HWSW Informatikai Kerekasztal: Canon DSLR topik - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (165 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Canon DSLR topik

#931 Felhasználó inaktív   Georgo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 02. 09. 13:16

Sportfotózáshoz 300D vagy D70?

Utálom a képzajt, így hajlok a Canon fele :)

#932 Felhasználó inaktív   caratyuska 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 09. 13:19

Idézet: Georgo a dékán - Dátum: 2005. febr. 9., szerda - 14:16

sakk-ra jó mindkettő egyébre egyiksem az igazi ha megnézed a sorozat képességeit

----atyuska----

#933 Felhasználó inaktív   Georgo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 09. 13:20

Idézet: caratyuska - Dátum: 2005. febr. 9., szerda - 13:19

sakk-ra jó mindkettő egyébre egyiksem az igazi ha megnézed a sorozat képességeit

Ebben az árkategóriában jobb?  :think:  :reklamacio:

#934 Felhasználó inaktív   BoGyesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 09. 14:42

Én fotóztam rallin és gyorsasági OB-n, megoldható vele a dolog, csak kell némi ügyeskedés.

#935 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 09. 15:59

Idézet: Georgo a dékán - Dátum: 2005. febr. 9., szerda - 14:16

Kellően gyors AF-S/HSM obival + Sandisk UltraII CF kártyával szerintem a D70 jó választás lehet, bakapcs után azonnal használható, legnagyobb méretű jpeg esetén 17 képig 3 frame/sec , utána kártyasebességtől függően 1,5-2 frame/sec amíg van hely a kártyán, RAW esetében 3 frame/sec 4 képig, majd 1 frame/sec.

http://forums.dpreview.com/forums/read.asp...message=8401213
http://forums.dpreview.com/forums/read.asp...message=8560028
http://home.nc.rr.co.../web/index.html

Szerkesztette: Szabcsi 2005. 02. 09. 16:25 -kor

"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#936 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 09. 17:03

D70-nel szoktam jégkorongot fotózni, iso1600-on. Hobbi szinten el lehet vele pötyögni, de profi felhasználásra nem alkalmas. 300D meg még annyira sem....
A zajtól ne félj, magas iso-nál jobb a Nikon, ráadásul a itt nincs beépített zajcsökkentés, mint a Canonban, így a meglévő zajt is könnyebb kiszedni. Ezenfelül 300D-ben nem igazán lehet állítani a fókusz módokat, igaz D70-ben sem teljes a fókuszmódok listája, de ami van azt legalább szabadon választhatod. Emellett nem kell várnod bekapcsoláskor, nincs alvó üzemmód, gyorsabb file kezelés, stb.

#937 Felhasználó inaktív   Enzé 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 02. 09. 18:19

Sziasztok!
Fel tudnátok sorolni egy EOS 300D (+ makro + tele objektív) konfiguráció melett érveket egy 200 ezer forintos kompakt digitális gép ellenében. Ugyanis EOSból 350 minimum egy komplett cucc és nem tudom, hogy konkrétan miért is jobb digitálisnál a tükörreflexes , mint a kompakt megoldás?

Szerkesztette: Enzé 2005. 02. 09. 18:21 -kor

#938 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 09. 18:26

Kb mindenben jobb a dslr, kivéve méret, súly és ár.

Szerkesztette: saen 2005. 02. 09. 18:26 -kor

#939 Felhasználó inaktív   GoLAN 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 09. 18:48

Idézet: Enzé - Dátum: 2005. febr. 9., szerda - 18:19

Sziasztok!
Fel tudnátok sorolni egy EOS 300D (+ makro + tele objektív) konfiguráció melett érveket egy 200 ezer forintos kompakt digitális gép ellenében. Ugyanis EOSból 350 minimum egy komplett cucc és nem tudom, hogy konkrétan miért is jobb digitálisnál a tükörreflexes , mint a kompakt megoldás?

Ha találtál olyan kompakt gépet, ami neked minőségben és tudásban megfelel, akkor inkább vedd meg azt. DSLR-t akkor vegyél, ha magasabb minőséget akarsz, és ezért hajlandó vagy sok pénzt áldozni komoly objektívekre. Esetleg hosszútávon akarsz fotóval foglalkozni, és széleskörűen használható rendszert akarsz felépíteni idővel. A DSLR egyfajta elkötelezettség - a lelkesedés a kompaktoknál a gép megvásárlásában teljesedik ki, a DSLR-nél a gépvásárlás csak a kezdet. Az, hogy van elég pénzed az DSLR-re ne legyen ok a vásárlásra, azt döntsd el, hogy komolyan gondolod-e.

#940 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 09. 19:31

Idézet: Enzé - Dátum: 2005. febr. 9., szerda - 17:19

Sziasztok!

+ jobb minőségű objektívek (és szabadon választott)
+ optikai kereső
+ gyorsabb működés
+ sokkal kisebb képzaj
+ jobb nagyíthatóság
+ gyújtótávszorzó miatt erősebb tele-tartomány
+ korlátlan bővíthetőség
+ szélesebb körű vakukezelési lehetőségek
+ továbbfejlesztéskor a jó obik megmaradnak, csak a vázat kell cserélni (moduláris felépítés)

- ár
- a szenzor porosodásának veszélye objektívcserekor
- minden obira külön kell venni szűrőt ha nem egyforma a frontlencse átmérője

#941 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 09. 19:55

Ezenkívül még tudsz kis mélységélességgel is fotózni, DSLR-ben van full manuális gép (300D igaz nem teljesen az), kompaktban még nem láttam, és még sok más is. Ez a Trabant vs Mercedes tipikus esete...

#942 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 09. 20:41

hmm, azt ugye tudjátok, hogy újra fejlesztik a haxolt firmware-t a masinánkhoz? :)

sport módban wb állítás, és raw, ez biztos, többújdonságról még nem tudok.
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#943 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 09. 22:46

Idézet: WiZARD - Dátum: 2005. febr. 9., szerda - 21:41

hmm, azt ugye tudjátok, hogy újra fejlesztik a haxolt firmware-t a masinánkhoz? :)

sport módban wb állítás, és raw, ez biztos, többújdonságról még nem tudok.

Ezt honnan tudod? Végre nem egy offtopic hozzászólás. :D

Nekem azt tegyék bele, hogy hogy AF módot, és fénymérést tudjak állítani ahogy én akarom. :)

Szerkesztette: eszpe 2005. 02. 09. 22:51 -kor

"A cinikus ember az, aki mindennek ismeri az árát, de semminek nem ismeri az értékét" - Oscar Wilde

#944 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 10. 02:25

"Please don't distribute the hack and don't share information about it on other forums."

majd egyszer public lesz...

Szerkesztette: WiZARD 2005. 02. 10. 02:28 -kor

Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#945 Felhasználó inaktív   BoGyesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 10. 12:29

Idézet: Enzé - Dátum: 2005. febr. 9., szerda - 19:19

Sziasztok!

Makrózáshoz? Inkább DSLR! mégpedig ezért:
+ D70 most nem tudom mennyi az ára
+ bármilyen olyan fix objetív, amin kézzel lehet állítani a rekeszt
+ Soligor közgyűrű sor kb. 20ezer Ft  - ezzel már 1:1es leképzést tudsz
+ objetívfordító kb. 15-20ezer Ft leesztergáltatni és így elérhető kb. 5:1es leképzés - ez kb megfelel egy szitakötő fejének, úgy hogy kitölti a képet

Ilyen nagyítást nem érsz el semmilyen kompakttal.

#946 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 10. 21:15

Optiformnál kapható Albinar gyártmányú pótakku. Kíváncsi vagyok, hogy belemegy -e a gripbe.

BP-511 7.4V LI-ION 1400mAh EOS: 10D, 20D, D30, D60, 300D / PowerShot: PRO-1, 90, 90is, G1, G2, G3, G5, G6 br. 4 990
"A cinikus ember az, aki mindennek ismeri az árát, de semminek nem ismeri az értékét" - Oscar Wilde

#947 Felhasználó inaktív   BoGyesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 11. 09:31

Tegnap vettem egy új CF-t az 1gigás Microdrive mellé. Gondoltam a követező gépre is, így eleve gyorsat kerestem. Rob Galbraith tesztje szerint a Sandisk Extreme III 1GB a leggyorsabb, úgyhogy azt vettem. A Spéci Computernél br. 29ezer volt.
Egyébként a képek lapozgatásánál és sorozatfelvételnél észlelhető némi gyorsulás, de a 300D nem igen használja ki. Majd a 20D biztosan... :)

#948 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 11. 09:46

Idézet: BoGyesz - Dátum: 2005. febr. 11., péntek - 9:31

Tegnap vettem egy új CF-t az 1gigás Microdrive mellé. Gondoltam a követező gépre is, így eleve gyorsat kerestem. Rob Galbraith tesztje szerint a Sandisk Extreme III 1GB a leggyorsabb, úgyhogy azt vettem. A Spéci Computernél br. 29ezer volt.
Egyébként a képek lapozgatásánál és sorozatfelvételnél észlelhető némi gyorsulás, de a 300D nem igen használja ki. Majd a 20D biztosan... :)

Én ugyanilyen megfontolásból vettem két hete 2GB-os Kingston Elite Pro-t. Tesztek szerint 30-35%-al gyorsabban ír rá a 300D, mint pl. egy mezei Kingstonra, de én is elsősorban a következő vázra gondoltam. Na meg 2GB-nál már az sem mindegy, mekkora sebességgel olvasom be pc-re a képeket. Ennél lényeges sebességnövekedést tapasztaltam az eddigi kártyáimhoz képest.
S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#949 Felhasználó inaktív   BoGyesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 11. 09:56

Lehet gazdaságosabb a 2gigás kártya mint 2x 1gb, de nekem van egy parám ezekkel a digitális adathordozókkal így inkább cserélgetem őket, de ha vmelyik behalna, akkor mégsem lett oda az egész anyag.

#950 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 11. 10:04

Idézet: BoGyesz - Dátum: 2005. febr. 11., péntek - 9:56

Lehet gazdaságosabb a 2gigás kártya mint 2x 1gb, de nekem van egy parám ezekkel a digitális adathordozókkal így inkább cserélgetem őket, de ha vmelyik behalna, akkor mégsem lett oda az egész anyag.

Még azt sem lehet mondani, hogy gazdaságosabb, talán most kb. megegyezik a 2x1 árával. A nagyobbak pedig, újdonságról lévén szó, még fajlagosan drágábbak is. Persze, bármikor bedögölhet a kártya, jelen esetben talán ez az SLC-s kártya megbízhatóbb az olcsóbb MLC-s daraboknál, de természetesen ez is bedögölhet.

Szerkesztette: Thrawn 2005. 02. 11. 10:05 -kor

S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

Téma megosztása:

• (165 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.