Nekem mindenesetre ez kezd nemtecceni....
Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Elküldve: 2002. 03. 12. 09:23
Elküldve: 2002. 03. 12. 09:52
idézet:
Ezt írta Mészike:
Jah, ingyen....ha már van előtte egy jogtiszta win98-ad, akkor kapod ingyen meg legálisan az xp lincenszet.[/quote]
Elküldve: 2002. 03. 12. 09:53
Elküldve: 2002. 03. 12. 10:04
idézet:
Ezt írta worxland:
Egy kérdés!
Házkutatási engedély: ez nem csak a rendöröknek jelent bejutást a lakásba? A kiséretükben lévö BSA-s pasik is bejöhetnek?
(Bocs a rövid ö betükért, nem hülye vagyok, csak a hosszú ö, ü-böl ? lesz, ha használom)[/quote]
Elküldve: 2002. 03. 12. 12:49
idézet:
Ezt írta RadyR: Hi! Mostmar csak 1 dolog nem tiszta. Eddig a BSA fennhangon kiabalta hogy maganszemelyeket nem ellenoriznek. Akkor ez most megvaltozott? Mivel az itteni koleszba bejelentjeztek es nem hiszem, hogy lenne egy "hallgatoi" rt-nk.
RadyR[/quote]
A mult heten azt nyilatkozta a csigatvben az illetekes, maganszemelyekkel tovabbra sem kivannak/tudnak foglalkozni, mert nincs ra kapacitasuk. Persze ha kapnak egy fÜlest ...
udv fram
Elküldve: 2002. 03. 12. 15:12
Elküldve: 2002. 03. 12. 15:22
idézet:
Ezt írta a-tika:
Halihó!
Ki van nagyon otthon a jogi dolgokban?
Konkrétan: ha már bejönnek, ránéznek a gépemre, bekapcsolják és elindul a Linux, akkor én mennyire vagyok köteles betekintést engedni nekik a rendszerembe? Mert akkor esetleg rájöhetnek, hogy egy(két) Windows is megbújik a gépen...
Leginkább csak az öcsém kedvéért van még fent, de egyszer elmagyarázom már neki, hogy lehet Linux alól videózni, és utána 'vírusírtást' tartok a gépen
"Ne használjon illegális szoftvert - használjon szabad szoftvert"
Üdv : A-tika[/quote]
Elküldve: 2002. 03. 12. 15:30
Elküldve: 2002. 03. 12. 15:32
Elküldve: 2002. 03. 12. 16:03
idézet:
Ezt írta Mészike:
És hogy foglalják le a gépet? Felírják jegyzőkönyvbe, hogy: ,,1db számítógép" Pffffffff....[/quote]
azért ez nem igy van. arról rendes jegyzökönyvet csinálnak. ha esetleg cs ennyit irna, ahhoz nyugodtan ragaszkodhatsz, h csinálja meg részletesen.
idézet:
Meg most akkor hogy van? Most elviszik egész gépet, vagy csak vinyót? Mert mindkét esetről hallottam már.
[/quote]
ahogy nekik tetszik. vihetik eztis azt is. tulajdonképpen öcsikéd lézeres kulcstartóját is elvihetik, ha feltételezik,h azzal irtad a cdket![]()
Elküldve: 2002. 03. 12. 17:37
Elküldve: 2002. 03. 13. 01:26
Elküldve: 2002. 03. 13. 01:36
Elküldve: 2002. 03. 13. 14:34
Elküldve: 2002. 03. 13. 19:36
idézet:
Bár arra kíváncsi leszek, hogy a Campus Agreementben résztvevőket meg fogják-e majd keresni "ajánlatokkal", ha lejár a licensz (végül is van egy egész jól használható nyilvántartásuk). [/quote]
A kérdés nagyon jó, valami okos azt nyilatkozta, hogy a MS nem adja ki majd az adatokat a BSA-nak, biztos igazat is mondott.
Nekünk is mondták a tanárok, hogy rendeljük meg a licenc-et, de nekem feláll a szőr a hátamon attól, hogy a "NAGY TESTVÉR" bevegyen bármiféle nyilvántartásba, nem tudom, más hogy van ezzel.
Special-nak üzenem, hogy már diákként rákényszerülsz ("rászoktatnak") a lopásra, már a középiskolákban is sok helyen tanítanak ACAD-et, 3d Studio-t, Delphi-t..., sajnos eszköz hiányában az iskolákban korlátozott lehetőség van gyakorlásra, ezekből a szoftverekből pedig nem túl sok tanulói verzióval találkoztam.... Ez van.
Elküldve: 2002. 03. 14. 16:02
idézet:
Ezt írta steve_hwsw:
Special-nak üzenem, hogy már diákként rákényszerülsz ("rászoktatnak") a lopásra, már a középiskolákban is sok helyen tanítanak ACAD-et, 3d Studio-t, Delphi-t..., sajnos eszköz hiányában az iskolákban korlátozott lehetőség van gyakorlásra, ezekből a szoftverekből pedig nem túl sok tanulói verzióval találkoztam.... Ez van.[/quote]
Delphiböl pl van tanuló változat, továbbá azokat a dolgokat amiket tanítanak az iskola általában biztosítja neked otthonra is. Már ha ö megvette, ugye![]()
viszont hol tanitanak kishazánkban 3dstudiot? érdekelne![]()
Elküldve: 2002. 03. 14. 18:14
idézet:
Ezt írta cfodor:
BKV-ellenőr. Soroljam még?[/quote]
Szerintem a péda helytelen.
hg
Elküldve: 2002. 03. 14. 18:17
Elküldve: 2002. 03. 14. 18:58
idézet:
...viszont hol tanitanak kishazánkban 3dstudiot? érdekelne [/quote]
Győr, SZIF (azaz SZE) grafikus szakirányon például, de asszem egy helyi szakközépiskolában is. Egyébként még nem hallottam arról, hogy bárkinek is adnának tanulási célra pl. ACAD-et, pedig a suli AUTODESK partner meg vizsgaközpont....
Elküldve: 2002. 03. 17. 16:50
idézet:
Ezt írta Wick:
A Rendőrség mint hatóság van jelen az ilyen alkalmakkor... az irányítást a BSA végzi. Tehát a BSA jelzi, hol kéne ellenőrzést tartani (hol merül fel bűncselekmény gyanúja), a Rendőrség pedig ellenőriz a helyszínen.
merül fel.)[/quote]
Hi!
Csakhogy tavaly az Alkotmánybíróság hozott egy itéletet, miszerint a BSA-nak mint az ellen érdekelt képviselőjének, semmi helye az eljárás menetében.
MAximum feljelentést tehet, valamint a jogerős elmarasztalás után polgári pert indithat.
DE! Semmiképp sem irányitgathat-utasitgathat-szakértősködhet!
BAbe voltam