HWSW Informatikai Kerekasztal: Beszélgetés a DVD-R/RW + DVD+R/RW mediákról, írókról és irásról (IV.) - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (47 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Beszélgetés a DVD-R/RW + DVD+R/RW mediákról, írókról és irásról (IV.) Értékeld a témát: -----

#1 Felhasználó inaktív   Renwick 

• Renwick
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2003. 08. 15. 13:23

Előzmények:

Beszélgetés a DVD-R/RW + DVD+R/RW mediákról, írókról és irásról
Beszélgetés a DVD-R/RW + DVD+R/RW mediákról, írókról és irásról II.
Beszélgetés a DVD-R/RW + DVD+R/RW mediákról, írókról és irásról III

A korábbi téma folytatása.

üdv

R.
Can you hear me, major Tom?

#2 Felhasználó inaktív   Vipera 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2003. 08. 15. 13:28

Sziasztok!
Segítsetek pls! A gondom a következő: divx filmeket átkódolom mgeg2-dvd formátumura(Tmpgenc),teljesen hibátlan,
tökéletes, minden a helyén ahogy kell!
Viszont amikor kiírom(Ulead Moviefactory 2) a film végére
3-4mp-et csúszik a hang!
Mit rontok el?
Milyen progit ajánlotok az UleadMF2 helyett?

#3 Felhasználó inaktív   peterk 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2003. 08. 15. 14:02

idézet:
Ezt írta HengR:
Már egyszer kérdeztem, hogy hogyan lehet sub ill. srt fájlból .sup-ot csinálni. Akkor PPéter belinkelte a doom9-et amit közben többször is átolvasatm, de nem találtam semmilyen guide-ot vagy programot ami jó lett volna. Van sok amiből dvdről lehet subot, srt-t gyártani, de a fordított konverzióról semmi ! pls vki aki csinált már ilyet pár sorban hozzon már fényt az éjszakába.[/quote]

[url="http://"http://web.quick.cz/FKasparek/Software/DVD/DVDSupTools13.zip"]Sup Encoder/Decoder[/url]

Érdemes elolvasni az ehhez tartozó [url="http://"http://web.quick.cz/FKasparek/Software/DVD/DVDSupTools.htm"]rövid leírást is.[/url]

#4 Felhasználó inaktív   peterk 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 08. 15. 14:08

idézet:
Ezt írta Vipera:
Sziasztok!
Segítsetek pls! A gondom a következő: divx filmeket átkódolom mgeg2-dvd formátumura(Tmpgenc),teljesen hibátlan,
tökéletes, minden a helyén ahogy kell!
Viszont amikor kiírom(Ulead Moviefactory 2) a film végére
3-4mp-et csúszik a hang!
Mit rontok el?
Milyen progit ajánlotok az UleadMF2 helyett?
[/quote]

Milyen divx filmet kódolsz be (framerate, PAL/NTSC, méretek, stb...), és milyen beállításokkal? És mit jelent az, hogy bekódolva tökéletes? Hogy nézed meg?

#5 Felhasználó inaktív   Vipera 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 08. 15. 14:26

idézet:
Ezt írta peterk:

Milyen divx filmet kódolsz be (framerate, PAL/NTSC, méretek, stb...), és milyen beállításokkal? És mit jelent az, hogy bekódolva tökéletes? Hogy nézed meg?
[/quote]

Teljesen mindegy hogy milyen divx, méret vagy PAL/NTSC.
Átkodolja a Tmpgenc, lesz belőle *.mpg file, amit bármilyen lejátszó progi hiba nélkül lejátszik, viszont ha
kiírom DVD-re a közepétöl kb. folyamatosan csúsztatja a hangot, ami a végén 3-4mp lesz. Mi lehet a probléma?

#6 Felhasználó inaktív   HengR 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 08. 15. 15:22

idézet:
Ezt írta peterk:

[url="http://"http://web.quick.cz/FKasparek/Software/DVD/DVDSupTools13.zip"]Sup Encoder/Decoder[/url]

Érdemes elolvasni az ehhez tartozó [url="http://"http://web.quick.cz/FKasparek/Software/DVD/DVDSupTools.htm"]rövid leírást is.[/url]
[/quote]

thx.

#7 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 08. 15. 18:20

idézet:
Ezt írta HengR:

thx.
[/quote]

Komoly subtitle maszirozasra ajanlom a subtitle workshopot
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#8 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 08. 15. 18:24

idézet:
Ezt írta R.:
[url="http://"https://www.hwsw.hu/perl/ultimatebb.cgi?ubb=get_topic&f=14&t=002822&p="]A korábbi téma folytatása.[/url]

üdv

R.
[/quote]

Kedves Renwick. Talaljatok mar erre a dologra valami epuletesebb megoldast, mert ez a manualis szeleteles nevettseges. Pl ne tudok valaszolni valakinek, mert a (III)-at lezartad. Masfelol a keresomotron is jol lenne fejleszteni olymod, hogy listazza ki azokat a post-okat is ahol a talalat van, ne csak a topiccimeket. Az ember nem sokat er egy olyan talalattal, hogy benne van a valasz egy 19 oldalas topikban. Tenkjuvagyok.

#9 Felhasználó inaktív   Renwick 

• Renwick
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2003. 08. 15. 18:29

idézet:
Ezt írta Supposed Former Infatuation Junkie:

Kedves Renwick. Talaljatok mar erre a dologra valami epuletesebb megoldast, mert ez a manualis szeleteles nevettseges. Pl ne tudok valaszolni valakinek, mert a (III)-at lezartad. Masfelol a keresomotron is jol lenne fejleszteni olymod, hogy listazza ki azokat a post-okat is ahol a talalat van, ne csak a topiccimeket. Az ember nem sokat er egy olyan talalattal, hogy benne van a valasz egy 19 oldalas topikban. Tenkjuvagyok.
[/quote]

Rajta vagyunk a témán (asszem :D ), addig sajna ez az egyetlen módszer... :)

üdv

R.
Can you hear me, major Tom?

#10 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 08. 15. 18:45

idézet:
Ezt írta Gagyibyte:

Tud valaki segíteni, hogy mi lehet a probléma:
cce encoding failed: Error: Video check-sum is different from that previous pass. Source video data or time code may be different. Please check video tape or information file.
Please check video tape or the information file.
---information---
Current: check sum = 014a6ac9
Previous: check sum = 014a6aba
Légyszi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
[/quote]

Ez akkor lep fel, ha
  • AthlonXP processzort hasznalsz
  • CCE SP 2.50-et
  • A CCE-t kozvetlenul a frameserverreol hajtod (avs scriptbol) es nem a vfapi al-avi file-javal kinalod meg.
Megoldas: az avit a vfapi-n keresztul kell kiajanlani a CCE szamara. Igy a CCe 30%-kkal lassabban dolgozik, de megbizhatoan :D

[ 2003. augusztus 15.: Supposed Former Infatuation Junkie szerkesztette a hozzászólást ]

#11 Felhasználó inaktív   Rebb 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 08. 15. 20:00

Ecet egyik hozzászólása felkeltette érdeklődésemet.

"A bitsetting fontosságát példázza , hogy havernak írtam adat DVD-t NEC-1100-al és az ugye DVD-ROM-ként írta meg a lemezt...ua lemezre írva a Pio 106-al ami DVD+R-nek írja a lemezt ... a Toshiba 1612-es olvasó az előbbit simán olvasta az utóbbit viszont nem komálta.
Persze ügyes embereknek köszönhetően ehhez a drive-hoz is van megfelelő fw , ami orvosolja ezt a problémát"

Kérdésem: mármint a Pio 106-hoz (a fw), mert az engem is érdekelne.
Kb: 1 hete elvesztettem a feleségemet, kérem a becsületes megtalálót, hogy jutalom ellenében TARTSA MEG!!!

#12 Felhasználó inaktív   ecet 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 08. 15. 20:20

idézet:
Ezt írta Rebb:
Ecet egyik hozzászólása felkeltette érdeklődésemet.

"A bitsetting fontosságát példázza , hogy havernak írtam adat DVD-t NEC-1100-al és az ugye DVD-ROM-ként írta meg a lemezt...ua lemezre írva a Pio 106-al ami DVD+R-nek írja a lemezt ... a Toshiba 1612-es olvasó az előbbit simán olvasta az utóbbit viszont nem komálta.
Persze ügyes embereknek köszönhetően ehhez a drive-hoz is van megfelelő fw , ami orvosolja ezt a problémát"

Kérdésem: mármint a Pio 106-hoz (a fw), mert az engem is érdekelne.
[/quote]

Sajnos nem.a Pio 106 nem támogatja a bitsettinget, ill. nincs hozzá megfelelő prg vagy fw...még ;)

Amúgy Toshiba 1612 DVD olvasóhoz csináltak hekkelt fw-t, ami alkalmassá teszi a +os DVD olvasására.

A példám arra íródott, hogy 1 bit beállításán , mi minden múlhat...
-

#13 Felhasználó inaktív   Vipera 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 08. 15. 21:59

Senkinek semmi ötlete?
Annyit még hozzátennék, hogy eddig svcd írásnál nem találkoztam ilyennel, csak most dvd írásnál.

#14 Felhasználó inaktív   Syraly 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 08. 16. 00:16

DVDmaestroval hogy lehet a forced subot atvinni egy DVDrol? Ha subrippel kiszedem a feliratot, es beolvasom maestroba, akkor a forced reszek nem lesznek jelolve. Manualisan tudtam csak beixelni, hogy neztem az eredetin, mikor jon egy.
Uj: A64 X2 3800+, Asus M2N-E/SLI, 2x512 Geil, 250GB SATA samsung, CoolerMaster Hyper TX

Kövület:Athlon XP 1700+@2400+ (1925MHz 12.5x154), Vulcano 6CU, Abit KR7A133, 3x256 DDR(266@300), Radeon 7500(300/500), Seagate Barracuda IV 7200RPM 60GB, 120GB, Maxtor 80Gb, SB Audigy, Toshiba SD R-5002, Realtek 8019AS 10M Combo, Realtek 8139 10/100 UTP
Canon PowerShot A70

#15 Felhasználó inaktív   Yoisten 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 08. 16. 12:05

Ha egy zacsis dvd írót vennék, akkor felteszem ismét kéne vennem egy íróprogyt (nero-ra gondoltam), mivel a cd íróhoz vett OEM nero-t nem használhatom a dvd-hez. A 20ropis dobozos nero-tól eltekintenék, de nem tudom, hogy az oem-ben kapható express megy-e dvd íróval. DVD Image recorder van benne, gondolom avval tudnék dvd-hez való iso-t csinálni.
A 6-osból van már oem verzió?

Az is érdekelne, hogy az itthon kapható dobozos pio06 és teac w50-hez mi marad a a dobozában mire eljut kishazánkba?

[ 2003. augusztus 16.: Yoisten szerkesztette a hozzászólást ]

#16 Felhasználó inaktív   MajaG 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 08. 16. 12:17

idézet:
Ezt írta Yoisten:
Ha egy zacsis dvd írót vennék, akkor felteszem ismét kéne vennem egy íróprogyt (nero-ra gondoltam), mivel a cd íróhoz vett OEM nero-t nem használhatom a dvd-hez. A 20ropis dobozos nero-tól eltekintenék, de nem tudom, hogy az oem-ben kapható express megy-e dvd íróval. DVD Image recorder van benne, gondolom avval tudnék dvd-hez való iso-t csinálni.
A 6-osból van már oem verzió?

Az is érdekelne, hogy az itthon kapható dobozos pio06 és teac w50-hez mi marad a a dobozában mire eljut kishazánkba?

[ 2003. augusztus 16.: Yoisten szerkesztette a hozzászólást ]
[/quote]

A ket utso kerdesedre tudok valaszolni, a dobozkban minden benne van, amit megigertek a honlapon. A bysys vagy mi a ceg neve tokom tudja, 3 ev garit vallal a pio-ra. Nalam ez volt a szempont.Viszont utolag, ha nem azon az aron vettem volna, bannam, hogy dobozost vettem.Szerintem nem eri meg.Viszont az oem-nel nemtom mennyi a gari.

#17 Felhasználó inaktív   Yoisten 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 08. 16. 12:23

idézet:
Ezt írta MajaG:

A ket utso kerdesedre tudok valaszolni, a dobozkban minden benne van, amit megigertek a honlapon. A bysys vagy mi a ceg neve tokom tudja, 3 ev garit vallal a pio-ra. Nalam ez volt a szempont.Viszont utolag, ha nem azon az aron vettem volna, bannam, hogy dobozost vettem.Szerintem nem eri meg.Viszont az oem-nel nemtom mennyi a gari.
[/quote]

Köszi.
A teac honlapján nem találtam meg az írót, a nyunyus linken írt tesztnél azt írják, hogy 6-os nérót kaptak a teac-hez tesztelni.
A basys honlapján A06-os író sajnos még nincs az árlistában. De nem lep meg, hogy ő, mint hivatalos forgalmazó mindent belerak. Kérdés, hogy a számtechboltokban lévő dobozok mit rejtenek. Érzésem szerint ezt kénytelen leszek lecsekkolni lájv.
Számtechboltban szerintem 1év lesz a gar, mint általában.

#18 Felhasználó inaktív   MajaG 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 08. 16. 12:34

idézet:
Ezt írta Yoisten:

Köszi.
A teac honlapján nem találtam meg az írót, a nyunyus linken írt tesztnél azt írják, hogy 6-os nérót kaptak a teac-hez tesztelni.
A basys honlapján A06-os író sajnos még nincs az árlistában. De nem lep meg, hogy ő, mint hivatalos forgalmazó mindent belerak. Kérdés, hogy a számtechboltokban lévő dobozok mit rejtenek. Érzésem szerint ezt kénytelen leszek lecsekkolni lájv.
Számtechboltban szerintem 1év lesz a gar, mint általában.
[/quote]

En bolton keresztul vettem toluk, mivel nincs bejarasom, de a gari az enyem es 3 ev. :)

En teac-t azert nem vennek, mert a firmware frissules "picit" lassu a piohoz kepest.Amugy nem ertem a teacet olyan jo drivejai voltak regen is, miert kell a piora raerni,hogy TIKK vagyok vazz.Legalabb masfajta dizajnt adhatnanak a cuccnak.

#19 Felhasználó inaktív   YoDa2 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 08. 16. 17:29

Sziasztok, en most vettem egy PIONEER DVR A06-ot, adtak hozza Pinnacle InstantCD/DVD-t, ami tenyleg nagyon jo, tudja ami nekem kell (Neroval valahogy hulyult a drive, DVD-RW-t folyton elrontotta, hogy miert ??? )... Viszont az istennek sem tudom ravenni az Overburningra... Van valami otletetek??? Vagy csak siman nem tudja?? A Pinnacle-s cucc sem engedi bekapcsolni a DirectWrite-ot, Neronal ha overburning-al akarok irni, alapbol Communication Failed-et jelzett... Legujabb 1.06-os firmware van benne... Orulnek ha valaki irna ezzel kapcsolatban!

YoDa

#20 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 08. 16. 18:21

CD-t vagy DVD-t szeretnél túlírni? DVD-t nem lehet (egyelőre).

Téma megosztása:

• (47 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó