Néhány gondolat a BSA legújabb kampányáról - a cikkel kapcsolatos hozzászólások
Elküldve: 2002. 03. 08. 19:54
HWSW Team
Elküldve: 2002. 03. 08. 19:57
idézet:
Persze piac csak ott van, ahol találkozik a kereslet és kínálat, ahol megfelelő áron kínálnak megfelelő minőségű terméket, ahol a vevő és az eladó tényleg egymásra talál. [/quote]
Az Office meg több, mint egy havi átlagfizetés...![]()
Elküldve: 2002. 03. 09. 00:17
idézet:
Ezt írta cfodor:
Az Office meg több, mint egy havi átlagfizetés...[/quote]
És amíg ez így van addig akciózhat a BSA amennyit akar, virágozni fog az illegális szoftverkereskedelem.
Azért mégiscsak nevetséges, hogy a minimálbérből 5db játékot lehet megvenni...
(Vagy nagyon sok írható CD-t)
Nekem is sokkal több legális software-em lenne, ha pl. egy windows-t meg tudnék venni. De hát csak egy csóró egyetemista vagyok, úgyhogy marad a másolgatás, és a BSA fenyegetése.
Elküldve: 2002. 03. 09. 01:57
Ja, nekem is több kiadótól van program/játék/zene CD-m ...
Pl: TDK, BASF, EuroData, SoftLab stb.

Amíg a fizetések nem érik el a nyugati szintet, addig nem csak hobbiból/biztonságból fogják illegálisan másolni Magyarországon CD-ket.
A BSA meg csinálhat, amit akar... ezen nem fog tudni változtatni. A legjobb módszer ellenük: falból feltenni az üzleti gépre egy LINUXOT + StarOffice-t és ezeket mutogatni ellenörzéskor

Üdv!
Elküldve: 2002. 03. 09. 07:14
Delphi Personal Edition - ingyenes
WinME béta - ingyenes(de nálam 1996-van)
StarOffice - ingyenes
A Business Software Allince

[ 2002. március 09.: JulWCZar szerkesztette a hozzászólást ]
powa: XP 2.4+, 512 DDR, GeForce FX5.6, 15+40+120G, SBLive
kool: K7c 650, 128+64+32+32 SD, Voodoo 3, 1.2+4.3G, SB16V
vaio: P3M 1.2, 512 SD, MRadeon 16M DDR, 60G, iSmax
pda: HTC Wizard
Elküldve: 2002. 03. 09. 09:35
idézet:
...idézem: "az illetékes rendőrhatóságok intenzív akciósorozatot indítanak az illegális szoftverfelhasználás felkutatására és az elkövetők büntetőjogi felelősségre vonására".[/quote]
Szeretném kérni azon kollégák véleményét, akik a BSA magánszervezet jellege mellett kardoskodtak - joggal -, egy magánszervezet honnan és milyen jogi alapon tudja és hirdeti előre, hogy a rendőrség - amelyik nem magánszervezet - mit és hogyan fog tevékenykedni?![]()
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."
Elküldve: 2002. 03. 09. 11:24
idézet:
Ezt írta lameXpert:
Szeretném kérni azon kollégák véleményét, akik a BSA magánszervezet jellege mellett kardoskodtak - joggal -, egy magánszervezet honnan és milyen jogi alapon tudja és hirdeti előre, hogy a rendőrség - amelyik nem magánszervezet - mit és hogyan fog tevékenykedni?[/quote]
[url="http://"http://www.bsa.hu/ie/orfk.html"]http://www.bsa.hu/ie/orfk.html[/url]
Elküldve: 2002. 03. 09. 11:31

[ 2002. március 09.: roberto szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2002. 03. 09. 11:40
idézet:
Ezt írta MadMag:
A BSA meg csinálhat, amit akar... ezen nem fog tudni változtatni. A legjobb módszer ellenük: falból feltenni az üzleti gépre egy LINUXOT + StarOffice-t és ezeket mutogatni ellenörzéskor, egy RACK-ben lévő winyón meg a használt, nem igazán jogtiszta programokat tárolni...[/quote]
ezért igazán kár lenne föltenni bármilyen linuxot... nem erre való. nem ezért magyarították a StarOffice-t és nem ezért magyarították a múltkor az OpenOffice-t sem
Elküldve: 2002. 03. 09. 11:41
idézet:
Ezt írta roberto:
http://www.bsa.hu/ie/orfk.html[/quote]
Tudom.... és a kérdés rendületlenül áll.
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."
Elküldve: 2002. 03. 09. 12:21
Elküldve: 2002. 03. 09. 13:18
idézet:
Ezt írta MadMag:
A BSA meg csinálhat, amit akar... ezen nem fog tudni változtatni. A legjobb módszer ellenük: falból feltenni az üzleti gépre egy LINUXOT + StarOffice-t és ezeket mutogatni ellenörzéskor, egy RACK-ben lévő winyón meg a használt, nem igazán jogtiszta programokat tárolni ...
[/quote]
Nálunk ugyenez van, csak 1 komplett laptop van erre a célra, ami nincs elszámolva a könyvelésben, szóval nyoma sincs)
Elküldve: 2002. 03. 09. 16:36
idézet:
Ezt írta lameXpert:
Tudom.... és a kérdés rendületlenül áll.[/quote]
Szia LameXpert!
Nos, a kérdésedre a válasz - nagy vonalakban.
A Rendőrség mint hatóság van jelen az ilyen alkalmakkor... az irányítást a BSA végzi. Tehát a BSA jelzi, hol kéne ellenőrzést tartani (hol merül fel bűncselekmény gyanúja), a Rendőrség pedig ellenőriz a helyszínen.
Ugyanez volt annak idején a videokazetta-másolók elleni "hadjárat" idején is. Tehát a BSA nem a Rendőrség tevékenységét közli, hanem azt, hogy ő hova "küldi-viszi" magával a Rendőrséget.
(Kb, mint amikor kihívják a rendőröket egy magánházhoz, mert veri a gazda a nejét - tehát bűncselekmény gyanúja merül fel.)
Wick
Elküldve: 2002. 03. 09. 19:46
idézet:
Ezt írta roberto:
ezért igazán kár lenne föltenni bármilyen linuxot... nem erre való. nem ezért magyarították a StarOffice-t és nem ezért magyarították a múltkor az OpenOffice-t sem
[ 2002. március 09.: roberto szerkesztette a hozzászólást ][/quote]
Tisztában vagyok vele, hogy nem erre valók /rendszergazda vagyok/, de ha azt írtam volna, hogy csak ezek legyenek feltelepítve, még meg is köveznek itt(en) engem.
Véleményem szerint önnállóan is használhatóak lennének, csak manapság nem értenek annyira a számítógéphez az emberek, hogy elterjedhessen. Meg a szoftver-fejlesztő cégek nagyrésze is inkább a Windows-t támogatja/használja.
Üdv!
Elküldve: 2002. 03. 09. 19:56
idézet:
Ezt írta roberto:
Szóval a 98% az még nem jó nekik. Elég húzós, nem?[/quote]
azert huzos, mert az mar hazugsag
ennyire nem pontos az aranyok becslese
mast ugyanis nem tudnak tenni, mint a megvasarolt/osszerakott gepek szamat viszonyitani a megvasarolt szoftverek szamahoz - es kozben foltetelezni egy atlagos programkornyezetet
mondani sem kell, ennek oriasi a hibaja, nem ilyen apro nehany %, hanem vagy egy nagysagrenddel nagyobb
(a razziak helyszinen aztan mar nagyjabol egzakt adatot kapnak - de az az orszag egeszere semmit nem mond)
[ 2002. március 09.: Degeczi szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2002. 03. 09. 20:57
idézet:
Ezt írta Wick:
........
Nos, a kérdésedre a válasz - nagy vonalakban.
A Rendőrség mint hatóság van jelen az ilyen alkalmakkor... az irányítást a BSA végzi. Tehát a BSA jelzi, hol kéne ellenőrzést tartani (hol merül fel bűncselekmény gyanúja), a Rendőrség pedig ellenőriz a helyszínen.
Ugyanez volt annak idején a videokazetta-másolók elleni "hadjárat" idején is. Tehát a BSA nem a Rendőrség tevékenységét közli, hanem azt, hogy ő hova "küldi-viszi" magával a Rendőrséget.
(Kb, mint amikor kihívják a rendőröket egy magánházhoz, mert veri a gazda a nejét - tehát bűncselekmény gyanúja merül fel.)[/quote]
Ennyit a jogállamiságról - nagy vonalakban
Elküldve: 2002. 03. 09. 21:36
idézet:
Ezt írta lameXpert:
Ennyit a jogállamiságról - nagy vonalakban[/quote]
Hat igen.
Az egesz BSA egy teljesen eszement dolgot muvel. Ugyanis nem mas, mint egy erdekvedo szervezet, mint pl az Apeh Uldozottek Egyesulete. Magyarul nem HATOSAG (!), ezert kellett lepaktalniuk a rendorseggel, hogy barhova bemehesenek.
Szerintem meg nagy viszhangja lesz ennek a megyei szintu "rendezkedesnek", ugyanis sok ceg nem fogja hagyni, hogy egy "kis" szervezet unalomtol hajtva barmifele kerdoivekkel zaklassa oket arrol, hogy mit hasznalnak a munkajukhoz es mit nem. Ez egy ponton tul Zaklatasnak(!) minosul, amibe -hiaba a rendorseg- beletorhet a bicskaja a BSA-nak.
Ugyanis senkinek nem "alampolgari kotelesege" kiszolgaltatni semilyen adatat barmelyik szervezetnek(BSA), amire az lephet ugyan, de nem minden esetben. Nepszamlalaskor sem volt koteles senki kiadni minden adatat(Es azert az nem eppen par szoftverceg lobbyja volt). Marpedig a "tuzszuneti" idoben rengeteg helyre mennek levelek es kerdoivek cegekhez.
Szerintem a rendorseggel fenyegetozni(bilincs) totalisan felhaborito jellege van, ami sztem valamilyen szinten jogellenes is.
En mindenesetre kivancsian varom a fejlemenyeket.
Hypno
Elküldve: 2002. 03. 09. 23:01
idézet:
Pontosabban betévedne, ugyanis a [url="http://"http://www.bsa.hu"]www.bsa.hu[/url] nem nyitható meg, csak olyan böngészővel, amely Internet Explorernek álcázza magát, vagy valóban Internet Explorer. [/quote]
Aki szabad szoft-ot hasznal az ne is olvassa mi irnak a bsa-nal.Bar nem mintha ez barmifele vedelem lehetne, csupan a mega lámerseg tipikus feneketlen felhabrito peldaja, ott ahol egyes neves cegek kepviseltetik magukat.
Elküldve: 2002. 03. 10. 12:01
A másik. Amíg az amerikai keres 3000 USD-t és a windowsa kerül 150 USD-be, simán megveszi, mint a magyar ember, az ő 80 e-s fizetéséből. Vagy cégekre buknak? Én ismerek olyan céget, ami nemrég indult és a jelenlegi 100-200e-s havi bevételükből elég nehezen tudnak több százezret szoftverekre költeni. Azokkal mi van? Megbüntetjük most, hogy elvegyük a kedvéd az adózástól?
Biztos nem jó dolog az illegális szoftverhasználat, de mit akar Bill bácsi, amikor jelenleg is ő a világ leggazdagabb embere.
M3-as autopálya matricám ugyanilyen tipusú BMW-re cserélném.
Diablo PC-s játékomat ugyanilyen Lamborginire cserélném