HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen notebookot vegyek? - második rész - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (172 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen notebookot vegyek? - második rész

#1 Felhasználó inaktív   trapi 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 01. 21. 20:12

- Szeresd a tabletedet, megérdemli :-)
(van bennük már végre cd-rom?)

Sajna nincsen (én is pont ezért húzom a szám). Valahova csak elfért volna. :)

Egyébként az Acerben lett volna csak annak sajna 10"-os a képernyője. :( Ennek legalább korrekt 12-es.
Asztali: Intel 2,6HT,1GbRam,280Gb HD,Nvidia GF4 Ti4200
7/24 Server: Amd Athlon 1900+, 1Gb RAM, 380Gb HD,
Notebook: Fujitsu Siemens Lifebook T3010
Mobilcucc: Sony-Ericsson Z600, Hp Ipaq 3970

#2 Felhasználó inaktív   Shiva Ji 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 01. 21. 23:17

Sziasztok!

Amint ígértem beszámolok a tapasztalataimró - ugyanis megvettem a drágaszágomat ;) !

Szóval az ASUS A2400L-as P4 mobil Cerka 2200 Mh proci, 20GB vinyesz, 256 RAM, 14,1" kijelző, 5 X USB 2.0...stb. :cool:
És 2 év gari!!!

POZITÍV TAPI:
Nagyon szép, vékony, csendes, nekem elég gyors is (nem HC gamer), minden tökéletesen működik, nagyon szép kijelző (csak az IBM kijelzőjét láttam ilyen szépnek), CDRW/DVD, + táska (asus), + egér (asus), praktikus kialakítás, egyszóval öröm nézni (is). Az ára: 222.222 + ÁFA. Úgy gondolom jó áron vettem egy számomra full notit.
Hajtom, napi 12-14 órát. Semmi hiba, szinte semmi melegedés. Eközben DVD, DIVX lejátszások, folyamatos net, world, excel szerkesztések, stb... (hiszen próbálgatom mindennel).

NEGATÍV TAPI:
+ RAM-ot azért rakok bele, 3D-t még nem próbáltam, állítólag arra azért kevés - nekem nem égetően fontos, melóra kell inkább. Most hogy ilyen csend lett az asztali AMD erőgépem után, hallatszik a vinyó működése - ez benne a leghangosabb, amúgy tényleg szinte néma.

Nézegettem a notikat, személyes véleményem:

IBM:
Király, de a G40-es nagyon csúnyának tartottam, viszont strapabíró kidolgozás. R40-es, ilyet szerettem volna először, de rájöttem ennyivel drágábban nekem nem éri meg.
Nagyon szép kijelző...stb.

CLEVO:
Hát gyerekek, nem akarok megbántani senkit, lehet hogy ár/teljesítmény aránya a legjobb, sokat gondolgodtam ezen is (ugye a Radeon 128 MB-os VGA...esetleg DVD-író...), de amint megláttam a kidolgozást, szóval NÁLAM egyből az utolsó helyre került, pedig nagyon válogatós nem vagyok. Egyszerűen nehéz volt elhinni róla azokat a pozitív dolgokat amit eddig írtatok, nem beszélve a kijelző minőségéről, persze tudom hogy ne külső alapján ítéljen az ember... Az IBM G40 elég ronda, de azon látszik hogy meg van csinálva!

Ez az ÉN véleményem - de a listában leírtak alapján azért másra számítottam (Sőt, nagy esélyes volt, pláne a DVD-író miatt + az ára is nagyon kedvező).
Nem bírtam ki hogy ne írjam le ezeket.

HP:
Igényes, szép kidolgozás, ha az ASUS nem lett volna ilyen jó áron, vagy HP-t vagy IBM-et veszek.

Ezek maradtak meg bennem, és ami fontos:
Szerintem akkor dől el minden, ha tényleg "végigtapizod" őket élőben. Amúgy - a külsőt leszámítva - szerintem mindegyik yó, és Te fogsz előtte üldögélni nap mint nap...

Köszönöm mindenkinek hogy segített dönteni!

Shiva Ji

;)

[ 2004. január 21.: Shiva Ji szerkesztette a hozzászólást ]

#3 Felhasználó inaktív   24 bit 96KHz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 01. 22. 12:47

QUOTE]Ezt írta Shiva Ji:
Sziasztok!
CLEVO:
Hát gyerekek, nem akarok megbántani senkit, lehet hogy ár/teljesítmény aránya a legjobb, sokat gondolgodtam ezen is (ugye a Radeon 128 MB-os VGA...esetleg DVD-író...), de amint megláttam a kidolgozást, szóval NÁLAM egyből az utolsó helyre került, pedig nagyon válogatós nem vagyok.

Több gépről vallottál véleményt, tőszavakban.
Valószínűleg a 14"-os 180.000 ezer forintos új CLEVO-t szólod, mint kidolgozatlan. Ezen felül az ibm-et is csúnyának találtad. (ízlés dolga, de ettől még valóban nem vagy válogatós.)

Ezidőben, pedig csúcskategóriájú CLEVO D4xx sorozatról beszélsz, (DVD író, erős ATi szűkítette be a kört, és teljesen más kategória) amelyek a kidolgozásával semmi probléma. Sőőt, Vékonyabb, gyorsabb, könnyebb mint bármely HP P4-es, gyorsabb, könnyebb és keskenyebb mint bármely ASUS csúcsmodell. Az alacsony kategóriát keresed, de a csúccsal kevered és általánosítasz. Helytelen.

Ahhoz képest, hogy az ASUS L2400(a legalsó ázusz) nettó 40.000,- neé drágább mint a legalsó CLEVO D27, és szinte ugyanazt tudja, véleményem szerint annyival nem szebb. Előnye a mobil proci.

Először ismerd meg a többi márkát és azok alkategóriáit, valamint az összes modellt.

Láttad az ASUS 5800-ast is? Ha azzal általánosítanál, akkor most minden ASUS nehéz és drága lenne, de a Tied mégsem az. Igazam van?

Logikusan:
A kategóriák között ÓRIÁSI különbség van. (alsó, közép, felső) Ha márkát emelsz a csillagos égig, vagy szólsz le a sárga földig az alapján, hogy láttál egy darab gépet a márkán belüli mintegy min. 10 fajta közül, (és az bármely kategóriából származhat), figyelmetlenség
számba megy ez alapján véleményt nyílvánítani az összes többiről. Ezenkívül nem csak "végigtapizni" érdemes és kívülről megforgatni, hanem összevetni a tulajdonságaikat, és mérlegelni hogy azért a "pézért" mit is kapsz valójában, és megéri -e az Neked. Ha külsőség fontos, akkor csak csúcskategóriájú modelleket érdemes végignézni, minden márka/kategória/modell
kínálatát.

Ebből a szemléletből gratula,
mert szép és jó notebookot választottál!
Az alsó kategóriában nincs párja. (megjegyzem az alsó kategóriában messze nem ő a legolcsóbb) (ezüst, visz. könnyű, megbízható, és ennyi. Szokásos vindóz kergetésre és/hogy megbízhass benne, tökéletes lesz!

[ 2004. január 22.: 24 bit 96KHz szerkesztette a hozzászólást ]
Szeretem a notebookomat.

#4 Felhasználó inaktív   PatBate 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 01. 22. 14:16

Hali!
Most érkeztem el ahhoz a ponthoz, amikor az egyetem melletti munka miatt igencsak rentábilis befektetésnek tűnik számomra az asztali gépet leváltani egy notebookra. Mivel szeretek játszani is ezért valami masszívabb gépre gondoltam és végülis a Gericom-ok között találtam nekem tetsző példányokat. A kérdések:
1. Van-e valami hangsúlyos érv ami miatt nem kellene Gericomot vennem? Általában erről a márkáról kevés szó esik ebben a topikban (bár bevallom még csak kb 1/-át olvastam át). Ha van ilyen érv, milyen más típus lenne frankó max 330-350 nettóért?

2. Amennyiben egy 2500+-os AMD-vel szerelt és egy 2660-as PIV-es noti között választhatok (többi paraméter kvázi azonos), megéri-e a +40e-t a PIV-es változat.

Felhasználás: Delphi programozás, Oracle adatbázissal machinálás, szövegszerkesztés, játék, videó, net.

A segítségért előre is köszi!
- Nagymama! Miért olyan nagy az arcod?
- Mert Debiant használok!

#5 Felhasználó inaktív   Shiva Ji 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 01. 22. 16:02

24 bit 96 KHz:

Teljesen igazad van abban amit leírtál.
Csak a külsejükről írtam, de ezt említettem is, és azt is, hogy ez csak az én véleményem.ÍZLÉS DOLGA, de ezt is leírtam.

Azért a műszaki adatokat is figyelembe vettem a vételnél (nem csak végigtapiztam :-)). Persze nem a kritikánál, ott első benyomásomat próbáltam megosztani veletek.
Ezzel szemléltetve mennyire sokat számít ha az ember élőben is végignézegeti a kiállított modelleket.

Bocsi még 1X. Nem bántásnak szántam.

Amúgy nem kifejezetten alsó vagy felső kategóriát kerestem, hanem ami nekem megfelel ár/érték arányban, és amit szívesen nézegetek napi sok-sok órát. (Ezez dolgozom.)
Erre ASUS barátom kitűnő. Másnak pedig lehet eszébe sem jutna...(Asus)

Szóval eléggé a ruha (is) teszi a notit. ;)

[ 2004. január 22.: Shiva Ji szerkesztette a hozzászólást ]

#6 Felhasználó inaktív   24 bit 96KHz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 01. 22. 16:56

[QUOTE]Ezt írta PatBate:
Hali!

1. Amennyiben egy 2500+-os AMD-vel szerelt és egy 2660-as PIV-es noti között választhatok (többi paraméter kvázi azonos), megéri-e a +40e-t a PIV-es változat.

A 2500+ -os AMD (AMD Athlon XP 2500 + de csak 1833 Mhz FSB 333!!!)
szemben a P4 2.66 (valóban 2660 MHz, FSB 533 jobb esetben FSB 800 !!)

Cserébe az AMD kevesebbet fogyaszt (az 1800+ -os ~ 1500MHz -en 4400MAh aksival, 15" TFT, (HP) 3 óra hosszat símán ketyeg. A sebesség különbségről nincs bővebb infó a fejemben. Nekem nem szimpi az AMD, tuti hogy Intelt vennék.
Ettől függetlenül, szabad a döntésed.

Sok sikert!

Szeretem a notebookomat.

#7 Felhasználó inaktív   PatBate 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 22. 17:53

idézet:
Ezt írta 24 bit 96KHz:

Idézet

Ezt írta PatBate:

A 2500+ -os AMD (AMD Athlon XP 2500 + de csak 1833 Mhz FSB 333!!!)
szemben a P4 2.66 (valóban 2660 MHz, FSB 533 jobb esetben FSB 800 !!)

Cserébe az AMD kevesebbet fogyaszt (az 1800+ -os ~ 1500MHz -en  4400MAh aksival, 15" TFT, (HP) 3 óra hosszat símán ketyeg. A sebesség különbségről nincs bővebb infó a fejemben. Nekem nem szimpi az AMD, tuti hogy Intelt vennék.
Ettől függetlenül, szabad a döntésed.

Sok sikert!

Köszi, bár így mindkét oldal mellé került egy-egy plusz :(
A 333MHz FSB tényleg gáz egy kissé, de ez a 40e árkülönbség az 533MHz-s P4-gyel értendő. 800MHz-est notebookba nem is láttam (gondolom ha van is az különbözet még hangsúlyosabb).

Egyébként csak érdekessgként jutott eszembe a kérdés (eszem ágában sincs kipróbálni), hogy notebookba lehet procit húzni?

#8 Felhasználó inaktív   Virág elvtárs 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 22. 19:43

Én nem vennék AMD-s notebookot. Ezt úgy mondom, hogy otthon már évek óta AMD-s asztali gépem van. A kollégáim küszködtek AMD-s HP-kel, sajna mindkettő a nyári melegben fagyogatott, így le lettek cserélve (rendszergizdák, tehát nem user error volt az ok). Nem akarok általánosítani, de mindenesetre intő jelnek veszem.

Nem értem mi bajotok van az IBM notebookok kinézetével. Kevés szebb és elegánsabb darabot láttam a T40/41-nél, persze ez szubjektív. A lényeg: alig nehezebb két kilónál, vékony mégis van benne optikai drive, elmegy 4-5 órát akkuról és munkára bőven elég a teljesítménye. Én nem szivesen cipelnék magammal egy 5-7kg-os, 16-17" átlójú monstrumot, még jó táskát is nehéz hozzá találni.

Ja, NEM az IBM-nél dolgozom :D

[ 2004. január 22.: Virág elvtárs szerkesztette a hozzászólást ]

#9 Felhasználó inaktív   randomly 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 22. 20:04

idézet:
Ezt írta PatBate:

Egyébként csak érdekessgként jutott eszembe a kérdés (eszem ágában sincs kipróbálni), hogy notebookba lehet procit húzni?
[/quote]

Hello :)

Huzni hogyan.
Ezeknek olyan BIOS-uk van hogy.
Bátran matathatsz benne, huzni nem fogod véletlen az tuti.
;)
rand

#10 Felhasználó inaktív   PatBate 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 22. 20:36

idézet:
Ezt írta randomly:

Hello :)

Huzni hogyan.
Ezeknek olyan BIOS-uk van hogy.
Bátran matathatsz benne, huzni nem fogod véletlen az tuti.
;)
rand
[/quote]

Tulajdonképpen ez volt a kérdésem, hogy olyan-e a BIOS...

#11 Felhasználó inaktív   PatBate 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 22. 21:08

Vissza minden, megtaláltam a megfelelőt :D :D :D
[url="http://"http://www.go-l.com/laptops/hollywood_silver/features/index.htm"]http://www.go-l.com/...tures/index.htm[/url]

Asztali gépnek meg talán egy ilyet:
[url="http://"http://www.go-l.com/desktops/machl38/features/index.htm"]http://www.go-l.com/...tures/index.htm[/url]

Na veszem a lyukas sísapkám és indulok bankba :D

[ 2004. január 22.: PatBate szerkesztette a hozzászólást ]

#12 Felhasználó inaktív   24 bit 96KHz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 01. 22. 22:47

Ott a 800MHz FSB.
3,6 GHz-ig fér ki a csövön.

[ 2004. január 23.: 24 bit 96KHz szerkesztette a hozzászólást ]
Szeretem a notebookomat.

#13 Felhasználó inaktív   24 bit 96KHz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 01. 22. 22:58

Meglepne ha cserealap, deén még mindig szeretem ugyanezt a CLEVO 470V-t...

Köszi a négy csillagot! Kitől kaptam? Le lehet ezt chkkolni valahol?

Szeretem a notebookomat.

#14 Felhasználó inaktív   justme 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 22. 23:13

idézet:
Ezt írta PatBate:
[QB]

Köszi, bár így mindkét oldal mellé került egy-egy plusz :(
A 333MHz FSB tényleg gáz egy kissé, de ez a 40e árkülönbség az 533MHz-s P4-gyel értendő. 800MHz-est notebookba nem is láttam (gondolom ha van is az különbözet még hangsúlyosabb).
[QB][/quote]

Azért azt nefelejtsük el, hogy a P4-nél az az un. quad pumped bus, azaz az órajel ott valójában 166 Mhz ill 200 Mhz. AMD-nél meg kétszerezi, azaz ott valójában 166 Mhz. Így már nem olyan nagy a különbség :) Az AMD processzornak igazából csak egy igazi hátránya van, hogy nincs benne SSE2 utasításkészlet.

Mellesleg ha fagyogat az AMD-s HP notebook, akkor vigyék vissza, lehet hogy valami szériahiba, vagy mégsem olyan szuper rendszergazdák azok :)

#15 Felhasználó inaktív   24 bit 96KHz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 01. 22. 23:17

[QUOTE]Ezt írta justme:

Így már nem olyan nagy a különbség :) Az AMD processzornak igazából csak egy igazi hátránya van, hogy nincs benne SSE2 utasításkészlet.

sem őserő,
talán némi "+",
a marketing nitro.

Szeretem a notebookomat.

#16 Felhasználó inaktív   Ati007 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 22. 23:21

[url="http://"http://www.alienware.com/Configurator_Pages/area-51m.aspx?SysCode=PC-LT-AREA51-M&SubCode=SKU-EXTREME"]Nekem ez kellene[/url]
Látjátok, ez sem rossz?!!!!
GIGABYTE X38-DQ6/Q6600/2*1Gb BALLISTIX PC8500/GIGABYTE 8800GTS/WD RAPTOR/CORSAIR HX520/LOGITECH G15/24'' SAMSUNG 244T/

#17 Felhasználó inaktív   tsolid 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 01. 22. 23:41

Sziasztok,

Szt szeretném kérdezni, hogy ASUS 6800-as szériát ismeri valaki?
illetve hol lehetne ezeket jó áron beszerezni?
köszi,

tsolid

#18 Felhasználó inaktív   Titti 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 01. 23. 03:29

idézet:
Ezt írta PatBate:
Vissza minden, megtaláltam a megfelelőt :D :D :D
[url="http://"http://www.go-l.com/laptops/hollywood_silver/features/index.htm"]http://www.go-l.com/...tures/index.htm[/url]

Asztali gépnek meg talán egy ilyet:
[url="http://"http://www.go-l.com/desktops/machl38/features/index.htm"]http://www.go-l.com/...tures/index.htm[/url]

Na veszem a lyukas sísapkám és indulok bankba :D

[/quote]

Khmmm,

Ugye tudod, hogy ez nem más, mint egy szénné tuningolt Clevo D470V! Ha jól körülnézel az oldalon, azt is láthatod, hogy mi lett beépítve. A kétharmadából te is összerakhatod, csak a hűtésére lennék kíváncsi...

#19 Felhasználó inaktív   PatBate 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 23. 09:12

idézet:
Ezt írta Titti:

Khmmm,

Ugye tudod, hogy ez nem más, mint egy szénné tuningolt Clevo D470V! Ha jól körülnézel az oldalon, azt is láthatod, hogy mi lett beépítve. A kétharmadából te is összerakhatod, csak a hűtésére lennék kíváncsi...
[/quote]

Na ja, esetleg fél és egy milla közötti összegből (+ alapgép) össze lehetne heggeszteni...aztán ellopnák tőlem és leugranék a Szabadság-hídról.
Az asztali gépet már kicsit viccesebb éenne összerakni

:D

#20 Felhasználó inaktív   24 bit 96KHz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 01. 23. 11:30

idézet:
Ezt írta PatBate:

Na ja, esetleg fél és egy milla közötti összegből (+ alapgép) össze lehetne heggeszteni...aztán ellopnák tőlem és leugranék a Szabadság-hídról.
Az asztali gépet már kicsit viccesebb éenne összerakni

:D
[/quote]

17.0" TFT
1440x960
Intel® Pentium 4 B HT
3200 MHz
SiS648FX
1024MB DDR-RAM
80GB
DVD R/RW drive
ATi Mobility Radeon 9600Pro 128MB

Ezt hibátlanul kezeli az az intelnél nem jobb Sis Chipset. Muti ilyen, vagy hasonló masina (gyengébb speckó nem megfelelő, ami esetleg bármimás chipsetes.)

Szeretem a notebookomat.

Téma megosztása:

• (172 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.