HWSW Informatikai Kerekasztal: Beszélgetés a DVD-R/RW + DVD+R/RW mediákról, írókról és irásról (III.) - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (49 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Beszélgetés a DVD-R/RW + DVD+R/RW mediákról, írókról és irásról (III.) Értékeld a témát: -----

#1 Felhasználó inaktív   Renwick 

• Renwick
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2003. 04. 26. 19:03

Előzmények:

Beszélgetés a DVD-R/RW + DVD+R/RW mediákról, írókról és irásról
Beszélgetés a DVD-R/RW + DVD+R/RW mediákról, írókról és irásról II.

üdv

R.
Can you hear me, major Tom?

#2 Felhasználó inaktív   Gandalf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2003. 04. 27. 09:20

Kondenzator: a HT nem egyenlö a dual procis müködéssel..
Éppen ez az átverés benne egy kicsit, hogy ezt hiszitek sokan...Az, hogy elvileg 2 procinak látja az xp nem jelent semmit, mert rengeteg alkalmazás ami dualos gépen gyorsabb, a ht-vel meg nem...Annak idején egy valag cikk volt, hogy a HT akkor lesz igazán jó, ha a HT-re optimalizált cuccok megjelennek...Igazán 2 fizikai processzor esetén sem fut az az alkalmazás gyorsabban ami nincs felkészitve 2 processzorra..És ami 2 processzoros futásra van optimalizálva nem fog ugyan ugy menni egy HT-s masinán mint egy igazi 2 procison..
Comprende?

Olvasd végig a cikekket amiket ebben a témában irtak..
Jelenleg löfütty a HT..
"Ha vágyaink lovak lennének, térdig járnánk a lószarban :)"

#3 Felhasználó inaktív   Gandalf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 04. 27. 09:24

PPeter: Várom a teszteket...
Esetleg publikussá tehetnéd az input médiát és beszállnék a tesztekbe a jelenlegi 2400+-os AMD-vel, és a hamarosan érkezö bartonnal is, igy korrekt képet tudnánk alkotni ...

Na?

#4 Felhasználó inaktív   kondenzator 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 04. 27. 09:51

"Kondenzator: a HT nem egyenlö a dual procis müködéssel.."
Én ezt mondtam?
"Éppen ez az átverés benne egy kicsit, hogy ezt hiszitek sokan...Az, hogy elvileg 2 procinak látja az xp nem jelent semmit, mert rengeteg alkalmazás ami dualos gépen gyorsabb, a ht-vel meg nem...Annak idején egy valag cikk volt, hogy a HT akkor lesz igazán jó, ha a HT-re optimalizált cuccok megjelennek...Igazán 2 fizikai processzor esetén sem fut az az alkalmazás gyorsabban ami nincs felkészitve 2 processzorra..És ami 2 processzoros futásra van optimalizálva nem fog ugyan ugy menni egy HT-s masinán mint egy igazi 2 procison..
Olvasd végig a cikekket amiket ebben a témában irtak.."

Gondolom az összeset nem olvastam végig, de olvastam már róla. Most nem arról van szó, hogy a CCE magában gyorsabban tömörítsen.
idézet:
Ezt írta isti1968:
Azt állitólag az op. rendszer 2 procinak látja és az egyik nyugodtan végezheti a CCE-kódolást és közben még dolgozhatnék is rajta .....[/quote]
Ehhez bőven elég ha az oprendszer támogatja.

[ 2003. április 27.: kondenzator szerkesztette a hozzászólást ]

#5 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 04. 27. 10:56

"PPeter. Irogatsz ide, viszed a cdgrab-ot, egy ujsagban havi rendszeressegggel publikalsz, 4 napon at tomizel egy filmet... Lehetek indiszkret? Te feled hany orabol all egy, nap? Ha meg van melle csalad vagy baratno, nem hiszem el, hogy kifersz 24 orabol, ecceruen lehetetelen"

Hááát, előfordul, hogy nem sokat alszom, különösen akkor, amikor egyszerre sok cikket kell elkészítenem. Közben vannak a CDABC-ben is tennivalók. Ahogy mondtad, a családra, kedvesemre is kell időt szakítani - remélem sikerül (még jó, hogy ezt nem olvassák). Sokszor nehéz. De azt hiszem szerencsés embernek mondhatom magam, mert a munkám egyben a hobbim is. Mindig öt-hat dologgal kell foglalkoznom egyszerre, hogy jól érezzem magam :D.

#6 Felhasználó inaktív   ecet 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 04. 27. 17:36

Ismét próbálkozom , hátha most kapok választ :
van-e értelme 2.50 CCE-ről váltani 2.66-ra vagy újabbra ?

Miben különböznek az újabb verziók a régihez képest , sebességben , minőségben ... ??

Akinek van ezirányú tapasztalata , kérem ossza meg velem.

THX
-

#7 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 04. 27. 18:12

A 2.66-osban a minőségi beállításoknál több paraméter található (ez mondjuk DVD-ről DVD-re történő konverziónál nem igazán számít), a sebessége kicsit jobb, mint a 2.50-esé. Ami fontos: korrekt beállítási lehetőséget tartalmaz multiangle felhasználásra készülő anyagokhoz, illetve egyéb - authoringál esetenként hasznos - finomhangolás is lehetséges. Minőségileg nem láttam változást.

#8 Felhasználó inaktív   hege8 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2003. 04. 27. 19:35

Mester! (PPéter)

A 2.66 akkor ha jól értelmezem, megoldaná a problémát a
multiangléból adódó felirat "sietésre"?
Vagy ehhez kell vmelyik újjab DVD2DVD-R is?
Jelenleg 1.4.3-at nyúzok.

Üdv!

#9 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 04. 27. 19:39

Nem hiszem. Az a felirat sietés szerintem más miatt lehet -nem tudom mitől, nem használom a DVD2DVDR-t, mindent manuálisan rakok össze, úgy meg stimmelnek a dolgok általában.

#10 Felhasználó inaktív   ecet 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 04. 27. 19:48

idézet:
Ezt írta PPeter:
A 2.66-osban a minőségi beállításoknál több paraméter található (ez mondjuk DVD-ről DVD-re történő konverziónál nem igazán számít), a sebessége kicsit jobb, mint a 2.50-esé. Ami fontos: korrekt beállítási lehetőséget tartalmaz multiangle felhasználásra készülő anyagokhoz, illetve egyéb - authoringál esetenként hasznos - finomhangolás is lehetséges. Minőségileg nem láttam változást.[/quote]

Köszönöm a korrekt választ :)
-

#11 Felhasználó inaktív   hege8 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2003. 04. 27. 20:00

Azt nem értem ezzel a multiangléval, hogy pl egy hazai zenei
DVD-n a DVD-r bedob egy ablakot, (ma estére kíváncsiból lenyomom) hogy itt van ám multi, viszont ezen a sokat emlegetett filmen nem veszi észre.
Argh... :mad:

#12 Felhasználó inaktív   Krapu 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 04. 27. 20:30

Sziasztok!Azt szeretném kérdezni,hogy holnap akarok venni dvd írót.A választásom Pioneer A05 DVD-RW.Szerintetek jól választottam??Mennyire számít,hogy - vagy +-os az író??Asztali dvd lejátszóba kell nekem írni.
Traffipaxjelzők, lézerblokkolók, játékok, számítógép és a HORGÁSZAT!

#13 Felhasználó inaktív   Brian63 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 04. 27. 20:54

idézet:
Ezt írta Krapu:
Sziasztok!Azt szeretném kérdezni,hogy holnap akarok venni dvd írót.A választásom Pioneer A05 DVD-RW.Szerintetek jól választottam??Mennyire számít,hogy - vagy +-os az író??Asztali dvd lejátszóba kell nekem írni.[/quote]

Nem lesz gondod vele. A melóhelyemen ilyeneket használuunk. A környezetemben mindenki asztalija megeszi a "-" -os írt lemezeket. Nagy valószínüséggel a tied is. Max az -RW -t nem játsza le. Szerintem jobb választás mint egy "+"

#14 Felhasználó inaktív   Krapu 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 04. 27. 20:59

idézet:
Ezt írta Robicica:

Nem lesz gondod vele. A melóhelyemen ilyeneket használuunk. A környezetemben mindenki asztalija megeszi a "-" -os írt lemezeket. Nagy valószínüséggel a tied is. Max az -RW -t nem játsza le. Szerintem jobb választás mint egy "+"
[/quote]
Köszönöm a segítséget,
Traffipaxjelzők, lézerblokkolók, játékok, számítógép és a HORGÁSZAT!

#15 Felhasználó inaktív   isti1968 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 04. 27. 21:35

Akkor ujra felteszem a kérdést: Adva van két DVD, az egyikben egy VTS-es belül 2 PGC-n van a film, a másik DVD-n meg két különböző VTS-ben van maga a film. Ezzel sajnos a DVD2DVD-R meg a többi progi sem tud mit kezdeni, ha meg kézzel szedem szét, akkor mindenből 2-t kapok (kép, hang, felirat).
Nincs erre valakinek bevált receptje ?
Isti

#16 Felhasználó inaktív   kondenzator 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 04. 27. 22:01

idézet:
Ezt írta isti1968:
Akkor ujra felteszem a kérdést: Adva van két DVD, az egyikben egy VTS-es belül 2 PGC-n van a film, a másik DVD-n meg két különböző VTS-ben van maga a film. Ezzel sajnos a DVD2DVD-R meg a többi progi sem tud mit kezdeni, ha meg kézzel szedem szét, akkor mindenből 2-t kapok (kép, hang, felirat).
[/quote]
Maestroval kell összerakni. Ott állhat több movieból a DVD, de lehet hogy be kell állítani, hogy az első után ugorjon a mádodikra. Próbáldd ki, és ha nem megy, akkor tudok konkrétabb kérdésre válaszolni.

#17 Felhasználó inaktív   Kilyan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 04. 27. 22:10

Na szerdán megállt itt a világ mert nem tudtam felrakni az eligazítást az utólagos felirat gyártásról.De itt van:

PPéter köszi az ötöst :D

Jelenleg én speciel elég elfoglalt vagyok, nem nagyon tudok minden feltett kérdésre válaszolni, de nem is ez a baj, inkább az hogy (senkit meg nem sértve) néhányan lusták, vagy hiányzik belőlük a kalandvágy, az " csak rájövök egyedülis basszameg, ha beledöglök is" és utána a jóleső érzés hogy "überfasza vagyok", meg okos és szép (na utóbbi szubjektív). Szóval a lustaság vagy mittomén...

Mamasaid: ritkán, jelenleg van egy átmeneti megoldás, de majd ha összefutunk beszélünk róla.

Mocsok és mindenki más: most ezt nem azért mondom mert fikázok de elég egyszer is leírni:
Most emlékezetből írom le kb.
1. Fogsz egy dvd-t, leszed dvdedcrypterrel fiel modeba, fogod subrip 1.14 (azért nem 1.15 mert az másképp üzemel), és elkezd egy tetszőleges feliratot leszedni az alábbiak szerint: (olyan dvd-t válassz amin aliasos a felirat, ha SBT-ben aliasos feliratot csinálsz)
Amikor megjelenik az első felirat a beállitása ablakkal:
A színek fülben:
- x: háttér : ez legyen fekete (vagyis a kép amit látsz legyen ilyenkor fekete, ne a szinkódot állitsd el)
- y: betű : ez legyen fehér (amit látsz)
- z: keret : ez legyen kék (a betü kontúrja)
- k: antialias : ez legyen piros (egyfajta átmenetet biztosít a film és a felirat között, nem lesz olyan éles az átmenet)
Az x, y, z, és k betük itt 0-1-2-3 számokat jelentenek. Tehát sakkoz a számokkal hogy a képen a megfelelő, általam leírt kép legyen (háttér fekete, fehér betű, kék kontur és piros antialias)
Most ok-zd le. Ha csak 3 szin van akkor ne legyen kontur hanem rakd antialiasra.

Mentsd el maestro formátumba. Elég pár db kép meg az spf meg son.

2. Most menj a MaestroSBT-be és állitsd be a köv.-ket:
File open :
csak az ssa-t töltsd be

Rendering:
son DVDMaestro
Windwos BMP 4 bits
720*576 PAL (ha pal dvd)
Dont clip bitmaps
Only one set of text

Ezen belül a color keysben:
Primary: fehér
Antialias: piros
Outline: kék
Background fekete

Timing: 25-25 fps ha palból palba mész

Styles: edit style: a szinekhez ne nyulj (amit nem említettem az is maradjon alapban)
Subtitle, align center, bottom margin legyen min 40, a font size/type ot válasz izlésed szerint.

Végűl generate. Most van egy rakás bmp-d és egy son és egy spf.
A subrip által csinált spf-et másold rá erre a generáltra, ird felül.
Editáld meg az uj sont és a directoryt ird be (nézd közbe a subrippes son fájlt), a contrast, a palette entries részt, és a Color sorokat másold át a subrippesből.
Mentsd el a sont.

Most töltsd be a feliratot a maestroba a film alá.
A + gombbal teritsd széta timeline-t, kattintsd egy feliratba 2* . Ott a colors -> edit palette, ott a load keresd meg a spf.et (amit subrip csinált) és töltsd be, apply majd ok, majd megint ok.

Most minden rendben kell hogy legyen.
A feliratok méretével , betűtipusával, helyzetével már neked kell tovább tökölnöd.

Az utobbi napok hozzászólásaihoz:

A hyperthreading a ccenél nem váltotta be a hozzáfűzött reményeket.
A dual mp 2000 gép 2.2 körül összegezve két cce-t futtatva egyszerre (azaz 1.2+ 1.2), a xp2700+ csinál 2.0 körül. A ram mennyisége kritikus, 512 mega alatt nem ajánlott.

A mátrixosoknak szerintem az a bajuk hogy multiangle modeban szedik le a filmet demuxal, azaz az összes angle egymás után pakolódik bele a m2v-be, nézzétek meg a film elején a trinity lebegős jelenetet, ott kiderűl ha igy van. Decrypterrel a demux angle 1 vagy mi a túrót kell beállitani.

Aki most vesz prockót annak jó hűtést (rézborda vagy vízhűtés) és egy b magos 2100+ ami megy 2400 valós clk-val, tuti meguti a 2.0át kb 512 333 vagy 400 megás rammal.

Na ennyi mostan.

(Ha valami nem érthető akkor kérdést tessék feltenni)

Ui: a vhs-ről meg annyit hogy akkor is csúszik a hang ha gyári soha le nem játszott kaziról digized be jó videóval.
Majd arról is írok valamit, hogy hogyan kell igényesen csinálni.

#18 Felhasználó inaktív   Syraly 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 04. 27. 22:28

idézet:
Ezt írta PPeter:
[QB]
Csak azt nem értem, miért fáj neked, hogy egy hivatalosan több ezer dolláros tömörítő program 7 óra alatt jobb minőséget gyárt, mint a 30 dollárba kerülő kommersz program 2 óra alatt. QB][/quote]

Akkor ar/teljesitmeny aranyban a IC kb 100X jobb a CCE-nel, mert gondolom warez hasznalatara senki sem vetemedik. :)
Uj: A64 X2 3800+, Asus M2N-E/SLI, 2x512 Geil, 250GB SATA samsung, CoolerMaster Hyper TX

Kövület:Athlon XP 1700+@2400+ (1925MHz 12.5x154), Vulcano 6CU, Abit KR7A133, 3x256 DDR(266@300), Radeon 7500(300/500), Seagate Barracuda IV 7200RPM 60GB, 120GB, Maxtor 80Gb, SB Audigy, Toshiba SD R-5002, Realtek 8019AS 10M Combo, Realtek 8139 10/100 UTP
Canon PowerShot A70

#19 Felhasználó inaktív   Syraly 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 04. 27. 22:46

idézet:
Ezt írta isti1968:
[/quote]

En azert csak nem irokm le megegyszer a valaszt. Feleslegesen koptattam a billentyuzetet?? 18. oldal alja.
Uj: A64 X2 3800+, Asus M2N-E/SLI, 2x512 Geil, 250GB SATA samsung, CoolerMaster Hyper TX

Kövület:Athlon XP 1700+@2400+ (1925MHz 12.5x154), Vulcano 6CU, Abit KR7A133, 3x256 DDR(266@300), Radeon 7500(300/500), Seagate Barracuda IV 7200RPM 60GB, 120GB, Maxtor 80Gb, SB Audigy, Toshiba SD R-5002, Realtek 8019AS 10M Combo, Realtek 8139 10/100 UTP
Canon PowerShot A70

#20 Felhasználó inaktív   Gandalf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 04. 28. 06:26

idézet:
Ezt írta kondenzator:
"Kondenzator: a HT nem egyenlö a dual procis müködéssel.."
Én ezt mondtam?
"Éppen ez az átverés benne egy kicsit, hogy ezt hiszitek sokan...Az, hogy elvileg 2 procinak látja az xp nem jelent semmit, mert rengeteg alkalmazás ami dualos gépen gyorsabb, a ht-vel meg nem...Annak idején egy valag cikk volt, hogy a HT akkor lesz igazán jó, ha a HT-re optimalizált cuccok megjelennek...Igazán 2 fizikai processzor esetén sem fut az az alkalmazás gyorsabban ami nincs felkészitve 2 processzorra..És ami 2 processzoros futásra van optimalizálva nem fog ugyan ugy menni egy HT-s masinán mint egy igazi 2 procison..
Olvasd végig a cikekket amiket ebben a témában irtak.."

Gondolom az összeset nem olvastam végig, de olvastam már róla. Most nem arról van szó, hogy a CCE magában gyorsabban tömörítsen.

Ehhez bőven elég ha az oprendszer támogatja.

[ 2003. április 27.: kondenzator szerkesztette a hozzászólást ]
[/quote]

elég lenne, de mondom szerintem nem igy müködik...
igazából ki kellene próbálni én egy ál 2 procis rendszerrel szemben szkeptikus vagyok..

Téma megosztása:

• (49 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó