HWSW Informatikai Kerekasztal: KRESZ - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (126 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

KRESZ Jelenlegi/jövőbeli szabályok, változások Értékeld a témát: -----

#1 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 04. 17. 10:11

Nincs még ilyen topik ahol megbeszélhetnénk a KRESZ jelenlegi és jövőbeni szabályait/szabálytervezeteit, talán belefér egy kevés közlekedésbiztonság is. Régen a múlt ködébe vesző Gyorshajtás topikba flamelt a nagyérdemű, remélem itt nem szabadulnak el az indulatok, különben erre a topikra is hamar lakat kerül.
Aktualitása lehet a topiknak, a mostanában nyilvánosságra hozott "KRESZ 2.0" néven is emlegetett szabály változások gyüjteménye. (Pontosabban annak egy részlete) Erre reagált írásában a Totalcaros Rácz Tamás. Ki mennyire ért egyet ezzel a dologgal?

Szerény nyomott véleményem szerint a gyalogátkelőhely elött 30kmph-ra lassítós szabálytervezet egy kövér baromság, inkább a jelenlegi szabályokat kellene beleverni az emberek fejébe, bár a mostani szabály sem jó (szerintem)...

Kérek mindenkit tényleg próbáljatok meg flame és személyeskedés mentesen fórumozni, mert úgy gyanítom a modoknak viszketni fog a keze a "lezár" gombon. Köszi előre is.
National Organization of Men Against Amazonian Masterhood

#2 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2008. 04. 17. 10:18

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2008. ápr. 17., csütörtök - 11:11

Kérek mindenkit tényleg próbáljatok meg flame és személyeskedés mentesen fórumozni, mert úgy gyanítom a modoknak viszketni fog a keze a "lezár" gombon. Köszi előre is.

Külön köszönöm a moderatúra nevében is a provokatív topicnyitást. Ennek megfelelően annyira elkezdett viszketni a gombon az ujjam, hogy meg is vakarom vele.

#3 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2008. 04. 17. 16:30

Továbbra sem tartom szerencsésnek az utolsó bekezdést a topicnyitó postban, de belátom, hogy most erősebben reagáltam a szokásosnál.

A topicot kinyitom, azonban nagyon kérek mindenkit, hogy vigyázzon a hangnemre, stílusra, flame-kerülésre. Nagy gondot fogunk fordítani a topic moderálására (reméljük, nem lesz rá szükség)  és a gyorshajtás topic folytatásának megakadályozására.

Tehát akkor: csapó, legyen szó a KRESZ-ről...

#4 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 17. 16:44

Idézet: Carmaged - Dátum: 2008. ápr. 17., csütörtök - 17:30

Továbbra sem tartom szerencsésnek az utolsó bekezdést a topicnyitó postban, de belátom, hogy most erősebben reagáltam a szokásosnál.

A topicot kinyitom, azonban nagyon kérek mindenkit, hogy vigyázzon a hangnemre, stílusra, flame-kerülésre. Nagy gondot fogunk fordítani a topic moderálására (reméljük, nem lesz rá szükség)  és a gyorshajtás topic folytatásának megakadályozására.

Tehát akkor: csapó, legyen szó a KRESZ-ről...

Nagyon köszönöm és elnézést, ha esetleg bántóan fogalmaztam volna (nem volt szándékos). /ON

Annyit hozzátennék Rácz írásához, annak azért örülök, hogy végre meg lett fogalmazva valamilyen szinten, hogy a "gyorshajtás" címszó alatt a "szervek" a sebesség helytelen megválasztását értik, még akkor is, ha ilyen szerencsétlen módon próbálják meg javítani a baleseti statisztikákat. Például nem értem, hogyan fogják bizonyítani, hogy esett az eső amikor "elcsattant" a traffipax mondjuk 90-nél, amikor elvileg 70-el szabadott volna menni. Nagyon érdekes éveknek nézünk elébe...  :think:

#5 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 17. 17:02

zsír  :D

Kép

itt aztán nem hivatkozhat senki sem arra, h az ő sávja nem szűnik meg  :cool:
Ciciman is on borda

#6 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 17. 23:01

Lefekvés előttre egy jókis KRESZ-mesekönyv : http://mek.oszk.hu/02000/02038/html/
Valamint egy pár szlovák KRESZ-teszt, magyarul : http://www.autoskola-perfekt.sk/Testy-mada.../TESTY_menu.htm
Ciciman is on borda

#7 Felhasználó inaktív   Chewbacca 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 18. 06:46

a múltkor nővéremnél bent voltam az autósiskolában és poénból megcsináltam a számítógépes kresz-teszt programot...megbuktam :D
tudom, ez szégyen blabla de én már nem emlékezem arra hogy hány % a követési távolság (tudom mennyit kell tartani és kész) és nem emlékezetem mi az a dinomen :D  - pedig 6 éve vezetek.
"Selmec az Istened, anyád, szeretőd, menyasszonyod, testvéred, mindened, aki bántja ellenséged."

#8 Felhasználó inaktív   laragirl83 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 18. 06:51

Idézet: Chewbacca - Dátum: 2008. ápr. 18., péntek - 6:46

a múltkor nővéremnél bent voltam az autósiskolában és poénból megcsináltam a számítógépes kresz-teszt programot...megbuktam :D
tudom, ez szégyen blabla de én már nem emlékezem arra hogy hány % a követési távolság (tudom mennyit kell tartani és kész) és nem emlékezetem mi az a dinomen :D  - pedig 6 éve vezetek.

:cool:  :o
ASUS P6T Deluxe V2 * INTEL CORE I7 920 "D0" * SCYTHE MUGEN2 * 3x1GB MUSHKIN XP3 CL7 * GAINWARD GTX570 PHANTOM * CORSAIR VX550 * COOLERMASTER HAF922 * SAMSUNG BX2450 24"

#9 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 18. 06:58

21,5 éves korodban hogy vezethetsz 6 éve? :)

#10 Felhasználó inaktív   Chewbacca 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 18. 08:01

Idézet: Kory - Dátum: 2008. ápr. 18., péntek - 7:58

21,5 éves korodban hogy vezethetsz 6 éve? :)

22,5 éves vagyok, és 2002-ben szereztem jogosítványt...akárhogy számolom az 6 év, nem? 17éves koromban tettem le a vizsgát.
"Selmec az Istened, anyád, szeretőd, menyasszonyod, testvéred, mindened, aki bántja ellenséged."

#11 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 18. 08:47

Idézet: Chewbacca - Dátum: 2008. ápr. 18., péntek - 9:01

22,5 éves vagyok, és 2002-ben szereztem jogosítványt...akárhogy számolom az 6 év, nem? 17éves koromban tettem le a vizsgát.

Igaz, félreszámoltam. :)

#12 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 18. 09:24

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2008. ápr. 17., csütörtök - 17:44

Például nem értem, hogyan fogják bizonyítani, hogy esett az eső amikor "elcsattant" a traffipax mondjuk 90-nél, amikor elvileg 70-el szabadott volna menni. Nagyon érdekes éveknek nézünk elébe...  :think:

30 év volt arra, h megtanuljon mindenki "az útviszonyoknak megfelelően" vezetni. Innentől meg lesz mondva: birka, vizes útfelületen 20 km/h-val lassabban hajts. Kész.

A másik fele: kaki minőségű úton nem kell minden kereszteződés után kitenni/pótolni a (70) + csúszós út kombót, hanem esőben automatice életbe lép a -20. Fel kéne újítani/jól kéne megcsinálni az ilyen utakat, de nem az NKH dönti el, mennyi pénzt költsenek utakra. Csak a jelenleg fennálló helyzetet képes kezelni.

Megint bilibe lóg, de autópályán elektronikus sebességkijelző rendszer kéne (mennyi a max megengedett a következő hídig/kijelzőig, hovatovább kamionstop idején 130 fölötti a megengedett max. bizonyos szakaszokon), de ez sem van ingyé ...
Ciciman is on borda

#13 Felhasználó inaktív   Pitbull 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 18. 18:14

A gyalogátkelőhelyek fokozott védelmét rázóbordák, menetdinamikai küszöbök beépítésével hatékonyabban lehet elérni mint bármilyen sebességkorlátozással. Az csapadék okozta korlátozásokról meg ordít hogy közlekedés felügyelet zsíros üzletet lát a magántrafizásban, nem volt neki elég lassú mentekkel telepakolni az elhanyagolt úthálózatot.  :reklamacio:
Hazafi vagyok nem "Demokrata".

#14 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 18. 21:18

Idézet: Pitbull - Dátum: 2008. ápr. 18., péntek - 19:14

A gyalogátkelőhelyek fokozott védelmét rázóbordák, menetdinamikai küszöbök beépítésével hatékonyabban lehet elérni mint bármilyen sebességkorlátozással. Az csapadék okozta korlátozásokról meg ordít hogy közlekedés felügyelet zsíros üzletet lát a magántrafizásban, nem volt neki elég lassú mentekkel telepakolni az elhanyagolt úthálózatot.  :reklamacio:

Szerintem elég lenne ha pár évig fokozott figyelmet fordítanának a rendőreink a gyalogosok elsőbbségének védelmére, a reniteneseket ki kell emelni a sorból és addig húzkodni pénzbirsággal, mig meg nem jön az eszük. Elöbb-utóbb csak lenne a szemléletben változás. Mondjuk a mostani szabályozást is hülyeségnek tartom, hogy úgy kell megközeliteni a gyalogátkelőhelyet, hogy ha lelép a gyalogos, meg tudjunk biztonsággal állni, hiszen könnyen belátható, hogy mire odaérünk a gyalogátkelőhelyhez, kb 3-al mehetnénk....  :omg:

#15 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 18. 22:46

Idézet: Pitbull - Dátum: 2008. ápr. 18., péntek - 19:14

Ez teljesen jogos olyan helyeken, ahol állandó szükség van a gyalogátkelőhely védelmére.
De pl. a Határ úton hajnal kettőkor ne legyen szükség a lassításra a villamosmegállóhoz felhordó zebránál.
Nappal akár trafi is legyen, mert sokan vannak, akik nem tudják, miért ömlött olyan sok festék az útra.
Ilyen helyeken az úttest teljes szélességében prizmát ültetnék a burkolatba, messziről látszik és áthaladáskor döccen/hangja van, tehát van figyelemfelkeltő hatása. Esetleg három sorba 50 métertől.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#16 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 19. 00:51

Idézet: csozsi - Dátum: 2008. ápr. 18., péntek - 23:46

De pl. a Határ úton hajnal kettőkor ne legyen szükség a lassításra a villamosmegállóhoz felhordó zebránál.

de ehhez az is kéne, hogy egy szál gyalogosként ne kelljen félnem a "gyorsabb" utakon, hogy esetleg az autósok jó része leszarja, hogy átkelő van.
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#17 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 19. 11:39

Idézet: csozsi - Dátum: 2008. ápr. 18., péntek - 23:46

És ki dönti el, éjjelente melyik zebrán nem kóbászónak gyalogok?
Ciciman is on borda

#18 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 19. 11:54

Idézet: fram - Dátum: 2008. ápr. 19., szombat - 12:39

És ki dönti el, éjjelente melyik zebrán nem kóbászónak gyalogok?

Annak az autósnak, aki arra megy. Mivel más nem döntheti el.

#19 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 19. 11:55

Majd kiváncsi leszek a kerepesi úton a lámpa után 100m-el ki lassít le 30-ra 70-ről

#20 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 19. 12:18

Idézet: Mumia - Dátum: 2008. ápr. 19., szombat - 12:54

Annak az autósnak, aki arra megy. Mivel más nem döntheti el.

És jelenleg milyen szabályozás van érvényben, hogyan (érthetőség kedvéért: mennyivel) kell megközelíteni egy gyalogos-átkelőhelyet autóval?

Szerkesztette: fram 2008. 04. 19. 12:18 -kor

Ciciman is on borda

Téma megosztása:

• (126 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.