Honlap menedzser Mindenest keresek
Elküldve: 2010. 02. 20. 13:55
Az elkövetkező időszakban több utazási oldalt indítunk, ezek mindegyike többnyelvű verzióval rendelkezik majd (magyar, angol, német, román, lengyel, stb.).
Olyan jelentkezőt keresek, aki ezen projektek teljeskörű menedzselését vállalja, és meg tud arról győzni, hogy képes munkájával több bevételt hozni.
A feladatok többek között:
- az oldalak bevezetése,
- értékesítés,
- üzleti, promoválási tervek készítése,
- moderátorok felügyelete, forgatókönyv készítése munkájuk ellenőrzéséhez (egyes oldalaknál fórum is lesz),
- twitter, facebook, egyéb közösségi alkalmazások használata,
- hirdetők felkutatása, kapcsolattartás,
- bevételek, kiadások figyelése, elemzések,
- tanácsadás fejlesztések, kivitelezés kapcsán,
- stb.
Az ideális jelölt:
- ért a programozáshoz, designhoz, a fórumok technikai, és tartalmi működtetéséhez,
- beszél, ír legalább két nyelven a magyaron kivül,
- képes üzletben, bevételben gondolkodni, mindent arra vezetni,
- vannak olyan fantasztikus ötletei promoválás, bevezetés terén, amelyekre már referenciát is tud mutatni,
- nemcsak szakmai nyelven tud kommunikálni,
- dolgozott már utazási oldal számára,
- stb.
A fenti lista többé-kevésbé esetleges, a lényeg, a velem együtt dolgozó ember győzzön meg, hogy képes egy új utazási lapcsaládot nemzetközileg bevezetni, és jó eredményeket hozni, és ezt lelkesedéssel teszi, kihívásnak érzi. Ugyanakkor elvárom, hogy folyamatosan ötletekkel áljon elő, azokat képes legyen esettanulmányokkal alátámasztani, megmagyarázni, döntés után pedig kivitelezni.
Jelentkezéseket magánüzenetben várom, és azt is szeretném már az első levélben olvasni, hogy miért lenne jó őt alkalmazni, és a fentiek alapján hogyan látja saját szerepét a projektben.
Üdv.
Hunor
Elküldve: 2010. 02. 20. 19:37
Leirhatnad esetleg Te is, hogy ki vagy, kik vagytok, milyen cég, milyen háttérrel, stb.
Azt hiszem ezek elvárható kérdések egy ilyen munkakör esetében.
Üdv!
Elküldve: 2010. 02. 20. 21:55
Idézet: hag - Dátum: 2010. febr. 20., szombat - 19:37
Szia!
Egy jó, lelkes szakembernek jól és pontosan fizető valakik vagyunk.

Hunor
Elküldve: 2010. 02. 21. 02:09

Nekem annyi jön le az egészből, hogy jelentkezzen olyan valaki, aki egy született macgyver, persze ezt úgy hogy biztosan sikerre vigye a cégetek - ha kell saját vérével írja alá a szerződést - de persze a juttatásokról/cégről semmit sem árulsz el, mert csak. Ez a titokzatosság csak arra jó, hogy "kis cég nagy álmokkal" érzést keltsen az emberekben.
Tehát kiket is kerestek?
-programozót
-pr/marketingest
-sitebuildert
-pénzügyest
Konkrétumok nélkül soha, de még egyébként is nagyon nehezen lehet ilyen embert találni. Vagy ha mégis, az nem hazai árfekvésben lesz

Elküldve: 2010. 02. 21. 08:32
lehet mosolyogni, az nem gond, azonban én azzal nem tudok mit kezdeni azzal, hogy magyarországi jövedelmi viszonyokat, meg ilyeneket emlegetsz. Igen, született macgyvert keresünk, és ahhoz illő fizetést nyújtunk, számomra nem merül fel, hogy ilyen teljesítményt ne illő módon honoráljunk, egyáltalán, a fizetés az részletkérdés, ha valaki azt tudja, amit akarunk, akkor azt kapja, ami azzal egyenértékű.
Programozó, sitebuilder - ez nem igény, ez nem is szerepel a hirdetésben, erre megvan a kapacitásunk, a hozzáértés nem így értendő.
Jutattást, céget minek írjak? Ha beírnám, hogy kezdő bér kétezer euró mondjuk, és egy jó cégnév/ márkanév, akkor elárasztanának ajánlatokkal - nem olyan ember kell, aki ezért jelentkezik, hanem olyan, aki megértette, hogy mit várnánk el, és kihívásnak érzi, és lépni akar. Ne essünk a ló tuloldalára, nem én ajánlom fel magunkat, hanem mi keressünk embert. Mint ahogyan megtaláltuk más területeken is a megfelelő szakembert ilyen módon, nem hiszem, hogy a mi tálalásunkkal olyan gond lenne.
Egy ember kell, aki a megértette, hogy mit szeretnénk, képesnek érzi magát erre, jelentkezzen!
Hunor
Elküldve: 2010. 02. 21. 10:35
VS.
"Programozó, sitebuilder - ez nem igény, ez nem is szerepel a hirdetésben, erre megvan a kapacitásunk, a hozzáértés nem így értendő."
akkor itt valamit én nemértek

Mindegy, sok sikert.
Elküldve: 2010. 02. 21. 10:40
Hunor
Elküldve: 2010. 02. 21. 10:52
Idézet: rocker69 - Dátum: 2010. febr. 21., vasárnap - 10:35

Tényleg nem érted. Olyat keresnek, aki ezekbe a dolgokba belelát, érdemben hozzá tud szólni a programozó/sitebuilder munkájához, mert látott már olyat.
Az sem árt, ha tudja, mi mennyit ér, vagy adott megrendelőnek mennyiért lehet kiajánlani.
Ez inkább koordinátori munka, kifelé kapcsolattartóként, befelé tanácsadóként, vagy a készülő munkákba "beleugatóként", ha jól látom a helyzetet.
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"
Elküldve: 2010. 02. 21. 10:58
Persze úgy fogalmaztok, hogy "ideális" és "esetleges", de azért ezek mégis követelmények.
Azt a kevés alkalmas embert is elriasztjátok a hirdetéssel. Juttatásokról legalább annyit illene írni, hogy versenyképes, egyéb juttatási lehetőségek/cafeteria, stb. Azt sem ártana tudni, hogy milyen időtartamra létesülne munkaviszony, van-e valami karrierlehetőség, stb. Ennek hiányában az lehet az érzése az érdeklődőnek, hogy ideiglenesen, minimálbérért kerestek egy mindenes balekot, míg beindítjátok az üzletet, jól kihasználjátok, aztán mehet amerre lát.
Elküldve: 2010. 02. 21. 11:23
Idézet: csozsi - Dátum: 2010. febr. 21., vasárnap - 10:52
Az sem árt, ha tudja, mi mennyit ér, vagy adott megrendelőnek mennyiért lehet kiajánlani.
Ez inkább koordinátori munka, kifelé kapcsolattartóként, befelé tanácsadóként, vagy a készülő munkákba "beleugatóként", ha jól látom a helyzetet.
Szia Csozsi,
igen, jol latod, kb. ez, kicsit magasabb szinten, peldaul nemcsak beleugat, hanem onalloan vezeti, felugyeli, szervezi a projekteket.
Hunor
Szerkesztette: HunorMON 2010. 02. 21. 11:36 -kor
Elküldve: 2010. 02. 21. 11:33
Idézet: N0zer0 - Dátum: 2010. febr. 21., vasárnap - 10:58
Persze úgy fogalmaztok, hogy "ideális" és "esetleges", de azért ezek mégis követelmények.
Azt a kevés alkalmas embert is elriasztjátok a hirdetéssel. Juttatásokról legalább annyit illene írni, hogy versenyképes, egyéb juttatási lehetőségek/cafeteria, stb. Azt sem ártana tudni, hogy milyen időtartamra létesülne munkaviszony, van-e valami karrierlehetőség, stb. Ennek hiányában az lehet az érzése az érdeklődőnek, hogy ideiglenesen, minimálbérért kerestek egy mindenes balekot, míg beindítjátok az üzletet, jól kihasználjátok, aztán mehet amerre lát.
Kedves Nozer,
12 eve dolgozom a neten, eleg sok kozgazdaszt lattam, aki designer, es programozgat is, es menedzsel is, es nem hazi projektekre gondolok... Nem erzem feltetlenul ellentmondasosnak, egy olyan ember kell, aki minden teren koordinal, vezet tucatnyi sajat webprojektet. Ezekhez pedig ez hozzatartozik - kell iranyitsa a designert, a programozokat, az ertekesitoket, kell kapcsolatot tartson partnerekkel, es folyamatosan ujabb otletekkel kell jojjon. Ha belegondolok, ismerek sok komoly embert is, aki ezt csinalja - akik a netet 10-15 eve kezdtek, es meg a topon vannak, azok szerintem eleve ilyen sokoldaluak... bar ez lehetne mas topik temaja is.
Versenykepes jutattas, cafeteria, minimalber - ne haragudj, ezeket nem tudom erdemben lereagalni, szamomra normalis, hogy jo munkaero jo fizetest kap, es azt gondolom, azzal a piaccal van gond, ahol ezeken ennyire kell lovagolni, nem azzal, hogy ennel tobbet nem irtam.
Nagyon egyszeru a lenyeg: ilyen ember kell, es aki ezt tudja, annal termeszetes, hogy mindent megkap, ha mindent megad, ami akarunk (nem jutalekos rendszerrol, meg ilyenekrol beszelunk termeszetesen).
Karrier: cegen belul ennel magasabb elerese nem lehetseges, de tekintve a projekt nagysagrendjet, a kapcsolodo brandeket (amiket szinten nem neveztem meg), biztos vagyok benne, hogy megfelelo szinvonalu munka utan a jovoben is megfelelo referenciat jelent majd szamara ez. De ezek a reszletek mar akkor erdekesek, amikor szemelyesen targyalunk az adott jelentkezokkel, es kifejezetten bizalmas reszletek, tudatos dontes, hogy ennel tobbet, konkretabbat itt nem irtam le.
Ha forumozni akarunk a temaban, akkor kulon topikban lenne erdemes, nem rossz tema amugy.

Hunor
Elküldve: 2010. 02. 21. 12:36
Nem favágót, nem munkást keresünk, hanem hány ember, szaki van, aki mindenféle fórumban, blogon osztja az észt, megváltoztatná a netet, az iwiwet, a facebookot, az indexet, az origót, aki mindenhez hozzászól, mindenről véleménye van, mindenhez ötlete van. Nos, mi azt az embert keressük, aki a munkaidő alatti fórumozásnál, beszélgetésnél többre képes, de nem kapott erre lehetőséget.
Itt minden adott, a kezdő hozzászólás alapján belőhető a projekt jellege, területe, nagyságrendje, kb. kitalálható, hogy mit kellene tennie, és van hozzá olyan háttér (mi), akik erre megadjuk az esélyt.
Egyszerű: légy pofátlan, kérj, amennyit akarsz, ne szégyelld magad, de győzz meg róla, hogy megéri kifizetni ezt Neked, és ha meggyőztél erről, akkor megkapod, hinni fogunk Neked, és készen állunk, hogy csatlakozz.
Ha meg valaki kifogásolja a hirdetés hangnemét, részleteinek hiányát, egyebeket - kérdezzen, amire tudok, válaszolok, de szerintem a nekünk megfelelő leendő munkatárs ezek alapján is megérti a lényeget, ami kell a kezdeti kapcsolatfelvételhez.
Hunor
Szerkesztette: HunorMON 2010. 02. 21. 12:37 -kor
Elküldve: 2010. 02. 21. 13:10
Elküldve: 2010. 02. 21. 13:22
Idézet: Jahno - Dátum: 2010. febr. 21., vasárnap - 13:10
Szia Jahno,
üdv, mint régi ismerős, azt hiszem, az elmúlt öt-hat évben már váltottunk párszor szót!

Milyen internet holding?
Közvetlen pénz van, hiszen vannak programozók, moderátorok, fordítók, partnerek, stb., és a leendő munkatárs feladata ezeket is felügyelni, irányítani, tehát ez konkrét forgatókönyves munka, csak éppen kell még a plusz is, az a plusz, amiről írtam.
Üdv,
Hunor
Szerkesztette: HunorMON 2010. 02. 21. 13:23 -kor
Elküldve: 2010. 02. 21. 14:04
Na akkor ugynez ki en vagyok elbaszva, de szamomra Neked kene meggyoznod engem, hogy miert eri meg annyira nalatok dolgozni? Egy cegrol amirol semmit sem tudok, meg egy honlapot sem kaptam, nem igazan erzem magam meggyozve hogy erdemes egyaltalan nektek dolgozni. Szoval tenyleg a keves infoval van bajom, ami ilyen - hivjuk - project manager munkakornel szamomra eleg fontos lenne (hogy minel tobb legyen...).
Egyebkent maga a stilus (gyozz meg hogy te vagy a mi emberunk) tetszik, csak a hianyossagok zavarnak ennyire.
Elküldve: 2010. 02. 21. 14:40
Idézet: hag - Dátum: 2010. febr. 21., vasárnap - 14:04
Na akkor ugynez ki en vagyok elbaszva, de szamomra Neked kene meggyoznod engem, hogy miert eri meg annyira nalatok dolgozni? Egy cegrol amirol semmit sem tudok, meg egy honlapot sem kaptam, nem igazan erzem magam meggyozve hogy erdemes egyaltalan nektek dolgozni. Szoval tenyleg a keves infoval van bajom, ami ilyen - hivjuk - project manager munkakornel szamomra eleg fontos lenne (hogy minel tobb legyen...).
Egyebkent maga a stilus (gyozz meg hogy te vagy a mi emberunk) tetszik, csak a hianyossagok zavarnak ennyire.
Szia!
Nem vagy elbaszva, de amit mi itt csinálunk, az nem más, mint csittcsett. Nem gond, kint még hó van, felhős az idő (legalábbis nálam), munkaszünetben elvagyok ezzel.
Ha viszont érdemben akarsz beszélni másról, akkor írsz ugyanannyit magadról, mint amennyit én a munkáról, ezt magánban küldöd el, én átnézem, átgondolom, és megírom, hogy van értelme folytatni, vagy nincs, és bármelyik esetben válaszolok.
A projektekről egyébként nem fogok itt írni, szerintem vágnod kell, hogy miért. Ha majd egy év múlva nagyon unatkozom, szintén hó lesz kint, akkor esetleg beírom, hogy melyik volt ez a projekt, de különösebben ez nem célom - ha eléri azt a szintet, akkor minek vagánykodni, ha meg nem, akkor meg azért. De hogy konkrétan most honlapokat megnevezzek itt, bemutassam a tervezett, kivitelezés alatt portfoliót - nem, ez jelenleg nem jön szóba, és a magánüzenetes jelentkezés után is csupán akkor, ha látom értelmét, hogy elkezdjünk tárgyalni.
Első lépésben annyit látok jónak, hogy leírjam, kb. mire van szükség, és hogy a jelentkezőt biztosítsam - az elvárásoknak megfelelően viszonozzuk a munkáját. Ezt már megtettem.
Azt látom, hogy elvileg képben vagy, de ha érdemben akarsz valamit, akkor magánüzenet, és ott.
Menetrend:
- magánüzenetes jelentkezés, referenciával, bármivel, amivel meggyőznél, folytassuk,
- válaszolok, levelezünk, megismerkedünk,
- ötleteket írok, ötleteket kapok,
- egy hónapon belül Magyarországon vagyunk, leülünk, megnézzük egymást,
- ha minden OK, kezet fogunk, és onnan belevágunk...
Számomra ez a járható út.
Tudom, hogy eltér a szokványostól, de szerintem az ajánlatom sem szokványos, akkor miért lenne a tálalás az?
Hunor
PS: cofeteriát nehogy megkérdezd.

Elküldve: 2010. 02. 21. 14:58
A projekthez számos kulcsszó domaint szereztem meg, kiemelt kategóriájuk. Angol verzióban a turizmus téren jó domaint találni szinte lehetetlen, én is csak .net-et tudtam regisztrálni, ugyanabban a .com már foglalt volt, a sedon, stb. hirdették ezres nagyságrendben. Vakartam is a fejem, sajnos (szerencsére) olyan a projekt, hogy adott időn belül kénytelen lettem volna szinte bármennyit adni, hogy megvegyem... de amilyen szerencsém volt, nemrég kaptam a tulajtól egy levelet, hogy látta, enyém a .net, az övé a .com, el akarja adni, megveszem-e. Mondott árat, mondtam sok, mondott megint árat, mondtam sok, mondott megint árat, mondtam én árat, szóval a végén 97 USD összegért jutottam ahhoz hozzá, amiért később nagyságrendekkel többet is kénytelen lettem volna kifizetni, nem tehettem volna meg, hogy más kezén hagyom.
Ha pedig a szám eljár a domainnel, a fickó kicsit googlizik, akkor kapásból rájött volna, hogy többet is megért volna nekem a domain - szóval inkább írok hiányosan, és hallgatok, mintsem szövegelek konkrétumokról, és fizetem a nagy számlát. Ne érts félre, a jót mindig jól megfizetjük, de hogy fórumozás miatt veszítsünk, abban nem vagyok benne.
Ez egy konkrét példa volt, ami megtörtént, sorolhatnék még többet, annyit, hogy csendben olyan domaineket szereztünk a meg a projektre, ami más esetben nagyságrendekkel több lett volna (pl. ha googlevel olvasható lenne bármi a projektről, hiszen pl. én a saját nevemen írok, név - kulcsszó, egy perc alatt bárki be tudná lőni a terveket).
Hunor
Szerkesztette: HunorMON 2010. 02. 21. 15:01 -kor
Elküldve: 2010. 02. 21. 16:22
Idézet: HunorMON - Dátum: 2010. febr. 21., vasárnap - 14:58
Ha már meg van, akkor mitől félsz? Amúgy midnenki tudja, nem mindig a domainnéven múlik a nagy biznisz. Azt hittem meglévő vállalkozással kell valamit kezdeni.
Elküldve: 2010. 02. 21. 17:18
Idézet: Jahno - Dátum: 2010. febr. 21., vasárnap - 16:22
Két héten belül megvan, a menetrend alapján a munka kezdete egy hónap, másfél, tehát addigra konkrét tapasztalati tőke is rendelkezésre áll.
...
Hunor