HWSW Informatikai Kerekasztal: SEGITSETEK PLZ - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (3 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

SEGITSETEK PLZ nem bootol a rendszer Értékeld a témát: -----

#1 Felhasználó inaktív   Caleb666 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 12. 03. 22:30

A segítségeteket szeretném kérni. A héten vásároltam pár új dolgot, asus a8v delux, 2 512 400mhz ram, AMD Athlon 64 3500+. Na mar most, ezeket szépen összeszereltem a régi gépem maradványaival és így nyertem egy franko kis rendszert, a bibi csak az volt, hogy a gép random rebootolgatott, 3 nap alatt sikerült rájönnöm, hogy a memóriával lesz a gond, le is futtattam egy memória tesztelő progit ami hibát jelzett, majd a memtest86 ot is lefuttattam ami az 5. teszt során 176 hibát talált, ebből teljesen nyilvánvalóvá vált, hogy a memóriák amiket vettem selejtesek. Ez a kisebbik probléma, a nagyobbik ott leledzik, hogy a régi gépemből és egy másik gépből összeraktam egy másik rendszert ami a tegnapi napon tökéletesen üzemelt a Windows is stabilan futott kifogástalanul, ma amíg ment a memtest az új gépen ezt a régebbi dolgokból állót be akartam kapcsolni és nem indult, fél másodpercre a ventilátorok felpörögnek, de aztán minden leáll, az alaplapon világítanak a ledek, de nem lehet újból életet lehelni bele csak ha kihúzom és újra bedugom a tápkábelt, mivel nem tudtam mit csinálni az után, hogy újra szétszedtem és összeraktam a gépet, mindent kivettem, csak a proci az alaplap és a táp maradt, de így se változott semmi, ekkor gondoltam arra, hogy az új gépem tápját beleteszem ebbe a régebbi gépbe, de nem történt semmi változás sőt, a sikertelen próbálkozás után az új gép tápját vissza akartam tenni az új gépbe, de ugyan az a probléma lépett fel… Mindent legalább 5x ellenőriztem minden, kábel helyén, semmi sem lötyög. Ez új gépen is világít az alaplap de a gép csak fél másodpercig üzemel. Az új gép tápja egy 400W os Cooling táp, a régebbié pedig egy 300W os. Az új gép egyik pillanatról a másikra halt meg, miután kivettem a tápot. Kérlek segítsetek, hogy mit tehetek?

#2 Felhasználó inaktív   pitya 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 12. 03. 22:48

BIOS resetet próbáltál már?
Live fast... Die Never!

#3 Felhasználó inaktív   Caleb666 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 12. 03. 22:49

Idézet: pitya - Dátum: 2004. dec. 3., péntek - 21:48

BIOS resetet próbáltál már?

többször is, nem segít.

#4 Felhasználó inaktív   Rhino666, az médium 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 04. 00:43

:confused: Konkrétabb adatokkal kissé érthetőbben? :Đ
Rhino666

#5 Felhasználó inaktív   Karesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 04. 01:54

Szerintem szólj Muldernek, ha meg nincs benn jó lesz Scully is. :D

De komolyan ez elég durván hangzik. Lehet, hogy valami gömbvillám ment át a gépeiden. :)

1. Tehát volt egy gép amit a régi alkatrészekből szereltél össze és teljesen jól szuperált. 2 napig.
2. Volt egy új gép aminek kiderült, hogy rosszak a memói.

Aztán...

3. A régi cuccokból összeszerelt gép egyszer csak 2 nap után nem indul. Felpörögnek pár másodpercre a ventik aztán megállnak. Utána hiába nyomkodod nem reagál amíg ki nem húzod a falból majd vissza.

Ennek valóban olyan rossz-táp érzése van, szóval jogos a 4es pont azaz...

4. Új gépből kiveszed a vadi új 400wattos Coolink tápot (ami vitt egy 3500+t), amivel a régi rendszered ugyanazt produkálja. ERGO: nem volt hibás a 300wattos táp!!! Valahol máshol van a bibi!

5. Visszaszereled a 400wattos tápot az új rendszeredbe (ami télleg kafa rendzsernek hangzik ;) ) ÉS ekkor ugyanaz történik mint a régi cuccokból összeeszkábált gépnél!!! Felpörögnek, de csak rövid időre a ventik aztán falból ki és vissza a drótot.  :eek:

Javaslataim:

1. Keress másik aljzatot. :D
2. Próbáld ki a 300wattossal az új rendszert (postnál csak nem durran el, főleg ha coolink), hátha...

Bár még nem hallottam olyanról, hogy egy alaplap, vagy bármilyen más alkatrész (a régi gépből) tönkrevághat egy tápot (jelen esetben kettőt), de akár ez is előfordulhatott. Ha garis a 400wattos akkor ezt könnyen kiderítik neked szervízben.

Na jóéjt!

#6 Felhasználó inaktív   Caleb666 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 12. 04. 11:59

A 400W os Coolink táp még garanciás.

A specifikusabban a két rendszer:

Régi: 300W os táp, ABIT KD7 alaplap, AMD Athlon XP 1700+, 2*256 400mhz Samsung ram, 80GB Samsung winchester, Abit Geforce 4 4200 64MB rammal.

Új: 400W os Coolink táp, Asus A8V Deluxe alaplap, AMD Athlon 64 3500+, TwinMOS 1024 MB PC3200 DDR TWISTER (2x512MB KIT), 120GB Seagate, 80GB Maxtor, Asus V9999 GE.

Az a baj, hogy ez már annyira természet feletti problémának tűnik nekem, hogy nem merek többet cserélgetni. Még a végén valami nagyobb kár keletkezik, az pedig végképp nem jönne jól, főként hogy az új gépért most csengettem ki 300k t. Bár lehet, hogy ezt az utolsó Karesz által javasolt lépést még meg reckiroztatom.

#7 Felhasználó inaktív   LGee 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 12. 10. 13:42

Dolgozz szisztematikusan.

Szerintem nem ártana kivenni a processzort, és ellenőrizni, hogy jól van-e berakva ill. nincs-e valami gáz (kosz) a foglalat körül. A memória lehet rossz, attól még el kell indulnia a gépnek. Ellenőrizd az összes kábelt...

A táp nem hiszem, hogy ennyire sz@r lenne, mindenesetre elsőre próbáld meg kevesebb fogyasztóval (pl ház ventik és opt. olvasók nélkül): táp-alaplap-proci-mem-videokártya-HDD.

Ha JÓL csinálod, szerintem ki tudod szűrni a hibát.
Unix Power

#8 Felhasználó inaktív   perzecutor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 10. 17:19

alaplap nem sípol valamit?
Business as usual. We fucked up everything.

#9 Felhasználó inaktív   aapu 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 10. 20:38

Sziasztok.
Én is hasonló cipőben járok :( !
Az énáltalam összerakott rendszer: asus K8N alaplap, amd athlon 64 2.8G, 2x512MB 400mh samsung,
asus9250GE 128MB tv/dvi, asus dvd-rw, maxtor 160GB sata, delux mg760 ház 300w táppal.
A gépet összeraktam, de amikor bekapcsoltam csak egy pillanatra pörgött fel és leállt! Az alkatrészeket egyenként lekötöttem de nem találtam hibás eszközt. Cseréltem szilikonpasztát a procihűtőn, rezeteltem a bioszt, semmi eredmény. Nekem nem segít a tápkábel kihuzogatása sem. Rövidre zártam a power kapcsolót de semmi, a táp viszont üresen rendesen pörög. Az alaplap power led-je szép zölden világít én lilulok  :eek: !
Most jön a java :lame: : ebből a konfigból van mégegy! A hiba dettó! Az alkatrészek keresztbe cserélgetése sem segített. :idea: Lehet hogy alaplap szériahiba?
Nálam már nagy a szükség, közel a segítség? :sailor:
aapu

#10 Felhasználó inaktív   mucka 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 10. 22:18

Idézet: aapu - Dátum: 2004. dec. 10., péntek - 21:38

Sziasztok.
Én is hasonló cipőben járok :( !
Az énáltalam összerakott rendszer: asus K8N alaplap, amd athlon 64 2.8G, 2x512MB 400mh samsung,
asus9250GE 128MB tv/dvi, asus dvd-rw, maxtor 160GB sata, delux mg760 ház 300w táppal.
A gépet összeraktam, de amikor bekapcsoltam csak egy pillanatra pörgött fel és leállt! Az alkatrészeket egyenként lekötöttem de nem találtam hibás eszközt. Cseréltem szilikonpasztát a procihűtőn, rezeteltem a bioszt, semmi eredmény. Nekem nem segít a tápkábel kihuzogatása sem. Rövidre zártam a power kapcsolót de semmi, a táp viszont üresen rendesen pörög. Az alaplap power led-je szép zölden világít én lilulok  :eek: !
Most jön a java :lame: : ebből a konfigból van mégegy! A hiba dettó! Az alkatrészek keresztbe cserélgetése sem segített. :idea: Lehet hogy alaplap szériahiba?
Nálam már nagy a szükség, közel a segítség? :sailor:
aapu

Szia,

- Alaplapból kiveszed a memóriátt sípol valamit?
- Csak egy memóriával próbáltad? 
- Bios reset alatt jumperrel történt CMOS cleart értesz? Bios elemet kivetted, és úgy restelted a biost? Tápkábel ki volt húzva ezen művelet alatt?
- Nem kevés picit A64-heza  táp? (ez csak egy ötlet, nem tudom mennyit fogyasztana a konfigod indításkor...)
- CPU hűtő rendesena  helyén van?

Ennyi jutott eszembe hirtelen, talán segít valamit. :)

üdv:
mucka
...WITH A BIT OF LUCK THE NETWORK
WILL PICK ME UP...

#11 Felhasználó inaktív   Melinda 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 10. 22:25

A processzor-ventilátor kábele a megfelelő csatlakozóra van rádugva?

#12 Felhasználó inaktív   aapu 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 10. 23:49

Hi!
Semmi hang,
próbáltam több ill. másik rammal is.
Igen, jó hejre van dugva (cpu fan).
Az alaplap kézikönyve szerint ez a minimális igényű tápegységteljesítmény.

#13 Felhasználó inaktív   aapu 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 10. 23:51

Idézet: aapu - Dátum: 2004. dec. 10., péntek - 22:49

Hi!
Semmi hang,
próbáltam több ill. másik rammal is.
Igen, jó hejre van dugva (cpu fan).

Ja, és a proci hűtőt is többször le-fel szereltem.
aapu

#14 Felhasználó inaktív   Rhino666, az médium 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 10. 23:55

Idézet: aapu - Dátum: 2004. dec. 10., péntek - 23:49

Tehát kevés. Ahogy elképzelem 250W-ot is nehezen ad le az a bizonyos... "tápegység" :rolleyes: Fogadnék a bal karomban hogy ez is valami vargánya! :( Szerintem első körben húzd rá a kukát és vegyél egy tápot! ;)
Rhino666

#15 Felhasználó inaktív   mucka 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 11. 10:22

Idézet: aapu - Dátum: 2004. dec. 11., szombat - 0:51

Ja, és a proci hűtőt is többször le-fel szereltem.
aapu

Hali,

Minimális tápigény sajnos nem mindig elég. Már beláttam érdemesebb jó alapokra helyezni egy PC építését. Első szabály (nálam): végy' egy _jó_ tápot. Szerintem megéri azt a plusz pár ezret, ha ilyen cuccot fog kiszolgálni, mint pl.a  tiéd.
Próbálj meg kölcsönkérni valakitől egy 350-400W-os tápot, az ismertebb típusokból. (Ne Codegen és társai közül :)

szerk: Utánajártam a házadnak, találtam 300W-os táppal szerelt példányról fotót: Delux MG760
Hm.. bár nem nagyon emlékszem orosz tanulmányaimra, de az FSP márkanév tetszett :D

Ugyanakkor egy 400W-os verzió: Delux MG760
Ez pedig nem FSP szerintem  :confused:

Lehet hogy 300W-ban is létezik ilyen?  :think:

üdv:
mucka

Szerkesztette: mucka 2004. 12. 11. 10:34 -kor

WILL PICK ME UP...

#16 Felhasználó inaktív   aapu 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 11. 14:02

Idézet: mucka - Dátum: 2004. dec. 11., szombat - 9:22

Hali,

szerk: Utánajártam a házadnak, találtam 300W-os táppal szerelt példányról fotót: Delux MG760
Hm.. bár nem nagyon emlékszem orosz tanulmányaimra, de az FSP márkanév tetszett :D

Ugyanakkor egy 400W-os verzió: Delux MG760
Ez pedig nem FSP szerintem  :confused:

Lehet hogy 300W-ban is létezik ilyen?  :think:

üdv:
mucka

Nagyon köszi!
És a többieknek is. :respect:
Megpróbálkozom egy nagyobb táppal hátha bejön :think: .
Az  url-eket köszi :D , a némertekné is megpróbálkozom infót szerezni ;) .
De addig is nyitott vagyok minden ötletre :oops:  .
aapu

#17 Felhasználó inaktív   mucka 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 11. 15:18

Megvárjuk a "nagyobb táp fejleményeit", talán megoldja a gondodat.
Remélem.. :)

üdv:
mucka
WILL PICK ME UP...

#18 Felhasználó inaktív   kokler 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 14. 09:02

Nem jelezted,hogy megtalaltad -e a hibat,de nekem ugyanezt csinalta a vadzsi uj alalapom,kiprobalt /masik gepben uzemelo/ alkatreszekkel. :reklamacio:
Megvillan a venti,azutan minden megallt! :confused:
Ez bizony zarlatra utalo hiba! Beindul, felporog a venti,de a tap zarlatvedelme lekaccsolja az egeszet,es addig nem indul el ujra,amig ki nem kapcsolod,es ujrainditod! :respect:
/Nekem a ploppy-tapkabel volt forditva feldugva :omg: de lehet,hogy az alaplap testel le valahol/
Forumlako

#19 Felhasználó inaktív   Péntek 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 14. 09:14

Próbáld meg összerakni a géped az asztalon. Ott tuti nem tud érintkezni a házzal ;)

#20 Felhasználó inaktív   Rapidus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 14. 09:25

Egyetértek, ez tipikus zárlat/alulméretezett táp. Viszonylag egyszerűen javítható:
-Első körben kártyák ki, vizsgálódás, mi van elkötve, mi zárlatos?
-Ha semmi sem látszik, akkor gépházból ki, egy asztalon összerakni
-Ha ez nem jön be, akkor egy nagyobb tápot rádugni.    
Mindvégig csak egy -biztosan működőképes- vidkártya legyen benne, semmi más, még egér sem.
El fog indulni. Ha mégsem, akkor alaplap csere.

Szerkesztette: Rapidus 2004. 12. 14. 09:25 -kor

ÆQVITAS ET HONOS
R.I.P. 1954-2009

Téma megosztása:

• (3 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.