HWSW Informatikai Kerekasztal: Kórházi kalandjaink - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (3 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Kórházi kalandjaink Értékeld a témát: -----

#1 Felhasználó inaktív   Vortex07 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 01. 24. 23:19

Na gondoltam ilyen nem volt meg (ugye nem? :)) akkor majd lesz es a kevesbe kellemes elmenyeinket esetleg megoszthatjuk masokkal,esetleg ugy, hogy ezuttal a rozsaszin oldalat nezzuk a dolgoknak es orvendunk hogy lejart az egesz :)

A kovetkezo sztori ugyan nem az enyem,de jo pelda arra hogy milyennek is kepzeltem el a topicot:

Vakbélműtét
-Egy vakbélműtét igaz története... ;)

Több mint egy éve kivették a vakbelemet, gondoltam elmesélem miként is történt.
Egy borús szombati délelött kezdődött az egész, ugyanis nekiálltam telehányni a lakás minden erre alkalmas berendezését. Állandó jelleggel tömtem magamba a gyógyszereket, de pár perc múlva viszontláttam őket... Este új jelenségre lettem figyelmes, elkezdett fájni a jobb oldalam, és nem tudtam aludni a fájdalomtól. Másnap bevittek az ügyeletre.
Szépen becsoszogtam, és egy szabadnapos csiga tempójában felugrottam a vizsgálóasztalra. Na, az orvos nekiáált tapogatni, én meg üvölteni. Azt mondja: vakbél, én meg elhittem neki. Ez gyanús lehetett számára, mert mégegyszer végigtapogatott, én meg ismét üvöltöttem. Vakbél, erősítette meg magát, én meg csendesen bólintottam.
Beutaltak az ügyeletes kórházba, bevittek. Az ügyeletes sebész (vagy hentes) fogadott, feküdjek fel. Megtapogat. Üvöltök. Vakbél. Be kell feküdnöm. Mondom végre. Feküdni. Délután kettőkor műtenek. Mondom jó.
Befekszem. Lefekszem. Jön egy nővér, hogy kérek-e fájdalomcsillapítót. Mondom, hogy a fenébe ne, de injekciót. Hozza. Szúr. Elmúlik a fájdalom. Tudok aludni. Alszom.
Rázzák a vállam. Orvos. Tapogat. Üvöltök. Vakbél. Elmegy. Alszom.
Rázzák a vállam. Nővér. Papírok. Hány kiló. Mondom másfelet biztos. De tényleg. Hány éves. Anyja neve. Két példányban. Aláírom. Elmegy. Alszom.
Rázzák a vállam. Altatóorvos. Kérdések. Hány kiló. Anyja neve. Allergia. Betegségek. Válaszolok. Két példanyban. Elmegy. Alszom.
Rázzák a vállam. Rokonok. Hozták a cuccom. Lepakolnak. Beszélgetünk. Elmennek. Alszom.
Rázzák a vállam. Sebész. Ő fog műteni. Viccelődik. Viccelődöm. Kérdez. Válaszolok. Tapogat. Üvöltök. Vakbél. Elmegy. Alszom.
Rázzák a vállam. Nővér. Később lesz a műtét. Nem jött meg az összes medikus, kérdezem. Nevet. Elmegy. Alszom.
Rázzák a vállam. Nővér. Fussak WC-re. Miért? Most műtik. De jó. Futok. Negyed óra. Visszafutok. Negyed óra. Vetkőzzek. Injekció. Feküdjek fel az asztalra. Szúr. Kibírom. Betakar semmivel. Elmegy. Fázom. Reszketek. Nem tudok aludni. Bámulom a plafont. Egy pók. Már nem él. Együttérzek vele.
Jönnek. Bíztatnak. Ugorjak át a műtőasztalra. Mondom jó. Átkúszok. Mosolyognak. Én nem. Lekötnek. Kérdem féltek, hogy elszaladok? Nem válaszolnak. Altatnak. Jön a sebész. Még mindig viccelődik. Ez a századik műtét, egyszer már sikerülnie kell. Nevet. Jó neki. Kezd elmosódni a valóság. Kapok valami drogot. Alszom. Végre.

Felébredek. Beszéltem álmomban? Infúzió. Folyik ezerrel. Halvány emlékek. Alszom.
Reggel ébredek. Infúzió sehol. Reggeli? Nincs. Talán lesz ebéd.
Ebéd? Nincs majd vacsora.
Vacsora? Három szem keksz. Gyorsan befalom. Kinyalom a tányért. Morzsákra vadászom. A rohadt hangya. Engeded el! Korgó gyomorral alszom el.
Reggel van. Korán reggel. Egy nővér hoz valamit. Valami olajféle. Nincs jó szaga. Meg sem kóstolom. Előbb konzultálok az orvossal. Jön a vizit. Széklete van? Nincs, miből? Akkor ricinus. Ez itt? Az. Kérdem a dokit. Reggeli elött vagy után. Elötte. Jó. Felhajtom. Rossz íze van. Romlott méz cukor nélkül. A vizit mosolyog. Valamit tudnak, amit én még nem. Hatás? Egyelőre semmi. Jön a reggeli. 5 szem keksz. Hatás semmi. Fél óra. Jönnek a gázok. Talán a hímnuszt is el tudnám fingani, ha lenne hozzá kedvem. Jól érzem magam. A szobatársak nem. Jönnek a gázok. Opssssz... Ez nem gáz volt... futás.
Pár perc alatt kipattanok az ágyból. Rohanok a WC felé, útközben több lajhár és két csiga előz meg. Egyik kezem a jobb oldalamon, hogy ki ne follyanak a beleim. A másik kezem a seggemen, hogy ki ne follyon a... Úristen! Nehogy foglalt legyen a WC... akkor végem. Úristen! Hol a WC? Kérdezek. Folyosó végén balra, jobbra, egyenesen, balra, balra. Hűha, odaérek? Talán. Elértem. A folyosó végét. Esküdözök. Ki, mikor, miért igyon naponta öt liter ricinust. Odaérek. Benyitok. Szabad. Huuuuu... Ráülök. Ami a csövön kifér. Jön. Jön. Jön. Áprilistól a mozikban. Nem hagyja abba. Jön. Elég legyen már! Jön. Jóóó! Elállt. Fordulok jobbra. Semmi. Balra. Semmi. Hátra. Semmi. Az ajtó. Semmi. Plafon. Semmi. Utolsó esély. Szomszéd fülke. Semmi. HOL A WC PAPÍR? Nincs. Mi legyen? Az egész WC tele van. A fél seggem is. Kikémlelek. Senki. Akció! Lehúzom a WC-t. Letolt gatyával elevickélek a vizcsaphoz. Feltelepszem a mosdókagylóra. Lemosom, amit le kell. Most ne nyisson be senki. Sikerül félig meddig.
Szépen visszasétalok az ágyamba. Gondolom én. Félúton érzek valamit. Ne. Futás vissza. Útközben kérek WC papírt. Majd hozzák. Jólvan, mondom. Visszaülök. Jön. Jön. Abbamarad. Várok a papírra. Ráérek. Várok. Senki nem jön. Ismét csap. Lemosom. Sétálok vissza. Elérek az ágyamig. Visszafekszem.
Hozzák az ebédet. tíz szem keksz. Vacsora. Diétás. Öt szem keksz. Időnként versenyfutás a WC-re. Járókeretes bácsikák gyaláznak le. Hát igen. A technika. Papír nincs. Viszek zsepit. Rutinos versenyző vagyok. De még nem kell bedőlnöm ha kanyarodok.
Reggel vizit. Széklet van? Hajajjjj, sok is. Biztos? Biztos. De itt egy kis ricinus... NEM! Mosolyognak. Már értem.
Végre van időm szemlélődni a szobában. Betegtársak. Sorstársak. Csak én vagyok vakbéllel. Vicceket mesélnek. Röhögnek. Eltorzul arccal mosolygok. Közben a cérnák éppen megbeszélést tartanak, hogy kitartasanak-e.
Ebéd. Pár szem keksz. Vacsora. Valamilyen pép. Ránézésre bedarált kartonpapír két órán át főzve. Az íze egybevág a kinézetével. Azt mondják burgonyapüré. Ezek még nem láttak burgonyát. A püré sem. Ezek után legyen széklete az embernek.
Reggel kötéscsere. Gyönyörködöm a sebben. Az orvos is. A fájdalom is. Azt mondja szépen gyógyul. Mondom jó. Ebben maradunk. Mikor mehetek haza? Hamarosan. Jó. Good. Gut. Yee. Yeep.

Frank O'Yanco

[ 2004. január 24.: Vortex07 szerkesztette a hozzászólást ]
-Vx07

Sokan űzik a megtévesztést és a hamis csodákat, amelyekkel megcsalják a tudatlan sokaságot.
                                                                                                            - Leonardo Da Vinci

#2 Felhasználó inaktív   Szandor 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 24. 23:32

:D
PARTYSERVICE - bulik, rendezvények lebonyolítása
Ha a kacsa nem tud úszni nem a víz a hülye!

#3 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 24. 23:42

:)
"Légy szerény mint én..."

#4 Felhasználó inaktív   PG.PG 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 24. 23:45

Vakbélműtét.

Enyém.

Zongoraóráról hazamentem '87 áprilisában, egy pénteki napon.
14 éves voltam.
Kicsit sz@rul éreztem magam; nem is vacsoráztam.
Szombaton már mégsz@rabbul éreztem magam.
Olyan 'izé' érzésem volt.
Ügyeletre be; Bethesda.
Tapogatás, kis sziszegés; jó, benttartanak.
Bent átöltözés : 10 számmal kisebb pizsama, se gomb, se semmi...
Ágyba be : ez kicsi. Betolnak egy hosszabbat. Ez már jó.
Anyámék megjöttek a pizsamával : éljen !!!
Orvosok jönnek-mennek; majd másnap szólnak, mikor műtenek.
Este előaltató, hogy bírom -e. Bírom.
Éjjel : na, hadd kapjam fel !!! - szólt az egyik ápoló.
Eme kijelentését a gombjai bánták : már akkor 76 kiló voltam...
Tologatósra fel, hanyatt (sz@r érzés).
Be a műtőbe; ott már többen fognak meg.
Meztelenül, leszíjazva. Injekció, altatógép.
Alszom.
Ébredés reggel 5 -kor.
Infúzió bekötve, ám melléadva.
Háromszor akkora a karom. Jól megdagadt.
A Michelin figura kutyaf@sza.
8 körül kelnék fel; kérem a papucsom.
Felkelek : állítsátok meg a szobát !!!
Nővérke : könyörgöm, feküdj vissza, mert ha elvágódsz, nem tudunk összeszedni !!!
Jó, vissza.
Kacsát !!! Nem megy. El.
Kacsát !!! Hármat tele. Jó nagy hugyhójagom lehet...
Széklet ??? Ohne. Beöntés. Sz@r ügy...
Nyulfarknyi az eredmény. Merthogy nincs mit, 2. napja nem ettem.
Este zökkenőmentes.
Reggeli : hagyjuk.
Ebéd : műtősleves. Isteni.
Zilahy leves : Valamit visz a víz...
Vacsora : hagyjuk.
Belázasodok. 40°, árnyékban.
- A szokásos vakbél-láz...
Kösz, 3 napig.
De legalább aranyos a Laci-nővér.
Az egyetlen jó fej.
1 hét után haza. Éljen.

#5 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 24. 23:46

:cool:
szerencsére Én soha nem voltam betegként korházban
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#6 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 24. 23:56

Tavaly voltam vesekővel korházban, pozitív tapasztalatok, inkább. Időnként hazaengedtek, ami negatív volt, hogy egy hetet kellett várni a berendezésre, amivel zúzták.

[ 2004. január 24.: zoli62 szerkesztette a hozzászólást ]

#7 Felhasználó inaktív   -NoVa- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 25. 00:26

Nekem decemberben elvesztették a nagyapámat virtuálisan. Elhelyezték valahová átszállítás után, de nem jegyezték be, és nem tudták, hogy hol van. A 2. nap kérdezett rá egy nővér, hogy ki ő, és miért van ott :). Aztán elvesztették a fogait, 2 nap múlva az alsó fele meglett, még 2 nap, és a felső is. Szóval jó hely a kórház, ha valaki el akar tűnni pár napra :D.
...
"Lelkem sötét odvában megdöglött a bagoly."
"Bringa által vész mind, ki bringát ragad."

#8 Felhasználó inaktív   Vortex07 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 25. 00:31

idézet:
Ezt írta -NoVa-:
Nekem decemberben elvesztették a nagyapámat virtuálisan. Elhelyezték valahová átszállítás után, de nem jegyezték be, és nem tudták, hogy hol van. A 2. nap kérdezett rá egy nővér, hogy ki ő, és miért van ott :). Aztán elvesztették a fogait, 2 nap múlva az alsó fele meglett, még 2 nap, és a felső is. Szóval jó hely a kórház, ha valaki el akar tűnni pár napra :D.[/quote]

na ez lol :D :D :D

ezek szerint a korhaz idealis tarolohely az anyosok szamara? :D
-Vx07

Sokan űzik a megtévesztést és a hamis csodákat, amelyekkel megcsalják a tudatlan sokaságot.
                                                                                                            - Leonardo Da Vinci

#9 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 25. 00:43

kb 16 éve szintetikus bokaszalagokat kaptam egy sportbaleset miatt. Rá 1 évre volt valami gubanc a balosnál, újra vágni kellett. Nem altattak, hanem csak érzéstelenítettek.

Beadták a szurit, betoltak a műtőbe. Elkezdtünk dumálni az orvossal. Megkérdezte, érzem-e még a lábam. Mondtam: ja. Tovább beszélgettünk, kb 2 perc múlva megint megkérdezte, hogy érzem-e még a lábam. Mondom: ja. Aszongya: Pedig már vágom... :D

#10 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 25. 00:51

idézet:
Ezt írta Drummaster:
kb 16 éve szintetikus bokaszalagokat kaptam egy sportbaleset miatt. Rá 1 évre volt valami gubanc a balosnál, újra vágni kellett. Nem altattak, hanem csak érzéstelenítettek.

Beadták a szurit, betoltak a műtőbe. Elkezdtünk dumálni az orvossal. Megkérdezte, érzem-e még a lábam. Mondtam: ja. Tovább beszélgettünk, kb 2 perc múlva megint megkérdezte, hogy érzem-e még a lábam. Mondom: ja. Aszongya: Pedig már vágom... :D
[/quote]

:D

#11 Felhasználó inaktív   Rhino666, az médium 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 25. 12:09

Lábműtét kiskoromban

Nagyon nem tetszett az ötlet, úgyhogy addig rúgkapálóztam, amíg lerugtam a nővér lábára egy elég nehéz valamit (nem emlékszem, mi volt), így nem csak nekem volt szükségem műtétre. :cool: Amint később kiderült, miután eltávoztam a tett helyéről, befektették a szegény nővért, és őt is megműtötték. :D Ezt hívják láncreakciónak... :D

Rhino666
Rhino666

#12 Felhasználó inaktív   Casoli 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 25. 12:16

Azthahétmeganyócát, Vortex nevetősírógörcsöt kaptam :D :D :D

#13 Felhasználó inaktív   Nevl 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 25. 12:27

idézet:
Ezt írta Casoli:
Azthahétmeganyócát, Vortex nevetősírógörcsöt kaptam :D :D :D[/quote]

Jaja azon én is nagyon jót röhögtem :)
"Komplexen kell vizsgálni a stratégiai kérdéseket" Unknown corporate droid
Battle tag: Nevl#2658

#14 Felhasználó inaktív   Renwick 

• Renwick
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2004. 01. 25. 12:37

Hát ja, vicces is ám egy ilyen vakbélműtét.
Nekem elsőre annyira tetszett, hogy kénytelen voltam a Csepeli Kórház vendége lenni egy második körre...

Az első műtéten komplikációk voltak, ahhoz képest egész könnyen megúsztam; egy hét leforgása alatt kaptam vagy tizenöt injekciót, adtak intravénásan algopyrint (az nagyon ott volt), három napig egy cső lógott ki az oldalamból, a dréntasakot mint valami bizzarr retikült hordozgattam magammal az ambulancián ücsörgők nagy örömére (csak ott volt nyilvános telefon), és mindemellé fogytam vagy húsz kilot. Szal összességében kimondottan élveztem...

Csak éppen megmaradt a vakbelem, úgyhogy vissza kellett mennem öt hónapra rá, hogy végre megszabaduljak tőle. Az már mondhatni rutinból ment. De klozetpapírt már az első alkalommal vittem magammal.

üdv

R.
Can you hear me, major Tom?

#15 Felhasználó inaktív   Sasfióka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 25. 12:41

Nekem kórházi élményeim egy ambuláns lézerklinika szolgáltatásaival merülnek ki.
Körömágyplasztikára mentem klinikára, még kicsi voltam. Nem tudtam, hogy mire vállalkoztam, de amikor a doki mondta, hogy fájni fog már kezdtem félni.
Be a műtőbe, aranyos nővérke kezelgeti leépülőben lévő lelkemet, doki szalad be, szúr, én üvöltök :), doki nyugtat, majd megnyugszom, azt kb. egy perc után doki szalad ki, mondom nem műt meg, erre a válasz, már készen is vagyunk...

Következő alkalom, másik láb, rá kb. másfél évre mentem anno, nővérke messziről megismer, szokásos adminisztráció, műtőbe be, nővérke jön, előkészít, látja, hogy fehér vagyok, mi történt? kérdi, mondom mostmár tudom, hogy mi fog történni. Á nyugalom, ebbe még senki nem halt bele, mondom épp itt az ideje... Doki szalad be, én síkfalfehér, nővérke könyörög mellettem, MÉG NE ÁJULJON EL KÉREM, MÉG NE, MÉG NE, MÉG MINDIG NE (közben doki szúr, nyes, resecerál :), éget, rúg, csíp, harap), MÉG MINDIG NE ÁJULJON EL, MÁR NINCS SOK, RENDBEN ELÁJULHAT :) Akkor meg már minek?

Szóval nekem "jó" élményeim voltak eme kb. kétszer két órás kórházi "műtéteim" kapcsán.

SF
"Hiszek a sárkányokban, a jó emberekben és egyéb fantázia szülte lényekben..."

#16 Felhasználó inaktív   Vortex07 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 25. 13:35

idézet:
Ezt írta Sasfióka:
Nekem kórházi élményeim egy ambuláns lézerklinika szolgáltatásaival merülnek ki.
Körömágyplasztikára mentem klinikára, még kicsi voltam. Nem tudtam, hogy mire vállalkoztam, de amikor a doki mondta, hogy fájni fog már kezdtem félni.
Be a műtőbe, aranyos nővérke kezelgeti leépülőben lévő lelkemet, doki szalad be, szúr, én üvöltök :), doki nyugtat, majd megnyugszom, azt kb. egy perc után doki szalad ki, mondom nem műt meg, erre a válasz, már készen is vagyunk...

Következő alkalom, másik láb, rá kb. másfél évre mentem anno, nővérke messziről megismer, szokásos adminisztráció, műtőbe be, nővérke jön, előkészít, látja, hogy fehér vagyok, mi történt? kérdi, mondom mostmár tudom, hogy mi fog történni. Á nyugalom, ebbe még senki nem halt bele, mondom épp itt az ideje... Doki szalad be, én síkfalfehér, nővérke könyörög mellettem, MÉG NE ÁJULJON EL KÉREM, MÉG NE, MÉG NE, MÉG MINDIG NE (közben doki szúr, nyes, resecerál :), éget, rúg, csíp, harap), MÉG MINDIG NE ÁJULJON EL, MÁR NINCS SOK, RENDBEN ELÁJULHAT :) Akkor meg már minek?

Szóval nekem "jó" élményeim voltak eme kb. kétszer két órás kórházi "műtéteim" kapcsán.

SF
[/quote]

2*2ora? nem azt mondtad hogy elso alkalomkor 1 perc utan kirohant a doki? :)
-Vx07

- Leonardo Da Vinci

#17 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 25. 15:19

Meg amikor általános iskola második osztályába mentem, eltört a sipcsontom, olyan fűrészesen. Emlékszem, amikor bent voltam a kórházban, a sebész úgy nyomogatta össze kézzel... :)

[ 2004. január 25.: zoli62 szerkesztette a hozzászólást ]

#18 Felhasználó inaktív   AMD rula 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 25. 16:22

Nekem ált. isk. 6-os koromba tört el a bal alkarom biciklizés közben ;)... Ráestem, mind a 2 csont eltört és az alkarom közepe kb. úgy állt, mintha az a csuklóm lenne olyan 30-35 fokban behajlítva ;)
Nem volt semmi, először az érzéstelenítőinjekció, amit az orvos szépen össze-vissza elforgatott a kezemben (apám ott ment ki ;)), elég kellemetlen volt hallani, amikor a csontot karcolja a tű, amit miután kihúzott megmutatott ("kicsit" el volt hajolva a vége ;)), és mondta, hogy szerenecse, hogy nem tört bele :D.
Utána pedig asszem 3 orvos egy valami realtime röntgen alatt húzta szét a fulcsán álló végtagomat, megint fantasztkus volt hallani csontjaim ropogását ;). De egész jól öszeraktak ;)

#19 Felhasználó inaktív   PG.PG 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 25. 16:25

idézet:
Ezt írta P4 rula:
Nekem ált. isk. 6-os koromba tört el a bal alkarom biciklizés közben ;)... Ráestem, mind a 2 csont eltört és az alkarom közepe kb. úgy állt, mintha az a csuklóm lenne olyan 30-35 fokban behajlítva ;)
Nem volt semmi, először az érzéstelenítőinjekció, amit az orvos szépen össze-vissza elforgatott a kezemben (apám ott ment ki ;)), elég kellemetlen volt hallani, amikor a csontot karcolja a tű, amit miután kihúzott megmutatott ("kicsit" el volt hajolva a vége ;)), és mondta, hogy szerenecse, hogy nem tört bele :D.
Utána pedig asszem 3 orvos egy valami realtime röntgen alatt húzta szét a fulcsán álló végtagomat, megint fantasztkus volt hallani csontjaim ropogását ;). De egész jól öszeraktak ;)
[/quote]

Azóta a procijaid lesarkazásakor hallasz csak olyan hangokat, mi ??? :D

#20 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2004. 01. 25. 17:29

idézet:
Hatvan nap egy ágyban még nővel is sok.....
........................hát még nő nélkül.[/quote]
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

Téma megosztása:

• (3 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó