Beszélgetés a DVD-R/RW + DVD+R/RW mediákról, írókról és irásról (III.)
Elküldve: 2003. 04. 26. 19:03
Beszélgetés a DVD-R/RW + DVD+R/RW mediákról, írókról és irásról
Beszélgetés a DVD-R/RW + DVD+R/RW mediákról, írókról és irásról II.
üdv
R.
Elküldve: 2003. 04. 27. 09:20
Éppen ez az átverés benne egy kicsit, hogy ezt hiszitek sokan...Az, hogy elvileg 2 procinak látja az xp nem jelent semmit, mert rengeteg alkalmazás ami dualos gépen gyorsabb, a ht-vel meg nem...Annak idején egy valag cikk volt, hogy a HT akkor lesz igazán jó, ha a HT-re optimalizált cuccok megjelennek...Igazán 2 fizikai processzor esetén sem fut az az alkalmazás gyorsabban ami nincs felkészitve 2 processzorra..És ami 2 processzoros futásra van optimalizálva nem fog ugyan ugy menni egy HT-s masinán mint egy igazi 2 procison..
Comprende?
Olvasd végig a cikekket amiket ebben a témában irtak..
Jelenleg löfütty a HT..
Elküldve: 2003. 04. 27. 09:24
Esetleg publikussá tehetnéd az input médiát és beszállnék a tesztekbe a jelenlegi 2400+-os AMD-vel, és a hamarosan érkezö bartonnal is, igy korrekt képet tudnánk alkotni ...
Na?
Elküldve: 2003. 04. 27. 09:51
Én ezt mondtam?
"Éppen ez az átverés benne egy kicsit, hogy ezt hiszitek sokan...Az, hogy elvileg 2 procinak látja az xp nem jelent semmit, mert rengeteg alkalmazás ami dualos gépen gyorsabb, a ht-vel meg nem...Annak idején egy valag cikk volt, hogy a HT akkor lesz igazán jó, ha a HT-re optimalizált cuccok megjelennek...Igazán 2 fizikai processzor esetén sem fut az az alkalmazás gyorsabban ami nincs felkészitve 2 processzorra..És ami 2 processzoros futásra van optimalizálva nem fog ugyan ugy menni egy HT-s masinán mint egy igazi 2 procison..
Olvasd végig a cikekket amiket ebben a témában irtak.."
Gondolom az összeset nem olvastam végig, de olvastam már róla. Most nem arról van szó, hogy a CCE magában gyorsabban tömörítsen.
idézet:
Ezt írta isti1968:
Azt állitólag az op. rendszer 2 procinak látja és az egyik nyugodtan végezheti a CCE-kódolást és közben még dolgozhatnék is rajta .....[/quote]
Ehhez bőven elég ha az oprendszer támogatja.
[ 2003. április 27.: kondenzator szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 04. 27. 10:56
Hááát, előfordul, hogy nem sokat alszom, különösen akkor, amikor egyszerre sok cikket kell elkészítenem. Közben vannak a CDABC-ben is tennivalók. Ahogy mondtad, a családra, kedvesemre is kell időt szakítani - remélem sikerül (még jó, hogy ezt nem olvassák). Sokszor nehéz. De azt hiszem szerencsés embernek mondhatom magam, mert a munkám egyben a hobbim is. Mindig öt-hat dologgal kell foglalkoznom egyszerre, hogy jól érezzem magam

Elküldve: 2003. 04. 27. 17:36
van-e értelme 2.50 CCE-ről váltani 2.66-ra vagy újabbra ?
Miben különböznek az újabb verziók a régihez képest , sebességben , minőségben ... ??
Akinek van ezirányú tapasztalata , kérem ossza meg velem.
THX
Elküldve: 2003. 04. 27. 18:12
Elküldve: 2003. 04. 27. 19:35
A 2.66 akkor ha jól értelmezem, megoldaná a problémát a
multiangléból adódó felirat "sietésre"?
Vagy ehhez kell vmelyik újjab DVD2DVD-R is?
Jelenleg 1.4.3-at nyúzok.
Üdv!
Elküldve: 2003. 04. 27. 19:39
Elküldve: 2003. 04. 27. 19:48
idézet:
Ezt írta PPeter:
A 2.66-osban a minőségi beállításoknál több paraméter található (ez mondjuk DVD-ről DVD-re történő konverziónál nem igazán számít), a sebessége kicsit jobb, mint a 2.50-esé. Ami fontos: korrekt beállítási lehetőséget tartalmaz multiangle felhasználásra készülő anyagokhoz, illetve egyéb - authoringál esetenként hasznos - finomhangolás is lehetséges. Minőségileg nem láttam változást.[/quote]
Köszönöm a korrekt választ![]()
Elküldve: 2003. 04. 27. 20:00
DVD-n a DVD-r bedob egy ablakot, (ma estére kíváncsiból lenyomom) hogy itt van ám multi, viszont ezen a sokat emlegetett filmen nem veszi észre.
Argh...

Elküldve: 2003. 04. 27. 20:30
Elküldve: 2003. 04. 27. 20:54
idézet:
Ezt írta Krapu:
Sziasztok!Azt szeretném kérdezni,hogy holnap akarok venni dvd írót.A választásom Pioneer A05 DVD-RW.Szerintetek jól választottam??Mennyire számít,hogy - vagy +-os az író??Asztali dvd lejátszóba kell nekem írni.[/quote]
Nem lesz gondod vele. A melóhelyemen ilyeneket használuunk. A környezetemben mindenki asztalija megeszi a "-" -os írt lemezeket. Nagy valószínüséggel a tied is. Max az -RW -t nem játsza le. Szerintem jobb választás mint egy "+"
Elküldve: 2003. 04. 27. 20:59
idézet:
Ezt írta Robicica:
Nem lesz gondod vele. A melóhelyemen ilyeneket használuunk. A környezetemben mindenki asztalija megeszi a "-" -os írt lemezeket. Nagy valószínüséggel a tied is. Max az -RW -t nem játsza le. Szerintem jobb választás mint egy "+"[/quote]
Köszönöm a segítséget,
Elküldve: 2003. 04. 27. 21:35
Nincs erre valakinek bevált receptje ?
Elküldve: 2003. 04. 27. 22:01
idézet:
Ezt írta isti1968:
Akkor ujra felteszem a kérdést: Adva van két DVD, az egyikben egy VTS-es belül 2 PGC-n van a film, a másik DVD-n meg két különböző VTS-ben van maga a film. Ezzel sajnos a DVD2DVD-R meg a többi progi sem tud mit kezdeni, ha meg kézzel szedem szét, akkor mindenből 2-t kapok (kép, hang, felirat).
Nincs erre valakinek bevált receptje ?[/quote]
Maestroval kell összerakni. Ott állhat több movieból a DVD, de lehet hogy be kell állítani, hogy az első után ugorjon a mádodikra. Próbáldd ki, és ha nem megy, akkor tudok konkrétabb kérdésre válaszolni.
Elküldve: 2003. 04. 27. 22:10
PPéter köszi az ötöst

Jelenleg én speciel elég elfoglalt vagyok, nem nagyon tudok minden feltett kérdésre válaszolni, de nem is ez a baj, inkább az hogy (senkit meg nem sértve) néhányan lusták, vagy hiányzik belőlük a kalandvágy, az " csak rájövök egyedülis basszameg, ha beledöglök is" és utána a jóleső érzés hogy "überfasza vagyok", meg okos és szép (na utóbbi szubjektív). Szóval a lustaság vagy mittomén...
Mamasaid: ritkán, jelenleg van egy átmeneti megoldás, de majd ha összefutunk beszélünk róla.
Mocsok és mindenki más: most ezt nem azért mondom mert fikázok de elég egyszer is leírni:
Most emlékezetből írom le kb.
1. Fogsz egy dvd-t, leszed dvdedcrypterrel fiel modeba, fogod subrip 1.14 (azért nem 1.15 mert az másképp üzemel), és elkezd egy tetszőleges feliratot leszedni az alábbiak szerint: (olyan dvd-t válassz amin aliasos a felirat, ha SBT-ben aliasos feliratot csinálsz)
Amikor megjelenik az első felirat a beállitása ablakkal:
A színek fülben:
- x: háttér : ez legyen fekete (vagyis a kép amit látsz legyen ilyenkor fekete, ne a szinkódot állitsd el)
- y: betű : ez legyen fehér (amit látsz)
- z: keret : ez legyen kék (a betü kontúrja)
- k: antialias : ez legyen piros (egyfajta átmenetet biztosít a film és a felirat között, nem lesz olyan éles az átmenet)
Az x, y, z, és k betük itt 0-1-2-3 számokat jelentenek. Tehát sakkoz a számokkal hogy a képen a megfelelő, általam leírt kép legyen (háttér fekete, fehér betű, kék kontur és piros antialias)
Most ok-zd le. Ha csak 3 szin van akkor ne legyen kontur hanem rakd antialiasra.
Mentsd el maestro formátumba. Elég pár db kép meg az spf meg son.
2. Most menj a MaestroSBT-be és állitsd be a köv.-ket:
File open :
csak az ssa-t töltsd be
Rendering:
son DVDMaestro
Windwos BMP 4 bits
720*576 PAL (ha pal dvd)
Dont clip bitmaps
Only one set of text
Ezen belül a color keysben:
Primary: fehér
Antialias: piros
Outline: kék
Background fekete
Timing: 25-25 fps ha palból palba mész
Styles: edit style: a szinekhez ne nyulj (amit nem említettem az is maradjon alapban)
Subtitle, align center, bottom margin legyen min 40, a font size/type ot válasz izlésed szerint.
Végűl generate. Most van egy rakás bmp-d és egy son és egy spf.
A subrip által csinált spf-et másold rá erre a generáltra, ird felül.
Editáld meg az uj sont és a directoryt ird be (nézd közbe a subrippes son fájlt), a contrast, a palette entries részt, és a Color sorokat másold át a subrippesből.
Mentsd el a sont.
Most töltsd be a feliratot a maestroba a film alá.
A + gombbal teritsd széta timeline-t, kattintsd egy feliratba 2* . Ott a colors -> edit palette, ott a load keresd meg a spf.et (amit subrip csinált) és töltsd be, apply majd ok, majd megint ok.
Most minden rendben kell hogy legyen.
A feliratok méretével , betűtipusával, helyzetével már neked kell tovább tökölnöd.
Az utobbi napok hozzászólásaihoz:
A hyperthreading a ccenél nem váltotta be a hozzáfűzött reményeket.
A dual mp 2000 gép 2.2 körül összegezve két cce-t futtatva egyszerre (azaz 1.2+ 1.2), a xp2700+ csinál 2.0 körül. A ram mennyisége kritikus, 512 mega alatt nem ajánlott.
A mátrixosoknak szerintem az a bajuk hogy multiangle modeban szedik le a filmet demuxal, azaz az összes angle egymás után pakolódik bele a m2v-be, nézzétek meg a film elején a trinity lebegős jelenetet, ott kiderűl ha igy van. Decrypterrel a demux angle 1 vagy mi a túrót kell beállitani.
Aki most vesz prockót annak jó hűtést (rézborda vagy vízhűtés) és egy b magos 2100+ ami megy 2400 valós clk-val, tuti meguti a 2.0át kb 512 333 vagy 400 megás rammal.
Na ennyi mostan.
Pá
(Ha valami nem érthető akkor kérdést tessék feltenni)
Ui: a vhs-ről meg annyit hogy akkor is csúszik a hang ha gyári soha le nem játszott kaziról digized be jó videóval.
Majd arról is írok valamit, hogy hogyan kell igényesen csinálni.
Elküldve: 2003. 04. 27. 22:28
idézet:
Ezt írta PPeter:
[QB]
Csak azt nem értem, miért fáj neked, hogy egy hivatalosan több ezer dolláros tömörítő program 7 óra alatt jobb minőséget gyárt, mint a 30 dollárba kerülő kommersz program 2 óra alatt. QB][/quote]
Akkor ar/teljesitmeny aranyban a IC kb 100X jobb a CCE-nel, mert gondolom warez hasznalatara senki sem vetemedik.![]()
Kövület:Athlon XP 1700+@2400+ (1925MHz 12.5x154), Vulcano 6CU, Abit KR7A133, 3x256 DDR(266@300), Radeon 7500(300/500), Seagate Barracuda IV 7200RPM 60GB, 120GB, Maxtor 80Gb, SB Audigy, Toshiba SD R-5002, Realtek 8019AS 10M Combo, Realtek 8139 10/100 UTP
Canon PowerShot A70
Elküldve: 2003. 04. 27. 22:46
idézet:
Ezt írta isti1968:
Akkor ujra felteszem a kérdést: Adva van két DVD, az egyikben egy VTS-es belül 2 PGC-n van a film, a másik DVD-n meg két különböző VTS-ben van maga a film. Ezzel sajnos a DVD2DVD-R meg a többi progi sem tud mit kezdeni, ha meg kézzel szedem szét, akkor mindenből 2-t kapok (kép, hang, felirat).
Nincs erre valakinek bevált receptje ?[/quote]
En azert csak nem irokm le megegyszer a valaszt. Feleslegesen koptattam a billentyuzetet?? 18. oldal alja.
Kövület:Athlon XP 1700+@2400+ (1925MHz 12.5x154), Vulcano 6CU, Abit KR7A133, 3x256 DDR(266@300), Radeon 7500(300/500), Seagate Barracuda IV 7200RPM 60GB, 120GB, Maxtor 80Gb, SB Audigy, Toshiba SD R-5002, Realtek 8019AS 10M Combo, Realtek 8139 10/100 UTP
Canon PowerShot A70
Elküldve: 2003. 04. 28. 06:26
idézet:
Ezt írta kondenzator:
"Kondenzator: a HT nem egyenlö a dual procis müködéssel.."
Én ezt mondtam?
"Éppen ez az átverés benne egy kicsit, hogy ezt hiszitek sokan...Az, hogy elvileg 2 procinak látja az xp nem jelent semmit, mert rengeteg alkalmazás ami dualos gépen gyorsabb, a ht-vel meg nem...Annak idején egy valag cikk volt, hogy a HT akkor lesz igazán jó, ha a HT-re optimalizált cuccok megjelennek...Igazán 2 fizikai processzor esetén sem fut az az alkalmazás gyorsabban ami nincs felkészitve 2 processzorra..És ami 2 processzoros futásra van optimalizálva nem fog ugyan ugy menni egy HT-s masinán mint egy igazi 2 procison..
Olvasd végig a cikekket amiket ebben a témában irtak.."
Gondolom az összeset nem olvastam végig, de olvastam már róla. Most nem arról van szó, hogy a CCE magában gyorsabban tömörítsen.
Ehhez bőven elég ha az oprendszer támogatja.
[ 2003. április 27.: kondenzator szerkesztette a hozzászólást ][/quote]
elég lenne, de mondom szerintem nem igy müködik...
igazából ki kellene próbálni én egy ál 2 procis rendszerrel szemben szkeptikus vagyok..