HWSW Informatikai Kerekasztal: Személyi igazolvány fénymásolása - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (5 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3
  • 4
  • 5
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Személyi igazolvány fénymásolása Értékeld a témát: -----

#81 Felhasználó inaktív   Yoisten 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 07. 08. 12:13

Idézet: ratonyi - Dátum: 2004. júl. 8., csütörtök - 10:04

Átrendezték az egész Népszabit. Lehetetlen megtalálni benne bármit is.

Sőt a régi állandó rovatokat sem találom sehol. Lehet túl sokan olvasták ott a tényleges papír helyett :)

#82 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 08. 12:42

Idézet: Yoisten - Dátum: 2004. júl. 8., csütörtök - 13:13

Sőt a régi állandó rovatokat sem találom sehol. Lehet túl sokan olvasták ott a tényleges papír helyett :)

Ahhoz nem kell szetszervezni :) Siman annyit kene akkor, hogy a napi ujsag mondjuk 17:00-tol olvashato, oszt annyi. Mert most ugye ejfel magassagaban mar fent szokott lenni a "holnapi"
Archív:
Akár 3*-os összegbe is kerülhet egy SMS elküldése egyes újabb telefonokon!
Info, kérdőív, petíció:  http://unicodesms.freeweb.hu

#83 Felhasználó inaktív   skeeter 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 10. 00:36

Idézet: ratonyi - Dátum: 2004. júl. 1., csütörtök - 11:40

Fura. Én is T-mobilos vagyok, és rendszerint a Petőfi Sándor utcai üzletbe járok. Volt már, hogy ellopták a telefonomat, volt már, hogy javíthatatlanul elromlott, szóval nem vagyok egy telefonbuzi, de két éven belül  háromszor mentem be vanni valami cuccot. _Minden alkalommal_ megkérdezték, hogy lemásolhatják-e a személyimet. Én meg mindig mondtam, hogy köszönöm, hogy megkérdezik, de nem. Nem is másolták, tudomásulvették.

Az a gyanúm, hogy ez a dolog még csak nem is szolgáltatótól függ, hanem üzlettől. ha valahol az üzletvezető kifejezetten előírja, hogy ne másolgassák, ill. kérdezzék meg, akkor megteszik. Ha tojik rá, akkor az ügyintézők is tojnak rá. Valahogy így működhet ez.

Én soha nem értettem, honnan ez a hihetetlen nagy adatvédelmi buzgalom, ami persze nagyon divatos. Szerintetek ki a fenét érdekel a személyi igazolványotok? Bent van a másolat egy dobozban, és csak akkor veszik elő ha kell valamiért. Egyébként is minden adatodat felvitték már szerződéskötéskor, tehát túlzotttan nem is tudod védeni az adatokat. :-)

Egyébként nincsenek Terikék meg Gizikék akik naphosszat lapozgatják a másolatokat és érdekes következtetéseket vonnak le. (Az adatvédelmi biztos egyéb baromságairól nem is szólva, lassan kezd igazi cirkuszi hivatal jellege lenni).

A legviccesebb az, hogy Magyarországon gyakorlatilag bárkiről 1-2 napos utánajárással kideríthető minden adata, akármilyen papírja másolása nélkül.

Hiszti az egész. De sokan megeszik.

#84 Felhasználó inaktív   Yoisten 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 10. 02:03

Ami ennél sokkal jobban érdekel, inkább az lenne, hogyan sikerült anno a pannon mobil postával aktiválás után lényegében 1 nap alatt összeszednem 8-10 spam-et? A barátnőm westeles mailcímes értesítős túrójára szintén csak úgy ömlött a szenny. Mindezt úgy, hogy egyikünk sem adta meg a címét (ő nem is tudta :)
Újabban jönnek az ön nyert egy kanyarfúrót reszelőzsír-szettet, ha visszaküldi az emeltdíjas sms-ünket. Hurrá.

Legnagyobb vicc az adatvédelemben, hogy a féleurós tételekkel szórakozó bliccelőktől a bkv-n csak az atyaúristen kérheti el az igazolványát, az sem olyan célból.

#85 Felhasználó inaktív   Attila23 

• Tag
  • PipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 07. 17. 13:46

Nagyon nehéz ebben a témába tisztán látni, mivel egyáltalán nem egyértelmű, hogy mi hova vezet.

Például az USA-ban mostanában egyre komolyabb probléma, az "identity thefting", azaz a személyazonosság kvázi ellopása. Ez röviden annyi, hogy az adataiddal visszaélve hitelt vesznek fel, hitelkártyát váltanak ki a nevedben, amivel utána költenek stb. És a banki számlakivonatokat természetesen más címre írányítják, te csak azt veszed észre, amikor megjelennek a végrehajtók és kidobnak a házadból.

Itthon persze káosz van, senki nem bízik senkiben, főleg nem egy bank az ügyfélben (személyi mellett még több papírt is kérnek), de ha esetleg tisztulnak a viszonyok, akkor az irattárból előkerülő személyi igazolvány másolatokból még lehetnek gondok...

#86 Felhasználó inaktív   Taranov 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 17. 14:11

Na és mivan, ha hozzájárulsz?
Az ilyen mélységesen felháborodott örökösen elégedetlen emberek miatt van a fennakadás minden ügyfélszolgálaton.
A vodánál egyébként nem kell személyi, a pannonnál nekünk mindig kellett. Más cégnél is, nem szartam, nem vagyok körözött bűnöző.

Téma megosztása:

• (5 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3
  • 4
  • 5
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó