HWSW Informatikai Kerekasztal: Bankok - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (90 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Bankok Értékeld a témát: -----

#1 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2003. 01. 14. 16:55

Sziasztok!

Egyből a közepébe is vágok :) Jelenleg az erste banknál van folyószámlám vezetve, de most már egy kicsit soknak találom a havonta jelentkező költségeket.
Gondolkozok a váltáson, de nemtudom melyik bankhoz volna érdemes átpártolni.
Mivel havonta kb. 5-6-szor veszek fel pénzt automatából, ezért fontos, hogy ez a költség ne legyen magas. Lehetőleg ne legyen havi zárási díj. Nem ártana internetes felületen keresztüli számlakezelés, sőt ha sms-értesítő van az sem baj :)
Az erste kezdetben nagyon jó volt (diákként, még most is az vagyok), se havidíj, saját auomatából ingyenes felvétel, másik automatából is első 2 ingyenes. Erről most sikerül már annyira "fejlődniük", hogy van havi számlazárási díj, minden pénzfelvétel díjköteles, stb.

Kinek melyik bankkal milyen tapasztalatai vannak, hova érdemes átpártolni (feltéve, ha van jobb)?

Előre is köszönöm.

#2 Felhasználó inaktív   bibe 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 01. 14. 17:05

Citibank.

Igaz, hogy havi 2500 Ft a szamlavezetesi dij, de cserebe barhol a vilagon barmely automatabol ingyen (vagyis kulon tranzakcios dij nelkul) lehet penzt felvenni.
Semmilyen mas szamladij nincs. Internetes hazibank van.

Sajnos SMS ertesites nincs. Me'g...
"Nincs izom, nincs izomláz!" (Garfield)

#3 Felhasználó inaktív   Mulder 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 01. 14. 17:11

idézet:
Ezt írta bibe:
Citibank.

Igaz, hogy havi 2500 Ft a szamlavezetesi dij, de cserebe barhol a vilagon barmely automatabol ingyen (vagyis kulon tranzakcios dij nelkul) lehet penzt felvenni.

[/quote]

Hat havi 2.5K-ert meg a penzt is adhatna ajadnekba amit kiveszek :D

#4 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 01. 14. 17:17

idézet:
Ezt írta bibe:
Citibank.

[/quote]2,5k nekem nagyon sok, az erste eddigi maximuma amit "kezelési költség" és egyéb címszavak alatt levett 1000 Ft körül volt.

#5 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 01. 14. 17:31

Hmmm... 2,5k ??? :cool:
A vállalkozásom havi számlavezetési költsége (utalási költségekkel együtt) sem éri el az 1500 Ft-ot.
Éves forgalom kb. 35-40 guriga...

Inter-Európa Bank

Szerintem havi 2500 forint, csak azért hogy számlát vezessenek? Nevetségesen sok.
RDaneel_hu

#6 Felhasználó inaktív   cyberde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 01. 14. 18:07

én is csak céges szinten tudok tanácsot adni, de ha ott a takarékszövetkezetek a legolcsóbbak, akkor szvsz lakossági szinten sem lehet más a trend.
amig a k&h bank negyedéves díja 9k huf + a %-ok (100-300ft)minden piti tranzakciónál, a t@k@m takszöv-nél 1950- +a %-ok :p
van vagy húsz (pesten)
(egy a hátrányuk: ha 500,000- -nél többet akarsz fölvenni, 24 h-val előtte kell szólni :D )

#7 Felhasználó inaktív   Mulder 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 01. 14. 22:03

Figyu, minek egyebkent kivenni havonta 5-6X penzt?
Kartyaval nem jo fizetni?
Budapest bank amugy kiraj, adnak egy jo mastercardot, a penzedet nem kell lekotni de 7-10%-ot kamatozik sms es internetbankja meg kiraj.
amine utalas erkezik vagy teljesul esetleg vasarolsz vele egybol jon a sms.
Most az sms szolgaltatas evig ingyenes es kartyadij (2K) szinten el van engedve 1 evig. szamlavazetesi dij meg lehet hogy van de meg nem vettem eszre szoval tuti nem huzos.

#8 Felhasználó inaktív   closed 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 01. 14. 22:45

idézet:
Ezt írta Mulder:
Budapest bank amugy kiraj, adnak egy jo mastercardot, a penzedet nem kell lekotni de 7-10%-ot kamatozik sms es internetbankja meg kiraj.
Most az sms szolgaltatas evig ingyenes es kartyadij (2K) szinten el van engedve 1 evig. szamlavazetesi dij meg lehet hogy van de meg nem vettem eszre szoval tuti nem huzos.
[/quote]

Azért ennyire sajnos nem rózsás ott sem a helyzet.
A kértya amit kapsz, nem mastercard, hanem maestro vagy visa electron.
A számlavezetés díja havi 170 ft. ATM készpénzfelvét 75ft (BB automatából), 175ft (euronet) 200 ft (más ATM), 1500ft (külföldi ATM)
A kamat lekötés nélkül 0-4% közötti (az utóbbihoz 5mila felett kell lennie a számlán :)) Minimum számlaegyenleg 5000ft.
Az internetbankjuk tényleg jó. Sőt, mindent egybevetve tényleg a BudapestBank az egyik legjobb választás, de azért ez sem jótékonysági szervezet.

Diákoknak még megfontolandó az OTP Junior kártya (VISA electron). Fapados, nincs hozzá se telefonos/SMSes se internetes hókuszpókusz, viszont a számlavezetési díj 0 ft, havi 4 pénzfelvét ingyenes, utána 20ft + 0.22%. De ez csak a juniorra igaz, normál lakossági folyószámlánál az egyik legdrágább bank...

#9 Felhasználó inaktív   closed 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 01. 14. 22:58

Bocs, lehet, hogy neked befektetési kártyád van, ennél tényleg nincs számlavezetési díj, tényleg Mastercard, 2000ft/év a kártyadíj, a kamat meg a pénzpiaci alap hozama (ez változó, lehet, hogy néha eléri a 7%ot) Viszont a minimum egyenleg 50000 ft. Az SMS értesítés díja 400ft/hó (ha minden pénzmozgásról kell, ha csak a kártyás fizetésről, akkor ingyenes)

#10 Felhasználó inaktív   Netmaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 01. 14. 23:05

idézet:
Ezt írta closed:

Diákoknak még megfontolandó az OTP Junior kártya (VISA electron). Fapados, nincs hozzá se telefonos/SMSes se internetes hókuszpókusz
[/quote]

Már hogyne lenne? OTP Direkt.

#11 Felhasználó inaktív   closed 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 01. 14. 23:25

idézet:
Ezt írta Netmaster:

Már hogyne lenne? OTP Direkt.
[/quote]

Hmm... azt hittem ez juniorhoz nem jár... :) Akkor viszont (diák esetén) az OTP juniorra adom a voksot :)

#12 Felhasználó inaktív   Netmaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 01. 14. 23:34

idézet:
Ezt írta closed:

Hmm... azt hittem ez juniorhoz nem jár... :)
[/quote]

Nem jár, de igényelhető :).

#13 Felhasználó inaktív   Mulder 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 01. 15. 00:06

idézet:
Ezt írta closed:
Bocs, lehet, hogy neked befektetési kártyád van, ennél tényleg nincs számlavezetési díj, tényleg Mastercard, 2000ft/év a kártyadíj, a kamat meg a pénzpiaci alap hozama (ez változó, lehet, hogy néha eléri a 7%ot) Viszont a minimum egyenleg 50000 ft. Az SMS értesítés díja 400ft/hó (ha minden pénzmozgásról kell, ha csak a kártyás fizetésről, akkor ingyenes)[/quote]

ja ez van nekem.
multkor 10% felett kamatozott. most kb 7.76%. elso evben en nem fizetek kartyadijat sms-ert. automata nincs tul sok szoval ezert mondtam hogy akkor jo ha nem akar soxol penzt kivenni a kartyarol.

#14 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 01. 15. 00:46

idézet:
Ezt írta Mulder:
[/quote]Azért kell 5-6-szor kivenni pénzt (néha többször is) mert nem lehet mindenhol kp-val fizetni és soxor a kp gyorsabb is.
Az ersténél úgy tudom a számlavezetéi díj vmi 190Ft körül van asszem (nincs a közelemben számla).
A minimum összeseg számlák se valami jók nekem, volt már párszor, hogy csak párszáz Ft maradt a számlán.

#15 Felhasználó inaktív   doszy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 01. 15. 00:51

idézet:
Ezt írta closed:
...
Diákoknak még megfontolandó az OTP Junior kártya (VISA electron). Fapados, nincs hozzá se telefonos/SMSes se internetes hókuszpókusz, viszont a számlavezetési díj 0 ft, havi 4 pénzfelvét ingyenes, utána 20ft + 0.22%. De ez csak a juniorra igaz, normál lakossági folyószámlánál az egyik legdrágább bank...
[/quote]

SMS értesítőket is lehet kérni hozzá (100 Ft/hó), internetes számlakezelés is van (ingyenes). Viszont már nem ingyenes a 4 pénzfelvét, de azért ha OTP automatából veszel fel (abból meg annyi van, mint a fene), nem olyan veszélyes.

[ 2003. január 15.: doszy szerkesztette a hozzászólást ]
"1 db francia II. VH-s karabély eladó, megkímélt állapotban, kis esztétikai hibával. Még sosem lőttek vele, egyszer leejtették."

#16 Felhasználó inaktív   Mulder 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 01. 15. 00:54

idézet:
Ezt írta Sipi-:
Azért kell 5-6-szor kivenni pénzt (néha többször is) mert nem lehet mindenhol kp-val fizetni és soxor a kp gyorsabb is.
[/quote]

Eddig ojat meg nem lattam hogy vhol kp-val ne lehetett volna fizetni. eleg szeleskorben elfogadott fizetoeszkoz (leglalabbis a forint). altalaban gyorsabb de nem mindig. a B. bankos EC/MC nem ker pinkodot igy eleg gyors. nem kell apropenzel bajlodni, tul nagy cimlet van nalad/nemtud visszaadni stb. szerintem eleg max 1-2X kivenni persze ha nem par ezreekt veszel ki egyfojtaban. ha kiveszel akkor mar normalis osszeget.

#17 Felhasználó inaktív   doszy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 01. 15. 00:54

Egyébként az Erste tényleg jól beszop@tta a népet. Nálunk is a fősulin mindenki rohant Erste-s számlát nyitni. Okok: olcsó, tettek a suli épületébe egy ATM automatát, az ösztöndí hamarabb érkezik (bankon belüli átutalás). Aztán egyszer csak eltűnt az ATM, megemelkedtek a díjak, a hallgatók meg néztek... :(

Még jó, hogy én megmaradtam a jól bevált OTP Junioromnál. :cool:

[ 2003. január 15.: doszy szerkesztette a hozzászólást ]
"1 db francia II. VH-s karabély eladó, megkímélt állapotban, kis esztétikai hibával. Még sosem lőttek vele, egyszer leejtették."

#18 Felhasználó inaktív   doszy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 01. 15. 00:56

idézet:
Ezt írta Mulder:

Eddig ojat meg nem lattam hogy vhol kp-val ne lehetett volna fizetni. eleg szeleskorben elfogadott fizetoeszkoz (leglalabbis a forint). altalaban gyorsabb de nem mindig. a B. bankos EC/MC nem ker pinkodot igy eleg gyors. nem kell apropenzel bajlodni, tul nagy cimlet van nalad/nemtud visszaadni stb. szerintem eleg max 1-2X kivenni persze ha nem par ezreekt veszel ki egyfojtaban. ha kiveszel akkor mar normalis osszeget.
[/quote]

Azt azért vedd hozzá, hogy tanulók által látogatott szórakozóhelyeken nem igazán tudsz kártyával fizetni - és a tanulók legnagyobb része szórakozásra költi a pénzét.

#19 Felhasználó inaktív   FleetCommand 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 01. 15. 07:24

Nekem a HVB-nél van számlám (www.hvb.hu).

Tkp majdnem mindenért fizetek, de sose volt nagy összeg a havi költség. Számlavezetési díj nincs, viszont tranzakciós költségként könyvelési tételenként felszámolnak 10 Ft-ot. A készpénzfelvétel saját automatából 40 Ft (egyébként sok, más banknál, ill. postán 240)

Van Internet Banking is, ahogy elnézem (http://www.hvb.hu/ibi/hu/kondicio.tdp), azonban nekem nem ér meg 750 Ft-ot...

Neked nem biztos, hogy ez a legjobb választás... de van ilyen is (én viszont szeretem az átlátható költségek miatt).. Ha nem kérsz Internet Banking-ot, akkor nagyon kevésből kijöhetsz..

Viszont (ilyet még nem láttam) kérhetsz elektronikus banking-ot is (Spectra Light ügyfélprogrammal... néztem a demo-t, érdekes.. nem is igazán igényelném ezek után az internet banking-ot, hiszen ennek nincs havidíja (csak 1x-i), és mégis otthon ülve tudsz megbízásokat adni)

SMS-értesítőt is kérhetsz, azért viszont fizetni kell.. A honlapjukon még nem találtam, viszont valahol nekem van róla kondíciós listám, ha érdekel, megkeresem (persze lehet, hogy ott van a honlapon, csak most sietősből vagyok a suli miatt)

[ 2003. január 15.: FleetCommand szerkesztette a hozzászólást ]
Konfig: AMD Phenom II X4 955, Gigabyte 970A-UD3, Corsair Dominator DDR3 8-8-8-24 8 GiB (2x4), Gigabyte Radeon GV-R9270XOC-2GD 2 GiB DDR5, NEC MultiSync EA222WMe monitor, Samsung SH-222AL/RSMS DVD-író, Thermaltake Armor A60 ház, FSP Aurum 600W táp, Logitech C510 webcam, Windows 10 Pro en_US x64, WASD V2 billentyűzet (Cherry MX Green), SteelSeries Rival 300 egér, SteelSeries Siberia V2 White headset

#20 Felhasználó inaktív   Picur 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 01. 15. 08:48

Én a CIB Banknál vagyok és nagyon meg vagyok vele elégedve.
Számlanyitáskor kell 20000-et befizetni, de utánna nincs min. összeg. Havi szlavezetés díj nincs. Látraszóló kamatot nem tudom a lekötött évi 7%. Az internet bank ingyenes, a kártyatranzakciókról (és a cib internetbankba való belépésről) ingyenes sms-t küldenek. A internetbank szuper, most is őket válaszották az év netbankjának. Betétlekötés, átutalás, dominó és praktikum feltöltés, kártya limit módosítás stb. Saját automatából ingyenes kp felvét. Mást nem haszálok, nem tudom. Érdemes legalább megnézni...

Bővebben a kondíciók [url="http://"http://www.cib.hu/magyar/kondiciok/lakossag/folyoszamla.jsp"]itt[/url]!
Ha ezek közül bármely proci megszerzésében tudsz segíteni, akkor küldj PÜ-t! Köszi!

Téma megosztása:

• (90 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó