HWSW Informatikai Kerekasztal: Bankok - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (90 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Bankok Értékeld a témát: -----

#41 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 01. 20. 10:00

PÁF: [url="http://"https://www.hwsw.hu/perl/ultimatebb.cgi?ubb=get_topic&f=12&t=000406"]Téma: Kereskedelmi és Hitelbank [/url]
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#42 Felhasználó inaktív   kla 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 20. 10:31

idézet:
Ezt írta WiZARD:
PÁF: [url="http://"https://www.hwsw.hu/perl/ultimatebb.cgi?ubb=get_topic&f=12&t=000406"]Téma: Kereskedelmi és Hitelbank [/url][/quote]

naja, mar olvastam, es sajna nem is gondoltam hogy csak az erste gagyi

csak sajna attol sem leszek boldogabb, hogy te ugyjartal :) pedig jo lenne :)

ebedszunetben megyek csak be, mar keszulok, figyelek a legzesre (be-ki-be-ki-be-ki... :) hogy le legyek tul ideg mikor odaerek :)
"I enjoy working with people. I am putting myself to the fullest possible use, which is all I can think that any conscious entity can ever hope to do." (HAL9000)

#43 Felhasználó inaktív   Sasfióka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 20. 10:41

idézet:
Ezt írta kla:

viszont az utazasom meg mindig aktualis es jovo het vegeig sajna nincs olyan bank ahol ilyen rovid ido alatt adnanak nekem v.classic-ot; kenytelen leszek mindent (hotel, stb.) keszpenzzel fizetni (amit leginkabb szerettem volna elkerulni)

viszont egyet megigerhetek: ha hazajottem erste bank nalam kilove

no, bocs a hosszu sztoriert, csak gondoltam meselgetek egy kicsit igy koran reggel :)
[/quote]

CIB Bank a dombornyomott kártyát elkészíti neked jövő hét közepére, abban az esetben, ha a kártya átvételét személyesen, bankfiókban kéred. Ennek felára van (a bankfiókban történő kártyaátvételnek, mivel értéket őriznek addig is, ez pedig 2.000,- Ft) Beballagsz egy CIB Bank-ba, nyitsz egy lakossági folyószámlát, elhelyezel 50e Ft készpénzt kártyaóvadéknak, megigényled a Visa Classic vagy az ECMC kártyájukat ott a számlanyitáskor, és jövő hétre elkészül a kártyád tutira. (Max egy hét alatt megcsinálják, ha bankfiókban akarod átvenni.)

De iparkodj, mert a számlanyitási procedúra náluk elég hosszadalmas! :)

SF

[ 2004. január 20.: Sasfióka szerkesztette a hozzászólást ]
"Hiszek a sárkányokban, a jó emberekben és egyéb fantázia szülte lényekben..."

#44 Felhasználó inaktív   kla 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 20. 12:23

idézet:
Ezt írta Sasfióka:

CIB Bank a dombornyomott kártyát elkészíti neked jövő hét közepére, abban az esetben, ha a kártya átvételét személyesen, bankfiókban kéred.
[/quote]

Koszi az infot, amugy is a CIB fele kacsintgatok, de majd csak februar vege fele. Most azt sikerult kideriteni hosszas telefonalgatas utan, hogy vegre legyartottak azt a nyamvadt kartyat, es pentekre kikuldik NEM postan, ahogy kellene es NEM is abba a fiokba, ahol igenyeltem, hanem oda ahol anno a szamlam nyitottam. Lol es lol.

Mar ha hinni lehet nekik. Vegulis a ket het helyett mar a 6. heten jarunk es meg mindig nincs kartya.

Ha megjon ha nem, mindenkepp valtani fogok. Inkabb nem mondom el kivel jatszadozzanak.
"I enjoy working with people. I am putting myself to the fullest possible use, which is all I can think that any conscious entity can ever hope to do." (HAL9000)

#45 Felhasználó inaktív   Sasfióka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 20. 16:30

Ma meglátogattam édesanyámat, és a postaládájából ficegett ki egy OTP-s levél, mondom beviszem neki. Ő családi házban él, a postaláda az "utcán" van, és nem is zárt ráadásul. A levélben az OTP volt olyan rendes és kiküldte édesanyámnak a most lejáró bankkártyája miatt az új kártyáját...
Egy egyszerű, mezei postai levélben, csilivili borítékban... Nem ajánlott, nem tértivevényes levélben, egy egyszerű kis borítékban...

Még ha a kártyát az első PIN-kódos tranzakció aktiválja, akkor sem tennék meg ilyet a bank helyébe...

Ez nekem kicsit csücskös volt.

SF

#46 Felhasználó inaktív   Schwarzmueller 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 20. 22:40

idézet:
Ezt írta Sasfióka:
Ma meglátogattam édesanyámat, és a postaládájából ficegett ki egy OTP-s levél, mondom beviszem neki. Ő családi házban él, a postaláda az "utcán" van, és nem is zárt ráadásul. A levélben az OTP volt olyan rendes és kiküldte édesanyámnak a most lejáró bankkártyája miatt az új kártyáját...
Egy egyszerű, mezei postai levélben, csilivili borítékban... Nem ajánlott, nem tértivevényes levélben, egy egyszerű kis borítékban...

Még ha a kártyát az első PIN-kódos tranzakció aktiválja, akkor sem tennék meg ilyet a bank helyébe...

Ez nekem kicsit csücskös volt.

SF
[/quote]

CIBnel is ez az eljaras. Nem tudom, hogy az OTPnel hogy van, de a CIBet fel kellett hivni, hogy ervenyesitsek a kartyat, amit azzal a jeszoval tudsz, amit csak te es a bank tud. Felteve ha nem felejtetted el. :) Szoval nem egyedi eljaras. En szemely szerint olrultem annak, hogy kipostaztak, nem nekem kellett bemenni egy bankba, hogy felvegyem a kartyat.
Régebben csak úgy futottak utánam a nők, de ma már nem lopok retikült.....

#47 Felhasználó inaktív   Sasfióka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 20. 22:50

idézet:
Ezt írta Schwarzmueller:

CIBnel is ez az eljaras. Nem tudom, hogy az OTPnel hogy van, de a CIBet fel kellett hivni, hogy ervenyesitsek a kartyat, amit azzal a jeszoval tudsz, amit csak te es a bank tud. Felteve ha nem felejtetted el. :) Szoval nem egyedi eljaras. En szemely szerint olrultem annak, hogy kipostaztak, nem nekem kellett bemenni egy bankba, hogy felvegyem a kartyat.
[/quote]

Nem a kipostázással van bajom, amúgy a CIB külön díjat számít fel, ha nem postázhatja ki. (2e Ft-ot) De én a CIBtől ajánlott levelet kaptam!! Az OTP meg egy sima egyszerű levélként küldte ki...

SF

#48 Felhasználó inaktív   Schwarzmueller 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 20. 22:57

idézet:
Ezt írta Sasfióka:

Nem a kipostázással van bajom, amúgy a CIB külön díjat számít fel, ha nem postázhatja ki. (2e Ft-ot) De én a CIBtől ajánlott levelet kaptam!! Az OTP meg egy sima egyszerű levélként küldte ki...

SF
[/quote]

aha.. en ugy emlekszem, hogy semmit se kellett alairni, egy teljesen normalis CIBes boritekban volt, csak siman be volt dobva a ladaba.
Régebben csak úgy futottak utánam a nők, de ma már nem lopok retikült.....

#49 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 21. 16:07

Úgy döntöttem, hogy megosztom Veletek is az OTP Bankos és OTP Garancia Biztosítóval kapcsolatos történetemet. Okulásul szolgáljon azoknak, akik meg akarják szüntetni OTP-s folyószámlájukat, melyhez őrült módon egy OTP Garanciás lakásbiztosítás is tartozik csoportos beszedési megbízással. Isten malmai lassan őrölnek, az OTP-é meg sehogy.
Kérdés: mit tehetek, hova fordulhatok? Fogyasztóvédelem?

Íme a történet (hosszú lesz, kávét, teát készítsétek be :)) :

OTP Bank:
A feleségemnek volt egy otp-s folyószámlája, amit meguntunk (drága volt, elég egy számla is). Ezért a feleségem január végén megszüntette (volna) ezt a folyószámláját. A rajta maradt kb. 7900 forintból kifizettek 7500 Ft-ot a pénztárban. Papírok aláírva, az ember örül (végre megszabadultunk ettől a rablóbandától, gondoltuk naivan). 2-3 hét múlva csak viccből megpróbáltam belépni az OTP-s netbankba és legnagyobb megdöbbenésemre sikerült is. A folyószámla egyenlege -101 Ft volt. Nosza, telefonálás az ügyfélszolgálatnak. Nem lehet elintézni telefonon sajnos a dolgot, be kell menni egy fiókba. A kérdésre, hogy "Nem logikus-e az, hogy a számla megszüntetésekor meg akarjuk szüntetni a netbankot is?" a válasz az volt, hogy "NEM". Végül el kellett menni abba a fiókba, ahol először meg lett szüntetve a számla és ott lehetett végül megszüntetni a számlát. Mostmár tényleg. A probléma oka az volt, hogy az első megszüntetéskor csak 97 Ft-ot hagyott a számlán az ügyintéző, a netbank havidíja meg 99 Ft.  Az ügyintéző elismerte a hibát (persze jegyzőkönyv nem született róla).
De a lényeg, hogy végre, nagynehezen sikerült megszüntetni a számlát.

A történet további része az OTP Garancia Biztosítónál lévő lakásbiztosításunkról szól. A fentebb taglalt (azóta már tényleg megszüntetett) számláról vonták csoportos beszedési megbízással a biztosítási díjat havonta. Mivel a számla üres volt, ezért ez nem sikerült nekik (láttuk az OTP-s netbankon a próbálkozásokat). Nosza, semmi gond, utaljuk át az összeget. Az év elején kiküldött számlán rajta van, hogy lehet utalni is, csak a közleménybe írjuk be a mágikus, megadott számot. Megtörtént, beleírtuk és átutaltuk a februári és márciusi havidíjat (mivel a januárit még a volt OTP-s számláról le tudták hívni). Március 12-én feleségem bement a Garancia biztosító Angyal utcai ügyfélszolgálati irodájába, hogy átirassa a nevét (XX YY-ról ZZné XX YY-ra) és a levelezési címet is. Ezeket sikerült is megtenni. Eközben kiderült, hogy a februári és márciusi havidíjat nem találják. Nosza, séta az Erste bankba, banktól igazolás kérése (300 Ft), hogy márpedig mi átutaltuk a pénzt. Ezután a Garancia biztosítónál kérvényt kellett írni, hogy ugyan keressék már meg az átutalt két havi összeget. Erre rá lett írva, hogy tájékoztassanak az ügy állásáról. Lett kitöltve új csoportos beszedési megbízás, hogy felhatalmazzuk a Garancia biztosítót, hogy az Erste Banknál vezetett számlánkról levonja a havidíjat. Mindenki örül és boldog, végülis röpke 4 óra alatt sikerült ezt is elintézni (munkaidőben persze).

Teltek, múltak a hetek, éltük életünket. Természetesen semmilyen visszahívást vagy levelet nem kaptunk ügyünk állásáról. Meg is nyugodtunk, hogy rendben van minden, a lakás biztosítva. 1-2 hete néztem az Erste netbankon számlatörténetet. Feltűnt, hogy nem látok közte Garancia Biztosító felé pénzmozgást. Ezért beballagtam május 10-én a megszokott fiókba (IX. kerület, Angyal utca). Előadtam az eddigi történetem egy úriembernek. Ő ezt végighallgatta, majd lefénymásolta azokat a papírokat (csoportos beszedési megbízás, banktól az átutalás tényéről igazolás) amik eredeti példányát két hónappal korábban a feleségem adta le Náluk, ugyanazon irodában. Igéretet kaptam, hogy pénteken (május 11), vagy hétfőn (május 14) telefonál. Persze nem hívott senki ezügyben. Május 15-én felhívtam kedvenc fiókomat, sikerült is beszélnem azzal az ügyintézővel akivel csütörtökön személyesen. Minő véletlen, éppen akkor nézte a mi lakásbiztosítási szerződésünket, és minden rendben van. Megnyugtatott, hogy azért nem vontak biztos, mert nincs hiány a lakásbiztosításunk számláján. (Ez nem lehet igaz, mivel legutoljára tőlünk pénz feléjük március legelején érkezett.)
Feleségem úgydöntött, hogy felhívja a központi ügyfélszolgálatot és a teljes történet előadása nélkül érdeklődik a lakásbiztosításunk állapota felől. Lecsesző hangnemben a fejéhez vágták, hogy az április-május havidíjat nem vonták le, mert megszüntette a számláját és be kell jelenteni ezt nekik. Feleségem felvilágosította, hogy ez megtörtént és éppen azt akarja megtudni, hogy miért nem vonják az összeget az Erstés számláról. Kis idő alatt kiderült, hogy a csoportos beszedési megbízás ott van, látja, de valamiért nincs aktiválva. Hogy aktiválják, azért el kell küldeni faxon a csoportos beszedési megbízás másolatát.
Május 16-án ez meg is történt egy levél kiséretében, melyben kérjük a 15 napon belüli postai levélben történő tájékoztatást és a csoportos beszedési megbízás teljesítését.
Újabb fejleményként május 21-én telefonáltak a Garancia biztosító ügyfélszolgálatáról a Feleségem telefonjára. Elmondták, hogy a csoportos beszedési megbízással NEKI kell bemenni az Erste Bankhoz és ott leadni azt. A kérdésre, hogy az egyszer eredeti példányban, egyszer fénymásolatban leadott, majd mégegyszer faxon elküldött csoportos beszedési megbízást miért nem keresik meg, a válasz annyi volt, hogy "elvárnának egy kis rugalmasságot Tőlünk". Feleségem mondta, hogy megszüntette az OTP-s bankszámláját, erre az Ügyintéző azt mondta, hogy "hát az hiba volt".
Szintén ezen a napon engem is felhívott az Angyal utcai fiókból az ügyintéző, hogy menjek be az Erste Bankba és szerezzem meg azt, hogy Ők milyen szerződésazonosítóval akarják a pénzt lehívni a számláról. Megpróbált meggyőzni, hogy ilyen hibák előfordulnak, amikor fejlesztések történnek és lehet, hogy nem is Náluk van a hiba, hanem az Erste Banknál, stb, stb.
Ami teljesen biztos, hogy napokon belül másik lakásbiztosítást fogunk kötni, természetesen nem az OTP-nél. Az OTP-nél lévő biztosítást meg megpróbáljuk majd megszüntetni (tartok tőle, hogy az is el fog tartani pár hónapig).

Több kérdés is felmerült bennünk ezen ügyek intézése folyamán:
Miért kell egy eredeti példányban benyújtott csoportos beszedési megbízás másolatát még nekünk kétszer benyújtani? Miért nem találják még így sem? Ha a bankhoz kell ezt benyújtani, akkor ezt miért nem mondták eddig? Miért az ügyfélnek kell telefonálgatnia, nyakukra járnia, ha valami probléma van a biztosítással? Miért nem hívják vissza az ügyfelet időben, ha megigérik?
És saját magamhoz egy kérdés: miért voltunk olyan hülyék, hogy az OTP bármely ágazatához fordultunk bármilyen szerződést kötni?

Üdv,
Sipi

#50 Felhasználó inaktív   Pikkolo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 21. 19:54

Én 2005 októberében szüntettem meg a rabló OTP-nél a számlámat és átmentem a CIB-hez, ott nyitottam egy Online számlacsomagot. Olcsóbb volt, nem kell fizetni netes utalás után stb.., ha vki most akar jönni a CIB-hez akkor ajánljon engem  :D

Biztosítást nem lehet csak úgy megszüntetni, csak fordulókor. A legegyszerübb ha nem fizeted be és majd tartozás miatt megszünteti magát a szerződés. Nekem ezt mondták anno a K&H-nál.

#51 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 22. 07:47

Idézet: Sipi- - Dátum: 2007. máj. 21., hétfő - 17:07

Több kérdés is felmerült bennünk ezen ügyek intézése folyamán:
Miért kell egy eredeti példányban benyújtott csoportos beszedési megbízás másolatát még nekünk kétszer benyújtani? Miért nem találják még így sem? Ha a bankhoz kell ezt benyújtani, akkor ezt miért nem mondták eddig? Miért az ügyfélnek kell telefonálgatnia, nyakukra járnia, ha valami probléma van a biztosítással? Miért nem hívják vissza az ügyfelet időben, ha megigérik?
És saját magamhoz egy kérdés: miért voltunk olyan hülyék, hogy az OTP bármely ágazatához fordultunk bármilyen szerződést kötni?

Üdv,
Sipi

A csoportos beszedési megbízást legegyszerűbb a banknak leadni, iszonyat tapasztalatom van a különféle ügyintézőknek, ügynököknek, biztosítóknak, szolgáltatóknak, kereskedőknek leadott beszedési megbízásokkal kapcsolatban.

Amúgy az Erstének nincs aktiválva netbankja?

Csoportos beszedési megbízást netbankon keresztül is le lehet adni, ha tudod az azonosítódat (közleményedet), a K&H netbankja pl. még a címzettet is kikeresi (azonosító nélkül is). Az ilyen formán leadott megbízásokkal nem volt gond és 5 perc az egész, nincsenek papírok, van elektronikus nyoma, közvetlenül a bank rendszerébe kerül, stb.

Olyanról még nem hallottam, hogy másolatot kérnek "aktiváláshoz", meg faxolgatni kell, téged megszívattak, vagy csak simán átvertek, hazudoztak.

Legutóbb tavaly év elején adtam le valamit csoportos megbízásra "papíralapon", mert csak úgy lehetett a boltban, egy áruhitel törlesztését (már lejárt azóta), 1 hónap múlva jött egy levél a banktól, hogy sajnos nem tudják aktiválni a megbízást, mert blabla (furcsálltam is, hogy nem vonták le a törlesztést). Leültem a gép elé, 5 perc alatt az adatokkal megcsináltam, s attól a hónaptól tökéletesen vonták havonta a díjat a lejáratig.

Szerkesztette: Kory 2007. 05. 22. 07:52 -kor

#52 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 22. 07:53

Idézet: Kory - Dátum: 2007. máj. 22., kedd - 8:47

[...]
Amúgy az Erstének nincs aktiválva netbankja?

Csoportos beszedési megbízást netbankon keresztül is le lehet adni, ha tudod az azonosítódat (közleményedet), a K&H netbankja pl. még a címzettet is kikeresi (azonosító nélkül is). Az ilyen formán leadott megbízásokkal nem volt gond és 5 perc az egész.

Olyanról még nem hallottam, hogy másolatot kérnek "aktiváláshoz", meg faxolgatni kell, téged megszívattak, vagy csak simán átvertek, hazudoztak.

Van netbankja, de ott nem lehet csoportos beszedési megbízást adni.
Szerintem is csak egyszerűen elkeverték a leadott papírokat, de ezt nem vallják be.
Bár tegnap feleségem - amikor felhívták a központi ügyfélszolgálattól - megkérdezte tőlük, hogy "nem volna egyszerűbb megkeresni az eredetiben leadott csoportos beszedési megbízást?" Erre azt válaszolták, hogy "hááát, az sok idő, és igazán elvárnának egy kis rugalmasságot Páromtól".  :eek:  :eek:  :eek:

#53 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 22. 08:10

Idézet: Sipi- - Dátum: 2007. máj. 22., kedd - 8:53

Van netbankja, de ott nem lehet csoportos beszedési megbízást adni.
Szerintem is csak egyszerűen elkeverték a leadott papírokat, de ezt nem vallják be.
Bár tegnap feleségem - amikor felhívták a központi ügyfélszolgálattól - megkérdezte tőlük, hogy "nem volna egyszerűbb megkeresni az eredetiben leadott csoportos beszedési megbízást?" Erre azt válaszolták, hogy "hááát, az sok idő, és igazán elvárnának egy kis rugalmasságot Páromtól".  :eek:  :eek:  :eek:

Ja, értem, az Erstéét nem ismerem, azt hittem ez alap mindenhol. :)

A papírelkeverés tuti. Utána meg már csak melléduma van minden ilyen cégnél. :(

-----

Mondok én is egy "sztorit": Unicredit Bank: a párom már az új nevére kérte az új bankkártyáját, mivel úgyis megváltozik.

1. Azt mondta az ügyintéző, hogy kb. 1 hét múlva mehet a kártyáért készen lesz, a bankfiókban, nem fogják levélben értesíteni, oké.

2. 1 hét 3 nap múlva: bankfiók, fél nap szabi, sajnos nincs kész a bankkártya, majd levélben értesítik!  :eek: Ők nem mondtak olyat, hogy 1 hét és hogy nincs értesítés. Jó: de legközelebb bejöhet a leendő férjem érte, ugyanaz a cím, plusz megbízással? Igen, persze, két tanúval megbízás, címek, személyi igsz.számok, és oké.

3. Kb. 3 hét múlva levél: kész a bankkártya, oké, megbízás, tanúk, aláírások, stb.

4. Bemegyek a bankba:

a. a kolleganő aki ezeket mondta tegnaptól nem dolgozik nálunk, és hülyeség az egész amit mondott!!

b. megbízásra nem lehet kiadni

c. de mégis kiadhatjuk mert hát elvileg ugyanaz a cím, meg nálam van az értesítő levél ("ez a szerencséje")

d. jajj, hát mégse: ez a bankkártya nem arra a névre szól, mint a számla tulajdonosa és a megbízás

e. de mondom direkt arra lett kérve, mert 1 héten belül megváltozik a neve

f. hát akkor se jó, ezt csak már egy olyan személyivel adják ki amiben az új név van

g. akkor ő neki személyesen se adhatnák most ki, ha itt toporogna? hát nem.  :eek: Ilyen név nincs is náluk nyilvántartva

h. de hát össze van kapcsolva a bankkártyával a bankszámlája (még a régi néven) nem látja? hát látja.....de akkorse, ez nem így megy, meg blabla

i. 10 perc huzavona után odaadtak minden szart (ömlesztve), mikor odajött egy másik emberke is, pin kódot, kártyát stb. Ki is húztam a bankból.

Szerkesztette: Kory 2007. 05. 22. 08:12 -kor

#54 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2008. 01. 10. 23:45

Sziasztok!

Melyik banknál érdemes most lakossági folyószámlát nyitni?

Korábban az OTP ügyfele voltam évekig, de zokon vettem, hogy miután rendszeresen használták az én pénzemet, egy 172 forintos másfél-két hónapos számlatartozás után már levélben fenyegettek a behajtócéggel.

Most azon tűnődöm, hogy melyik bankot válasszam!?

Az elvárásaim:

- Lakossági folyószámla, valamilyen Internet-es vásárlásra is lehetőséget nyújtó kártyával (Mastercard, vagy valami hasonló)

- Korrekt, nem magas költségű ügyintézés (számlavezetés, átutalás, pénzfelvétel, stb.)

- Ügyfélbarát hozzáállás

Szóval melyik bank felel meg ezeknek a kritériumoknak?

Előre is köszönöm a válaszokat!
"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#55 Felhasználó inaktív   LML 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 11. 02:07

Idézet: Piftuka - Dátum: 2008. jan. 10., csütörtök - 23:45

Sziasztok!

Korábban az OTP ügyfele voltam évekig, de zokon vettem, hogy miután rendszeresen használták az én pénzemet, egy 172 forintos másfél-két hónapos számlatartozás után már levélben fenyegettek a behajtócéggel.

Az elvárásaim:

- Lakossági folyószámla, valamilyen Internet-es vásárlásra is lehetőséget nyújtó kártyával (Mastercard, vagy valami hasonló)

- Korrekt, nem magas költségű ügyintézés (számlavezetés, átutalás, pénzfelvétel, stb.)

- Ügyfélbarát hozzáállás

Szia!

Én az utalós és vásárlós számlámat az Unicreditnél vezetem.

Korrekt hozzáállásuk van, internetbanking on keresztül más bankok utalási árainak feléért megy a külföldre utalás. Belföldre ingyenes a tranzakció. (tokenes, szvsz ez a legjobb, mert nem kell SMS ezni). Nálunk (sopron) csinos ügyintézők vannak, bár nemtudom ez mennyire szempont :D

A készpézfelvét is ingyenes lett az egész EU-ban ha jóltudom.
Nem sírnak semmiért se, nekem volt hogy 2-3 hónapon kersztül volt a max hitelkeret alatt 20-30k val a számlám, akkor se szóltak semmit.
A díjakat nem tudom pontosan, sztem mindennel (smsekkel) együtt valahol 1-1.5k körül lehet.

Egy csomó szolgáltatást meg tudsz rendelni az internet/telefon bankingen belül, nekem bevált.

Egy pici negatívum, hogy elég kevés ATMjük van, de mondjuk azok legalább működnek mindíg.
(másik számlám az OTP nél van, hát ott elég sokszor van, hogy át kell menni másik automatához mert vagy beszart, vagy kifogyott a lóvé belőle.)

Szerkesztette: LML 2008. 01. 11. 02:08 -kor

100%

#56 Felhasználó inaktív   Pikkolo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 11. 06:36

Idézet: Piftuka - Dátum: 2008. jan. 11., péntek - 0:45

Sziasztok!

Az elvárásaim:

- Ügyfélbarát hozzáállás

OTP  :down:

CIB bank, online számlacsomag. Netbankon keresztül ingyenes utalás, az első készpénzfelvétel ingyenes bármely magyarországi atm-ből, utána sem vészes az a 100 ft. A csoportos beszedési megbízások ingyenesek, ha van 2 ilyened akkor a havidij 149 ft. Ha hónap végén kérsz számlainfot az +100 ft. Adnak internetkártyát amivel tudsz vásárolgatni neten keresztül.

#57 Felhasználó inaktív   Dextrose 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 11. 09:05

Idézet: Piftuka - Dátum: 2008. jan. 11., péntek - 0:45

Korábban az OTP ügyfele voltam évekig, de zokon vettem, hogy miután rendszeresen használták az én pénzemet,

Rendszeresen használták? Mármint hogyan?

Idézet

Szia!

Én az utalós és vásárlós számlámat az Unicreditnél vezetem.

Korrekt hozzáállásuk van, internetbanking on keresztül más bankok utalási árainak feléért megy a külföldre utalás. Belföldre ingyenes a tranzakció. (tokenes, szvsz ez a legjobb, mert nem kell SMS ezni). Nálunk (sopron) csinos ügyintézők vannak, bár nemtudom ez mennyire szempont biggrin_2.gif

A készpézfelvét is ingyenes lett az egész EU-ban ha jóltudom.
Nem sírnak semmiért se, nekem volt hogy 2-3 hónapon kersztül volt a max hitelkeret alatt 20-30k val a számlám, akkor se szóltak semmit.
A díjakat nem tudom pontosan, sztem mindennel (smsekkel) együtt valahol 1-1.5k körül lehet.

Egy csomó szolgáltatást meg tudsz rendelni az internet/telefon bankingen belül, nekem bevált.

Egy pici negatívum, hogy elég kevés ATMjük van, de mondjuk azok legalább működnek mindíg.

Ez elég bíztatóan hangzik! Egyebkent én OTP-s vagyok. Ha esetleg valamikor átállnék egy másik bankhoz, akkor kb mennyibe kerülne az OTP-s számlámon lévő pénzem teljes átutalása a másik bankhoz?

Nálunk egyebkent csak ezek vannak:
OTP, Erste, Raiffaisen, K&H

A Raiffaisen milyen? Arról nincs tapasztalatom.

Szerkesztette: Dextrose 2008. 01. 11. 09:15 -kor

Intel Core i7-8700K | 64GB Kingston HyperX Predator DDR4 3000MHz | 500GB PCIe SSD + 3000GB 7200RPM | ASUS MAXIMUS X CODE Z370 | nVidia GTX Ti 1080 8GB GDDR5X | NZXT S340 | Seasonic Platinum Prime 650W 80+ Platinum

paranormal.hu

#58 Felhasználó inaktív   Harlequin 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 11. 09:29

Idézet: Pikkolo - Dátum: 2008. jan. 11., péntek - 6:36

OTP  :down:

CIB bank, online számlacsomag. Netbankon keresztül ingyenes utalás, az első készpénzfelvétel ingyenes bármely magyarországi atm-ből, utána sem vészes az a 100 ft. A csoportos beszedési megbízások ingyenesek, ha van 2 ilyened akkor a havidij 149 ft. Ha hónap végén kérsz számlainfot az +100 ft. Adnak internetkártyát amivel tudsz vásárolgatni neten keresztül.

Mostanában nagyon sok ismerősöm (5) panaszkodott a rájfájzenre.
Az egyiknek pl meg van adva tartós áutalási megbízás 10-enpárezerforintról és kérte, hogy decemberre függesszék fel. Nemhogy felfüggesztették, de 2szer vették le a pénzt a számlájáról.
Ügyfélszolgálat felhív, közli a callceteres, hogy nem tud mit csinálni? A "mi az, hogy nem tud mit csinálni?" kérdésre szó nélkül letette a telefont. Ismerős bekocog a fiókba, kérdezi, hogy hogy is van ez, erre közli vele a fiókos emberke, hogy"10enpáerezer forintért ekkora cirkuszt csinál?"

A páromnak is volt ott számlája, bekocogott, hogy megszüntesse, volt rajta valamennyi pénz, közlik, hogy a számla megszüntetés X forintba kerül, marad a számlán 586 forint, de 600forint alatt nincs kifizetés, viszontlátásra...

Szerkesztette: Harlequin 2008. 01. 11. 09:31 -kor

"Megmondtam pisztráng és világosan."
www.radioQ.hu

#59 Felhasználó inaktív   Pikkolo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 11. 14:46

Idézet: Dextrose - Dátum: 2008. jan. 11., péntek - 10:05

Rendszeresen használták? Mármint hogyan?

Ez elég bíztatóan hangzik! Egyebkent én OTP-s vagyok. Ha esetleg valamikor átállnék egy másik bankhoz, akkor kb mennyibe kerülne az OTP-s számlámon lévő pénzem teljes átutalása a másik bankhoz?

Nálunk egyebkent csak ezek vannak:
OTP, Erste, Raiffaisen, K&H

A Raiffaisen milyen? Arról nincs tapasztalatom.

Amíg a pénzed bent van, azt ők kölcsönbe adják másnak. Emiatt a használat miatt fizetnek neked nevetségesen alacsony kamatot. Egyébként ezt volt a raiffaisen rajzfilmes reklámjában is.

1. nem tudjuk mennyi pénzed van bent a számlán
2. van egy limit amit max lehúznak egy nagyobb utalásnál

A K&H-nál 1 éve volt netes bankom, 2 hónap után lemondtam, mert az online bankban megjelenitett tranzakciók köszönőviszonyban sem voltak a tényleges tranzakciókkal.

#60 Felhasználó inaktív   Pikkolo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 11. 14:49

Idézet: Harlequin - Dátum: 2008. jan. 11., péntek - 10:29

A páromnak is volt ott számlája, bekocogott, hogy megszüntesse, volt rajta valamennyi pénz, közlik, hogy a számla megszüntetés X forintba kerül, marad a számlán 586 forint, de 600forint alatt nincs kifizetés, viszontlátásra...

Erre a párod mondtad, hogy akkor kapd be a gázcső végét? :D

Téma megosztása:

• (90 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.