HWSW Informatikai Kerekasztal: Egész partició átmásolása. Mivel? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (4 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Egész partició átmásolása. Mivel? Értékeld a témát: -----

#1 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 02. 26. 22:36

Sziasztok!

Új vincsim lett és szeretném az egész C-t átmásolni, mert az egyik régit eladom. Sajnos edig nem sikerült. Norton Ghost-al próbáltam, de valamiért nem sikerült. Amikor a gép újrabootol elindul a Ghost és ki is fagy. Vártam egy ideig de nem történt semmi, az egér ikonja nem mozog, numlock-ok nem tudom kapcsolgatni, semmire nem reagál a gép.
Van valamilyen másik program amivel bootparticiót lehet másolni?

Ez bejön és itt áll:

Kép

[ 2004. február 27.: Lipton szerkesztette a hozzászólást ]

#2 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2004. 02. 26. 22:58

Paragon HardDiskmanager.
Make love not Wor.

#3 Felhasználó inaktív   zsabi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 26. 23:02

idézet:
Ezt írta Lipton:
[QB]Sziasztok!

Új vincsim lett és szeretném az egész C-t átmásolni, mert az egyik régit eladom. Sajnos edig nem sikerült. Norton Ghost-al próbáltam, de valamiért nem sikerült. Amikor a gép újrabootol elindul a Ghost és ki is fagy. Vártam egy ideig de nem történt semmi, az egér ikonja nem mozog, numlock-ok nem tudom kapcsolgatni, semmire nem reagál a gép.

QB][/quote]

Az új vinyó nem egy SATA-s darab véletlenül?
Sok tapasztalatom nincs még, de mióta a saját gépembe SATA HDD került, azóta nálam is ilyen a Ghost, de csak floppy-ról bootolva. Még régebben sütöttem egy Ghost 2002 CD-t, azzal tökéletesen megy.

#4 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 26. 23:43

idézet:
Ezt írta zsabi:

Az új vinyó nem egy SATA-s darab véletlenül?
Sok tapasztalatom nincs még, de mióta a saját gépembe SATA HDD került, azóta nálam is ilyen a Ghost, de csak floppy-ról bootolva. Még régebben sütöttem egy Ghost 2002 CD-t, azzal tökéletesen megy.
[/quote]

:D :D :D Ez volt a megoldás, most jöttem rá én is az elöbb. Ugyan nem a SATA vincsiről csináltam az image-t, és nem is arra, mégis bekavart! Kíváncsiságból a BIOS-ban letiltottam az elöbb a SATA vezérlőt, és ment rendesen a Ghost. Érdekes.

#5 Felhasználó inaktív   zsabi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 27. 01:10

idézet:
Ezt írta Lipton:

:D :D :D Ez volt a megoldás, most jöttem rá én is az elöbb. Ugyan nem a SATA vincsiről csináltam az image-t, és nem is arra, mégis bekavart! Kíváncsiságból a BIOS-ban letiltottam az elöbb a SATA vezérlőt, és ment rendesen a Ghost. Érdekes.
[/quote]

E szerint nem egyedi eset. Igaz, hogy az alap probléma nem probléma többé, de ha valakinek van ötlete vagy egyéb tapasztalata SATA+Ghost ügyben, ne fojtsa magába.

#6 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 27. 14:32

Hamar elszóltem magam, hogy minden rendben van. A Ghost már leklónozza a particiót, az egyik PATA vincsiről a másik PATA vincsire. Ahogy az eredeti vincsit kiszedem, nem indul el rendesen a Win. Kiad egy hibaüzenetet, hogy nincs vagy túl kicsi a pagefile. Leírja, hogy hogy növeljem meg, my computer, stb... és állítsam feljebb. ÍRáklikkelek erre az ablakra, hogy OK. Kicsit szöszmötöl és bejön az az ablak mint shut down-nál, kiírja, hogy saving your settings.. Csinálja ezt is egy darabig aztán megint jön az az ablak, hogy ninc svagy túl kicsi a pagefile, növeljem meg. Pár ilyen ciklust megvártam, gondolom menne a végtelenségig. Van valakinek ötlete, hogy mi lehet ez, vagy mit csináljak?

Ha valaki gondolja, hogy tud segíteni egész partició másolásban az írhatna ICQ-n is. #102323692. Tegnap egész nap ezzel kínlódtam, a fele hajam kitéptem mááááár! :D

#7 Felhasználó inaktív   BlueDeath 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 27. 14:39

idézet:
Ezt írta Lipton:
Hamar elszóltem magam, hogy minden rendben van. A Ghost már leklónozza a particiót, az egyik PATA vincsiről a másik PATA vincsire. Ahogy az eredeti vincsit kiszedem, nem indul el rendesen a Win. Kiad egy hibaüzenetet, hogy nincs vagy túl kicsi a pagefile. Leírja, hogy hogy növeljem meg, my computer, stb... és állítsam feljebb. ÍRáklikkelek erre az ablakra, hogy OK. Kicsit szöszmötöl és bejön az az ablak mint shut down-nál, kiírja, hogy saving your settings.. Csinálja ezt is egy darabig aztán megint jön az az ablak, hogy ninc svagy túl kicsi a pagefile, növeljem meg. Pár ilyen ciklust megvártam, gondolom menne a végtelenségig. Van valakinek ötlete, hogy mi lehet ez, vagy mit csináljak?

Ha valaki gondolja, hogy tud segíteni egész partició másolásban az írhatna ICQ-n is. #102323692. Tegnap egész nap ezzel kínlódtam, a fele hajam kitéptem mááááár! :D

[/quote]

Szerintem tiltsd le a swap fájlt, majd restart.
Utána állítsd arra, hogy a win kezelje, megint restart.
:)

Ha normál módban nem megy, akkor safe módban.

[ 2004. február 27.: BlueDeath szerkesztette a hozzászólást ]
Eddig buta voltam, de vettem egy 360 fokos fordulatot

#8 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 27. 14:59

idézet:
Ezt írta BlueDeath:

Szerintem tiltsd le a swap fájlt, majd restart.
Utána állítsd arra, hogy a win kezelje, megint restart.
:)

Ha normál módban nem megy, akkor safe módban.

[ 2004. február 27.: BlueDeath szerkesztette a hozzászólást ]
[/quote]

Megpróbáltam mát átrakni a swap-et másik meghajtóra akkor se volt ok. Safe módban ugyanezt a hibaüzenetet adja. Akkor most kipróbálom, hogy nincs swap. Írom mindjárt az eredményt.

#9 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 27. 15:44

Leszedem a pagefile-t nullára, de ugyanazt csinálta megint. Viszont kaptam egy tippet, hogy bootoljak be winlemezről, és írjam be, hogy fdisk /mbr. Megcsináltam és most rendesen megy a másolt partíció! :D

Hol lehet a meghajtók betűjelét cserélgetni?

#10 Felhasználó inaktív   zsabi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 27. 22:21

idézet:
Ezt írta Lipton:
Leszedem a pagefile-t nullára, de ugyanazt csinálta megint. Viszont kaptam egy tippet, hogy bootoljak be winlemezről, és írjam be, hogy fdisk /mbr. Megcsináltam és most rendesen megy a másolt partíció! :D

Hol lehet a meghajtók betűjelét cserélgetni?

[/quote]

Ha az fdisk /mbr helyre hozta, akkor sehol nem lehet betűket cserélni :(

(Gondolom win9X-ről van szó)

#11 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 27. 23:32

Ki tudtam cserélni pedig a meghajtók betűjelét, most minden megy már tökéletesen! ;)

#12 Felhasználó inaktív   zsabi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 28. 00:04

idézet:
Ezt írta Lipton:
Ki tudtam cserélni pedig a meghajtók betűjelét, most minden megy már tökéletesen! ;)[/quote]

Hogyan? Windowsban?

#13 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 28. 00:57

idézet:
Ezt írta zsabi:

Hogyan? Windowsban?
[/quote]

Igen. My Computer/Control Panel/Administrative Tools/Computer Managment/Disk Managment. Win 2000 van a gépen, 98-at soha nem használtam.

[ 2004. február 28.: Lipton szerkesztette a hozzászólást ]

#14 Felhasználó inaktív   zsabi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 28. 12:44

idézet:
Ezt írta Lipton:

Igen. My Computer/Control Panel/Administrative Tools/Computer Managment/Disk Managment. Win 2000 van a gépen, 98-at soha nem használtam.

[/quote]

Ha 2000 , akkor értem a betűcserét, viszont nem értem az "fdisk /mbr"-t, mert ez esetben a recovery console-ból kiadott "fixmbr" parancs használatos.

#15 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 28. 16:15

idézet:
Ezt írta zsabi:

Ha 2000 , akkor értem a betűcserét, viszont nem értem az "fdisk /mbr"-t, mert ez esetben a recovery console-ból kiadott "fixmbr" parancs használatos.
[/quote]

Hogy őszinte legyek nem tudom, hogy ilyenkor mi használatos, mert soha nem csináltam még ilyet. A lényeg az, hogy végre minden megy rendesen. :)

#16 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 28. 17:53

Itt az fdisk /mbr egyszerűen "hatástalan" a 2000-re. Nem amiatt oldódott meg a hiba, csupán akkor szűnt meg...Főleg, ha csak 1 partíciót használtál, és azon is volt a lapozó file.

Tévednék?

[ 2004. február 28.: Warrior szerkesztette a hozzászólást ]
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#17 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 28. 18:23

idézet:
Ezt írta Warrior:
Itt az fdisk /mbr egyszerűen "hatástalan" a 2000-re. Nem amiatt oldódott meg a hiba, csupán akkor szűnt meg...Főleg, ha csak 1 partíciót használtál, és azon is volt a lapozó file.

Tévednék?

[ 2004. február 28.: Warrior szerkesztette a hozzászólást ]
[/quote]

"A" vincsi első partícióját klónoztam "B" vincsi első particiójára. A probláma biztos hogy attól oldódott meg, hogy simán felbootoltam win98 install CD-ről és baírtam, hogy fdisk /mbr. Először leklónoztam a particiót, de nem volt jó, jött az a hibaüzenet. Utána leklónoztam úgy is, hogy nem volt semmi swap file beállítva, akkor se volt jó. Nagyon sokszor próbáltam bootolni de mindig ugyanazt a hibaüzenetet adta. Ha OK-t nyomtam akkor eltűnt a hibaüzenet, kiírta, hogy save your setting, várt egy kicsit és megint jött a hibaüzenet, ez így ment a végtelenségig. Amikor a régi vincsi bentvolt akkor nem volt baj, mert hiába slave volt, és hiába nem arra volt a boot állítva, felbootolt arról. Ahogy kiszedtem nem ment rendesen. Elkezdődött a boot, mentek a csíkok mint mint rendesen, bejött az a kékes képernyő amiután át kéne váltani a saját winháttérre, de jött a hibaüzenet. Rengetegszer próbáltam mindenhogy, sehogy se ment. Ahogy beírtam azt az utasítást felbootolt, adta a hibaüzenetet, OK-t nyomtam és bejött utána a Win. Azóta rendesen megy. :)

#18 Felhasználó inaktív   Freddy001 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 28. 18:46

Én is klónoztam a sajátomat amikor új vinyót vettem. Igaz nálam tíznél több partíció volt és négy OS. Minden működött elsőre. Use Linux. :)

[ 2004. február 28.: Freddy001 szerkesztette a hozzászólást ]

#19 Felhasználó inaktív   Indy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 28. 19:20

Nálam sem megy a Ghost 8-as boot floppyval, amikor találkozik a SATA Samsung vinyómmal. :D Ugyanaz a kép fogad, mint az első hozzászólásban belinkelt. :confused: Van valakinek ötlete?
"All the way up to six if I have to... Maybe even faster than you."

#20 Felhasználó inaktív   yogibear 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 28. 19:49

Ghost. :p

Driveimage-el soha nem volt gond. Volt, hogy hetekig naponta raktam vissza az ME-t image-ből, hogy az automata felvételem biztosan elkészüljön (a második harmadik inditásra néha felakadt az Avi_io).
W2k-t, xp-t is simán vissateszi, sőt akár másik vincsire (particióra) is, tegnapelőtt untam meg a régi toldott-foldott rendszert és egy másik vincsire készült, akkor még frissiben lementett telepitést tettem fel, csak annyi történt, hogy a 2k kiirta, x tipusú vincsit talált, inditsam újra a gépet. Ennyi. :)
Soha bele nem fagyott ilyesmibe. :)

Ps.: sata-val még nem próbáltam.

[ 2004. február 28.: yogibear szerkesztette a hozzászólást ]
Fizetős WC belső oldalán papírlap:
A WC-KEFÉT UGYANÚGY KELL HASZNÁLNI MINT OTTHON!
alatta kisbetűs kézzelírott szöveg:
A hátsó fogaknál előre-hátra, az elsőknél le-fel?

Téma megosztása:

• (4 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó