HWSW Informatikai Kerekasztal: Pioneer DVR-A09 & DVR-109 - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (105 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 82
  • 83
  • 84
  • 85
  • 86
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Pioneer DVR-A09 & DVR-109 16x DVD+/-R, 8x+RW, 6x-RW, 4x+/- DL Értékeld a témát: -----

#1651 Felhasználó inaktív   Funkhouse 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 08. 07. 19:53

Ismét tisztelt P.Péter! Köszönöm a segítséget! Meglepődtem kicsit a válaszodon,mert én úgy tudtam,hogy a NEC nem túl jó olvasásban és mivel olvasni is ezzel fogok... de te sokat látott vagy ezért nem kételkedem a választásodban. Lemez terén legjobb a Verbatim? minőségre egyforma a 8x-osan írható(eredeti) és a 16x-os Verba? üdv.

#1652 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 08. 07. 20:02

Idézet: Funkhouse - Dátum: 2005. aug. 7., vasárnap - 20:53

Ismét tisztelt P.Péter! Köszönöm a segítséget! Meglepődtem kicsit a válaszodon,mert én úgy tudtam,hogy a NEC nem túl jó olvasásban és mivel olvasni is ezzel fogok... de te sokat látott vagy ezért nem kételkedem a választásodban. Lemez terén legjobb a Verbatim? minőségre egyforma a 8x-osan írható(eredeti) és a 16x-os Verba? üdv.

Ha normális lemezekre írsz optimális sebességgel, a NEC úgy fogja olvasni ezeket, mint a villám, míg a Pioneer 109-es olvasása ugyan sokszor elvisz olyan lemezeket is, amelyek a NEC torkán akadnak, de ha belefutsz a sok konfigurációban előbukkanó kommunikációs problémájába a 109-esnek, akkor a jó lemezek olvasása is gyötrelmes lesz. A NEC-nél csak azon múlik, hogy JÓ lemezeket használsz-e benne - ezt meg ugye meg lehet oldani. A 16x-os Verbatim természetesen újabb és jobb, mint a 8x-os volt, de mind a kettőhöz meg lehet és meg tudod találni az optimális sebességet, amivel gyakorlatilag nagyon nehéz lesz rosszul megírni. :)

#1653 Felhasználó inaktív   Funkhouse 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 08. 07. 20:14

Thanks Péter! Akkor benne volt a váaszodban,hogy a Verba a best?

#1654 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 07. 20:15

Idézet: Funkhouse - Dátum: 2005. aug. 7., vasárnap - 21:14

Thanks Péter! Akkor benne volt a váaszodban,hogy a Verba a best?

Olyan nincs, hogy "best", de a Verbatim esélyes rá, hogy ha márkanév oldalról közelítjük meg a dolgot, akkor dobogós helyezett legyen.

#1655 Felhasználó inaktív   Funkhouse 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 08. 07. 20:23

TDk-t, Philipset, Verbatimot tudok beszerezni. Ezek közül melyiket ajánlod leginkább?(ha már NEC-nél vagyunk,ahhoz)

#1656 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 07. 20:28

Idézet: Funkhouse - Dátum: 2005. aug. 7., vasárnap - 21:23

TDk-t, Philipset, Verbatimot tudok beszerezni. Ezek közül melyiket ajánlod leginkább?(ha már NEC-nél vagyunk,ahhoz)

Igazából egyikkel sem lesz bajod, ha nem feltétlenül a lemezhez felajánlott legnagyobb sebességgel írsz mindenáron, de sok múlik a lejátszódon is.

#1657 Felhasználó inaktív   Macskajancsi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 07. 20:46

Kedves PPéter!
Ezt nézd meg, légy szíves, ilyenről még nem hallottam.  Vagy csak felhasználói bénaságról van szó?
https://www.hup.hu/modules.php?name=Forums&...iewtopic&t=6816
Nagyon érdekel, hogy ilyen létezhet-e, mert én is szeretnék dvd-írót venni a linuxos gépembe, és félig-meddig pioneer-fan vagyok.

#1658 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 07. 20:59

Idézet: Macskajancsi - Dátum: 2005. aug. 7., vasárnap - 21:46

Kedves PPéter!
Ezt nézd meg, légy szíves, ilyenről még nem hallottam.  Vagy csak felhasználói bénaságról van szó?
https://www.hup.hu/modules.php?name=Forums&...iewtopic&t=6816
Nagyon érdekel, hogy ilyen létezhet-e, mert én is szeretnék dvd-írót venni a linuxos gépembe, és félig-meddig pioneer-fan vagyok.

Szia,

mivel gyári nyomott DVD-ről van szó, valószínű, hogy másolásvédett a lemez, azaz CSS kódolás/titkosítás van rajta. Ilyen esetben a fájlok tartalma addig nem olvasható, amíg egy szoftveres lejátszó vagy egy CSS feloldásra képes ripper program nem végzi el az "unlock" műveletet, amire gyakorlatilag már az is elegendő, ha egy szoftveres lejátszóval kezdeményezed a lejátszást és pár mp után kilépsz belőle

#1659 Felhasználó inaktív   Macskajancsi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 07. 22:21

Idézet: PPeter - Dátum: 2005. aug. 7., vasárnap - 21:59

Szia,

mivel gyári nyomott DVD-ről van szó, valószínű, hogy másolásvédett a lemez, azaz CSS kódolás/titkosítás van rajta. Ilyen esetben a fájlok tartalma addig nem olvasható, amíg egy szoftveres lejátszó vagy egy CSS feloldásra képes ripper program nem végzi el az "unlock" műveletet, amire gyakorlatilag már az is elegendő, ha egy szoftveres lejátszóval kezdeményezed a lejátszást és pár mp után kilépsz belőle

Köszi, megnyugodtam. Bevallom, nekem eszembe sem jutott, hogy valaki decss nélkül akar gyári dvd-t nézni.

#1660 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 07. 22:24

Idézet: Macskajancsi - Dátum: 2005. aug. 7., vasárnap - 23:21

Köszi, megnyugodtam. Bevallom, nekem eszembe sem jutott, hogy valaki decss nélkül akar gyári dvd-t nézni.

Hajjaj, hetente legalább tíz ember keres meg telefonon/mailben pont ezzel :D

#1661 Felhasználó inaktív   darakan 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 08. 08. 22:06

Üdv!
Nekem 2 próblémám lenne.
1: Dvd írás közben buffer lemegy 10% majd vissza felső 90%+os részbe...
2: Akarok kiírni egy 3 gigás fájlt és a nero nem engedi, mert, hogy iso+joilettel nem kompatipilis..  :rolleyes:

Firmwirem: 1.57-es
Válaszokat előre is köszönöm.

Szerkesztette: darakan 2005. 08. 08. 22:07 -kor

"Dobd ide baltát!" Józsi bácsi utolsó mondata.

#1662 Felhasználó inaktív   Kraken 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 09. 01:33

Legelőször is:
Olvass vissza !!!

Ad 1: Ez OK, menet közben kalibrál, azért ugrál a buffer, mindenkinek ezt csinálja.
Ad 2: Nem lehet, hogy azért, mert a filenév+elérési út túl hosszú? Asszem max 256 karakter lehet összesen, nem? (Ebben nem vagyok biztos, lehet, hogy hülyeséget mondtam).
We're the regulators that deregulate///We're the animators that de-animate///We're the propagators of all genocide///Burning through the world's resources///Then we turn and hide

#1663 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 09. 09:01

Ne ISO, hanem UDF projectet indíts, ott nncs fájlméretben megkötés.

#1664 Felhasználó inaktív   darakan 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 08. 09. 11:48

Köszöm a segítséget!
Udf-ben tényleg hozzá lehet adni. De itt nero is vagy 5 verzió számú udf-et ajál fel, szóval melyik a jobb, ha frissel írom, vagy ha régivel, meg mit kell máskép ha udf projektben, mint az isoban? Bocsánat a tudatlanságomért!  :rolleyes:
"Dobd ide baltát!" Józsi bácsi utolsó mondata.

#1665 Felhasználó inaktív   justme 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 09. 12:55

Idézet: PPeter - Dátum: 2005. aug. 9., kedd - 10:01

Ne ISO, hanem UDF projectet indíts, ott nncs fájlméretben megkötés.

ISO 9660:1999 -ról mi a vélemény? találtam már gyári dvd-t ami ebben volt. Használja valaki alaposabban?

#1666 Felhasználó inaktív   justme 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 09. 12:59

Vettem egy ilyen írót, egyből bele a hivatalos legújabb firmware majd Verbatim 16x DVD-R lemezre írás próbálkozás. Remekül megírja kb 6 perc alatt, de minden kb 2. DVD a visszaellenőrzésnél a végefelé hibás... Szóval még mindig nem érett meg a technika a 16x DVD írásra... jól látom? Amugy a + -os lemezeket jobban szeretem, ha olyant veszek azzal jobb lesz?

Azt ne mondjátok hogy ne írjak olyan gyorsan, nekem fontos hogy 6 perc vagy 7 perc alatt készül el, aztán kb 1 hétig kell megörizze az adatot. Inkább most a gyorsaság a fontos. De ha nem megy maradok 12x-esnél még az is mindig gyorsabb mint az előző 108-asomon a 12x-es.

#1667 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 09. 17:16

Idézet: justme - Dátum: 2005. aug. 9., kedd - 13:55

ISO 9660:1999 -ról mi a vélemény? találtam már gyári dvd-t ami ebben volt. Használja valaki alaposabban?

Igazából az a kérdés, hogy ezt mi olvassa be.

Az UDF-ből talán csak az 1.02 és az 1.50-et olvassa alapból az XP, többihez kiegészítés kell.

Nem tudom pl. hogy a Win98 és a 2000 melyiket tudja UDF-ből, az iso 9660:1999-et pedig még nem próbáltam ilyen szempontból, tippelem a win9x nem is látná.

#1668 Felhasználó inaktív   justme 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 09. 20:12

Idézet: Kory - Dátum: 2005. aug. 9., kedd - 18:16

Igazából az a kérdés, hogy ezt mi olvassa be.

Az UDF-ből talán csak az 1.02 és az 1.50-et olvassa alapból az XP, többihez kiegészítés kell.

Nem tudom pl. hogy a Win98 és a 2000 melyiket tudja UDF-ből, az iso 9660:1999-et pedig még nem próbáltam ilyen szempontból, tippelem a win9x nem is látná.

Utánanéztem. Az ISO 9669:1999 -es filerendszerhez minimum Windows XP kell vagy újabb. Ez még elég új dolog, de úgy tünik messze a legjobb. Ha nem fontos a visszafelé kompatibilitás. Najó nem igaz, mert UDF 2.01 is jó és azt is támogatja az XP. Egyik jobb mint a másik csak tudjon válogatni az ember :)

#1669 Felhasználó inaktív   hekkerbarbi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 10. 00:38

Idézet: justme - Dátum: 2005. aug. 9., kedd - 21:12

Utánanéztem. Az ISO 9669:1999 -es filerendszerhez minimum Windows XP kell vagy újabb. Ez még elég új dolog, de úgy tünik messze a legjobb. Ha nem fontos a visszafelé kompatibilitás. Najó nem igaz, mert UDF 2.01 is jó és azt is támogatja az XP. Egyik jobb mint a másik csak tudjon válogatni az ember :)

vigyázz!

Az udf nem használ biztonsági sávot mint az iso zért érdemes csak video dvd-re vagy dvdvr-re használni mert azokban van dinamikus hibajavító

egyébb esetben pl. adatmentésre alkalmatlan mert bibitokoz ha ki-ki marad egy-egy tucat bitecske :think:
Nagy lehetőség elött állunk...
Egy anlgaii etegyem ktuasátai szenirt nem szímát, melyin serenrodbn vnanak a bteűk egy szbóan, az etegyeln ftonos dloog, hogy az eslő és az ultosó bteűk a hölyeükn lneegyek, A tböbi bteű lheet tljees összevabisszásagn, mgiés porbléma nlkéül oalvsahtó a szveög. Eennk oka, hogy nem ovallusk el mniednigyk bteűt mgaát, hneam a szót eszgébéen ltjáuk.

#1670 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 10. 00:48

Idézet: hekkerbarbi - Dátum: 2005. aug. 10., szerda - 1:38

vigyázz!

Az udf nem használ biztonsági sávot mint az iso zért érdemes csak video dvd-re vagy dvdvr-re használni mert azokban van dinamikus hibajavító

egyébb esetben pl. adatmentésre alkalmatlan mert bibitokoz ha ki-ki marad egy-egy tucat bitecske   :think:

Hmmm? AKármilyen fájlrendszerben is ír a DVD-re, ugyanaz a hibadetektáló- és javító algoritmus dolgozik a szektorokban, tehát ez így nem állja meg a helyét.

Téma megosztása:

• (105 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 82
  • 83
  • 84
  • 85
  • 86
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.