Van egy (vagy kettő) kontakt nyomora a monitoromnak. Gyakran csinál olyat, hogy úgy néz ki a kép, mintha a visszintes irányt túlzottan elvinném balra. Régi analóg monitorokon jól meg lehetett figyelni ezt a jelenséget, ha nagyon kitekertük ezt a potit. Ilyenkor úgy látszik, mintha a kép egy része visszakanyarodna azon az oldalon, ahová kitekertük. Na, ezt csinálja nekem akaratom ellenére (persze, digitális). Jelenleg úgy hárítom el a hibát, hogy jól oldalba vágom, aztán visszajön a kép. Egyszer már szétszedtem lötyögő alkatrészeket kerestem, de ránézésre nem talátam hibát.
A másik jelenség, az az, hogy néha elmegy a zöld szín. Nem tudom, hogy összefüggésben van-e az előző hibával, de az oldalbavágás ezen is segít
Egyébként biztos, hogy kh, mivel ha kikapcsolom a monitort, várok egy picit és visszakapcsolom, a hiba akkor is megmarad. Van olyan is, hogy magától eltűnik, ami nem biztos hogy tényleg igaz, mivel nagyon érzékeny az ütésre, és lehet, hogy a billetyűzet haszálatától keltett rezgés (az asztalon) szűnteti meg. De, néha akkorát kell odasózni neki, hogy majd' leesik az asztalról.
Informatikus vagyok, nagyjából ismerem a monitorok részeit, de nem erre van kihegyezve a szakmám. Na zért tudok bütykölni. Nem vagyok laikus. De jó lenne némi támpont, hogy hol keressem a hibát.
Ha összefügg a kettő, akkor az a táp környékén lesz. Ha nem akkor, ugyebár külön-külön. Utóbbi esetben a színhiba nem gond, ilyet már többször javítottam. De, ez az elcsúszás idegesítő. Főleg azért, mert jóféle a monitor (Nekem. Tudom, hogy vannak sokkal jobbak is, de ezt ingyen kaptam.)
Szóval, ezt a kh-s elcsúszást szertném kiiktatni. Szinte biztos vagyok benne, hogy egy trimmerpoti lesz a bűnös, de nem tudom, hogy hol keressem. Vagy ha mégsem akkor meg nem tudom, hogy melyik alkatrészeket nézzem át tüzetesebben.
A segítséget előre is köszönöm.
[ 2003. május 03.: WaqWarYou szerkesztette a hozzászólást ]

Súgó
A téma zárva.