HWSW Informatikai Kerekasztal: Ezt nézd meg! (TV műsor ajánló) - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (6 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Ezt nézd meg! (TV műsor ajánló) Értékeld a témát: -----

#1 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2003. 05. 23. 13:12

Ugy gondolom hogy a televizio nem csak a "szem ragogumija" es nem csak olyat talalhatunk a musorok kozt amivel az idonket pazarjuk... persze valogatni kell (es ma mar szerencsere lehet is) ezert nyitottam ezt a topicot hogy legyen egy hely ahol felhivhatjuk egymas figyelmet azokra a TV musorokra melyek figyelmet erdemelnek.

El is kezdenem mindjart egy nem tipikusan "TV musorral": Szombat/mtv/21h: [url="http://"http://www.port.hu/pls/fi/films.film_page?i_perf_id=1434824&i_where=1&i_where_tv=1"]Molnár Ferenc: Játék a kastélyban[/url] (szinhazi kozvetites)

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#2 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 05. 24. 21:32

Nos ez sem lett túl népszerű topik.

Szerintem ez a magyar adókat minősíti.

Már az idejét sem tudom mikor láttam utoljára normális műsort a TVkben. Ja de már emlékszem a Főtér jó volt amíg nem ez a hülye 3,1415926535897932384626433832795csa vezette a műsort.

#3 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 05. 25. 08:57

idézet:
Ezt írta Mumia:
Nos ez sem lett túl népszerű topik.

Szerintem ez a magyar adókat minősíti.

Már az idejét sem tudom mikor láttam utoljára normális műsort a TVkben. Ja de már emlékszem a Főtér jó volt amíg nem ez a hülye 3,1415926535897932384626433832795csa vezette a műsort.
[/quote]

picsa? :D
a 'Nekünk 80' szerintem érdekes néha egyébként
http://backtotheukblog.wordpress.com - Anglia Blog - [Legutobbi: 20141212: Fény az alagút végén – Brit állampolgárság, útlevél]
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]

#4 Felhasználó inaktív   barbra 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 05. 25. 09:00

Hello, Mumia, :)
neked van kedvenc műsorod? Melyik az?

Én azért nem temetném ezt a topicot. :)
barbra
Letéptem ezt a hanga szálat...

#5 Felhasználó inaktív   -NoVa- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 05. 25. 09:21

1 Hétig mindenkinek egyfolytában tv-t kéne néznie, ahogy vége a valóságsokknak, mekkora hatással lenne rájuk, ha látnák, hogy megugrik a nézettség :).
...
"Lelkem sötét odvában megdöglött a bagoly."
"Bringa által vész mind, ki bringát ragad."

#6 Felhasználó inaktív   barbra 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 05. 25. 09:22

idézet:
Ezt írta -NoVa- [Paranoid android]:
1 Hétig mindenkinek egyfolytában tv-t kéne néznie, ahogy vége a valóságsokknak, mekkora hatással lenne rájuk, ha látnák, hogy megugrik a nézettség :).[/quote]

Ez nem is rosz ötlet. :) Ezek szerint neked sem voltak kedvenceid a valóságsók. ;)
barbra

#7 Felhasználó inaktív   Nevergone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 05. 25. 09:32

Nekem voltak kedvenc műsoraim, csak sajnos eltüntek...
Emlékszem még a Vámos Miklós féle "Lehetetlen"-re, vagy Kepes András "Desszert"-jére (bár tőle minden műsort kedveltem).

Mostanság csak nagyon-nagyon ritkán nézek tv-t, mert a koliban 3 emelet-földszintre jut 2, azaz kettő darab... mondjuk annyira nem is érdekel. Szal, átlag 2-3 havonta (!és ez nem vicc!) látok egy műsort... azt is inkább otthon... :)

Idézet

„én még olyan programozási problémát soha az életemben nem láttam, amiben az alkalmazásoknak kommunikálniuk kellett volna egymással, leszámítva az indítósztring átadását. az interprocessz kommunikáció egy baromság, ha valaki mégis ragaszkodik hozzá, akkor azt a hálózati protokolon keresztül megteheti. ”
[link]

#8 Felhasználó inaktív   Gandalf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 05. 25. 09:49

Hozzátenném szépreményü Friderikusz Én mozim-ját...
Ha nem a lére hajt, nagyon tud ez az ember is...

Nekem speciel a való világgal semmi gondom nem volt, mondjuk nem is néztem igazán (na jó néha kellmesen elröhöncséltem rajta), de a BB az egy akkora LOL lett, hietetlen...
Szvsz meg lehetne ezeket a valóságsókat is jól csinálni, nem a nyugati style-t eröltetve...

Anno a BAR kedven müsoraim egyike volt...

Továbbá azt sem értem miért akarjuk majmolni például a jerry springer show-t..Itt van ez a szerencsétlen VIVA tv-s Balázs, azzal a béna show-al...Áhhhh...
Töle is meg kellne kérdezni, mi volt az a bunkó viselkedés anno, amikor riport közbe telefingotta a mikrofont meg ilyenek :D :D :D
"Ha vágyaink lovak lennének, térdig járnánk a lószarban :)"

#9 Felhasználó inaktív   barbra 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 05. 25. 09:50

idézet:
Ezt írta NeverGone tökei, és a szerelem:
Nekem voltak kedvenc műsoraim, csak sajnos eltüntek...
Emlékszem még a Vámos Miklós féle "Lehetetlen"-re, vagy Kepes András "Desszert"-jére (bár tőle minden műsort kedveltem).

Mostanság csak nagyon-nagyon ritkán nézek tv-t, mert a koliban 3 emelet-földszintre jut 2, azaz kettő darab... mondjuk annyira nem is érdekel. Szal, átlag 2-3 havonta (!és ez nem vicc!) látok egy műsort... azt is inkább otthon... :)
[/quote]

Hmm, azért ennél jobb műsorok is vannak időnként a "dobozban". És híreket hol, hogyan olvasol, nézel?
barbra

#10 Felhasználó inaktív   barbra 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 05. 25. 09:57

idézet:
Ezt írta Gandalf:
Hozzátenném szépreményü Friderikusz Én mozim-ját...
Ha nem a lére hajt, nagyon tud ez az ember is...

Nekem speciel a való világgal semmi gondom nem volt, mondjuk nem is néztem igazán (na jó néha kellmesen elröhöncséltem rajta), de a BB az egy akkora LOL lett, hietetlen...
Szvsz meg lehetne ezeket a valóságsókat is jól csinálni, nem a nyugati style-t eröltetve...

Anno a BAR kedven müsoraim egyike volt...

Továbbá azt sem értem miért akarjuk majmolni például a jerry springer show-t..Itt van ez a szerencsétlen VIVA tv-s Balázs, azzal a béna show-al...Áhhhh...
Töle is meg kellne kérdezni, mi volt az a bunkó viselkedés anno, amikor riport közbe telefingotta a mikrofont meg ilyenek :D :D :D
[/quote]

Én is úgy gondolom, ahogy írtad. Az érdekes, hogy miért hiszik a magyarországi döntnökök a televíziókban, hogy ugyanaz a rágógumi műsor kell nekünk is, mint ami más társadalmakban szociolálódott nézőknek. Más társadalmak, más problémák, más örömök, más hangsúlyok. Volt ez a Nincs kegyelem - utolsó láncszem (vagy mi) című műsor. Nálunk nem is futott be nagy karriert. Egy olyan országban, ahol a túlélési technikák egyike (volt/van) a másik emberrel szembeni nyílt tettleges, vagy pedig verbális agresszió, éppen a bukéja veszik el egy ilyen műsornak. Ez a műsor Angliában született meg, ahol végtelen taplóság nem udvariasan megmondani még azt is a másik embernek, hogy nem tetszik a képe. Nálunk?! Hmm.
A BB például más országokban sem feltétlenül ilyen ordenáró, mint a tv2 gyártásában itt, Magyarországon.
barbra

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2003. 05. 25. 09:58

idézet:
Ezt írta barbra:

Hmm, azért ennél jobb műsorok is vannak időnként a "dobozban". És híreket hol, hogyan olvasol, nézel?
[/quote]

Híreket ??? :eek:
Én teljesen meg vagyok elégedve dr. Boross Péter miniszterelnökkel... ;) :p :cool:

#12 Felhasználó inaktív   Nevergone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 05. 25. 10:08

idézet:
Ezt írta barbra:

[/quote]

Napilapok olvasok, illetve online híroldalakat nézek. Illetve szeretek rádiózni, az mindig is közelebb állt hozzám... :)

Idézet

„én még olyan programozási problémát soha az életemben nem láttam, amiben az alkalmazásoknak kommunikálniuk kellett volna egymással, leszámítva az indítósztring átadását. az interprocessz kommunikáció egy baromság, ha valaki mégis ragaszkodik hozzá, akkor azt a hálózati protokolon keresztül megteheti. ”
[link]

#13 Felhasználó inaktív   barbra 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 05. 25. 10:09

idézet:
Ezt írta Dj.Kakukk:

Híreket ??? :eek:
Én teljesen meg vagyok elégedve dr. Boross Péter miniszterelnökkel... ;) :p :cool:
[/quote]

Az adott keretek között ezt tökéletesen meg is értem. Most, hogy a TEJFAk (Teljes Elnöki Jogkörrel Felhatalmazott Alelnök) is megtanulták végre az általuk irányított Magyar Rádiót és Magyar Televíziót, ideje T. Dj.Kakukk néző elé bocsátani a legfőbb döntnök(ök) direktíváit a tájékoztatásról. A realizálását pedig rá kell bízni TEJFA hadvezérek talpas csapatára. A Sivatagi Vihar kutyafüle ahhoz képest, amilyen dinamikával vetik bele magukat majd a harcba. Mindjárt látni fogod. :D
(S mivel jövőbelátó nem vagy nem fogod még látni ezen "hadsereg" utódait, úgy az ezredforduló magasságában. :))
barbra

#14 Felhasználó inaktív   barbra 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 05. 25. 10:12

idézet:
Ezt írta NeverGone tökei, és a szerelem:

Napilapok olvasok, illetve online híroldalakat nézek. Illetve szeretek rádiózni, az mindig is közelebb állt hozzám... :)
[/quote]

Igen, tulajdonképpen én is inkább online tájékozódom már. Még akőnyomatos sajtót is online olvasom inkább, pedig ez nem ugyanaz, mint megfogni a papírt és azon összeolvasni a címeket, alcímeket, leadeket... S ma már híradókat is nézhetünk a weben, csak egy kis időbeli fáziskéséssel. Mert utólag teszik fel a televíziók az adásanyagaikat a weboldalukra.
barbra

#15 Felhasználó inaktív   Gandalf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 05. 25. 10:14

idézet:
Ezt írta barbra:

..
[/quote]

Hát igen...
Lehet az lehet a háttérben, hogy ezek készre csinált müsorok, nem sok saját kreativitás kell bele (most ez alól a VV-t kiveszem, mert az azért szvsz 90%-ban Árpa Attila munkája volt)..Az Árpa könyvben is szó volt róla (mondjuk nem tudom tényleg igy van-e), hogy a BB-hez a Holland cég adott mindent (gépeket, forgatókönyvet etc..), kiképezték a müsorvezetöket blabla..

Azt gondolom szintén észrevetted, hogy a fokusz és hasonló müsorokban meg állandóan emberi tragédiákat lehet látni, hallani, mintha nem lenne belöle amugy is elég.. :(
Itt a környezetemben is kapásból tudnék 3 olyan esetet ami ott lehetne a top-on ezekben a müsorokban, mégsincs ott hála az istennek..Egyszerüen az ember bekapcsolja a tv-t, rögtön árad belöle a bombák, lövések, vér, szerencsétlenség...Nagyon ritkán van valami kellemes is, mintha csak a rossz hirek léteznének a világban :(
"Ha vágyaink lovak lennének, térdig járnánk a lószarban :)"

#16 Felhasználó inaktív   barbra 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 05. 25. 10:28

idézet:
Ezt írta Gandalf:

Hát igen...
Lehet az lehet a háttérben, hogy ezek készre csinált müsorok, nem sok saját kreativitás kell bele (most ez alól a VV-t kiveszem, mert az azért szvsz 90%-ban Árpa Attila munkája volt)..Az Árpa könyvben is szó volt róla (mondjuk nem tudom tényleg igy van-e), hogy a BB-hez a Holland cég adott mindent (gépeket, forgatókönyvet etc..), kiképezték a müsorvezetöket blabla..

Azt gondolom szintén észrevetted, hogy a fokusz és hasonló müsorokban meg állandóan emberi tragédiákat lehet látni, hallani, mintha nem lenne belöle amugy is elég.. :(
Itt a környezetemben is kapásból tudnék 3 olyan esetet ami ott lehetne a top-on ezekben a müsorokban, mégsincs ott hála az istennek..Egyszerüen az ember bekapcsolja a tv-t, rögtön árad belöle a bombák, lövések, vér, szerencsétlenség...Nagyon ritkán van valami kellemes is, mintha csak a rossz hirek léteznének a világban :(
[/quote]

Ez valóban így van. A hírműsorok tele vannak ilyen erőszak, robbantás, háború, emberi tragédiák hírekkel. Magyarországon egyébként ennek a személetmódnak különösen nagy hagyományai vannak. Nálunk a filmesek is mindig a lerobbant, a társadalom perifériájára szorult stb. embereket választják témául. Ebben a témakörben lehet ugyanis a legtöbb filmes közhellyel operálni. S ha mégsem tetszenek a nézőknek a filmkészítők szakmai, eszközbeli megoldásai, akkor azt lehet mondani, hogy a téma miatt elutasítóak a nézők.
Egy Sose halunk meg, vagy pedig Valami Amerika jellegű filmhez, először is ötletsorozat, aztán filmszakmai tudás, színészvezetés, dramaturgiai érzék, a vágástechnika ismerete stb. szükséges. Minimum. S ha mégsem sikerül a film, ha a néző nem szereti, akkor nem lehet azt mondani, hogy a nézők elutasítják a 20-as, 30-as korosztály útkeresésének mai módját: a bizniszelést, a szórakoztatás, a média csatornáit... stb. Mindenki kiröhögte volna Kálomista Gábort, ha ilyesmivel védekezett volna egy kudarc esetén. Szóval kénytelen volt a stáb jó filmet csinálni. :)
barbra

#17 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2003. 05. 25. 12:26

idézet:
Ezt írta barbra:
............. Szóval kénytelen volt a stáb jó filmet csinálni. :)[/quote]

Kezitcsókolom, lehetne még?

(Nem csak filmet, ilyen eszmefuttatást még... hogy valami érdekesről is beszéljünk :) )
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#18 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 05. 25. 13:19

idézet:
Ezt írta barbra:

Én azért nem temetném ezt a topicot. :)
[/quote]

Akkor esetleg valami tipp? Úgylátszik mégiscsak temetni kell.

Kedvenc műsor? Forma 1 közvetítés. Más rendszeres műsor nincs amit néznék. Bele néztem sokmindenbe de egyik rosszabb mint a másik. Pl M1 Élesben jó lehetne, de jelenlegi formájában semmi értelme.

#19 Felhasználó inaktív   barbra 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 05. 25. 13:50

idézet:
Ezt írta lameXpert:

Kezitcsókolom, lehetne még?

(Nem csak filmet, ilyen eszmefuttatást még... hogy valami érdekesről is beszéljünk :) )
[/quote]

Az eszmefuttatásra határozottan inspiráló hatással bír hasonló eszmefuttatás... :)
barbra

#20 Felhasználó inaktív   barbra 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 05. 25. 13:51

idézet:
Ezt írta Mumia:

Akkor esetleg valami tipp? Úgylátszik mégiscsak temetni kell.

Kedvenc műsor? Forma 1 közvetítés. Más rendszeres műsor nincs amit néznék. Bele néztem sokmindenbe de egyik rosszabb mint a másik. Pl M1 Élesben jó lehetne, de jelenlegi formájában semmi értelme.
[/quote]

Én azt tippelem, hogy ha beszélgetünk is valamiről itt, akkot senki nem fogja igényelni eme topic bezárását, sőt! :)
Nem találod, Mumia? :)
barbra

Téma megosztása:

• (6 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.