HWSW Informatikai Kerekasztal: Bluefish Tapasztalatok - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (49 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Bluefish Tapasztalatok Értékeld a témát: -----

#841 Felhasználó inaktív   vatom 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 02. 03. 19:05

Idézet: pjotr007 - Dátum: 2006. febr. 3., péntek - 12:09

Azért sem, hiszen a jótállás ideje alatt a boltnak a kötelessége a bevizsgálás a hiba okának a megálapítása, ezt semmilyen körülmények között nem terhelheti a fogyasztóra, maximum megtagadhatja a jótállást ha a hibát nem rendeltetésszerű használat okozta.

Én arról az esetről beszélek, amikor a cucc valójában nem rossz, csak láma volt a júzer és maga akarta beszerelni a cuccot, de ez nem sikerült neki. A termék nem ment tönkre, csupán nem üzemelt. Behozza, én megnézem és a cucc jó. Erre gondoltam...

#842 Felhasználó inaktív   tigrisur 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 02. 03. 22:29

Sziasztok!

Sok rosszat hallottam a BF-ről, de még reménykedtem. Aztán egyszercsak problémám lett, garanciális gondok, rákerestem az érintett törvényekre és (anélkül, hogy a BF nevét a keresőbe etettem volna...) lám, a Bluefish garis problémáival foglalkozó fórum végzett a találati lista előkelő 3. helyén... Ez igen, mondtam!

No, a problema a következő. Anno novemberben (2004) vettem egy Hitachi 250G-s ATA-s vincsit, akkor 3 év garival. Ez annak rendje és módja szerint egy hónap után behalt, szerencsére a SMART logolt rendesen, szóval a gari érvényesítésével nem volt gondom. Kicsit ideges lettem, amikor épp átpakoltam mindent az új vincsire, nyomtam a rend kedvéért egy formatot a többi kisebb vincsinek (darabokra voltak particionálva, ezért volt szükség a törlésre), és rá pár órával meghalt hardveresen a Hita. A karácsonyt IT-mentesen, nyugalomban töltöttem, január 4-én adtam szervízbe a vincsit, amire a vállalt 15 napos bevizsgálás után ki is jelentették, hogy valóban hibás, erről adtak egy visszaszámla kísérőt, és felküldtek, hogy vásároljam le az árát. Biztos ami biztos, megkérdeztem, hogy mikor vásárolhatom le, erre ők 6 hónapot mondtak mint legkésőbbi határidő (ha jól emlékszem... vagy 3). Felmentem. -Csókolom, kérek egy 250-es Maxtor/Seagate ATA vincsit. -Nincs. -Vmi 250-es? -Nincs. -Vmi 300-as? -Az sincs, csak SATA vincsink van. Hmm, mondtam, érdekes, mert a környéken minden boltban volt az említett 250-es Seagate/Maxtor. OK, mondom, akkor kérném vissza a vételárat. Na azt vissza nem adnak, de várjak, mert fognak kapni még vincsit. OK, türelmes voltam, de azért a konkurrenciát kikérdeztem, hogy náluk mi az ábra. Azt mondták, hogy ugyan általában szeretnek törekedni a gyors megoldásra, de ha minden kötél szakad, akkor 15 napig akkor sem adhatják vissza a pénzt. OK. Vártam 15 napot, ez ma telt le, vincsi persze a BF-nél nincs. Tervezem, hogy kedden a 19. oldalon közölt jogszabályokat kinyomtatom, elviszem, viszek egy havert és először kedvesen közlöm velük a tényt, hogy vagy vincsivel, vagy pénzzel fogok távozni, ha pedig negatív hozzáállást tapasztalok, akkor némi hőbörgés kíséretében felveszem a jegyzőkönyvet a tényállásról (illetve nem egészen, amit lehet, megírom előre és kinyomtatom, hogy csak aláírni kelljen), céges emberrel, haverral, és még egy tanúval még aláíratom, és a cucc megy az fogyasztóvédelmhez.

Szerintetek ez megállja a helyét, vagy vkinek van jobb ötlete? Mindenféle idevágó jogszabálynak, tanácsnak, tapasztalatnak nagyon örülnék, ha lehet keddig!
Élőre is nagyon köszönöm, bármi történik, jelentést fogok adni.

#843 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 04. 09:56

A te problémád tipikus tömegprobléma, már vagy ezerszer ki lett tárgyalva a fórumon. Röviden mégis leírom, hogy ne kelljen visszaolvasnod:
A Ptk. (1959. évi IV. törvény) 306. §-a világosan leírja, hogy kell megoldani a problémád.
Szigorú sorrendeben megy, lépcsőzetesen:
1 - először meg kell nézni, hogy ki lehet-e javítani a hibás terméket (nálad ez kiesik, mert nem éri meg egy ilyen vinyót javítani)
2 - ha nem lehet kijavítani, akkor kell hogy adjanak egy másik ugyanolyan (csakis ugyanolyan)  hibátlant (esetedben egy másik Hitachi 250G-s ATA-s vinyót)
3 - ha ez sem lehetséges, akkor kérhetnél vételárleszállítást, de mivel a vinyó rosszan 0 FT-ot ér (nem csak csökkent mértékben használható), ezért ennek sincs esetedben semmi értelme
4 - negyedikként vissza kell hogy adják az eredeti vételárat (nem lényeges, hogy azóta esett a vinyónak az ára... te még drágán vetted)

Ez a négy jogod van, az elsők a kereskedőnek (bolt) kedveznek, az utolsó neked. Ezért kell betartani a törvényi sorrendet.
Nincs ötödik lépcsőfok, levásárlásra NEM kötelezhetnek fogyasztót Magyarországon.

Nálad a 2-es pont jött először szóba, de ennek nem tettek eleget ahogy írod (ennek ellenére ha tudsz várni adj nekik egy utolsó esélyt... ha kérnek ilyet). Utolsó utáni esélyt viszont NE adj nekik.
Ha nem cserélik ki, akkor kérd vissza a pénzed (4. pont).
Persze erre valószínűleg nem-et fognak újra mondani, ekkor csak perléssel fogod tudni visszaszerezni a pénzed. A per lehet, hogy elhúzódik, de biztosan megnyered, és kamatostól visszaszerzed a pénzed.
Perlés előtt elmehetsz fogyasztóvédelmi békéletető testülethez is, de nem érsz vele sokat (csak időpocsékolás, bár ez csak az én véleményem) és nem kötelező elmenni. Ez csak egy lehetőség, hogy a pert elkerüld.

Emellettett párhuzamosan panaszold be őket mindenképpen az illetékes fogyasztóvédelmi felügyelőségen is, ott részletes segítséget kapsz, elmondják mit milyen sorrendben érdemes csinálni.

Szerkesztette: N0zer0 2006. 02. 04. 09:58 -kor

„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#844 Felhasználó inaktív   Joooe 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 04. 12:25

Idézet: tigrisur - Dátum: 2006. febr. 3., péntek - 23:29

január 4-én adtam szervízbe a vincsit, amire a vállalt 15 napos bevizsgálás után ki is jelentették, hogy valóban hibás, erről adtak egy visszaszámla kísérőt, és felküldtek, hogy vásároljam le az árát.
[...]
Azt mondták, hogy ugyan általában szeretnek törekedni a gyors megoldásra, de ha minden kötél szakad, akkor 15 napig akkor sem adhatják vissza a pénzt. OK. Vártam 15 napot, ez ma telt le, vincsi persze a BF-nél nincs.

A bevizsgálásra 3 munkanap a határidő, és a kb. 15 nap az egész elintézésére, az hiba bejelentésétől ketyeg.
(49/2003 GKM. rend.)

Önmagában még nem tartanám jogellenesnek, ha az azonnali ügyintézés érdekében felajánlják a levásárlást a csere helyett és azt te elfogadod, de kötelezni nem lehet rá, hogy levásárold. Ez így nem okés, hogy miért, azt N0zer0 már részletezte.
Kemény és kitartó munka idővel meghozza gyümölcsét. A lustasag azonnal.

#845 Felhasználó inaktív   Captain Crash 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 04. 17:37

A békéltető testületet nem nevezném feleslegesnek, polgári peres eljárás keretében elég jól jöhet, hogyha látható, hogy a fogyasztó mindent megtett a békés elintézés érdekében.

Más: Jegyzőkönyvet kaptál?

#846 Felhasználó inaktív   Ariadne 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 05. 10:26

Hát, Tigrisur, még jöhetsz hozzám pertársnak, ha gyors vagy... Én mindent végigpróbáltam velük (Teréz krt-i üzlet), vásárlók könyvébe bejegyzés (nagyon fontos!), tértivevényes felszólító levél, békéltető testület (azt mondták, először járnak itt, de azóta sem történt semmi), így végül pár hete fizetési meghagyásos eljárást indítottam ellenük a bíróságon - eddig egyetlen egyszer sem kerestek tavaly szeptember óta, pedig minden elérhetőségemet ismerik... Sebaj, most jön a kutyára a teherautó.  :evil2:

Itt leírtam, hogy mentek a dolgok folyamatukban, milyen a békéltetés, ilyeneket, ha gondolod, olvasd el, hátha segít. Arra viszont ne számíts, hogy csak úgy visszafizetik, és a jogszabályok lengetése sem használ náluk. B. Roland drága ügyvezető úr is olyan égbekiáltó baromságokat volt képes leírni céges papíron, hogy az félelmetes  :eek: , szóval sok jóra ne számíts.

A fogyvédelemnél azért jó bejelenteni a dolgot, gyűlik majd szépen ott a sok dolog, aztán egyszer csak lesz ellenük (is) közérdekű kereset vagy több mint félmillás fogyvéd bírság, mint Mistraléknál...  :rolleyes:

Őrizz meg minden papírt, és írj be a vásárlók könyvébe, hogy legyen nyoma a vitádnak!

Szerkesztette: Ariadne 2006. 02. 05. 10:31 -kor

Muszáj mindig megoldást találnunk? Nem élvezhetnénk egy kicsit a problémát?

#847 Felhasználó inaktív   Qtya123 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 05. 21:18

Sziasztok!
Ezt a témát olvasgatva gondoltam én is megosztom veletek a tapasztalatomat!
Szóval a történet úgy kezdődött hogy egy új gép összeállítását terveztem. Bementem a BF-be és kértem egy árlistát. Kiválasztottam a cuccokat és odamentem az eladóhoz hogy leadjam a rendelést. Kapásból nem volt az általam választott ram, winchester, ház és táp! Hát ennyire valós dolgok találhatóak a friss árlistán. Na minegy! Kis módosítások után összeállt a kész lista és leadtam a rendelést. Azt mondták hogy 4 nap után menjek vissza a gépért amit addigra összeállítanak. 4 nap múlva bemegyek: közlik velem hogy nincs kész a gép és valószínűleg holnap lesz kész és majd szólnak telefonon hogy mikor menjek be. Zárás előtt 1 órával megcsörrent a telefonom és az illető közölte hogy az általam választott alaplapból csak egy volt raktáron és az mikor kipróbálták hibás volt és hogy most akkor mi legyen. Hát kissé ideges voltam már! Mondtam hogy akkor tegyenek bele egy ASUS A8NE alaplapot (ami előtte került volna bele az: ASUS A8NE-FM). Mondta hogy rendben,de sajnos csak holnap lesz kész a hiba miatt és majd újra felhívnak hogy mikor menjek be! Hát köv. nap zárásig kb fél óra volt de nem hívtak fel. Bementem hogy megkérdezzem mi a f*sz van! A gyerek mondja hogy ma sem lesz kész és majd holnap!!!!!!!! Hát kész!!!! Másnap már lüktető gyomorral mentem be! Közlik hogy megvan a gép! VÉGRE-gondoltam! DE!!! A srác közli hogy előző este gondolkoztak a szervizes faszikával és arra jutottak hogy egy másik alaplapot tesznek bele ami olcsóbb de ugyanolyan jó: FOXCONN NF4XK8MC-RS és így belemehet egy kicsit jobb videokártya x700 helyett x700 pro. Az ár pedig nem változik! Hát én hirtelen azt sem tudtam hogy álmodom vagy ébren vagyok!!!! Lesokkolt az egész!!!! Mondom nekik: és erről véletlenül nem kellett volna engem tájékoztatni ha már egyszer megvan nekik a számom? Erre a válasz: hát mert ők úgy gondolták hogy ez a config így jobb lesz nekem!!!!!! Na kész!!!! Itt már azt sem tudtam hogy a Holdon vagy a Marson vagyok! És lehet hogy itt követtem el a hibát: Mivel a FOXCONN alaplaokról nem hallottam semmi rosszat ezért beleegyeztem! Remélem nem követtem el nagy baklövést! A gép 4 hónapja van meg. Eddig minden ok! De BF-be nem megyek többé!!!!
Hát ez az én kis sztorim. Remélem nem lett nagyon hosszú!
Bye!
Kép
Kép

#848 Felhasználó inaktív   vatom 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 05. 21:57

Idézet: Qtya123 - Dátum: 2006. febr. 5., vasárnap - 21:18

De BF-be nem megyek többé!!!!

Csak nehogy elhalálozzon valamid gari időn belül!  :omg: Az lenne ám a vesszőfutás  :help:  :nevet:

#849 Felhasználó inaktív   Qtya123 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 05. 22:20

Idézet

Csak nehogy elhalálozzon valamid gari időn belül!  icon_ohmygod.gif Az lenne ám a vesszőfutás

Jó jó! Kiegészítem azzal, hogy: Nem megyek többé a BF-be KIVÉVE ha gari probléma van!  :)
Így megfelel mindenkinek??  :)  :p  :smoker:
Kép
Kép

#850 Felhasználó inaktív   Ariadne 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 06. 10:59

Helyes döntés!  :sing:

Én mondjuk biztos át se vettem volna így a gépet, de reméljük, hogy többet be sem kell lépned hozzájuk.  :cool:

#851 Felhasználó inaktív   Ádámbátyó 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 07. 17:07

Idézet: Qtya123 - Dátum: 2006. febr. 5., vasárnap - 20:18

Sziasztok!
Ezt a témát olvasgatva gondoltam én is megosztom veletek a tapasztalatomat!
Szóval a történet úgy kezdődött hogy egy új gép összeállítását terveztem. Bementem a BF-be és kértem egy árlistát. Kiválasztottam a cuccokat és odamentem az eladóhoz hogy leadjam a rendelést. Kapásból nem volt az általam választott ram, winchester, ház és táp! Hát ennyire valós dolgok találhatóak a friss árlistán. Na minegy! Kis módosítások után összeállt a kész lista és leadtam a rendelést. Azt mondták hogy 4 nap után menjek vissza a gépért amit addigra összeállítanak. 4 nap múlva bemegyek: közlik velem hogy nincs kész a gép és valószínűleg holnap lesz kész és majd szólnak telefonon hogy mikor menjek be. Zárás előtt 1 órával megcsörrent a telefonom és az illető közölte hogy az általam választott alaplapból csak egy volt raktáron és az mikor kipróbálták hibás volt és hogy most akkor mi legyen. Hát kissé ideges voltam már! Mondtam hogy akkor tegyenek bele egy ASUS A8NE alaplapot (ami előtte került volna bele az: ASUS A8NE-FM). Mondta hogy rendben,de sajnos csak holnap lesz kész a hiba miatt és majd újra felhívnak hogy mikor menjek be! Hát köv. nap zárásig kb fél óra volt de nem hívtak fel. Bementem hogy megkérdezzem mi a f*sz van! A gyerek mondja hogy ma sem lesz kész és majd holnap!!!!!!!! Hát kész!!!! Másnap már lüktető gyomorral mentem be! Közlik hogy megvan a gép! VÉGRE-gondoltam! DE!!! A srác közli hogy előző este gondolkoztak a szervizes faszikával és arra jutottak hogy egy másik alaplapot tesznek bele ami olcsóbb de ugyanolyan jó: FOXCONN NF4XK8MC-RS és így belemehet egy kicsit jobb videokártya x700 helyett x700 pro. Az ár pedig nem változik! Hát én hirtelen azt sem tudtam hogy álmodom vagy ébren vagyok!!!! Lesokkolt az egész!!!! Mondom nekik: és erről véletlenül nem kellett volna engem tájékoztatni ha már egyszer megvan nekik a számom? Erre a válasz: hát mert ők úgy gondolták hogy ez a config így jobb lesz nekem!!!!!! Na kész!!!! Itt már azt sem tudtam hogy a Holdon vagy a Marson vagyok! És lehet hogy itt követtem el a hibát: Mivel a FOXCONN alaplaokról nem hallottam semmi rosszat ezért beleegyeztem! Remélem nem követtem el nagy baklövést! A gép 4 hónapja van meg. Eddig minden ok! De BF-be nem megyek többé!!!!
Hát ez az én kis sztorim. Remélem nem lett nagyon hosszú!
Bye!

Hát én tuti kivertem volna a balhét. Nehogy már ők döntsék el hogy neked mi felel meg és mi nem.
Ráadásul a számodat is tudták erre nem értesítenek.
Ez kész! :)

#852 Felhasználó inaktív   Ariadne 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 08. 12:53

Idézet: Ádámbátyó - Dátum: 2006. febr. 7., kedd - 18:07

Ráadásul a számodat is tudták erre nem értesítenek.
Ez kész! :)

Legalábbis bpi BF-nél ezen én nem is csodálkozom - tavaly szeptember eleje óta van garis cuccom náluk, vitázunk meg minden - egyetlen egyszer sem hívtak fel, pedig már a postacímemet is elküldtem nekik kínomban. Ha valamit akartam, nekem kellett felhívni őket vagy bemenni. Jellegzetes hozzáállás, és egyáltalán nem vevőbarát. (Bár én már úgyis csak ex-vevő vagyok.  :down: )

#853 Felhasználó inaktív   Polikarpov 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 08. 15:21

Nem konkrétan Bluefish, de látom, itt vannak garanciális ügyekhez értők, tőlük kérdezném: Amennyiben a szervízben viszonylag hosszú ideig tart a "javítás" (magyarul húzzák az időt), akkor a szervízben töltött idővel meghosszabbodik-e a garancia időtartama? (Amennyiben persze nem adtak cserekészüléket) Régebben mintha lett volna ilyen szabály - de most, hogy ennyire "védik" az érdekeinket (nincs KÖTELEZŐ 30 nap, stb...) lehet, hogy ez is megszünt? Ha esetleg mégis elfelejtették volna ezt a mi számunkra kedvező passzust kiszedni "derék" törvényhozóink, akkor meg tudnátok mondani az adott törvény/rendelet/paragrafus/vagymicsoda számát, amire hivatkozni lehet? Előre is nagyon köszönöm!

Szerkesztette: Polikarpov 2006. 02. 08. 15:23 -kor

flash-t kétféle ember használ: az egyikre rákényszerítik, a másik pedig hamis papírokkal lógott ki a zártosztályról ...
- Van a Földön értelmes élet?
- Nincs. Én is csak beugrottam ide...
- A nagyapám mindig mondogatta: "Pénzért nővel soha!". Ezt én is így gondolom, de ajándékot elfogadok.

#854 Felhasználó inaktív   pjotr007 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 08. 16:09

Ez nem szűnt meg, most is így van.

#855 Felhasználó inaktív   Polikarpov 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 08. 16:18

Idézet: pjotr007 - Dátum: 2006. febr. 8., szerda - 17:09

Ez nem szűnt meg, most is így van.

Csodálom!  :D A rendelet (vagy törvény, vagy mi) számát nem tudod esetleg, amire hivatkozni lehetne?
flash-t kétféle ember használ: az egyikre rákényszerítik, a másik pedig hamis papírokkal lógott ki a zártosztályról ...
- A nagyapám mindig mondogatta: "Pénzért nővel soha!". Ezt én is így gondolom, de ajándékot elfogadok.

#856 Felhasználó inaktív   Ariadne 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 08. 16:20

Mármint a cserekészülék adási kötelezettség megszűnt, a javítás határidejének a 151/2003 (IX. 22.) Kormányrendelet 15 napot ír elő, de erre csak "törekednie" kell a kereskedőnek, a "törekedés" bizonyítására pedig kb. csak bírósági úton kényszerítheted.

Rendeletet lásd itt, társaival együtt: klikk

Valóban meghosszabbodik a jótállás azzal az idővel, amíg náluk van a cucc, ezért is kell papírt kérni erről, amikor átveszed. Ha nagyon sokáig húzzák, ami "indokolatlan kényelmetlenséget" okoz neked, mint fogyasztónak, a Ptk. alapján elállhatsz a szerződéstől, vagyis visszakérheted az eredeti vételárat.

Szerkesztette: Ariadne 2006. 02. 08. 16:21 -kor

#857 Felhasználó inaktív   Polikarpov 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 08. 16:29

Idézet: Ariadne - Dátum: 2006. febr. 8., szerda - 17:20

Mármint a cserekészülék adási kötelezettség megszűnt, a javítás határidejének a 151/2003 (IX. 22.) Kormányrendelet 15 napot ír elő, de erre csak "törekednie" kell a kereskedőnek, a "törekedés" bizonyítására pedig kb. csak bírósági úton kényszerítheted.

Rendeletet lásd itt, társaival együtt: klikk

Valóban meghosszabbodik a jótállás azzal az idővel, amíg náluk van a cucc, ezért is kell papírt kérni erről, amikor átveszed. Ha nagyon sokáig húzzák, ami "indokolatlan kényelmetlenséget" okoz neked, mint fogyasztónak, a Ptk. alapján elállhatsz a szerződéstől, vagyis visszakérheted az eredeti vételárat.

Köszi szépen, ezt kerestem!
(Viszont ez: "Ha nagyon sokáig húzzák, ami "indokolatlan kényelmetlenséget" okoz neked, mint fogyasztónak, a Ptk. alapján elállhatsz a szerződéstől, vagyis visszakérheted az eredeti vételár" szerintem egy tipikus gumiparagrafus... Mi az "indokolatlan" ? Mi a "kényelmetlenség"? - de a lényeg, hogy a gar. idő meghosszabbodik!  ;) )

#858 Felhasználó inaktív   Ariadne 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 08. 16:34

Indokolatlan kényelmetlenség (hű, lehet, hogy nem pontosan emléxem a szavakraa, bocsi) például, ha a számítógépem vagy annak alkatrésze mondjuk 1 hónapja náluk van. De ha a munkámhoz mindennap használt laptopról van szó, szerintem a 15 nap letelte után már mondhatja az ember, hogy jelentős, különösen ha ezt közölte is a céggel. Nem gumiparagrafus egyébként, csak nem lehet minden esetre általánosan érvényesen másképp megfogalmazni... :)

#859 Felhasználó inaktív   Polikarpov 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 08. 16:48

Idézet: Ariadne - Dátum: 2006. febr. 8., szerda - 17:34

...szerintem a 15 nap letelte után már mondhatja az ember, hogy jelentős,

Persze, mondhatja. Ők meg szépen széttárják a kezüket: "Kérem, mi minden tőlünk elvárhatót megteszünk..." aztán rohangálhatsz éveken át bíróságról bíróságra, hogy bebizonyítsd, nem tettek meg mindent (tényleg, ezt pl. hogy bizonyítod? nyilván a cég nem fog maga ellen terhelő anyagokat kiszolgáltatni!) ,ezzel szépen el is megy 2-3 év, amíg természetesen nem használhatod az adott eszközt - majd 3 év múlva (nagyon esetleg!!!) "győz az igazság; és te megkapod végre a 8080 -as processzorod... :D
Úgyhogy szerintem minden tekintetben kedvezőbb volt nekünk, fogyasztóknak a 30 napon túli jav.idő esetén adandó KÖTELEZŐ cserekészülék - akkor tényleg érdekében állt a kereskedőnek minnél előbb kijavíttatni az árut... Hogy ennek az eltörlése kinek állt érdekében és ki húzott hasznot belőle - gondolom nem nehéz kitalálni. :( 

Szerkesztette: Polikarpov 2006. 02. 08. 16:49 -kor

#860 Felhasználó inaktív   Ariadne 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 08. 18:09

Ebben mondjuk egyetértünk, hogy a régi jobb volt. Nem jó még ez a fene nagy szabadság, a kereskedők olyan sokszor visszaélnek vele.  :(

Téma megosztása:

• (49 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.