Ezt nézd meg! (TV műsor ajánló)
Elküldve: 2003. 05. 23. 13:12
El is kezdenem mindjart egy nem tipikusan "TV musorral": Szombat/mtv/21h: [url="http://"http://www.port.hu/pls/fi/films.film_page?i_perf_id=1434824&i_where=1&i_where_tv=1"]Molnár Ferenc: Játék a kastélyban[/url] (szinhazi kozvetites)
Samott
Elküldve: 2003. 05. 25. 08:57
idézet:
Ezt írta Mumia:
Nos ez sem lett túl népszerű topik.
Szerintem ez a magyar adókat minősíti.
Már az idejét sem tudom mikor láttam utoljára normális műsort a TVkben. Ja de már emlékszem a Főtér jó volt amíg nem ez a hülye 3,1415926535897932384626433832795csa vezette a műsort.[/quote]
picsa?
a 'Nekünk 80' szerintem érdekes néha egyébként
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]
Elküldve: 2003. 05. 25. 09:00

neked van kedvenc műsorod? Melyik az?
Én azért nem temetném ezt a topicot.

Letéptem ezt a hanga szálat...
Elküldve: 2003. 05. 25. 09:22
idézet:
Ezt írta -NoVa- [Paranoid android]:
1 Hétig mindenkinek egyfolytában tv-t kéne néznie, ahogy vége a valóságsokknak, mekkora hatással lenne rájuk, ha látnák, hogy megugrik a nézettség.[/quote]
Ez nem is rosz ötlet.Ezek szerint neked sem voltak kedvenceid a valóságsók.
![]()
Elküldve: 2003. 05. 25. 09:32
Emlékszem még a Vámos Miklós féle "Lehetetlen"-re, vagy Kepes András "Desszert"-jére (bár tőle minden műsort kedveltem).
Mostanság csak nagyon-nagyon ritkán nézek tv-t, mert a koliban 3 emelet-földszintre jut 2, azaz kettő darab... mondjuk annyira nem is érdekel. Szal, átlag 2-3 havonta (!és ez nem vicc!) látok egy műsort... azt is inkább otthon...

Idézet
Elküldve: 2003. 05. 25. 09:49
Ha nem a lére hajt, nagyon tud ez az ember is...
Nekem speciel a való világgal semmi gondom nem volt, mondjuk nem is néztem igazán (na jó néha kellmesen elröhöncséltem rajta), de a BB az egy akkora LOL lett, hietetlen...
Szvsz meg lehetne ezeket a valóságsókat is jól csinálni, nem a nyugati style-t eröltetve...
Anno a BAR kedven müsoraim egyike volt...
Továbbá azt sem értem miért akarjuk majmolni például a jerry springer show-t..Itt van ez a szerencsétlen VIVA tv-s Balázs, azzal a béna show-al...Áhhhh...
Töle is meg kellne kérdezni, mi volt az a bunkó viselkedés anno, amikor riport közbe telefingotta a mikrofont meg ilyenek

Elküldve: 2003. 05. 25. 09:50
idézet:
Ezt írta NeverGone tökei, és a szerelem:
Nekem voltak kedvenc műsoraim, csak sajnos eltüntek...
Emlékszem még a Vámos Miklós féle "Lehetetlen"-re, vagy Kepes András "Desszert"-jére (bár tőle minden műsort kedveltem).
Mostanság csak nagyon-nagyon ritkán nézek tv-t, mert a koliban 3 emelet-földszintre jut 2, azaz kettő darab... mondjuk annyira nem is érdekel. Szal, átlag 2-3 havonta (!és ez nem vicc!) látok egy műsort... azt is inkább otthon...[/quote]
Hmm, azért ennél jobb műsorok is vannak időnként a "dobozban". És híreket hol, hogyan olvasol, nézel?
Elküldve: 2003. 05. 25. 09:57
idézet:
Ezt írta Gandalf:
Hozzátenném szépreményü Friderikusz Én mozim-ját...
Ha nem a lére hajt, nagyon tud ez az ember is...
Nekem speciel a való világgal semmi gondom nem volt, mondjuk nem is néztem igazán (na jó néha kellmesen elröhöncséltem rajta), de a BB az egy akkora LOL lett, hietetlen...
Szvsz meg lehetne ezeket a valóságsókat is jól csinálni, nem a nyugati style-t eröltetve...
Anno a BAR kedven müsoraim egyike volt...
Továbbá azt sem értem miért akarjuk majmolni például a jerry springer show-t..Itt van ez a szerencsétlen VIVA tv-s Balázs, azzal a béna show-al...Áhhhh...
Töle is meg kellne kérdezni, mi volt az a bunkó viselkedés anno, amikor riport közbe telefingotta a mikrofont meg ilyenek![]()
![]()
[/quote]
Én is úgy gondolom, ahogy írtad. Az érdekes, hogy miért hiszik a magyarországi döntnökök a televíziókban, hogy ugyanaz a rágógumi műsor kell nekünk is, mint ami más társadalmakban szociolálódott nézőknek. Más társadalmak, más problémák, más örömök, más hangsúlyok. Volt ez a Nincs kegyelem - utolsó láncszem (vagy mi) című műsor. Nálunk nem is futott be nagy karriert. Egy olyan országban, ahol a túlélési technikák egyike (volt/van) a másik emberrel szembeni nyílt tettleges, vagy pedig verbális agresszió, éppen a bukéja veszik el egy ilyen műsornak. Ez a műsor Angliában született meg, ahol végtelen taplóság nem udvariasan megmondani még azt is a másik embernek, hogy nem tetszik a képe. Nálunk?! Hmm.
A BB például más országokban sem feltétlenül ilyen ordenáró, mint a tv2 gyártásában itt, Magyarországon.
Elküldve: 2003. 05. 25. 09:58
idézet:
Ezt írta barbra:
Hmm, azért ennél jobb műsorok is vannak időnként a "dobozban". És híreket hol, hogyan olvasol, nézel?[/quote]
Híreket ???
Én teljesen meg vagyok elégedve dr. Boross Péter miniszterelnökkel...![]()
![]()
![]()
Elküldve: 2003. 05. 25. 10:08
idézet:
Ezt írta barbra:
Hmm, azért ennél jobb műsorok is vannak időnként a "dobozban". És híreket hol, hogyan olvasol, nézel?[/quote]
Napilapok olvasok, illetve online híroldalakat nézek. Illetve szeretek rádiózni, az mindig is közelebb állt hozzám...![]()
Idézet
Elküldve: 2003. 05. 25. 10:09
idézet:
Ezt írta Dj.Kakukk:
Híreket ???
Én teljesen meg vagyok elégedve dr. Boross Péter miniszterelnökkel...![]()
![]()
[/quote]
Az adott keretek között ezt tökéletesen meg is értem. Most, hogy a TEJFAk (Teljes Elnöki Jogkörrel Felhatalmazott Alelnök) is megtanulták végre az általuk irányított Magyar Rádiót és Magyar Televíziót, ideje T. Dj.Kakukk néző elé bocsátani a legfőbb döntnök(ök) direktíváit a tájékoztatásról. A realizálását pedig rá kell bízni TEJFA hadvezérek talpas csapatára. A Sivatagi Vihar kutyafüle ahhoz képest, amilyen dinamikával vetik bele magukat majd a harcba. Mindjárt látni fogod.![]()
(S mivel jövőbelátó nem vagy nem fogod még látni ezen "hadsereg" utódait, úgy az ezredforduló magasságában.)
Elküldve: 2003. 05. 25. 10:12
idézet:
Ezt írta NeverGone tökei, és a szerelem:
Napilapok olvasok, illetve online híroldalakat nézek. Illetve szeretek rádiózni, az mindig is közelebb állt hozzám...[/quote]
Igen, tulajdonképpen én is inkább online tájékozódom már. Még akőnyomatos sajtót is online olvasom inkább, pedig ez nem ugyanaz, mint megfogni a papírt és azon összeolvasni a címeket, alcímeket, leadeket... S ma már híradókat is nézhetünk a weben, csak egy kis időbeli fáziskéséssel. Mert utólag teszik fel a televíziók az adásanyagaikat a weboldalukra.
Elküldve: 2003. 05. 25. 10:14
idézet:
Ezt írta barbra:
..
[/quote]
Hát igen...
Lehet az lehet a háttérben, hogy ezek készre csinált müsorok, nem sok saját kreativitás kell bele (most ez alól a VV-t kiveszem, mert az azért szvsz 90%-ban Árpa Attila munkája volt)..Az Árpa könyvben is szó volt róla (mondjuk nem tudom tényleg igy van-e), hogy a BB-hez a Holland cég adott mindent (gépeket, forgatókönyvet etc..), kiképezték a müsorvezetöket blabla..
Azt gondolom szintén észrevetted, hogy a fokusz és hasonló müsorokban meg állandóan emberi tragédiákat lehet látni, hallani, mintha nem lenne belöle amugy is elég..
Itt a környezetemben is kapásból tudnék 3 olyan esetet ami ott lehetne a top-on ezekben a müsorokban, mégsincs ott hála az istennek..Egyszerüen az ember bekapcsolja a tv-t, rögtön árad belöle a bombák, lövések, vér, szerencsétlenség...Nagyon ritkán van valami kellemes is, mintha csak a rossz hirek léteznének a világban![]()
Elküldve: 2003. 05. 25. 10:28
idézet:
Ezt írta Gandalf:
Hát igen...
Lehet az lehet a háttérben, hogy ezek készre csinált müsorok, nem sok saját kreativitás kell bele (most ez alól a VV-t kiveszem, mert az azért szvsz 90%-ban Árpa Attila munkája volt)..Az Árpa könyvben is szó volt róla (mondjuk nem tudom tényleg igy van-e), hogy a BB-hez a Holland cég adott mindent (gépeket, forgatókönyvet etc..), kiképezték a müsorvezetöket blabla..
Azt gondolom szintén észrevetted, hogy a fokusz és hasonló müsorokban meg állandóan emberi tragédiákat lehet látni, hallani, mintha nem lenne belöle amugy is elég..
Itt a környezetemben is kapásból tudnék 3 olyan esetet ami ott lehetne a top-on ezekben a müsorokban, mégsincs ott hála az istennek..Egyszerüen az ember bekapcsolja a tv-t, rögtön árad belöle a bombák, lövések, vér, szerencsétlenség...Nagyon ritkán van valami kellemes is, mintha csak a rossz hirek léteznének a világban[/quote]
Ez valóban így van. A hírműsorok tele vannak ilyen erőszak, robbantás, háború, emberi tragédiák hírekkel. Magyarországon egyébként ennek a személetmódnak különösen nagy hagyományai vannak. Nálunk a filmesek is mindig a lerobbant, a társadalom perifériájára szorult stb. embereket választják témául. Ebben a témakörben lehet ugyanis a legtöbb filmes közhellyel operálni. S ha mégsem tetszenek a nézőknek a filmkészítők szakmai, eszközbeli megoldásai, akkor azt lehet mondani, hogy a téma miatt elutasítóak a nézők.
Egy Sose halunk meg, vagy pedig Valami Amerika jellegű filmhez, először is ötletsorozat, aztán filmszakmai tudás, színészvezetés, dramaturgiai érzék, a vágástechnika ismerete stb. szükséges. Minimum. S ha mégsem sikerül a film, ha a néző nem szereti, akkor nem lehet azt mondani, hogy a nézők elutasítják a 20-as, 30-as korosztály útkeresésének mai módját: a bizniszelést, a szórakoztatás, a média csatornáit... stb. Mindenki kiröhögte volna Kálomista Gábort, ha ilyesmivel védekezett volna egy kudarc esetén. Szóval kénytelen volt a stáb jó filmet csinálni.![]()
Elküldve: 2003. 05. 25. 12:26
idézet:
Ezt írta barbra:
............. Szóval kénytelen volt a stáb jó filmet csinálni.[/quote]
Kezitcsókolom, lehetne még?
(Nem csak filmet, ilyen eszmefuttatást még... hogy valami érdekesről is beszéljünk)
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."
Elküldve: 2003. 05. 25. 13:19
idézet:
Ezt írta barbra:
Én azért nem temetném ezt a topicot.[/quote]
Akkor esetleg valami tipp? Úgylátszik mégiscsak temetni kell.
Kedvenc műsor? Forma 1 közvetítés. Más rendszeres műsor nincs amit néznék. Bele néztem sokmindenbe de egyik rosszabb mint a másik. Pl M1 Élesben jó lehetne, de jelenlegi formájában semmi értelme.
Elküldve: 2003. 05. 25. 13:50
idézet:
Ezt írta lameXpert:
Kezitcsókolom, lehetne még?
(Nem csak filmet, ilyen eszmefuttatást még... hogy valami érdekesről is beszéljünk)[/quote]
Az eszmefuttatásra határozottan inspiráló hatással bír hasonló eszmefuttatás...![]()
Elküldve: 2003. 05. 25. 13:51
idézet:
Ezt írta Mumia:
Akkor esetleg valami tipp? Úgylátszik mégiscsak temetni kell.
Kedvenc műsor? Forma 1 közvetítés. Más rendszeres műsor nincs amit néznék. Bele néztem sokmindenbe de egyik rosszabb mint a másik. Pl M1 Élesben jó lehetne, de jelenlegi formájában semmi értelme.[/quote]
Én azt tippelem, hogy ha beszélgetünk is valamiről itt, akkot senki nem fogja igényelni eme topic bezárását, sőt!
Nem találod, Mumia?![]()