:12

Idézet: Krinyo - Dátum: 2008. máj. 28., szerda - 12:06

Felteve, hogy van ralatasod a muholdra, es engedelyezik a parabola szerelest a homlokzatra/tetore. De persze ez meg igy is tobb mint a upc digitalis kabel elerhetosege.

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#136 Felhasználó inaktív   Socket 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 28. 12:18

Idézet: VKaroly_true - Dátum: 2008. máj. 28., szerda - 7:30

Ja, és nincs hűség. Ha fél évig nem kéred, akkor addig szünetelteted.

VK

Plusz költségért, ami sok szolgáltatónál eddig is lehetséges volt, nem?

Szerkesztette: Socket 2008. 05. 28. 12:18 -kor

http://tet-halo.ning.com/
TeT háló-Tanulást segítő technológiák.
Pedagógus mentor rendszer.

#137 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 28. 12:34

Persze, csak ott annyival nyulik is tovabb a husegido, nem nyertel a dologgal semmit.

#138 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 28. 19:53

Nah, itt bambulom, probalom elkapni valahogy a kulonbseget, hat nem egyszeru. Rossz hirem van: a UPC adasa szebb. SD es HD eseten is.

A kulonbseg rendkivul minimalis HD adasok eseten (Eurosport HD és Natgeo HD), normal tevezesi tavolsagrol (2,5-2,6 m) gyakorlatilag nem is latszik, csak teljesen kozelrol, SD-nel viszont jol lathato. Ebben az 50"-os tv sajnos partner.

Mivel a HD adasok elmeletileg bitre ugyanazok mindket platformon, a kulonbseg csak a doboz dekodolasa lehet, szal a Philips cucca jobban teljesit a Hello HD boxnal kepminoseg teren.

Csinaltam 2x1 perc videot Eurosport HD felvetelek Full HD logojarol, egyidoben keszultek mindket dobozzal. A moire-ert en kerek elnezest, de sajna ennel jobban nem tudtam megcsinalni. Jol latszik, hogy a UPC doboza atomstabilan mutatja meg gyors mozgasok eseten is a logot, mig a Hello HD kepe sokszor zajossa valik. Ez jellemzo az egesz kepre, nem csak a logora.

Feltoltom a videokat aztan kaptok linket.

Krinyo

#139 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 28. 20:14

Kozben talaltam ket hasznalhato kepet is a probalkozasaim kozott.

http://picasaweb.google.com/krinyo/Hellohd...507937298035234

es a kovetkezo...

Krinyo

#140 Felhasználó inaktív   LightBringer 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 28. 20:16

Sajna a UPC sokkal szebbnek tűnik... :( Az Eurosport milyen felbontásban érkezik? Többnyire a sportot "csak" 720p-ben szokták közvetíteni, mert sokkal jobban reagál a gyors mozgásokra, mint az 1080i...
"A zen az, ha szívünkben és lelkünkben megmaradunk kisgyermeknek." - Takuan
Kép

Téma megosztása:

• (16 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Utolsó »