Néhány gondolat a BSA legújabb kampányáról - a cikkel kapcsolatos hozzászólások
Elküldve: 2002. 03. 10. 15:37
De hogy megpróbáljátok magatoknak ideologizálni, hogy ki miért lop, az szánalmas....
Elküldve: 2002. 03. 10. 15:41
idézet:
Ezt írta Hypno:
...Szerintem meg nagy viszhangja lesz ennek a megyei szintu "rendezkedesnek", ugyanis sok ceg nem fogja hagyni, hogy egy "kis" szervezet unalomtol hajtva barmifele kerdoivekkel zaklassa oket arrol, hogy mit hasznalnak a munkajukhoz es mit nem. Ez egy ponton tul Zaklatasnak(!) minosul, amibe -hiaba a rendorseg- beletorhet a bicskaja a BSA-nak.
Ugyanis senkinek nem "alampolgari kotelesege" kiszolgaltatni semilyen adatat barmelyik szervezetnek(BSA), amire az lephet ugyan, de nem minden esetben. Nepszamlalaskor sem volt koteles senki kiadni minden adatat(Es azert az nem eppen par szoftverceg lobbyja volt). Marpedig a "tuzszuneti" idoben rengeteg helyre mennek levelek es kerdoivek cegekhez...
[/quote]
Na igen, mi pont ebben a fázisban vagyunk, megy is a para rendesen, mert szvsz az info vezető sincs teljesen tisztában azzal, hogy miből hány licenszünk is van pontosan.
Nem baj, azzal nyugtatgatjuk, hogy majd a kenyérbe elrejtjük a ráspolyt, ha arra kerülne a sor...![]()
Ja igen, mi Kelenföldön működünk, ennyit a "megyei szintű" kampányról...
A magánszemélyeket meg szvsz békén fogják hagyni, hacsak nem olyan hülye valaki, hogy postán rendelget illegális szoftvereket (saját címére).
Bár arra kíváncsi leszek, hogy a Campus Agreementben résztvevőket meg fogják-e majd keresni "ajánlatokkal", ha lejár a licensz (végül is van egy egész jól használható nyilvántartásuk).![]()
üdv
R.
Elküldve: 2002. 03. 10. 17:56
idézet:
Ezt írta special:
megpróbáljátok magatoknak ideologizálni, hogy ki miért lop, az szánalmas....[/quote]
ez ugyan honnan esett le, egy masik topikbol esetleg?
az osszes hozzaszolas kozul ha 2 foglalkozik azzal (pedig jogosan), h dragak a szoftverek
mas semmit nem latok, amire ezt ra lehetne huzni
Elküldve: 2002. 03. 10. 18:25

Bejelentkezik, radijeszt, aztan a tobbseg, ahogy hallom, megprobalja a legtobb hasznalt sw-et legalizalni.
NS alatt is siman nezheto egyebkent az oldaluk, nem latok semmi extra optimalizalast IE-re.

Elküldve: 2002. 03. 10. 19:47
rptr: nem is azert irtak azt oda

Bennem felmerult a kerdes: ezeket az embereket akik ott dolgoznak, kik fizetik? A cegek akik szovetkeztek? Ennyire megeri tobb orszagban is fentartani egy ilyen gardat? Felreertes ne essek, az emberekkel semmi baj, azok is csak a penzukert dolgoznak. Csakhat ki-mit

Elküldve: 2002. 03. 10. 21:31
idézet:
Felreertes ne essek, az emberekkel semmi baj, azok is csak a penzukert dolgoznak. Csakhat ki-mit [/quote]
BKV-ellenőr. Soroljam még?
Elküldve: 2002. 03. 11. 09:22
idézet:
Ezt írta cfodor:
BKV-ellenőr. Soroljam még?[/quote]
A BKV ellenorok kozott is van olyan tusko, akinek a fejet lerugnam a hozza(m)allasa miatt es van olyan akinek en segitek kiirni a bunteto csekket.
Ugyanez igaz a BSA-ra. Amit tesz vegul is jogosan teszi, de ahogyan az tulzas. Illetve en lattam ra ellenkezo peldat, mert az elozo cegemnel 1 dn Office license volt 20 gepre, de a kiszallo ellenorok kitalaltak valami indokot, hogy "2 honap mulva minden meglegyen am veve!" Nekik is csak akarni kell es kesz.
Where you thought you were going to... were never there.
Where you are ain't no good, unless you get away from there!
Elküldve: 2002. 03. 11. 13:48
[url="http://"http://www.bsa.hu/ie/tizerv.html"]ezen a linken[/url] a Tíz érv a jogtiszta szoftverek használata mellett felsorolásban ez olvasható:
idézet:
A jogtiszta szoftver az egyetlen igazi védelem a számítógépet fenyegetô vírusok ellen. A számítógép vírusok helyrehozhatatlan kárt okozhatnak
a számítógépében és a rajta tárolt, fáradságos munkával elôállított adatállományokban.[/quote]
Namost azon kivül h én speciel majd lefordultam a székröl, azér gondoljunk cs bele, h :"Látod fiam, ha jogtiaszta Outlookod lett volna, akkor most nem törölte volna az e-mail virus a fele adatodat". Szal ez már nem lol, hanem egyszerüen arról van szó h valaki, aki ugy állitja be magát mint aki ért a témához, megmagyarázza a hülyeséget nagy nyilvánosság elött. És aki nem ért hozzá el is hiszi, mivel feltételezi h ha egy festö ért a festéshez.... szal ez undoritó félrevezetés
![]()
egyébként egyetemistáknak ingyé jár az ms-product. használjuk, ha már kifizette az ISS. ne már ingyen hizzon az MS.![]()
Our shadows taller than our soul.
“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”
Elküldve: 2002. 03. 11. 14:31
idézet:
Ezt írta kroozo:
Én nem tépném magam, mer sajna sokra nem megyek vele, de ez azért lol:
[url="http://"http://www.bsa.hu/ie/tizerv.html"]ezen a linken[/url] a Tíz érv a jogtiszta szoftverek használata mellett felsorolásban ez olvasható:
Namost azon kivül h én speciel majd lefordultam a székröl, azér gondoljunk cs bele, h :"Látod fiam, ha jogtiaszta Outlookod lett volna, akkor most nem törölte volna az e-mail virus a fele adatodat". Szal ez már nem lol, hanem egyszerüen arról van szó h valaki, aki ugy állitja be magát mint aki ért a témához, megmagyarázza a hülyeséget nagy nyilvánosság elött. És aki nem ért hozzá el is hiszi, mivel feltételezi h ha egy festö ért a festéshez.... szal ez undoritó félrevezetés
![]()
egyébként egyetemistáknak ingyé jár az ms-product. használjuk, ha már kifizette az ISS. ne már ingyen hizzon az MS.[/quote]
Jah, ingyen....ha már van előtte egy jogtiszta win98-ad, akkor kapod ingyen meg legálisan az xp lincenszet.
IBM/Lenovo T400
MSI Wind
Elküldve: 2002. 03. 11. 15:40
idézet:
Bevittek az előzetesbe. Van itt néhány nagydarab, tetovált rab. Főleg gyilkosok és rablógyilkosok. Elmondtam, hogy nálam találtak egy másolt
CorelDraw-t. Elsápadtak, majd tisztelettel arrébb húzódtak. Az egyik felajánlotta, hogy szívesen kitisztítja majd a cipőmet, ha igényt tartok rá. Talán nem lesz itt annyira rossz.
Beszélgettem a cellatársaimmal. Az egyik gyilkos elmondta, hogy 5 évet is kaphat, de lehet hogy 3 év múlva szabadon engedik mert hirtelen felindulásból ölt. A másik ittasan elütött egy asszonyt, 3 évet kaphat, de lehet hogy 2 év múlva elengedik mert a nő szabálytalanul közlekedett.
Mondtam, hogy a másolt CorelDraw miatt 8 évet is kaphatok, de lehet, hogy leviszik 7 évre mert a saját gyári példányomról készített biztonsági másolat volt.
[/quote]
Bocs a fél OFF-ért!![]()
Ne menj előttem, mert nem követlek.
Mellettem se menj.
CSAK HAGYJ A FRANCBA BÉKÉN!
Elküldve: 2002. 03. 11. 16:13
idézet:
Ezt írta Degeczi:
ez ugyan honnan esett le, egy masik topikbol esetleg?
az osszes hozzaszolas kozul ha 2 foglalkozik azzal (pedig jogosan), h dragak a szoftverek
mas semmit nem latok, amire ezt ra lehetne huzni[/quote]
Idézni nem fogom, ha nézed, de nem látod arról nem én tehetek...talán ugyanezért nem tudod kinek szólt, és kinek nem...
Elküldve: 2002. 03. 11. 22:02

Elküldve: 2002. 03. 11. 22:36
idézet:
Engem csak az érdekelne, hogy mi van akkor, ha egyszerűen nem engedem be a BSA-t? Vagy már házkutatási parancsot is kapnak? Ha igen, akkor milyen alapon? Feltételezik, hogy illegálisan használok programokat? Már a feltételezés is elég? Hogy is van ez? Sorry, de ez az amit nem igazán értek a BSA-val kapcsolatban... Tegyük fel, hogy 0db illegális programom van (mert ez így is van ), de azért ők bejöhetnek a lakásomba/cégemhez, hogy mindent átkutassanak, belenézzenek az esetleges magán/céges adatokba... Hát mi ez?! [/quote]
Hali!
A BSA nem járhat el. De a társaságukban lévő rendőr igen. És őnála bizony lehet házkutatási engedély. Ezt viszont csak valami nagyfejű adhatja ki, bűncselekmény alapos gyanúja esetén. Sajnos, ez egyéni elbírálás alá esik.
Ha be akarnak jönni, akkor érdemes udvariasnak lenni velük (csak te húznád a rövidebbet). Mindenképpen alá kell írnod a jegyzőkönyvet (amiben az is benne lehet, hogy hátráltattad az eljárást végző szerv munkáját), de van benne egy olyan rész, ahol te is leírhatod az észrevételeidet az eljárással, ill. az eljárást végző személyek viselkedésével kapcsolatban (esetleges rongálás, ilyesmi...).
Fontos!
Mindig meg kell kérdezni, hogy mit keresnek! Lehet, hogy csak elnézték az ajtót, és a szomszéd alkoholistát keresik, aki leszúrta az asszonyt. Nem kell egyből odakísérni őket a CD-tartóhoz...
Mégegyszer: bűncselekmény alapos gyanúja előfeltétel a házkutatási parancs kiadásához.
Hali!
Elküldve: 2002. 03. 11. 23:05
idézet:
Ezt írta Suicide:
Engem csak az érdekelne, hogy mi van akkor, ha egyszerűen nem engedem be a BSA-t? Vagy már házkutatási parancsot is kapnak? Ha igen, akkor milyen alapon? [/quote]
Nos ha nem engeded be onkent, akkor ok nyomban feljelentest tesznek ellened, hogy valoszinusithetoleg illegalis sw-t rejtegetsz, amire fol a rendorseg kiad egy hazkutatasi engedelyt.(fel ora max) Ezzel mar siman bejohetnek.
idézet:
Ezt írta Suicide:azért ők bejöhetnek a lakásomba/cégemhez, hogy mindent átkutassanak, belenézzenek az esetleges magán/céges adatokba... Hát mi ez?![/quote]
Ez kerlek 2002. Magyarorszag, ami az Unio-ba tart (allitolag). Mintha csak diktatura lenne... :confused: :confused:![]()
Hat en sem a Fide.z-re fogok szavazni az biztos!
Hypno
[ 2002. március 11.: Hypno szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2002. 03. 12. 08:03
Sajnos hiába hirdetik mindenhol, hogy közeledünk a nyugathoz.....hát nemtom......régebben nem kellett tartani ilyen dolgoktól....mostmeg az retteghet, akinek számítógépe van otthon, és MINDEN progija legális. Mert teszemazt valaki poénból felnyomja rendőröknél, azok kimennek, elvisz gép, es baszhatja az illető, amíg a vizsgálat le nem zárul. És hogy foglalják le a gépet? Felírják jegyzőkönyvbe, hogy: ,,1db számítógép" Pffffffff....
IBM/Lenovo T400
MSI Wind
Elküldve: 2002. 03. 12. 08:28
idézet:
Ezt írta Mészike:
közeledünk a nyugathoz.....hát nemtom......régebben nem kellett tartani ilyen dolgoktól...[/quote]
epp most lapozgattam egy 10 evvel ezelotti Byte-ot, es mit talalok benne: a jolismert bilincses plakat... csak nem BSA, hanem asszem SPA (Software Publishers Association) volt a szervezet
Elküldve: 2002. 03. 12. 08:37
IBM/Lenovo T400
MSI Wind
Elküldve: 2002. 03. 12. 08:38

IBM/Lenovo T400
MSI Wind
Elküldve: 2002. 03. 12. 09:21
Mostmar csak 1 dolog nem tiszta. Eddig a BSA fennhangon kiabalta hogy maganszemelyeket nem ellenoriznek. Akkor ez most megvaltozott? Mivel az itteni koleszba bejelentjeztek es nem hiszem, hogy lenne egy "hallgatoi" rt-nk.
RadyR