Terratec Aureon 7.1 Space vagy Audigy 2 ??
Elküldve: 2004. 03. 20. 13:47
A kérdés az ,hogy meliyket vegyem ?
Egy árban vannak..
Zenehallgatás,Dvd felhasználásra..
Creative 5.1-es dts dekóderes hangrendszerem van.
Köszi a segítséget !
Elküldve: 2004. 03. 22. 16:25
Ennyi.
P.S:Majd mindjart jon egy Audigy-s es megcafol.
[ 2004. március 22.: whiskey szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2004. 03. 22. 20:05
idézet:
Ezt írta whiskey:
P.S:Majd mindjart jon egy Audigy-s es megcafol.
[ 2004. március 22.: whiskey szerkesztette a hozzászólást ][/quote]
Így van!Az Audigy 2 sokkal de sokkal jobb a Spacenel.És hogy miért?Mert csak.![]()
Komolyra forditva a szót.Ha sokat játszol és sokat hallgatsz zenét akkor Audigy 2.
Ha sokat hallgatsz zenét és a játék nem érdekel,akkor Terratec.
A Terratec hardverileg jobb mint az A2 de a driverei csapnivalóak.Még a Creative drivereinél is csapnivalóbbak.
Elküldve: 2004. 03. 22. 20:23
Véleményem egyébként az, hogyha hardcore gamer vagy akkor audigy, ha nem akkor sky.
Elküldve: 2004. 03. 23. 15:55
idézet:
Ezt írta saen:
A Space helyett vegyél Sky-t. Olcsóbb és csak abban különbözik, hogy az csak 5.1. Mivel a hangrendszered ilyen, ezért nincs értelme kiadni azt a plussz sok pénzt.
Véleményem egyébként az, hogyha hardcore gamer vagy akkor audigy, ha nem akkor sky.[/quote]
Ott a pont.Ha nincs 7.1-es hangfalkeszlet felesleges a Space, a Sky tok ugyanaz csak 5.1-es.A tobbivel is egyetertek, bar mint mondtam azert jatekok alatt sem veszes a helyzet.
Elküldve: 2004. 03. 23. 17:15
idézet:
Ezt írta whiskey:
A tobbivel is egyetertek, bar mint mondtam azert jatekok alatt sem veszes a helyzet.[/quote]
Ez így van, nem véletlen nem cseréltem le a Sky-omat![]()
Elküldve: 2004. 03. 23. 17:25
7.1-re azért gondoltam ,mert későbbiek folyamán majd valamikor tervezem asztali rendszer kiépítését (erősítő+hangfalak) és akkor esetleg jól jöhet a 7.1-es hangkártya.Igaz még nem néztem meg ,hogy mennyivel is drágább egy 7.1-es erősítő,mint egy 5.1-es
Mondjuk Én nem szeretem az olyan cégeket ,akiknék nem a legjobb a support...bár,ha nincs gond a szoftverrel akkor nem kell sűrül frissíteni..
Elküldve: 2004. 03. 23. 17:42
Elküldve: 2004. 03. 23. 19:24
Elküldve: 2004. 03. 23. 22:33
idézet:
Ezt írta IThomas:
Komolyra forditva a szót.Ha sokat játszol és sokat hallgatsz zenét akkor Audigy 2.[/quote]
Ha sokat jatszol es szeretsz szopni a driverekkel es nem nagyon erdekel a zenehallgatas minosege, akkor Audigy.
Ha erdekel a zenehallgatas minosege es szeretsz MEG TOBBET szopni a driverekkel, akkor Terratec.
![]()
![]()
![]()
Elküldve: 2004. 03. 23. 23:26
idézet:
Ezt írta T2k:
Ha sokat jatszol es szeretsz szopni a driverekkel es nem nagyon erdekel a zenehallgatas minosege, akkor Audigy.
Ha erdekel a zenehallgatas minosege es szeretsz MEG TOBBET szopni a driverekkel, akkor Terratec.
![]()
![]()
[/quote]
LOL
Egyik jobb mint a másik
Azért azt hozzátenném hogy nem annyira súlyos a helyzet mint azt T2K írja,de összességében igaza van...
llacee:Szerintem dobj fel egy érmét...![]()
Elküldve: 2004. 03. 24. 00:20
Ha megsem, akkor Terratec es a mar ismert modon szepen belesutod a Space-be az Auditrak megfelelo firmware-et es maris mennek a jofajta a AT driverek...
Elküldve: 2004. 03. 24. 16:25
idézet:
Ezt írta T2k:
Ha megsem, akkor Terratec es a mar ismert modon szepen belesutod a Space-be az Auditrak megfelelo firmware-et es maris mennek a jofajta a AT driverek...[/quote]
T2K rahibazott.Minoseg es koltseghatekonysag szempontjabol ez a nyero megoldas.![]()
P.S.:Megjegyzem, mint Aureon tulaj, hogy azert valoban tuloznak az elmarasztalo kritikak.Szar a driver, de azert nem annyira.
Elküldve: 2004. 03. 24. 21:39
idézet:
Ezt írta whiskey:
Szar a driver, de azert nem annyira.[/quote]
Mondjuk ez is igaz, ezt elismerem.![]()
Elküldve: 2004. 04. 02. 21:55
Idézet: llacee1 - Dátum: 2004. március 24, szerda - 17:54
Azóta jó sok víz lefolyt a Dunán, Hogy döntöttél? megvetted/nem vetted? amúgy ajánlom még ezt a témát, nézegesd át, és ott belinkeltem egy oldalt, itt le van irva a prodigy-sítés csínja-bínja, és máris jobb drivereket használhatsz...
mellesleg én is be fogok ruházni egy ilyen space-re, már unom ahogy az ac'97 recseg
Szerkesztette: DerMedve 2004. 04. 02. 22:56 -kor
Elküldve: 2004. 04. 04. 16:08
Hétvégén végeztem egy kis tesztet, kíváncsi voltam, hogy a santa cruz-om hogy állja meg a helyét az audigy2vel szemben. Az au2ért nem kellett messzire mennem, szobatársamtól kértem el
Konklúzió az elején: az audigy2-nek szerintem egész tűrhető hangja van. Megszokható a hangja.
Turtle beach santa cruz-hoz hasonlítva:
a magasak sokkal erőteljesebbek, itt-ott részletezőbbnek tűnik, de néha fülsértőnek. Volt mindvégig egy kis pattogás filmek alatt, ami szerintem driver miatt lehetett, vagy a pci volt túlterhelve (hálókártya, két hangkártya, tuner, sok irq, mittomén). Szóval általában kicsit erőlteti a magast, ami az esetek egy részében még jobban is hangzik, zenében néha kicsit zavaró.
A mélyekből viszont nem tudtam kicsikarni egy-két helyen a megszokottat, erőtlen volt. A kezelőfelületen nem tetszett, hogy csak kevés beleszólásom van a hangzásba. Santa cruz-nál van 10 sávos eq + a center, sub hangerő külön csúszka, az audigy2nél nincs ennyi ennyi állítás, és ami volt annak se volt nagyon sok hatása, ha húzkodtam őket. De lehet, hogy csak türelmem nem volt állítgatni, és nem találtam meg mi nem jó. Így is elment egy csomó időm a teszttel. A mélynyomón a santa cruz-hoz kb 40%-osra kell állítani a hangerőt, a vágást 60-70 herz könyékére, audigyvel full hangerőnél is kevés volt a basszus. Pedig nem vagyok basszus-függő, a zenéket jobbára mélynyomó nélkül hallgatom. :confused:
Viszont játékok alat... szóval az alatt az audigy2 tényleg jobb játékokra. Többet dolgoznak a hátsó hangfalak, és a teremvisszhangok is hozzátesznek az élményhez. Az irányok tényleg jobban érzékelhetőek. A chrome nevű játékkal teszteltem, nem volt türelmem mást felrakni.
Mozira nagyon hasonló a kettő, az audigy2 jobban tolta (hangosabban, de nálam ez most jól jött) a centeremet, a santacruz viszont a mélyeket jobban a helyére tette.
Ja, amin teszteltem: yamaha 496os erőlködő, analóg 6 bemenet,
(illetve az elején az audigy2 digit bemeneten, de utána úgy tűnt, nagyon hasonló a hangja analógon és digitálisan), mission m72 hangfalak. A többi hangfal noname, illetve a mélynyomó egy heco olcsóbb típus.
Kb ennyi. Kíváncsi lennék ezek után a terratec-re, de ahogy hallottam, játékok alatt az sem tökéletes. És azért nincs pénzem két hangkártyára, hogy egyiken zene, másikon játék.
Bár játszani nem sokat szoktam... de amikor meg igen, nembaj, ha az nagy élmény
Szóval most a szívem így látatlanban (hallatlanban) az audigy2 zs felé húz, de szívesen meghallgatnék egyszer egy sky-t is.
Most, hogy van összehasonlítási alapom, érdekelne, hogy milyen az audigy2-höz képest a ZS, és milyen a terratec sky ezekhez képest. Le lehet írni a különbséget? Nem nagyon találtam tesztet, ahol hangminőségre összehasonlították volna őket.
Ja, a santa cruzom szerintem eladó, ha valakit érdekel
Szerkesztette: Lala 2004. 04. 04. 16:13 -kor

Súgó
A téma zárva.