HWSW Informatikai Kerekasztal: Személyi igazolvány fénymásolása - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (5 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Személyi igazolvány fénymásolása Értékeld a témát: -----

#1 Felhasználó inaktív   Syner 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 02. 20. 11:42

Két napja betértem Pannon GSM debreceni központjába, telefont kártyás Djuice-al venni.
Minden rendben volt, aztán a hölgyike megkérdezte, hogy hozzájárulok-e a szem. igazolványom fénymásolásához. Mondtam, hogy nem. Erre azt mondta, hogy jó, de akkor csak 3 nap múlva adják ide a telefont. Nem volt választásom. :mad:

Ha jól emlékszem, akkor az adatvédelmi biztos aggályosnak minősítette a fénymásolást.
Ha előfizetést kötök, akkor megértem, hogy szeretnének képben lenni, de kártyásnál? Semmi közük hozzá.
Ez szerintem mélységesen felháborító. :mad:
így hamarabb megtalálsz:
MSN: gaborszi@msn.com

#2 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2004. 02. 20. 12:27

A személyi igazolvány az hardver, vagy szoftver? :) Vagy a PGSM DJuice csomagja? vagy a PGSM :D?
:)
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#3 Felhasználó inaktív   Abel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 20. 12:40

Tőlem is megkérdezték, ugyanott ahol tőled.
Mondom mi van ha nem járulok hozzá?
Aszongya semmi, akkor nem másolja le.
Mondom neki: Naccerű, akkor nem járulok hozzá.
A telefont meg átvehettem 5 perc múlva :)

#4 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 20. 15:03

idézet:
Ezt írta didyman:
A személyi igazolvány az hardver, vagy szoftver? :) Vagy a PGSM DJuice csomagja? vagy a PGSM :D?
:)
[/quote]

Noigen, mit keres itt ez a topic? :confused:
Egyébként szépen átkalapáltak a palánkon...

#5 Felhasználó inaktív   bean 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 20. 17:51

Hümm, hát én úgy tudom, hogy rajtam és a bűnüldöző szerveken kívül senki még csak hozzá se nyúlhat a személyimhez. Az Interware operátorok is mindig azt kérik, hogy nyissam ki nekik. Mert azt viszont kérhetik, hogy igazoljam, hogy van hozzáférésem a konzolhoz...

Ha valaki elkérné, főleg fénymásolás céljából, akkor ott valószínűleg igen balhé lenne.

#6 Felhasználó inaktív   Tyr@ 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 02. 20. 18:39

Szia.

Én a Pannonál melózok,és azt hiszem tudok erre minimális magyarátaot adni,hogy megértsd.
Nagyon sok Román és Jugó jön ide telcsit venni,kártyást és kintt jó pénzért eladja.Ez a Pannonak nem biznisz,mert nem lesz töltve a kártya,effektive pénz sem lesz abból az ügyfélböl.
Így ezzel a fénymásolással be vagy regelve a rendszerbe és le van mindenkinek korlátozva hány db a megengedett.
Nincsenek visszaélések és stb-ik.
A hölgy nem jól mondta neked,és a személyid csak a fényképed kitakarásával fénymásolható egy erre speciálisan megírt papirra,úgy hogy a fénymásolat semmire sem használható csak a Pannonak kell a regisztrációhoz.
Amúgy meg nagy baromságnak tartom,mert én már tudom hol van a hiba a mátrixban,de ez atomtitok :))
Nos röviden ennyi. :) :) :) :)
Úgy vagyok a pasikkal mint az elefántokkal,szívesen nézegetem őket,de otthonra nem kellenek!

#7 Felhasználó inaktív   Tyr@ 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 02. 20. 18:48

Ezen mondjuk csodálkozom?

idézet:
Ezt írta Abel:
Tőlem is megkérdezték, ugyanott ahol tőled.
Mondom mi van ha nem járulok hozzá?
Aszongya semmi, akkor nem másolja le.
Mondom neki: Naccerű, akkor nem járulok hozzá.
A telefont meg átvehettem 5 perc múlva :)
[/quote]

:confused: [list]
Úgy vagyok a pasikkal mint az elefántokkal,szívesen nézegetem őket,de otthonra nem kellenek!

#8 Felhasználó inaktív   scaurus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2004. 02. 20. 19:44

idézet:
Ezt írta Tyra:

...
Így ezzel a fénymásolással be vagy regelve a rendszerbe és le van mindenkinek korlátozva hány db a megengedett.
Nincsenek visszaélések és stb-ik.
...
[/quote]

Helló!

De ehhez minek fénymásolni?
Bőven elég, ha az ügyfélszolgálatos meggyőzödik a személyazonosságról és mondjuk bepötyögi a szükséges adatokat a számítógépbe.
Mivel ad több védelmet egy fénymásolat a számítógépbe bevitt adatnál? (U.i: kb mindkettő egyforma bizonyító erővel bír: semmilyennel...)

Ha meg hamis a személyi, nem teljesen mindegy, hogy van róla fénymásolat, vagy nincs?

Ezzel legfeljebb az ügyfélszolgálatost lehet ellenőrizni, hogy valóban a helyes igazolványszámot pötyögte-e be a gépbe; de mit érdekli egy cég belső ellenőrzésének problémája az ügyfelet, szóval ezért ne fénymásolják már le a személyit!

Üdv
"Nem érzem a számban az eper ízét", de már nem is akarom...

#9 Felhasználó inaktív   Tyr@ 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 02. 20. 19:55

Ezzel legfeljebb az ügyfélszolgálatost lehet ellenőrizni, hogy valóban a helyes igazolványszámot pötyögte-e be a gépbe; de mit érdekli egy cég belső ellenőrzésének problémája az ügyfelet, szóval ezért ne fénymásolják már le a személyit!

Itt a válaszod!!
Minket ellenőriznek!A cég ezt a feltételt inkább a saját védelmében,sőt tutira csakis abban alkalmazza.
Az igazolvány másolata meg azért kell,mert ha pl:Toth József Szül:Bp.1978.10.23-ban és anyja neve Ritka Teréz
ez nem hiszem hogy van még kettő ugyanilyen.
De mi van ha az ügyfél jóban van az ügyfélszolgálatossal?
És.....segít esetleg némi jutattásért cserébe?
Nos itt jön a fénymásolat!
Kivédi azt hogy bárki az ügyfélszolgossal eggyütt sumcizzon!
Érted? :eek:

#10 Felhasználó inaktív   scaurus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2004. 02. 20. 20:40

Hát ezaz!

Egy jogügyletnél csak azokat az adatokat lehet(ne) felhasználni, ami minimum szükséges, pl.: hányszor felhívták az ügyvédek figyelmét, hogy az adásvételi szerződés megkötéséhez nincs szükség adóazonosító jelre (az kizárólag az APEH-hez benyújtandó adatlapra kell), ezért azt a szerződésbe ne írják bele, mert adatvédelmi okokból enyhén szólva aggályos.

Szóval, egy cég belső ellenörzési problémája, alkalmazottal szembeni bizalmatlansága nem lehet(ne) ok az ügy szempontjából felesleges adatgyüjtésre.

Bár a jogszabályoknak most nem néztem utána, de emlékszem olyan felvetésre is, hogy az szig. talán olyan okirat, amelyről nem igazán szabad másolatot készíteni, ugyanúgy, ahogy bankjegyről sem lehet (magáncélra sem) fénymásolatot készíteni, még a társasjátékok játékpénzeit is engedélyeztetni kell(ene) az MNB-vel.

Üdv
"Nem érzem a számban az eper ízét", de már nem is akarom...

#11 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 21. 08:47

és miért baj az, hogy ha lefénymásolják??
eddig éveken keresztül ezt tették, nem volt vele probléma

#12 Felhasználó inaktív   yogibear 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 21. 09:05

idézet:
Ezt írta pgyafi:
és miért baj az, hogy ha lefénymásolják??
eddig éveken keresztül ezt tették, nem volt vele probléma
[/quote]

Na ja. Éveken keresztül adatvédelmi biztos se volt, sőt, adatvédelem sem. Sőt, éveken keresztül, ha nem mentél le szavazni, kijöttek és megkérdezték, hogy ugyan már miért nem, sőt...
De ez itt már off. :)
Fizetős WC belső oldalán papírlap:
A WC-KEFÉT UGYANÚGY KELL HASZNÁLNI MINT OTTHON!
alatta kisbetűs kézzelírott szöveg:
A hátsó fogaknál előre-hátra, az elsőknél le-fel?

#13 Felhasználó inaktív   yogibear 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 21. 09:21

idézet:
Ezt írta Tyra:
Szia.

Én a Pannonál melózok,és azt hiszem tudok erre minimális magyarátaot adni,hogy megértsd.
Nagyon sok Román és Jugó jön ide telcsit venni,kártyást és kintt jó pénzért eladja.Ez a Pannonak nem biznisz,mert nem lesz töltve a kártya,effektive pénz sem lesz abból az ügyfélböl.
Így ezzel a fénymásolással be vagy regelve a rendszerbe és le van mindenkinek korlátozva hány db a megengedett...
[/quote]

Na ehhez meg annyit, hogy a hiba a Pannon mátrixában van. :)
Egyszerű megoldás, az ilyeneket kiszűrni:
Adott egy telefon, ami a példa kedvéért legyen teljes árban mondjuk 30ezer huf (kártyás készülékről van szó ugye). Ehhez jön a kártya, igy mondjuk 36ezer.
Ezt adják jelenleg mondjuk 16ezerért, vagyis első körben "buknak" 14ezret, abból kiindulva, hogy majd az ürge úgyis "letelefonálja/feltölti" a különbséget.
Helyette adni kellene 30-ért (összesen 36-ért) és a 14ezer különbség meg lebeszélhető lenne, akár úgy, hogy mig el nem fogy a pénz, addig ne kelljen feltölteni a kártyát (de max egy év, mint szokott). Igaz, igy nem annyira vonzó a dolog, mert a vevőt csak az "ócsó"-val lehet megfogni. :)
Ha meg itthon dolgozó külföldiről van szó, aki venni akar, annak van igazolása arról, hogy itt dolgozik XY cégnél.

Másrészt a "be van regelve a rendszerbe" azt is jelenti, hogy, mivel bármikor lehallgatható, a "reg" miatt le is nyomozható a személyazonossága. Tán inkább ez a dolog lényege. Ezért van a "reg". :)
Mert most ugye nem egy (volt) fizetős ftp után nyomoznak, ahogy olvasom, ha igaz, utána meg jönnek majd az sms-webek. A "reg" miatt meg hiába kártyásról és nem előfizusról küldi az illető az sms-t, akkor is megtalálják majd (név, adatok megvannak, lakcimet megtudni csak egy mozdulat).

Bocs, ha off volt egy kicsit.

[ 2004. február 21.: yogibear szerkesztette a hozzászólást ]

#14 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 21. 10:17

idézet:
Ezt írta yogibear:

Na ja...
[/quote]

hogy jön ez ide?
Ezt a személyit nem másolunk dolgot megint az egyszerű, földi halandók szívják meg, akik pl. becsületesen szeretnének telefont venni. Aki nem becsületes, annak eddig sem okozott gondot.

#15 Felhasználó inaktív   yogibear 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 21. 10:29

idézet:
Ezt írta pgyafi:

hogy jön ez ide?
Ezt a személyit nem másolunk dolgot megint az egyszerű, földi halandók szívják meg, akik pl. becsületesen szeretnének telefont venni. Aki nem becsületes, annak eddig sem okozott gondot.
[/quote]

George Orwell: 1984

Javaslom elolvasni. Komolyan.
Elektronikus formában pl itt:
[url="http://"http://www.ujkekszalag.com/orwell/1984h_tartalom.htm"]http://www.ujkekszal...4h_tartalom.htm[/url]
[url="http://"http://mek.oszk.hu/00800/00896/"]http://mek.oszk.hu/00800/00896/[/url]
[url="http://"http://www.terebess.hu/keletkultinfo/1984_1.html"]http://www.terebess....nfo/1984_1.html[/url]

#16 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2004. 02. 21. 11:37

idézet:
Ezt írta Tyra:
......Így ezzel a fénymásolással be vagy regelve a rendszerbe és le van mindenkinek korlátozva hány db a megengedett.
Nincsenek visszaélések és stb-ik........
[/quote]

De, csak máshol és másmilyenek.
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#17 Felhasználó inaktív   szabinar 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 21. 13:07

idézet:
Ezt írta Tyra:
...Úgy vagyok a pasikkal mint az elefántokkal,szívesen nézegetem őket,de otthonra nem kellenek!..[/quote]

Te female vagy? Vagy csak szeretnel lenni? :)

#18 Felhasználó inaktív   Tyr@ 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 02. 21. 14:10

Nos teljes mértékben igazad van,de sajnos mi is csak annyit tudunk tenni,hogy megkérdezzük szerencsétlen ügyfelet hozzájárul-e vagy sem.
A többi szerintem úgy ahogy van jogellenes.
Amikor már alárírja,aláír egy nyilatkozatot,hogy hozzájárult.Tehát onnantól szabályos.
De ki tudja,hogy maga az hogy megkérd rá jogellenes-e?
Na ennyi. :confused:

#19 Felhasználó inaktív   Tyr@ 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 02. 21. 14:14

Teljes mértékben female vagyok :)
De köszönöm kérdésed.
idézet:
Ezt írta szabinar:

Te female vagy? Vagy csak szeretnel lenni? :)
[/quote]

#20 Felhasználó inaktív   Tyr@ 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 02. 21. 14:15

Itt is vannak,csak nem publikus! :)
idézet:
Ezt írta lameXpert:

De, csak máshol és másmilyenek.
[/quote]

Téma megosztása:

• (5 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó