HWSW Informatikai Kerekasztal: Bankok - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (90 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Bankok Értékeld a témát: -----

#21 Felhasználó inaktív   Mulder 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2003. 01. 15. 12:42

idézet:
Ezt írta doszy:

Azt azért vedd hozzá, hogy tanulók által látogatott szórakozóhelyeken nem igazán tudsz kártyával fizetni - és a tanulók legnagyobb része szórakozásra költi a pénzét.
[/quote]

Hat vagy kajara+piara a szupermarketekben. nem nelkulozheto a kp, de nem kell elaprozni par ezressel akkor.

#22 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2003. 01. 15. 13:32

[url="http://"http://www.privatbankar.hu/internetbankteszt/index.html"]http://www.privatban...eszt/index.html[/url]

#23 Felhasználó inaktív   A$ka 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2003. 01. 15. 17:49

idézet:
Ezt írta closed:
Bocs, lehet, hogy neked befektetési kártyád van, ennél tényleg nincs számlavezetési díj, tényleg Mastercard, 2000ft/év a kártyadíj, a kamat meg a pénzpiaci alap hozama (ez változó, lehet, hogy néha eléri a 7%ot) Viszont a minimum egyenleg 50000 ft. Az SMS értesítés díja 400ft/hó (ha minden pénzmozgásról kell, ha csak a kártyás fizetésről, akkor ingyenes)[/quote]

Az az 50 E Ft egy ún. kártyalimit, amit a dombor kártya miatt kell befizetned. De ez a limit nem felhasználható, csak akkor kapod vissza, ha megszünteted a számládat. A pénz egyébként a Pénzpiaci alap értékpapírjaiba van befektetve, ezért tudnak ilyen magas hozamot garantálni, tehát ez nem a látraszóló kamat, hanem az értékpapírjaid hozama. Egyébként ez az 50-es limit hozamot azért hoz, attól függetlenül, hogy elkölteni nem tudod.

#24 Felhasználó inaktív   Mulder 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 01. 15. 18:12

idézet:
Ezt írta A$ka:

Az az 50 E Ft egy ún. kártyalimit, amit a dombor kártya miatt kell befizetned. De ez a limit nem felhasználható, csak akkor kapod vissza, ha megszünteted a számládat. A pénz egyébként a Pénzpiaci alap értékpapírjaiba van befektetve, ezért tudnak ilyen magas hozamot garantálni, tehát ez nem a látraszóló kamat, hanem az értékpapírjaid hozama. Egyébként ez az 50-es limit hozamot azért hoz, attól függetlenül, hogy elkölteni nem tudod.
[/quote]

Na ezt hivjak ovadeknak. De ez is csak akkor kell ha nem rendelkezel jovedelemmel (diak). a CIB-nel is 50huf egy dombornyomott kartya ovadeka de ha van min 30K netto jovedelematutalasod akkor visszaadjak. Ez azert kell hogy bebiztositsa a bank magat. a dombornyomott kartyaval offline is lehet fizetni (vonat, oceanjaro,autopaja) ahol nem tudjak ellenorizni hogy mennyi penzed van csak elfogadjak a kartyat es kesz.

#25 Felhasználó inaktív   A$ka 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2003. 01. 15. 19:10

idézet:
Ezt írta Mulder:

a B. bankos EC/MC nem ker pinkodot igy eleg gyors.
[/quote]

Szerintem nem a kártyán múlik, hogy kell-e pin kód a vásárláskor, hanem a POS terminálon. Az vagy kér vagy nem. De azért most már általában kér.

#26 Felhasználó inaktív   Mulder 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 01. 15. 20:12

idézet:
Ezt írta A$ka:

Szerintem nem a kártyán múlik, hogy kell-e pin kód a vásárláskor, hanem a POS terminálon. Az vagy kér vagy nem. De azért most már általában kér.
[/quote]

Igen volt amr ojan hogy electron kartyaval mentem (pl.: Kaiser aruhaz) es csak lestem hogy nem ker pin kodot.
Vannak ijen POS-ok 1-2 hejen de nem ez a jellemzo. a kartyatol inkabb fugg. En ezzel a Bbankos EC/MCvel meg sehol sem adtam meg pin kodot (!) sot mar nem is tudom azt bar a telefonomban bennevan.

#27 Felhasználó inaktív   Arp 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 01. 16. 09:43

idézet:
Ezt írta picur:
Én a CIB Banknál vagyok és nagyon meg vagyok vele elégedve.
Számlanyitáskor kell 20000-et befizetni, de utánna nincs min. összeg. Havi szlavezetés díj nincs. Látraszóló kamatot nem tudom a lekötött évi 7%. Az internet bank ingyenes, a kártyatranzakciókról (és a cib internetbankba való belépésről) ingyenes sms-t küldenek. A internetbank szuper, most is őket válaszották az év netbankjának. Betétlekötés, átutalás, dominó és praktikum feltöltés, kártya limit módosítás stb. Saját automatából ingyenes kp felvét. Mást nem haszálok, nem tudom. Érdemes legalább megnézni...

Bővebben a kondíciók [url="http://"http://www.cib.hu/magyar/kondiciok/lakossag/folyoszamla.jsp"]itt[/url]!
[/quote]

Szerintem ez önmagáért beszél.

#28 Felhasználó inaktív   bibe 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 01. 16. 10:49

idézet:
Ezt írta Sipi-:
2,5k nekem nagyon sok, az erste eddigi maximuma amit "kezelési költség" és egyéb címszavak alatt levett 1000 Ft körül volt.[/quote]

A WEBoldalukrol:
CitiComfort díjcsomag: amennyiben havi átlagegyenlege meghaladja a 1 500 000 forintot, elengedjük az adott havi számlavezetési díjat.
:D :D :D

Amugy van egy masik kontrukcio is: 800Ft szamladij, sajat eutomatabol penzfelvetel 150Ft, Euronetbol 200Ft, minden masbol 250Ft. Kulfoldon min. 1000Ft.

Nekem azert volt nagyon jo, mert sokat jartam kulfoldon az elmult 2 evben es ott is ingyenes a penzfelvetel. Most meg mar nincs kedvem valtani. Legfeljebb egy honapban egyszer kevesebbszer megyek el sorozni a haverokkal es mar meg is van a 2.5k a szamladijra... :)

Ja info itt: [url="http://"http://www.citibank.com/hungary/consumer/citi.htm?hungarian/frames/left.htm%20hungarian/termek/index.htm"]http://www.citibank....ermek/index.htm[/url]
"Nincs izom, nincs izomláz!" (Garfield)

#29 Felhasználó inaktív   Mulder 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 01. 16. 15:51

idézet:
Ezt írta bibe:

A WEBoldalukrol:
CitiComfort díjcsomag: amennyiben havi átlagegyenlege meghaladja a 1 500 000 forintot, elengedjük az adott havi számlavezetési díjat.
:D :D :D

Amugy van egy masik kontrukcio is: 800Ft szamladij, sajat eutomatabol penzfelvetel 150Ft, Euronetbol 200Ft, minden masbol 250Ft. Kulfoldon min. 1000Ft.

Nekem azert volt nagyon jo, mert sokat jartam kulfoldon az elmult 2 evben es ott is ingyenes a penzfelvetel. Most meg mar nincs kedvem valtani. Legfeljebb egy honapban egyszer kevesebbszer megyek el sorozni a haverokkal es mar meg is van a 2.5k a szamladijra... :)

Ja info itt: [url="http://"http://www.citibank.com/hungary/consumer/citi.htm?hungarian/frames/left.htm%20hungarian/termek/index.htm"]http://www.citibank....rian/frames/lef t.htm%20hungarian/termek/index.htm://http://www.citibank.com/hungary/con...ermek/index.htm[/url]
[/quote]

citibanknal kerhecc diners club kartyat is. ez egy eleg franko terhelesi kartya, igaz kp felvet nem celszeru mert -4% (!)

#30 Felhasználó inaktív   Arp 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 01. 16. 16:04

idézet:
Ezt írta Mulder:

citibanknal kerhecc diners club kartyat is. ez egy eleg franko terhelesi kartya, igaz kp felvet nem celszeru mert -4% (!)
[/quote]

Hitelkártyája már jóformán minden banknak van. Egyébként nekem a citi pont nem akart adni mert az akkori munkahelyemnek a telefonszáma nem a cég nevére volt bejelentve, hanem arra akitől béreltük az irodát (ami szerintem érthető). És ekkor azt mondtam a citire: nyasgeeem!

#31 Felhasználó inaktív   Mulder 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 01. 16. 17:16

idézet:
Ezt írta Arp:

Hitelkártyája már jóformán minden banknak van. Egyébként nekem a citi pont nem akart adni mert az akkori munkahelyemnek a telefonszáma nem a cég nevére volt bejelentve, hanem arra akitől béreltük az irodát (ami szerintem érthető). És ekkor azt mondtam a citire: nyasgeeem!
[/quote]

nemtom mi a kulonbseg a hitel es terhelesi kartya kozt de azt tudom hogy az elobbi (diners club) csak a citinel van.
nalunk mondjuk tul sok hejen nem is fogadjak el.

#32 Felhasználó inaktív   joe39 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2003. 01. 16. 17:33

idézet:
Ezt írta A$ka:

[/quote]
a kártyán múlik...
a westel/citibank közös arcképes "hitel"kártyája sem kér vásárláskor kódot, az arckép elvileg igazol.
ugyanazon a terminálon húzzák le a bótban, amin a pin-kódot kérő otp-s, vagy a sima citi-maestro-t is.

#33 Felhasználó inaktív   Mulder 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 01. 16. 17:43

Van vkinek ojan Mastercardja ami ker pin kodot???

#34 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2004. 01. 01. 14:33

Kép
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#35 Felhasználó inaktív   Sasfióka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 01. 17:09

idézet:
Ezt írta Mulder:
Van vkinek ojan Mastercardja ami ker pin kodot???[/quote]

Az offline (a dombornyomott kártyák többsége) bankkártya azonosítására az alábbi adatok szükségesek:

A kártya kibocsátási dátuma (év hó) vagy a kártyaazonosító kód első két számjegye.
A kártya érvényességi dátuma
A kártyán szereplő név
A teljes kártyaszám és a kártyatípus megjelölése
Illetve egy aláírás, mely felett elhelyezkedik egy olyan szöveg, hogy az aláíró kijelenti, hogy a kártya használatára jogosult (a bank a bankhoz beérkező kártyatranzakció papírján NEM ellenőrzi az aláírást, erre azért van szükség, hogyha nem TE használtad a kártyád, UTÓLAG tudjál ejárást indítani)
Ezen információk ismeretében a bank a terhelést elvégzi (offline használatkor szoktak kérni még egy úgynevezett terhelési nyilatkozatot is)

A bankkártyát PIN kód nem azonosítja, csak és kizárólag az ATM készpénzfelvételnél illetve a honos bank POS termináljánál kérheti be a terminál a PIN kódot.

Ezeket az információkat a CIB Bank mondta el a kártya átadásakor, és a tapasztalataim szerint ez eddig így is volt.

Internetes ill. offline tranzakciókkor a bankhoz beérkezett terhelési kérelmet a bank egy telefonhívással nyugtáztatja.

Nekem pl. egy CIB Bankos ECMC-BC kártyám van, és a CIB tájékoztatása alapján nekik NINCS kihelyezett POS termináljuk, így a készpénzes fizetéskor SOHA nem fog kérni PIN kódot. Ez egy OTP-s vagy egy K&H-s dombornyomott kártyánál már másképp alakul, mert ugye a POS terminálok nagy része OTP-s vagy K&H-s. (Ott el fogja kérni a terminal a PIN kódot)

Vagyis egy igazi dombornyomott kártya elég veszélyes tud lenni, ha az nem egy lebutított dombornyomott kártya (OTP feeling...)

És hogy ne legyen nagyon OFF, én a CIB Bankot ajánlom, szerintem a lakossági számlavezetésük IS nagyon korrekt, és valóban ingyenes a honos terminálból a kp felvétel, illetve ha jól tudom, az internet bank is térítésmentes.

SF
"Hiszek a sárkányokban, a jó emberekben és egyéb fantázia szülte lényekben..."

#36 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 01. 17:55

idézet:
Ezt írta A$ka:
Szerintem nem a kártyán múlik, hogy kell-e pin kód a vásárláskor, hanem a POS terminálon. Az vagy kér vagy nem. De azért most már általában kér.[/quote]
Kartyan is mulik.

Nyaron egyutt vasaroltam egyik baratommal, mindketten kartyaval fizettunk a supermarketben, az o rendes, dombornyomott, fenykepes Visa kartyajara nem kert kodot a penztarnal levo terminal, en gagyi, erstes Visa Electronomra viszont igen.

Penzkivetelkor viszont tole is kert PIN-t az OTP automata. (OTP-s kartyaja van asszem)

[ 2004. január 01.: nyunyu szerkesztette a hozzászólást ]

#37 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 01. 17:58

idézet:
Ezt írta lameXpert:
Csajszis kep[/quote]
Ennyire izgul, nehogy elrontsa a negy csillagbol allo PIN kodot? :D

#38 Felhasználó inaktív   Goodman 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 01. 20:09

CIB XL szamlam van, havi 1200 forint a dija, ezert cserebe jar hozza egy VISA electron, CIB automatabol(ami nem sok van) korlatlan ingyenes keszpenzfelvet, mas automatabol havi 2 ingyenes felvet jar(utana asszem 200 ft). Korlatlan belfoldi atutalas, nagyon korrekt internet bank, ingyenes sms ertesites kartyarol/szamlavaltozasrol, wap bank.
Negativum: Dombornyomott kartyat csak 50000 forint letet vagy 3 havi beratutalas utan adnak.

Idezve egy fenti hozzaszolast: Onmagaert beszel. :)

Ja es eddig nagyon korrektek voltak mindig! Volt hogy zaras elott 2 perccel mentem es mosolyogva kiszolgaltak(probaljatok meg ezt otpnel!)

[ 2004. január 01.: Goodman szerkesztette a hozzászólást ]

#39 Felhasználó inaktív   skeeter 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 01. 23:57

idézet:
Ezt írta Goodman:
CIB XL szamlam van, havi 1200 forint a dija, ezert cserebe jar hozza egy VISA electron, CIB automatabol(ami nem sok van) korlatlan ingyenes keszpenzfelvet, mas automatabol havi 2 ingyenes felvet jar(utana asszem 200 ft). Korlatlan belfoldi atutalas, nagyon korrekt internet bank, ingyenes sms ertesites kartyarol/szamlavaltozasrol, wap bank.
Negativum: Dombornyomott kartyat csak 50000 forint letet vagy 3 havi beratutalas utan adnak.

Idezve egy fenti hozzaszolast: Onmagaert beszel. :)

Ja es eddig nagyon korrektek voltak mindig! Volt hogy zaras elott 2 perccel mentem es mosolyogva kiszolgaltak(probaljatok meg ezt otpnel!)

[ 2004. január 01.: Goodman szerkesztette a hozzászólást ]
[/quote]

Kicsit régi ez a topic de jó :-)
Az OTP-vel sem mindig van baj, csakhát nagy és régi cég, nyilván változó az alkalmazottak összetétele. Viszont igazából manapság már nem nagyon kell semmiért bemenni a bankba egy lakossági ügyfélnek.

Diners Club kártya: igényeljétek, aki megkapja, az máris meghívhat egy vacsira a hiltonba, azért nézzétek majd át milyen feltételei vannak :-))

Én nemrég csináltattam egy Citibank hitelkártyát, hát cool, csak az a gond, hogy azt hiszed van pénzed pedig nincs :o) És csak próbálj meg 1 napot is késni a visszafizetéssel...:-)

#40 Felhasználó inaktív   kla 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 20. 06:35

hat ezt dobta ki a kereso "erste bank"-ra, ugyhogy legalabb felhozom a turelmes nenis kep miatt is :)

de amiert inkabb az az edes draga erste bank :) nekem ugy 7 eve van szamlam naluk, kartya eddig visa electron volt; voltak kisebb-nagyobb hianyossagaik, de eddig ezeken tul tudtam tenni magam

december 9.-en kezdodott a sztori, amikor bementem egy nagyobb erste bank fiokba, mert visa classic-ot szerettem volna; persze kicsit idegesitett, hogy nem csak szamlamult+jovedelem, de 50rugo ovadek is kell, de what-the-hell, januar vegen utazashoz kellene, gondoltam egye fene, csak legyen kartya

elso lepeskent kozoltek (kb. 10 percnyi tokoles utan) hogy mivel meg egyetemistakent szerepek naluk at kell minositeni a szamlat (gondolom normal lakossaginak); kerdeztem, hogy enelkul nem lehet kartya ? mondjak: nem, erre kozoltem hogy nekem mind1 mit minositgetnek csak legyen kartya; kozoltek, hogy ez 1 munkanapba kerul; hat az 1 munkanap dec.15-ig tartott (LOL), akkor vegre megrendelhettuk a kartyat

nehany erdeklodes utan az a lenyeg, hogy visa classic-om ma sincs; egy hete voltam benn utoljra erdeklodni, noci megigerte hogy rajuk szol (mivel kiderult hogy meg el sem indiottak a procedurat !) es hogy mara (jan.20) biztosan meglesz...

nemsoka indulok itthonrol valamikor delelott benezek, hogy mi a helyzet, de mar nem nagyon remenykedem; a poen az, hogy en hulye jopar masik banknal ennyi ido alatt siman kaptam volna kartyat, ugyhogy vegulis az en hibam: mi a f*t varok en egy erste banktol ?

viszont az utazasom meg mindig aktualis es jovo het vegeig sajna nincs olyan bank ahol ilyen rovid ido alatt adnanak nekem v.classic-ot; kenytelen leszek mindent (hotel, stb.) keszpenzzel fizetni (amit leginkabb szerettem volna elkerulni)

viszont egyet megigerhetek: ha hazajottem erste bank nalam kilove

no, bocs a hosszu sztoriert, csak gondoltam meselgetek egy kicsit igy koran reggel :)
"I enjoy working with people. I am putting myself to the fullest possible use, which is all I can think that any conscious entity can ever hope to do." (HAL9000)

Téma megosztása:

• (90 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó